Έκαψε Μπιστόνια (ή πιστόνια) και την καρδιά μου ;-(

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #78789 από thodoris
Γιατί θα πρέπει απο την αρχή να φτιάξεις ενα νεο κινητήρα. Ολα αυτά που θα κάνεις θα πρέπει να είναι πολυ ψαγμενος ο μηχανικός που θα το κάνει. Προσωπικά εχω παράδειγμα γνωστού που έσπασε (αλλα για αλλο λογο) και μεγάλωσε διάμετρο κυλίνδρου και δουλεύει τέλεια, βέβαια το συγγεκριμένο μοτέρ αυτη τη στιγμή βγάζει γύρω στα 300ΗΡ. Εχεις Pm με το συνεργείο που εμπειστεύομαι τυφλά για τέτοια μετατροπή.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79684 από lancelot
Update σε αυτό. Τελικά μετά από μεγάλη αναζήτηση, και τιμές από 6 διαφορετικούς τεχνικούς (με τρελές διαφορές, τελικά ο καθένας ζητάει ότι του κάτσει), κατέληξα σε κάποιον που μου έδωσε αρκετά κάτω από το αρχικό κόστος που είχα υπολογίσει, 1 χρόνο εγγύηση και από φίλους που πάνε δικά τους αμάξια έχω ακούσει καλά λόγια. Στο συνεργείο πλέον και φτιάχνεται, θα δούμε όταν τελείωσει τι και πως. Ελπίζω πως όλα θα κυλίσουν καλά

Λευτέρης | 1.4 TSI 160ps (2009)

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79687 από Coo
Με το καλό να το παραλάβεις και καλύτερο από όταν δούλευε μια χαρά!
Αν γίνει καλή δουλειά είναι καλό να ακουστούν οι σωστοί επαγγελματίες

Δημήτρης

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79699 από lancelot
Ναι θα γράψω αναλυτικά τι έκανε και τι πήρε μόλις τελειώσει, γιατί είναι μεγάλη η διαφορά τιμής.
Όποτε βρει κάποιος χρόνος απαντήσει στο σχετικό thread με τα ελαστικά, αφού θα αλλάξω 4άδα

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79898 από lancelot
Καλημέρα όλα καλά πλέον το αμάξι κυκλοφορεί στους δρόμους ξανά ;-) Η τελική τιμή ήταν τελικά στα 1200 ευρώ (άλλαξα και το αμπραγιάζ που ήταν στα τελευταία του), θα γράψω αναλυτικότερα τις επόμενες μέρες. Πλέον η καρδιά πήγε στην θέση της και το αμάξι κυλάει σαν καινούργιο ;-)

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79901 από Candlemass
Καλά χιλιόμετρα φίλε και όχι άλλα προβλήματα.
Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσουμε/μάθουμε αναλυτικότερα το ιστορικό.

EOS 1.4 TSi 122hp
Landi Renzo Omegas Direct LPG System
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": lancelot

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79902 από lancelot
Θα γράψω αναλυτικότερα μέσα στο σουκού τα πάντα ;-)

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79905 από Corbil
Ωραίος και σχετικά με χαμηλό κόστος οι επισκευές. Καλορίζικο λοιπόν το καινούργιο σoυ Εos

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79969 από lancelot
Καλημέρα σε όλους,

Λοιπόν θα γράψω ένα σύντομο ιστορικό πρώτα χωρίς να αναφέρω ονόματα των ΑΚΥΡΩΝ συνεργείων που πέτυχα, αν και θα έπρεπε ίσως να το κάνω, απλά θα αναφέρω αυτόν που το έφτιαξε:

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, το αμάξι άρχισε να παρουσιάζει κάποια προβλήματα με τα λάδια του. Σαν να τελείωνε το λάδι πολύ γρήγορα. Σε έλεγχο που του έκανα σε συνεργείο (στην Αργυρούπολη), μου είπαν πως δεν έχει κάτι ανησυχητικό ενώ όταν το ξαναπήγα μου είπαν πως ίσως έχει θέμα η τουρμπίνα του (!). Επειδή έπρεπε να φύγω για τις καλοκαιρινές διακοπές, μου είπαν πως μπορείς να πας άνετα όπου θες, απλά μην το πολυζορίζεις....Στις διακοπές (7 μέρες) το αμάξι έμεινε από λάδι μια φορά ακόμα!

Επιστρέφοντας πίσω πηγαίνοντας το σε 2ο συνεργείο (στην Καλλιθέα), μου είπαν και εκεί πως είναι θέμα τουρμπίνας και πως θα πρέπει να αρχίζω να κοιτάω για νέα ή μεταχειρισμένη τουρμπίνα (υπόψιν κανείς από τους 2 δεν μου είπε πως υπάρχει και σετ επισκευής τουρμπίνας...). Επιπλέον το σήκωσαν και είδαν πως ήταν γεμάτο λάδι από κάτω, και είπαν πως έχανε λάδι αλλά ήταν θέμα τουρμπίνας.

