Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51603 από panthro
Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς πως ξεκουμπώνει το ηχοσυστημα η το πλαίσιο του? Προκειται να το αντικαταστήσω με καποιο που έχω ειδη αγορασει με 2-DIN. Το υπάρχον παίζει μόνο CD και έχω αγοράσει ενα που υποστηριζει MP3,DVD, TV, GPS, USB card or USB, όμως δεν γνωριζω πως να ξεκουμπώσω το είδη υπάρχον.

Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51604 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος
Φίλε μου καλως ήρθες στην παρέα μας.
Καλό θα ήταν να μας συστηθείς αν το επιθυμείς. Είναι κάτι που συνηθιζουμε στην ενότητα "Νέα Μέλη"

Στο προκείμενο τώρα... Το πλαίσιο γύρω γύρω από το ηχοσύστημα είναι κουμπωτό. Με ένα κατσαβίδι - μαχαιράκι (με προσοχή πάντα για να μην το φθείρεις ή χαλάσεις το χρώμα του), ή καλύτερα με ένα πλαστικό εργαλειάκι που ανοίγουν κινητά και διάφορες μικροσυσκευές μπορείς να το βάλεις σε μία άκρη και να το τραβήξεις ελαφρά. Μετά το "τρέχεις" γύρω γύρω και με ελαφριές κινήσεις τραβώντας το βγαίνει.
Απλά επαναλαμβάνω προσοχή μην το σπάσεις ή το φθείρεις. Δεν έχει τόσο πρόβλημα. Εγώ το έχω ανοίξει 3-4 φορές, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη.

Το ηχοσύστημα έχει 4 βίδες torx αν θυμαμαι καλά. Τις λύνεις και το παίρνεις στο χέρι!! Τόσο απλό!
Βασικά είναι δουλειά 2 λεπτών (ίσως να λέω και πολύ...)

Ποιο ηχοσύστημα πήρες αν επιτρέπεται;;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51616 από panthro
Βεβαίως να συστηθώ, το είχα ξεχάσει. Πρόσθεσα και εγώ ενα σχόλιο στην κατηγορία "Νεα Μέλη".

Ευχαριστω πολύ για τις οδηγίες. Τελικά κατάφερα να βγάλω το καπάκι και αντικατάστησα την εργοστασιακή μονάδα με αυτή του εμπορίου. Σε πρώτη φάση (ευτυχώς) η καινούργια μονάδα κούμπωσε τέλεια. Ετσι απλα έβγαλα την φίσα απο την παλιά μονάδα και την κούμποσα στην καινούρια. Η μονάδα πήρε ρεύμα και παίζει μια χαρά. Σέταρα και το "steering wheel" σύμφωνα με το manual (είχα παραγείλει extra "can bas") και οι εντολές δίνονται απο το τιμόνι όπως πριν. Ομως έχω πρόβλημα με την κεραία του ραδιοφώνου. Στην παλια εργοστασιακη μονάδα έρχεται μέσω 2 καλωδίων και κουμπώνει σε 2 φίσες. Σε αυτή του εμπορίου έχει απλά μια στρογγυλη φίσα. Οπότε χρειάζομαι adaptor, ρώτησα την VW αλλά δεν είχαν. Μάλλον θα χρειαστεί να απευθυνθω σε κάποιο πιο εξειδικευμένο μαγαζί με ηχοσυστήματα...Αν γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω τέτοιο adaptor θα με βοηθούσε, ευχαριστώ...

Μετά θα προσπαθήσω να σετάρω, GPS, TV,...

Παρεπιπτώντος, γνωρίζει κανείς αν οι κεραιές των GPS, TV πρέπει να τοποθετηθούν έξωτερικά και αν που συνήθως μπαίνουν, ευχαριστώ

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51617 από panthro
Ξέχασα να αναφέρω η μονάδα η καινουργια είναι

ES898EN 7" HD Car DVD Player Sat.Nav. DVB-T MPEG-4 VW

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51619 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος
Ο κεραίες αν θέλεις για το καθαρά αισθητικό - οπτικό κομμάτι μπορούν να κρυφτούν. Π.χ. μία λύση είναι μέσα σε κάποια κολώνα του παρμπρίζ εσωτερικά του πλαστικού. Δεν εχει πρόβλημα (τουλάχιστον για το GPS) ως προς την λήψη. Άλλο μέλος το έχει βάλει εσωτερικά στην πλαφονιέρα και άλλος πάνω από το ηχοσύστημα και κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς του ταμπλό! Για την τηλεόραση δεν είμαι σίγουρος, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει και να μας πει.

