Φρενοοοο?Ακουει?

• betoven
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1447 από betoven
Φρενοοοο?Ακουει? δημιουργήθηκε από betoven
....οσο και να το παταω οτι γλυκολογα και να του πω αυτο εκει.Το βιολι βιολακι του....

Δεν ξερω ποια η γνωμη σας αλλα εμενα η αισθηση που μου δινουν τα φρενα μου με φοβιζει.
ενω μεχρι τα 100 χλμ(+κατι λιγο ακομα)αισθανομαι το αυτοκινητο να ακουει στο πατημα του φρενου μολις περασω τα χιλιομετρα αυτα το πραγμα αρχιζει και γινεται θρυλερ.
η δικια σας εμπειρια-λυση ποια ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1451 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Να τρέχεις λιγότερο !!! :PPP :driver

Έχει αναφερθεί από άλλους ότι δεν είναι 100% ικανοποιημένοι με τα φρένα, εξ ου και αλλαγές στους δίσκους.
Πέρα από αυτό, σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο πιστεύω αυτής της κατηγορίας περάσεις τα 100 χλμ. αρχίζουν τα δύσκολα, κυρίως λόγω μεγάλου βάρους του αμαξώματος.
Οπότε οι λύσεις είναι οι εξής δύο...
α) άλλαξε δίσκους στα φρένα σου αφού θές να το παίζεις Σουμάχερ, ή
β) οδήγα πιό ήρεμα :angel:

Δημήτρης

• EOSis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1453 από EOSis
Απαντήθηκε από EOSis στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
αν διαθετεις χρημα λυσεις υπαρχουν πολλες.
αν ενδιαφερεσαι εχω να σου προτεινω μερικες διαφορετικα Δημητρη ακολουθησε την συμβουλη του coo:shades:

• betoven
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1463 από betoven
Απαντήθηκε από betoven στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
δεν τρεχω ρε παιδια (πλεον) πολυ.
αν θα κανω ενα ταξιδι ομως και ειμαι εθνικη δεν θα πηγαινω με 100 ουτε με 120χλμ.
αν λοιπον κινουμε με 140 μεσω ορο τα φρενα μου σε εντονο φρεναρισμα δεν επαρκουν.
νομιζω οτι αλλαζοντας απλα τους δισκους σε μεγαλυτερους δεν θα επιτυχω και πολλα πραγματα αν δεν αλλαξω και δαγκανες.
το θεμα ειναι ποιο πολυ ασφαλειας και εδω το οικονομικο μπαινει σε δευτερη μοιρα.
εγω συχνα πυκνα βγαινω εθνικη(εχω και εναν κουμπαρο απο καλαματα)και λιγοτερο κινουμε εντος πολης που τα χιλιομετρα στο κοντερ ειναι σαφως μικροτερα.

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1464 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
θα συμφωνήσω εδώ με τον Δημήτρη (betoven). Δεν είναι τόσο το θέμα αν είσαι "Σουμάχερ" ή όχι....το θέμα είναι ότι στη μια φορά που θα "χρειαστείς" το έγκαιρο φρενάρισμα, δε θα το έχεις. Η κατηγορία οδηγών Σουμάχερ προκαλεί τη τύχη της, και σε αυτό δε θα φταίει το αυτοκίνητο σε μια άσχημη στιγμή. Τί γίνεται όμως με όλους εμάς τους υπόλοιπους;

Προσωπικά έχω πέσει σε περιστατικό στη Μαλακάσα με το Astra Coupe Bertone που είχα, όπου αν είχα άλλο αυτοκίνητο θα είχα γίνει χαλκομανία στην αριστερή λωρίδα σε κάποιο "φωστήρα" που είχε μείνει μετά από στροφή χωρίς να βάλει τρίγωνο...:wtf:

Νομίζω τελικά ότι μια βελτίωση είναι απαραίτητη στα φρένα, ειδικά όταν σε αυτό το αυτοκίνητο μπαίνουν και οι οικογένειές μας... :no:

Χρήστο, μιας και έχεις κάτι υπόψη σου, θεωρώ καλή ιδέα να το αναφέρεις :agree:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• xaris101
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1466 από xaris101
Απαντήθηκε από xaris101 στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Το εχω ξαναπει οτι πιστευω οτι το ευαισθητο σημειο του EOS ,τουλαχιστον του 122, ειναι τα φρενα. Το αυτοκινητο ΔΕΝ φρεναρει...
Ειχα σκεφτει καποια στιγμη να βγαλω τα brembo απο το ibiza αλλα τελικα δεν μπαινουν λογω ακρων και θελει και αλλες ζαντες...