Ψάχνοντας για τουρμπίνα μέσα από το car.gr, φτάνουμε αρχές Οκτώβρη (όπου πλέον το αμάξι από Σεπτέμβρη δεν το πολυ χρησιμοποιούσα) και ξαφνικά το αμάξι μένει τελείως. Δεν ξεκίναγε με τίποτα. Φέρνω γερανό και πάω σε ένα συνεργείο στην Ηλιούπολη (με σύσταση από φίλο με την φήμη πως είναι από τους καλύτερους στα νότια προάστια και με εμπειρία σε EOS) όπου κάνουν διάγνωση πως δεν έχει να κάνει με τουρμπίνα (που κρίνουν πως λειτουργεί σωστά) αλλά είναι θέμα με τα πιστόνια όπου έχουν λιώσει (τα 2 γεια σας, τα άλλα 2 ήταν στα τελευταία τους). Υπολογίζουν λοιπόν και μου βγάζουν μια ζημιά στα 3.000€ όπου υπολογίζουν πως μέσα θα είναι και πιθανά ένα ΣΕΤ ΑΜΠΡΑΓΙΑΖ όπου θα κοστίσει 250€ αν χρειαστεί(αν όχι θα αφαιρεθεί από τα 3.000€). Επιπλέον πως θα έδινε μια εγγύηση για 3-4 μήνες. Για να κάνει διάγνωση έλυσε το μοτέρ.

Οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν ήταν:

Πιστόνια
Κουζινέτα Μπιέλας
Κουζινέτα Βάσης Στόφαλου
Οδηγοί καπακίου (βαλβίδων 16 τεμ)
Φλάτζες γενικής
Καδένα με Γλύστρες (την έχει ξεχαρβαλώσει αυτήν που έχω)
Λάδια
Φ.Λαδιού
Παραφλού
Μπουζί
Φ.Αέρος
και μάλλον και ένα σετ αμπραγιάζ

Τα ανταλλακτικά 1850 περίπου, 400 η εργασία ρεκτιφιέ και άλλα 800 ευρώ η εργασία του τεχνικού

Τα χιλιόμετρα στο αμάξι ήταν 57.511 (το αγόρασα μεταχειρισμένο από ένα φίλο μέλους εδώ, στα 20.000 χιλιόμετρα), και το συνεργείο εκεί έλεγε πως μάλλον μου είχαν γυρίσει χιλιόμετρα αφού η ζημιά δεν ήταν φυσιολογική αλλά και υπήρχαν κάποια ανησυχητικά σημάδια (έλειπαν είπαν κάτι βίδες από την μηχανή, λες και κάποιος είχε κάνει κάτι εκεί). Βέβαια το πρώτο ΚΤΕΟ το είχα κάνει εγώ στο αμάξι, οπότε δεν ξέρω τι και πως, άντε βρες κιόλας περίπου 3 χρόνια μετά.

Σοκ εγώ (λιποθυμιά βασικά), γενικά είχα και δυσκολίες τότε και αφήνω το αμάξι ως έχει στο σπίτι μου από κάτω και αρχίζω να μαζεύω χρήματα + αναγκαστικά πήγαινα δουλειά με τα ΜΜΜ, βράστα -> Φεβρουάριος 2016. Πλέον είχα μαζέψει αρκετά (σκόπευα να πάρω και λάστιχα οπότε ήθελα περίπου άλλα 500€ από το παραπάνω ποσό) και κάπου εκεί, ενώ είχα πλέον τα λεφτά στην τσέπη, σκέφτομαι να κάνω και μια γύρα από άλλα συνεργεία, αφου ναι μεν το συνεργείο στην Ηλιούπολη είχε πολύ καλή φήμη, αλλά μια έρευνα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Φέρνω λοιπόν τον ιδιοκτήτη από ένα άλλο συνεργείο (Αργυρούπολη) στο σπίτι και κοιτάει το αμάξι και μου πετάει την πρώτη βόμβα, πως πιστεύει πως η όλη εργασία θα πάει στα 1800-1900€ (περίπου δηλαδή 1000€ κάτω!) και εγγύηση για 12 μήνες. Επειδή ο συγκεκριμένος είχε φήμη πως κυρίως κοίταγε Ιταλικά αμάξια, αποφασίζω να κάνω μια γενικότερη έρευνα και να μιλήσω με 2-3 ακόμα, ποτέ δεν ξέρεις σκέφτηκα.