Αλλιώς μπορείς να πάρεις και κάποια άλλη κεραία τηλεόρασης που κολλάει στο παρμπριζ πάνω (αν δεν ξεκολλάει από την ζέστη...)

Καλό φαίνεται το μηχανάκι και καλορίζικο!
Από οθόνη πως τα πάει; Είσαι ευχαριστημένος σαν πρώτη εντύπωση;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51621 από panthro
Ναι θα ήθαλα να μην φαίνονται

Η καλύτερη τοποθεσία απο

1) Κολόνα του παμπρίζ
2) Εσωτερικά στην Πλαφονιέρα
3) Πάνω από το ηχοσύστημα και κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς του ταμπλό

για μένα μου φαινεται οτι ειναι σε μια κολόνα του παμπρίζ. Ομως με προβληματίζει το πως θα περάσω το καλώδιο μέχρι εκεί. Πάντως θα κανω μια προσπάθεια να το περάσω μόνος μου.

Βασικά πια πλαφονιέρα εννοείς?

Η τρίτη επιλογή μου φαίνεται ότι ειναι η πιο εύκολη αλλα μάλλον δεν θα εχει την ιδια απόδωση με την πρώτη τουλάχιστον οσον αφορα την ΤV

Σχετικα με το adaptor? Εχεις καμια ιδέα.

Η οθόνη μέχρι τώρα μου φαένεται πάρα πολυ καλή. Επίσης το touch screen και το slide των menu έχει πολυ καλή απόκριση.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

• kavala
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51629 από kavala
Το συγκεκριμένο κοστίζει 300 ευρώ μαζι με τα μεταφορικα...αμα χαλάσει,δεν πειράζει.τοσα εχω δωσει μεχρι τωρα για να φτιαχνω το πρωτο κινεζακι που πηρα....
στο eos 2008 απαιτειται να παρω και canbus???

panthro ευχαριστημενος απο αποδοση ηχου φιλε?

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51654 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος
Κάτι που μπορεί να βοηθήσει:

mpra-server.dyndns.i...f

Έχουμε περάσει άλλο ηχοσύστημα σε EOS (ένα κινεζάκι), το καλώδιο κεραίας αν θυμάμαι καλά μπήκε πάνω δεξία για να μην φαίνεται.
Πρέπει να ανοίξεις το συρταράκι, μετά το πλαστικό που είναι αριστερά από την πόρτα του συνοδηγού, και να ξεκουμπώσεις την κολώνα ώστε να περάσει το καλώδιο. Έχω και κάτι φωτό.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51656 από panthro
Ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά πέρασα την κεραία του GPS απο κάτω απο το ντουλαπάκι (ξεβίδωσα τα καπάκια στα πόδια) και την τοποθέτησα στην δεξιά κολόνα. (Δυστυχώς το προηγούμρνο post μόλις το είδα).

Το GPS και bluetooth τα σέταρα και παίζουν μια χαρά. Επίσης η εικόνα ειναι πολυ καλή. Αυτο που απομένει ειναι να βρω adaptor για την κεραια του ραδιοφώνου και το σεταρισμα της TV.

Οσον αφορά την κεραία του ραδιοφώνου στην παλια εργοστασιακη μονάδα έρχεται μέσω 2 καλωδίων και κουμπώνει σε 2 φίσες. Σε αυτή του εμπορίου έχει απλά μια στρογγυλη φίσα. Οπότε χρειάζομαι adaptor. Γνωρίζει κανείς αν και τα 2 καλώδια χρειάζονται η μόνο το ενα καλώδιο χρησιμοποιείται για την μετάδοση του ραδιοφωνικού σηματος? Εχω βρει adaptor στο Ebay αλλά έχει μονο 1 input και 1 output...

Επίσης σύνδεσα την κεραια της τηλεόρασης, ρύθμισα την χώρα επιλογής και προσπάθησα να κανω αυτόματο συντονισμό αλλα δεν βρηκε κανενα κανάλι.Την κεραια την εχω εξω...αλλα τιποτα. Καμμια προταση?