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1469 από Coo
... Όπως καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και (έστω στο περίπου) το κόστος για μια αλλαγή φρένων (δίσκοι, δαγκάνες-βάσεις)

Με ένα γρήγορο search στο ιντερνετ, κάπου διάβασα ότι θα μπορούσαν να μπούν τα φρένα του Golf GTi δίσκους 312 και βάση για τις δαγκάνες. Το κόστος είναι γύρω στα 300 ευρώ. Ισχύει κάτι τέτοιο ; :crazyman:

Δημήτρης

• EOSis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1470 από EOSis
Απαντήθηκε από EOSis στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
ισχυει Δημητρη!

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1478 από Coo
Ε τότε δε νομίζω ότι το ποσό είναι απαγορευτικό για μια τέτοια ενέργεια-αλλαγή...:shades:
Το θέμα είναι να αποφέρουν βελτίωση σε μεγάλο βαθμό...

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1479 από vabatzis
coo έγραψε:

Ε τότε δε νομίζω ότι το ποσό είναι απαγορευτικό για μια τέτοια ενέργεια-αλλαγή...:shades:

Αυτή είναι η μοναδική λύση ή υπάρχουν και εναλλακτικές ;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1481 από Coo
Σίγουρα θα υπάρχουν και εναλλακτικές Βαγγέλη, φαντάζομαι ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο βαθιά θέλεις να βάλεςι το χέρι στο πορτοφόλι....
Φυσικά πάνω από όλα είναι η ασφάλεια....

Δημήτρης

• betoven
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1487 από betoven
coo έγραψε:

... Όπως καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και (έστω στο περίπου) το κόστος για μια αλλαγή φρένων (δίσκοι, δαγκάνες-βάσεις)

Με ένα γρήγορο search στο ιντερνετ, κάπου διάβασα ότι θα μπορούσαν να μπούν τα φρένα του Golf GTi δίσκους 312 και βάση για τις δαγκάνες. Το κόστος είναι γύρω στα 300 ευρώ. Ισχύει κάτι τέτοιο ; :crazyman:

αν μιλαμε για καινουργεια ανταλακτικα η τιμη μου ακουγεται πολυ καλη.αν κιολας δωσουν και ενα 30%παραπανω σε αποτελεσματικοτητα νομιζω οτι για το υφος του αυτοκινητου και το αναλογο υφος οδηγισεις που ταιριαζει σε αυτο τοτε αξιζει και με το παραπανω.

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1491 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Οντως τα λευτα δεν εινε πολλα, ειδικα αν το εχεις ειδη το αυτοκινητο κανενα χρονο και δεν εχεις αλαξει φρενα, σε ενα ολοκαινουργιο ομως οπως θα το παρω εγω και να το πας καπακι, να στα αλαξει ολα αυτα...εινε καπως.
Δεν μπορω να κανω αιτηση στην vw να μου το φερει με τα φρενα του golf gti απευθειας? :PPP

• betoven
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1494 από betoven
leftin3d έγραψε:

Οντως τα λευτα δεν εινε πολλα, ειδικα αν το εχεις ειδη το αυτοκινητο κανενα χρονο και δεν εχεις αλαξει φρενα, σε ενα ολοκαινουργιο ομως οπως θα το παρω εγω και να το πας καπακι, να στα αλαξει ολα αυτα...εινε καπως.
Δεν μπορω να κανω αιτηση στην vw να μου το φερει με τα φρενα του golf gti απευθειας? :PPP

Λευτερη στην αρχη που δεν θα το ζοριζεις το αυτοκινητο θα διαβαζεις τα παραπανω post και θα μας παιρνας για τρελους.αργοτερα που θα το πιεσεις λιγακι θα καταλαβεις τι παιζει.
Εκτος και αν εχει κανει ιδει καποια βελτιωση η μαμα εταιρεια λογο περισοτερης ιπποδυναμης.(πραγμα που στο ευχομαι)

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1496 από leftin3d
Ε καλα και εγω μεσα στην πολη δεν θα το πιεζω οπως και ειπες και εσυ, για εξω απο την πολη λεω, ειδικα στην αρχη που θα θελω να το στρωσο και θα κανω κανενα ταξιδακι σε ανοιχτο δρομο να το ανοιξω σιγα σιγα, να εχω φρενα αντ α χρειαστω.
Κανενας με το 160 να μας πει εντυπωσεις απο τα φρενα αν τα εχουν βελτιωσει καθολου??

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1541 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Δεν μπορώ να ξέρω εάν τα έχουν βελτιώσει γιατί δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Μία φορά χρειάστηκε να φρενάρω απότομα και μου έδωσε την αίσθηση πως "πελαγοδρομούσε". Μου κανε κακή εντύπωση. Νόμιζα πωε δε θα σταματήσει. Σταμάτησε όμως :)

• Sokratis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1761 από Sokratis
Απαντήθηκε από Sokratis στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Εγω εχω την εκδοση με τα 160 αλογα. Μου αρεσει αρκετα η ταχυτητα και οταν μια φορα τα χρειαστηκα τα φρενα ενω πηγαινα με περισσοτερο απο 140 με εβγαλαν ασπροπροσωπο. Αλλιως θα ειχα χτυπησει 2 αστυνομικους και θα ειχα πεσει πανω στο περιπολικο.