Φέρνω ένα συνεργείο από Ν. Κόσμο και μου λέει τιμή 1800€... και εγγύηση 6 μήνες. Φέρνω ένα ακόμα συνεργείο από Περιστέρι (και με φήμη σε EOS και αυτός) και ενώ αρχικά στην κουβέντα μου λέει πως δεν νομίζω να πάει πάνω από 1200 (!!), αφού κοιτάει το αμάξι, το πηγαίνει στα 1650€ και εγγύηση 6 μήνες.

Ενώ λοιπόν είχα πάρει την απόφαση να το πάω εκεί, μου λένε για ένα ακόμα συνεργείο (μετρήστε σε πόσα πήγα και κερδίστε μια βόλτα με το αμάξι) το οποίο ένας θείος μου πήγαινε το Saab του και την BMW της κόρης του, και λέω ας κάνουμε μια ακόμα δοκιμή. Τον φέρνω να το δει, και μου λέει πως θα πάνε όλα στα 800-1050€!! (σοκ ξανά!) + αν προκύψει κόστος για το αμπραγιάζ (όπου τελικά αποφασίσαμε να το αλλάξουμε αφού θα ήθελε αλλαγή σε 5-10.000 χιλιόμετρα, σύνολο πήγαν όλα στα 1200€). Επειδή η τιμή ήταν πολύ παρακάτω από ότι είχα δει ως τότε, ρώτησα αν προσφέρει εγγύηση με την σειρά του και μου είπε πως δίνει ένα χρόνο.

Να πω την αλήθεια επειδή το συνεργείο στο Περιστέρι είχε πολύ καλή φήμη και μ'αρεσε και σαν τύπος (εννοώ χαχα πως φαινόταν εμπιστοσύνης άνθρωπος) αρχικά σκέφτηκα να το πάω εκεί αλλά με την λογική πως καλύτερα να έχω ένα συνεργείο κοντά εκεί που μένω (Αργυρούπολη) αλλά και επειδή φαινόταν εξίσου άνθρωπος εμπιστοσύνης και είχε και άλλα EOS κάνει και φυσικά το κόστος ήταν πολύ μικρότερο, αποφάσισα τελικά να το πάω σε αυτόν. :good:

Το συνεργείο είναι ΝΙΚΟΣ Κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ, Γκάλι Ροβέρτου 51 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - 2177007615

Στην πορεία της επισκευής, ο Νίκος ανακάλυψε πως έλειπε και η τρόμπα νερού (!!) και κάτι ροδελίτσες για τις βαλβίδες. Λογικά το συνεργείο στην Ηλιούπολη που το είχε λύσει δεν τα έδωσε πίσω. Σε επικοινωνία μαζί του είπε πως ότι ήταν τα έδωσε (!!) και πως δεν φέρει καμιά ευθύνη. Τρέχα γύρευε (ίσως ενοχλήθηκε ο μάγκας που δεν του πήγα το αμάξι εκεί), ο Νίκος για να μην με χρεώσει παραπάνω βρήκε μια μεταχειρισμένη και την έβαλε πάνω χωρίς κόστος αφού δεν το είχε δει από την αρχή (μέτρησε αυτό για μένα)

Εντέλει το αμάξι έμεινε εκεί 3 εβδομάδες (μια παραπάνω από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, εντάξει μικρό το κακό για μένα) και πήγε στα 1200€ όλα μαζί.

ΥΓ
Επιπλέον έβαλα και λάστιχα, τα Pirelli P7 Cinturato Blue (215/55/16) περίπου στα 470€ (από ZELITS - Αργυρούπολη) + δυστυχώς προέκυψε ένα πρόβλημα με το ραδιόφωνο (RCD-510). Είχε από πριν διάφορα προβλήματα το ραδιόφωνο (σταματούσε μόνο του) και μου είπαν πως ήθελε να αλλάξει το καλώδιο Can-Bus (ίσως δεν το λέω σωστά, θα ανανεώσω πιο αργά σήμερα που θα πάω εκεί να το πάρω) όπου βγήκε +120€

ΥΓ2

Το αμάξι επιπλέον είχε στις πόρτες η ταπετσαρία φαγωθεί (συμβαίνει συχνά από ότι κατάλαβα στα EOS) από τον ήλιο, αποφάσισα και τις έβγαλα και αφού ζεστάθηκαν πέρασαν ξανά και καρφώθηκαν, περίπου με 50€ και οι 2 πόρτες, από τον Γιάννη στο Παλαίο Φάληρο (6972318056). Πολύ καλός ταπετσέρης για όποιον θέλει. (σε άλλο γραφείο μου είχαν ζητήσει 90€ οι 2 πόρτες)