Τέλος παρατηρησα οτι η μοναδα αναπτυσσει πολυ υψηλη θερμοκρασία και με προβληματίζει (χωρις ομως μεχρι τωρα να εχει δημιουργησει καποιο προβλημα). Εχει κανένας ανάλογη εμπειρία με παρόμοια κινέζικη μονάδα?

Ευχαριστω

@ καβαλα - Ναι είμαι ικανοποιημένος απο τον ήχο, επίσης εγώ παράγγειλα extra bas can και παίζουν μια χαρά οι εντολές απο το τιμόνι (χρειάζεται ρύθμιση).

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51657 από Corbil
Είναι digital tv tuner mpeg4?
Στο μέρος που βρίσκεσαι εκπέμπει η digea?

Αν είναι αναλογικός ο δέκτης ξανατσεκάρισε τις συνδέσεις σου!

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51658 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος
No eBay APP ID and/or Cert ID defined in Kunena configurationΘεωρητικά χρειάζονται και τα δύο καλώδια, στην πράξη που το δοκιμάσαμε το ραδιόφωνο έπαιζε και μόνο με το ένα.
Τον αντάπτορα πάντως τον έχω εγώ αν ενδιαφέρεσαι, είναι αυτός:

www.ebay.com/itm/RNS...5

@kavala : Σε EOS 2008 είχε γίνει η τοποθέτηση ηχοσυστήματος και δεν χρειάστηκε αλλαγή το canbus

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51660 από panthro
Ευχαριστω για τις απαντήσεις

Ο δέκτης είναι ψηφιακός MPEG-4. Στα νότια προάστεια μένω (Πειραιάς), νομίζω η Digea παιζει μια χαρά στην περιοχή.

Νομίζω οτι ανταπτορας που αναφερες στο προηγούμενο post δεν ειναι κατάλληλος για την δική μου μοναδα, γιατι δεν εχει καρφι ως έξοδο. Οσον αφορα τον μετατροπέα που έχω βρει εγω (attached), έχει μονο 1 είσοδο για το ενα καλωδιο μονο. Μήπως εχεις κάτι αντιστοιχο?

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51661 από Corbil
Δε βλέπω το λόγο να μη μπορεί να συντονίσει κανάλια τότε.
Καμιά φορά τα ψηλά κτίρια επηρεάζουν το σήμα. Προσπάθησε να κάνεις search σε ανοιχτό χώρο.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51664 από djlgm
Επειδή έχω και εγώ κινεζάκι και είχα το ίδιο θέμα με την κεραία, αυτό εδώ χρειάζεσαι:

www.ebay.com/itm/AUD...f

Επίσης, το κινεζάκι έχει θέμα με την θερμοκρασία... παρόλο που έχει χώρο για ενα μικρό ανεμιστηράκι πίσω, αυτό δεν υπάρχει, ίσως δεν το έβαλαν επειδή θα έκανε θόρυβο...
Εμένα προσωπικά, αν βάλω να παίξει CD ήχου, ακόμα και κανονικό εργοστασιακό, αυτό μετα από λίγη ώρα ζεσταίνεται τόσο όσο να μην το αναγνωρίζει η μονάδα DVD!

Επίσης τσεκάρισε αν εχεις καλό ήχο από το μικρόφωνο του bluetooth. Εμένα με ακούνε μια χαρά όταν μιλάω από στάση, όμως από 60 χιλιόμετρα και πάνω εν κινήσει δεν με ακούνε, ακούγεται μονο ένας βόμβος που προφανώς μπαίνει λόγω κύλισης στο μικρόφωνο! (Προφανώς κακό μικρόφωνο και κακή τοποθέτηση-απομόνωση απο κραδασμούς) Και συνέπεια αυτού είναι να μην χρησιμοποιώ καθόλου το bluetooth παρόλο που θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και βολικό...

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51670 από panthro
Ευχαριστώ ναι αυτος ο ανταπτορας μαλλον πρέπει να κάνει και για το δικο μου κινεζακι.

Θα τσεκάρω και για CD bluetooth και θα ενημερώσω αντιστοιχα. Τα DVD, MP3 πάντως παίζουν μια χαρά.

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51698 από panthro
Απλα για ενημέρωση για οποιον ενδιαφερεται για το συγκεκριμενο μοντελο, επειδή υπηρχε μια αναφορα οτι το bluetooth δεν παιζει πανω απο 60χλμ, σε μενα ειναι μια χαρα, με 120 χλμ που το τεσταρα σημερα. Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι καποια μικροκομπιασματα οταν παιζει το MP3. Ομως παιζει μια χαρα απο την SD card και παίζω απο εκει τα MP3.

• kavala
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51806 από kavala
τελωνειο ποσο πληρωσες?
Στο site της εταιρειας εχει διαθεσιμο απο αγγλια το 878 ενω το δικο σου ερχεται απο κινα

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51830 από panthro
Δεν πλήρωσα τιποτα στο τελωνειο, ουτε το πήρα μέσω Ebay. Αν ενδιαφέρεσαι σου στέλνω κατευθειαν το mail απο αυτον που το πηρα (σχετικα απαντάει γρηγορα σε ότι τον εχω ρωτησει). Συνολο μου πηγε 318 Ευρω. Μπορει να σου κάνει και καλύτερη τιμη.

Ομως πριν 2 μέρες η μπαταρια του EOS μου αδειασε τελείως και χρειαστηκε να την αντικαταστήσω. Πιθανον να οφείλεται στο οτι το can bas ξερυθμιστηκε (πραγματικα δεν ξερω πως) με αποτελεσμα να μεινει η μοναδα ανοιχτη για 2 μερες και να μου αδειασε την μπαταρια (η μονη πιθανη εξηγηση που μπορω να δωσω εκτος αν οντος η μπαταρια ηταν στα τελευταια της)

Βεβαια θυμαμαι οτι στην αρχη οταν το ειχα προτοβαλει μολις εβγαζα το κλειδι εκλεινε και η μοναδα αυτοματα. Ομως τελευταια παρατηρησα οτι δεν εκλεινε η μοναδα, οποτε εβγαζα το κλειδι και οτι δουλευανε μονο οι εντολες απο το τιμονι.

Τελος να πω οτι ακομα δεν εχω καταφερει να πιασω καναλια στην TV. Ολα τα υπολοιπα εχουν τεσταριστει (MP3, DVD, CD, USB, SD memory, Bluetooth, GPS)

Μεσα στην εβδομαδα θα παω σε καποιο εξειδικευμενο μαγαζι να μου κανουν την εγκατασταση απο την αρχη και θα ενημερωσω για την αξιοπιστια του προιοντος.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51831 από Corbil
Σχετικά με τη μπαταρία μπορεί να είναι αυτό που παίζει και με τα RNS. Δηλαδή στα ΜY 06-07 που το canbus είναι παλιό δεν μπορούν να δεχτούν αναβάθμιση πάνω από s/w 1200 και η μονάδα συνεχίζει να τραβάει ρεύμα με αποτέλεσμα να σου αδειάζει τη μπαταρία.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• kavala
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51832 από kavala
διορθωνεται αυτο corbil?
ρωτω γιατι ειναι να παραγγειλω και γω το erisin

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51834 από Corbil
προσπαθώ να μαζέψω πληροφορίες για το δικό μου το rns. Αυτο που μου έχουν πει ολοι οι πωλητές μέχρι τώρα είναι ότι μετά την αλλαγή του canbus χρειάζεσαι ολική επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων και επαναπρογραμματισμό απο αυθεντικό καλώδιο και όχι απο κινέζικο.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51853 από panthro
Εγω φοράω το RCD300 τώρα και το EOS ειναι τέλος του 07, είχα την εντύπωση οτι ολα τα μοντέλα μετά το 05 εχουν κοινό canbas. Αν εχεις παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του s/w 1200 θα βοηθουσε.

Οσον αφορά οτι μετά την αλλαγή του canbus χρειάζεσαι ολική επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων και επαναπρογραμματισμό απο αυθεντικό καλώδιο και όχι απο κινέζικο. Μου φενεται περιέργο, λογικά μια κωδικοποιηση θα αρκουσε. Δηλαδη υπάρχει αυθεντικο καλώδιο canbas? Στο είδη υπαρχον καλώδιο κουμπώνει η καινούργια φίσα μαζί με το canbas που πηρα.

Εχω κλεισει ενα ραντεβου την Δευτέρα με autoclub vw και θα ενημερώσω τελικά τι φταίει (ελπίζω...)

Τέλος μου ειπε ενας πωλητης της VW οτι ακόμα και το RCD300 οταν κλεινει το αμαξι τραβάει ρευμα απο την μπαταρια? Σας φενεται λογικό?

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51860 από Coo
Θα μου φαινόταν λογικό αν εννοούσε ότι τραβάει ρεύμα για λίγη ώρα για να δουλέψει το ανεμιστηράκι.. Το RNS 510 για παράδειγμα δουλεύει για κάποια λεπτά αφού σβήσω τη μηχανή.Το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο τώρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα ή έστω ένδειξη. Γενικότερα όλες οι συσκευές σε κατάσταση stand by τραβάνε έστω και λίγο ρεύμα συνέχεια, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να ανησυχείς ότι θα σου αδειάσει τη μπαταρία σε μια ημέρα ή σε ένα μήνα. Αν γίνει αυτό έχεις το γνωστό drainage issue το οποίο οφείλεται σε ασυμβατότητα SW και canbus. Αυτό διορθώνεται όταν αναβαθμίσεις (ή υποβαθμίσεις, ανάλογα τί έχει μέσα το μηχάνημα) το SW. Για παράδειγμα, εμένα είναι ΜΥ08 και παίζει με RNSsw>2660, του Corbil είναι ΜΥ06 και παίζει μόνο με RNSsw<800 αλλιώς θα πάρει τη μπαταρία στο χέρι.
Ακόμα και με το canbus που έχεις μπορείς να κάνεις υποβάθμιση/αναβάθμιση του sw και να είσαι κομπλέ χωρίς πρόβλημα στη μπαταρία.
Αν πάλι επιμένεις στην αλλαγή του canbus, εγω θα εμπιστευόμουν κάποια αντιπροσωπεία να κάνει τον προγραμματισμό τουλάχιστον, και ας πλήρωνα - θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι σωστά και με εγγύηση, γιατί μπορεί να προκληθούν βλάβες και μετά να τρέχεις.

Δημήτρης

• panthro
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51862 από panthro
Ευχαριστω παρα πολυ για την παρακάτω πληροφορία. Συμωνα με τα παρακάτω τοτε η περιπτωση μου μαλλον ειναι οτι το canbas το κινεζικο ειναι πιο αναβαθμισμένο απο το SW που τρεχει στον ΜΥ07 μου (φαντάζομαι το ΜΥ07 υποδηλωνει και το ετος κατασκευης, αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με).

Εχω κλεισει ραντεβου την επομενη εβδομαδα με την VW autoclub για να μου κανουν την εγκατασταση και παραλληλά την αναβαθμιση/υποβαθμιση στο SW αν χρειαζεται (πιστευω να μου το πουν και οι ιδιοι).

Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #51866 από Corbil
Φίλε panthro να σε βοηθήσω λίγο διότι απο αυτά που γράφεις νομίζω οτι έχει μπερδευτεί.
Το canbus ειναι ενσωματωμένο στο αμάξι σου απο τη γέννεση του και δεν είναι κινέζικο. Υπάρχουν πολλοί τύποι canbus ανάλογα με τη χρονολογία που φτιάχτηκε το αμάξι σου. Η συσκευή αυτή είναι υπεύθυνη για ότι ηλεκτρικό συμβαίνει στο αμάξι σου.

Η s/w ειναι η αναβάθμιση λογισμικού που υπάρχει στο εργοστασιακό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σου. Υπάρχουν επίσης πολλές αναβαθμίσεις ξεκινώντας απο την 800, 1000 1200 κτλ κτλ και νομίζω μεχρι τώρα εχει φτάσει στην 3800.

Το my06 my07 my08 κτλ όπως πολύ σωστά γράφεις, υποδηλώνει το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου.

Το καλώδιο το οποίο κάνεις μέσω του υπολογιστή διάφορα κόλπα στο αμάξι σου με τις κωδικοποιήσεις υπάρχει επίσης σε πολλές versions και το φτηνό που έχουμε όλοι κάνει απο 40 εως 80 € και το αυθεντικό που είναι της ross tech και έχουν οι αντιπροσωπείες κάνει 250 €.
Ελπίζω να βοήθησα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi