Περί καδενας...
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71272
από Coo
Δημήτρης
Περί καδενας... δημιουργήθηκε από Coo
Σήμερα που έκανα σέρβις βρήκα ευκαιρία να κάνω μια φιλολογική (ευτυχώς) κουβέντα σχετικά με τις καδένες και το περιστασιακό κροτάλισμα κυρίως στην εκκίνηση.
Κάποιες φορές είχα παρατηρήσει ένα διαφορετικό ήχο στα πρώτα δευτερόλεπτα της λειτουργίας του, ειδικότερα οταν εχω κάποιες ημέρες να το λειτουργήσω. Η εξήγηση που μου δωθηκε ειναι πως ο τεντωτήρας ειναι υδραυλικός και όσο κάθεται το αυτοκίνητο, αδειάζει σιγά-σιγα το σύστημα απο το λάδι. Με την εκκίνηση και μέχρι να "γεμίσει" το σύστημα υπάρχει μια χαλαρότητα στην καδενα. Αυτό για 1-2 δλπτα. Εκει εγκυμονεί ο κίνδυνος να πηδηξει μερικά δοντακια η καδενα με άσχημες επιπτώσεις στον κίνητρα (κυρίως στα 160).
Στο συγκεκριμένο συνεργείο έχουν ανοιχτεί golf 170 και Tiguan για αυτό το λόγο..
Sent from my iPhone using Tapatalk 5
Κάποιες φορές είχα παρατηρήσει ένα διαφορετικό ήχο στα πρώτα δευτερόλεπτα της λειτουργίας του, ειδικότερα οταν εχω κάποιες ημέρες να το λειτουργήσω. Η εξήγηση που μου δωθηκε ειναι πως ο τεντωτήρας ειναι υδραυλικός και όσο κάθεται το αυτοκίνητο, αδειάζει σιγά-σιγα το σύστημα απο το λάδι. Με την εκκίνηση και μέχρι να "γεμίσει" το σύστημα υπάρχει μια χαλαρότητα στην καδενα. Αυτό για 1-2 δλπτα. Εκει εγκυμονεί ο κίνδυνος να πηδηξει μερικά δοντακια η καδενα με άσχημες επιπτώσεις στον κίνητρα (κυρίως στα 160).
Στο συγκεκριμένο συνεργείο έχουν ανοιχτεί golf 170 και Tiguan για αυτό το λόγο..
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71276
από thodoris
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Περί καδενας...
Πριν λίγο καιρό είχε γίνει και ανάκληση για την καδένα και αφορούσε tiguan 160αρια και 1,2 tsi. Με τόσα που μου έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό απο θορύβους στη αριστερή πλευρά του κινητήρα έμαθα οτι αν γίνει ζημιά θα γίνει στην εκκίνηση του κινητήρα και μετά δε θα δουλεύει, εκεί φαίνεται αν είναι η καδένα. Οποιοσδήποτε άλλος συνεχόμενος θόρυβος θα ειναι απο τα τόσα ρουλεμάν που είναι σε αυτό το καπάκι. Θεωρητικά για τη καδένα η vw δινει διάρκεια ζωής κοντά στα 300.000χλμ αλλά εχω ακούσει και 3-4 περιπτώσεις που την άλλαξαν απο 30.000 εως 140.000χλμ. σε tsi 160.
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71281
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Περί καδενας...
Και το κοστος ξεκινάει απο τα €300-€350 για τις καδένες και φτάνει και τα €1200-€1300 αν σου πετάξει βαλβίδες. Φτού κακά..
Δημήτρης
- sakisdal
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- TSI
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71282
από sakisdal
tsi
Απαντήθηκε από sakisdal στο θέμα Re:Περί καδενας...
Που και που ακούω και εγώ αυτό το κροτάλισμα, κυρίως κατα την εκκίνηση και μόνο όταν είναι κρύο
tsi
- chrisalex
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71292
από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Περί καδενας...
Αν κ δεν ακουγόταν κάποιο κροταλισμα,κάποιος θόρυβος,χτες (λίγο πριν το 3ήμερο :tsantila: ) άναψε 2 φορές check engine κ σαν βλάβη στο scan εβγαζε P0016 ψάχνουμε με φίλο κ βλέπουμε ότι σαν αυτός ο κωδικός αντιστοιχούσε σε.......crankshaft position sensor (CKP) and Camshaft position sensor (CMP) work in harmony to control the spark/fuel delivery and timing.
Causes may include:
Timing chain stretched, or timing belt skipped a tooth due to wear Misalignment of timing belt/chain Tone ring on crankshaft slipped/broken Tone ring on camshaft slipped/broken Bad crank sensor Bad cam sensor Damaged wiring to crank/cam sensor Timing belt/chain tensioner damaged.......
μπήκαμε μεσα αλλάξαμε καδενα γλειστρες αντιψυκτικο κ όλα καλα.......το σκατο ομως έφτασε........
Causes may include:
Timing chain stretched, or timing belt skipped a tooth due to wear Misalignment of timing belt/chain Tone ring on crankshaft slipped/broken Tone ring on camshaft slipped/broken Bad crank sensor Bad cam sensor Damaged wiring to crank/cam sensor Timing belt/chain tensioner damaged.......
μπήκαμε μεσα αλλάξαμε καδενα γλειστρες αντιψυκτικο κ όλα καλα.......το σκατο ομως έφτασε........
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72394
από Γελάδι
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Περί καδενας...
Χρήστο πόσα χιλιόμετρα έχεις και πόσο ήταν το κόστος;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
Συντονιστές: nikitas tsi