Τα έγραψα όλα αναλυτικά πιστεύω, ίσως θα έπρεπε να γράψω και τα ΑΚΥΡΑ συνεργεία που βρήκα στην πορεία αυτής της ταλαιπωρίας, για να τα αποφύγετε, αλλά ίσως φάω καμιά μήνυση δυσφήμισης :nonono: Θεωρώ πως αν μένετε στα νότια προάστια, αξίζει μια επίσκεψη στο Νίκο αφού έκανε πολύ καλή δουλειά και με κόστος πολύ σημαντικά χαμηλότερο από ότι αρχικά είχε βγει από άλλους.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Coo, CHARIS

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79975 από Coo
Πραγματικά ΛΕυτέρη χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου! Θα μου πεις και τί να έκανες; Έκανες πολύ καλά και το έψαξες, γλίτωσες αρκετά χρήματα, και ευχαριστούμε που τα παρουσίασες όλα αναλυτικά, οι εμπειριές του καθενός βοηθάνε πολύ μελλοντικά σε αντίστοιχα περιστατικά (φτου κακα).
Δυστυχώς το μεταχειρισμένο είναι ΛΟΤΤΟ.. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είναι η τελευταία ζημιά που παθαίνεις. Να έχεις πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σου εύχομαι.

Δημήτρης

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79981 από Corbil
Ωραίος.....η υπομονη καμια φορά ανταμείβεται και με το παραπανω.
Μακάρι να έγραφαν ολοι τις εμπειρίες τους εδω μέσα τόσο αναλυτικά. Θα γλύτωνε πολύς κοσμάκης απο ταλαιπωρία λαμόγια και χρήματα!

Ελπίζω η επιλογή σου σε βάθος χρόνου να σε ανταμοίψει

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79982 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Έκαψε Μπιστόνια (ή πιστόνια) και την καρδιά μου ;-(
Μπράβο Λευτέρη! Το έψαξες αρκετά και δικαιώθηκες, όλα καλά, τέλος καλό λοιπόν!
Έβαλες το καινούργιο σετ καδένας; Άλλαξες και σετ αμπραγιάζ;

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #80150 από lancelot
Ναι και στα 2 ;-) Σόρυ τώρα είδα το μήνυμα - Αμπραγιάζ μου είπε πως είχε άλλα 8-10.000 χιλιόμετρα, αλλά επειδή ήταν λυμένο και η τιμή που μου έδωσε ήταν στα 120, λέω ας το αλλάξουμε αφού όταν θα φτάσει η ώρα του θα είναι πολύ πιο ακριβό

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86096 από angelosdimitrop
Απαντήθηκε από angelosdimitrop στο θέμα Έκαψε Μπιστόνια (ή πιστόνια) και την καρδιά μου ;-(
Καλησπέρα.

Από το Σάββατο βγάζω Check Engine (μετά από αντλία βενζίνης πριν από 1 μήνα ..) και πάω συνεργείο ...
Δεν είναι πολλαπλασιαστής αλλά ο δεύτερος κύλινδρος .....
θέλω να σε ρωτήσω αν είσαι εντάξει μετά από τόσα χρόνια με το ρεκτιφιέ που έκανες τότε.

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86098 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Έκαψε Μπιστόνια (ή πιστόνια) και την καρδιά μου ;-(
Ο Λευτέρης δεν νομίζω να έχει ακόμα το EOS, πάνε και 9 χρόνια σχεδόν.
Πως το έπαθες σου είπαν; Είχες αλλάξει καδένα;

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86099 από angelosdimitrop
Απαντήθηκε από angelosdimitrop στο θέμα Έκαψε Μπιστόνια (ή πιστόνια) και την καρδιά μου ;-(
Δεν μου έχουν πει ακόμα.
Βασικά δεν το έχουν ανοίξει.
Το πήγα συνεργείο με αναμενο το check engine. Κοιτάξαμε για πολλαπλασιαστη αλλά δεν έσβησε και δεν κάνει σωστή καύση στο δεύτερο κύλινδρο.
Πριν από κανένα δίμηνο άλλαξα αντλία βενζίνης και μου είχαν πει ότι βρήκαν μια μάζα σαν λάσπη...
Καδενα δεν έχω αλλάξει. Τώρα έφθασα τα 100.000 χλμ.

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86100 από dragonfighter
Εμένα έκανε το ίδιο πριν 2 βδομάδες, αλλά ήταν πολλαπλασιαστής (σβήσαμε το σφάλμα και δεν ξαναεμφανίστηκε). Σου έκανε κομπιάσματα;

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86101 από angelosdimitrop
Ναι έκανε μερικά. Τον πολλαπλασιαστη το δοκιμασανε αλλά συνέχιζε το σφάλμα και το εντοπίζουν στο δεύτερο κύλινδρο.
Να δούμε.

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #86102 από nikitas tsi
Δεν είναι απαραίτητο να είναι έμβολο,μπορεί να μη πατάει καλά κάποια βαλβίδα και από εκεί να χάνει συμπίεση.

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi