CanBus & οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Για όσους δεν γνωρίζουν, το can-bus είναι μια συσκευή η οποία βοηθά στο να περνάνε οι εντολές από το πολυλειτουργικό τιμόνι στο ηχοσύστημα (vlume up/down, next/previous,mute κλπ).
Στα Witson για παράδειγμα (αλλά και στα μαμά ηχοσυστήματα) υπάρχει ένα μενού στην οθόνη Π.Λ. το οποίο είναι αφιερωμένο στο ηχοσύστημα (π.χ. δείχνει το τραγούδι track001).
Με το Kenwood και το can-bus αυτό το μενού δεν υπάρχει, παρ'ότι όλα τα κουμπιά λειτουργούν κανονικά.
Το σπαστικό είναι ότι χρησιμοποιόντας τα δεξιά κουμπιά του τιμονιού για να αλλάξω τραγούδι, αλλάζουν και οι ενδείξεις στο ταμπλό. Και αν θέλω να αλλάξω ένδειξη (π.χ. να δώ κατανάλωση) αλλάζει και το τραγούδι, ο σταθμός κλπ.
Αυτό ισχύει για όλα τα can-bus ή με κάποιο άλλο θα έχω αυτό το επιπλέον μενού;
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Δες κι εδώ . Έχει κάποιες επιλογές σε Can-bus...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Τα κουμπιά στο τιμόνι λειτουργούν όλα κανονικά...Και τα δεξιά και τα αριστερά. Το θέμα είναι ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει μενού ειδικό για το ηχοσύστημα όταν πατάω το ▼ και ▲ το για να αλλάξω τραγούδι αλλάζει και η ένδειξη (από στιγμιαία κατανάλωση σε Ǿ κατανάλωση για παράδειγμα) και το αντίστροφο... :girl_cry:
Αυτό το κατάλαβα. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει μενού. Μήπως φταίει το Can-bus; Είναι δυνατόν να έχει το Witson (έστω και κινέζικα) και να μην έχει το Kenwood;
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 166
Ποφανως το ενλογο εξαρτημα δεν ειναι συμβατο ή κατι δεν εχει γινει σωστα.
Oταν λες για το μενου,για να καταλαβω δεν μπορεις να προβεις σε ρυθμισεις που σου παρεχει η πηγη απο το τιμονι ενω απο τη πηγη γινονται?
Στο δικο μου τουλαχιστον απο το τιμονι ελεγχω παντα τη φωνη κ το mute ενω για αλλαγη τραγουδιου-συχνοτητας πρεπει να εμφανιζεται στην οθονη PLUS το AUDIO.
Και αυτο απ'οτι καταλαβα δεν λειτουργει ε?
Νikitas TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
-
κατανάλωση
Ǿ κατανάλωση
χλμ
...
...
AUDIO (εκεί που σου εμφανίζει την ένδειξη ποιό τραγούδι παίζει κτλ)
Επιλέγοντας το AUDIO (ή όπως λέγεται τέλως πάντων) μπορείς να αλλάξεις τραγούδι, σταθμό κτλ. Σε εμένα αυτό το menu AUDIO δεν υπάρχει ! Παρ'όλα αυτά, σε οποιο μενού στην ΟΠΛ και αν βρίσκομαι, χρησιμοποιώντας τα ▼ και ▲ αλλάζει (και) το τραγούδι...
Με λίγα λόγια είναι σαν να είναι μόνιμα ενεργοποιημένο αν μπορώ να το πώ έτσι το (μή εμφανές) audio menu.
Όταν αλλάζω τραγούδι από την πηγή με τα ◄◄ και ►► η ΟΠΛ δεν επιρρεάζεται.
Ένα παράδειγμα:
Εμφανίζεται η "στιγμιαία κατανάλωση"... και θέλω να δώ την "Ǿ κατανάλωση". Πατώντας το ▼ βλέπω μεν την "Ǿ κατανάλωση" αλλά αλλάζει και το τραγούδι...
Αντίθετα: Εμφανίζει η ΟΠΛ την "Ǿ κατανάλωση". Πατάω το ▼ για να αλλάξω τραγούδι, αλλάζει το τραγούδι αλλά προχωράει και το μενού της ΟΠΛ στο "χλμ"
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Μαλλον δεν συνεργαζεται καλα το CAN-BUS.
Ποφανως το ενλογο εξαρτημα δεν ειναι συμβατο ή κατι δεν εχει γινει σωστα.
Oταν λες για το μενου,για να καταλαβω δεν μπορεις να προβεις σε ρυθμισεις που σου παρεχει η πηγη απο το τιμονι ενω απο τη πηγη γινονται?
Στο δικο μου τουλαχιστον απο το τιμονι ελεγχω παντα τη φωνη κ το mute ενω για αλλαγη τραγουδιου-συχνοτητας πρεπει να εμφανιζεται στην οθονη PLUS το AUDIO.
Και αυτο απ'οτι καταλαβα δεν λειτουργει ε?
Δεν έχει καθόλου audio μενού στο mfd, αυτό είναι το πρόβλημα. Κι εγώ νομίζω ότι είναι πρόβλημα του can-bus...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δεν έχει καθόλου audio μενού στο mfd, αυτό είναι το πρόβλημα. Κι εγώ νομίζω ότι είναι πρόβλημα του can-bus...
Αυτό ακριβώς αλλά και κάτι παραπάνω: τα ▼ και ▲ επιρρεάζουν μόνιμα την πηγή... :no:
Δημήτρης
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- EOSis
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αγαπητέ κύριε
Για το αυτοκίνητό σας υπάρχει adaptor ορθής λειτουργίας
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μεταφέρονται ενδείξεις από την Kenwood στο MFI του αυτοκινήτου σας
Μπορείτε να περάσετε από το κατάστημα του Ψυχικού, αν επιθυμείτε περισσότερες λεπτομέρειες
:xmmmmmmm
Δημήτρης
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Ισως ο Κώστας να μου δώσει τα φώτα του εδώ. Κώστα στο κάνει και εσένα; Τζίμο εσύ που έχεις Kenwood δεν έχεις αυτό το πρόβλημα;
Μου φαίνεται περίεργο ρε παιδιά.....
Δημήτρης
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Eγω δεν χειριζομαι το ραδιο απο το τιμονι...Σου ειπα που να παρεις τηλ!!!!Το λεει και η υπογραφη μου
Δημήτρη το ίδιο μου είπε και ο Λευτέρης. Δεν είναι θέμα ασυμβατότητας, δυστυχώς στα Kenwood υπάρχει αυτό το 'σφάλμα'... :girl_cry: :xmmmmmmm
Δημήτρης
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Συμβαίνει και με άλλα επώνυμα αυτό, έχετε ακούσει κάτι ; :wtf:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Aχα...Το θεμα ειναι οτι πληρωσες για να παρεις το module αυτο?Εγω γι αυτο ειχα παρει μονο την οθονη(1100)και τπτ περιφερειακο εξαρτημα.Διαφορετικα θα μου εβγαινε 2500(gps,tv,camera,bt,χειριστηρια).Μια φορα χρειαστηκα πολυ καλα gps και τοτε ειχα το Coo.Ενας πολυ εξυπνος και γρηγορος τροπος(μεσω τηλ) ,που αν χαθεις μεσα στην χαλκιδα σε γλυτωνει στο λεπτο!!!!!!!!!Thanks boy...
Τίποτα! Χαρά μου που σε είχαμε εδώ! Αλλά δε μπορείς να πείς, μεχρι το πολύ 100μ πρίν τη στροφή σε ειδοποιούσα...:PPP :shades:
Αυτό το πήρα μόνο για να λειτουργώ το μηχάνημα ΚΑΙ από τα δεξιά κουμπιά του τιμονιού. Περισότερο από την οθόνη πλέον το χειρίζομαι παρά από τα κουμπιά.....
Βαγγέλη δεν ξέρω, δεν έκανα κουβέντα γι αάλλες μάρκες. Μου είπε ο Λευτέρης ότι θα δεί μήπως βρεί κάτι άλλο αλλά το βλέπει χλωμό... :no:
Δημήτρης
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Και καλά κάνεις και το υποστηρίζεις, και συμφωνώ μαζί σου. Εξάλλου δεν είπε κανένας ότι ο Κινέζος συγκρίνεται με το οποιοδήποτε επώνυμο, το αντίθετο μάλιστα.Δημητρη οπως και να εχει εγω το επωνυμο δεν το αλλαζω.Τωρα ειδα μια καλη τιμουλα την οθονη με 6.1 ιντσες με πλοηγο στα 1090.Παντως μια φορα δεν θα κλαψω τα 500(no name) και ουτως η αλλως δεν μου ειναι καθολου δισκολο να βαλω φωνη απο την πηγη...A και η απλη χωρις πλοηγο εχει 650.Τι θες τα μπλεξιματα με κινες και αποστολες.Παιδες γνωμη μου και θα την υποστηριζω μεχρι τελους.
Απλώς, αυτό που εγώ ρωτάω είναι αν έχει ακούσει κανένας παρόμοιες "ασυμβατότητες" με άλλες επώνυμες μάρκες, όπως πχ JVC ή SONY κλπ...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημητρη οπως και να εχει εγω το επωνυμο δεν το αλλαζω.Τωρα ειδα μια καλη τιμουλα την οθονη με 6.1 ιντσες με πλοηγο στα 1090.Παντως μια φορα δεν θα κλαψω τα 500(no name) και ουτως η αλλως δεν μου ειναι καθολου δισκολο να βαλω φωνη απο την πηγη...A και η απλη χωρις πλοηγο εχει 650.Τι θες τα μπλεξιματα με κινες και αποστολες.Παιδες γνωμη μου και θα την υποστηριζω μεχρι τελους.
Μαζί σου Τζίμο! Ειδικά μετά τη 'μπουγάδα' που έφαγα με το δικό μου Witson, είμαι απλά τυχερός που βρήκα αυτό που βρήκα σε επώνυμο στην τιμή που το βρήκα...
Για navi τουλάχιστον προς το παρόν δεν το σκέφτομαι να βάλω. Με το HTC HD κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου με ευκρινέστατη οθόνη. Βέβαια δεν το συζητώ, στις 6.9" θα φαινόταν καλύτερα...
Το 5240 θα βάλεις;
Δημήτρης
- tzimos
- Senior Μέλος
-