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1768 από vabatzis
Sokratis έγραψε:

Εγω εχω την εκδοση με τα 160 αλογα. Μου αρεσει αρκετα η ταχυτητα και οταν μια φορα τα χρειαστηκα τα φρενα ενω πηγαινα με περισσοτερο απο 140 με εβγαλαν ασπροπροσωπο. Αλλιως θα ειχα χτυπησει 2 αστυνομικους και θα ειχα πεσει πανω στο περιπολικο.

:wtf: :wtf: :wtf:

Δε μου ακούγεται καλό αυτό....

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1776 από Coo
Sokratis έγραψε:

To έχεις ακόμα;

Δέν ήξερα ότι έχουν wireless internet στα κρατητήρια... :PPP

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1779 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Me το δικο μου,δεν εχω κανει ακομα 500χλμ και ισως να μην εχουν πατησει καλα τα τακακια,δεν εχει ομως το δυνατο φρενο που θα περιμενα δεδομενου οτι εχει 4 δισκοφρενα.
Απο την αλλη δεν παραβλεπω το γεγονος οτι σχεδον 1500 κιλα βαρους που υπερπολλαπλασιαζονται καθως τρεχεις δεν μπορουν να τα κρατησουν ουτε 12πιστονες δαγκανες.
Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι το ABS δεν "χαζευει" μπαινοντας εκει που δεν πρεπει.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1780 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι το ABS δεν "χαζευει" μπαινοντας εκει που δεν πρεπει.

Συμφωνώ, η γνώμη μου είναι ότι και το ABS αλλά και το ESP είναι πολύ καλά ρυθμισμένα στο αυτοκίνητο...:agree:

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2271 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
vabatzis έγραψε:

coo έγραψε:

Αυτή είναι η μοναδική λύση ή υπάρχουν και εναλλακτικές ;

Αν σκεφτείς ότι ο Χρήστος (EOSis) έχει βάλει φρένα από Porche καταλαβαίνεις ότι σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές! Αυτό που είπε ο Δημήτρης (Coo) όμως είναι και το πιο σωστό! Ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις! Αλλά και πάλι, αν απλά αλλάξεις δίσκους σε 312 και αποστάτες (άντε και κανένα σωληνάκι), πόση μεγαλύτερη διαφορά θα δεις κάνοντας κάτι περισσότερο και δίνοντας ακόμη περισσότερα χρήματα;;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2274 από leftin3d
coo έγραψε:

Εγω δεν καταλαβα, το οτι βαζουμε μεγαλυτερο δισκο το καταλαβαινω, αλα αλαζοντας μονο την βαση για τις δαγκανες και οχι τις δαγκανες...πως πετυχενουμε καλυτερο φρεναρισμα?
Η δαγκανες δεν εφαρμαζουν στον δισκο για να φρεναρει?

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2275 από Coo
leftin3d έγραψε:

Εγω δεν καταλαβα, το οτι βαζουμε μεγαλυτερο δισκο το καταλαβαινω, αλα αλαζοντας μονο την βαση για τις δαγκανες και οχι τις δαγκανες...πως πετυχενουμε καλυτερο φρεναρισμα?
Η δαγκανες δεν εφαρμαζουν στον δισκο για να φρεναρει?

Λευτέρη, αν και δεν είμαι ειδικός, όταν βάζεις ένα μεγαλύτερο δίσκο είναι φυσιολογικό να αλλάξεις και τη βάση για τις δαγκάνες για να εφαρμόζουν σωστά τα τακάκια στον νέο δίσκο. Αλλάζοντας μόνο τη βάση ούτε κερδίζεις κάτι αλλά και ούτε έχει νόημα...

Άν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2279 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Φρενοοοο?Ακουει?
Αυτη η βαση για δαγκανες λεγεται αποστατης,δηλαδη στελνει τη δαγκανα τοσο εξω,οσο χρειαζεται ειδαλλως δεν θα μπορει ουτε καν να τοποθετηθει.
Με ολο αυτο το σετ που προανεφερε ο Δημητρης πετυχαινουμε καλυτερο φρεναρισμα.
Εναλακτικα μπορει κανεις να προβει σε πιο πολυδαπανες λυσεις οπως να βαλει δαγκανες απο S3,Brembo κλπ οι οποιες εχουν πιο πολλα πιστονια για πιο δυνατο φρεναρισμα.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi