Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10489 από thanosk6
Πρόβλημα με τον συμπλέκτη. δημιουργήθηκε από thanosk6
Εδώ και κανα μήνα, έχω παρατηρήσει οτι κατα την εκκίνηση του αυτοκινήτου από σταματημένο, όταν αφήνω τον συμπλέχτη αρχίζει να τρεμοπαίζει και να θέλει περισσότερο γκάζι, σαν να πάει να μου σβήσει....Πήγα λοιπόν σήμερα στην αντιπροσωπεία να το δούν και μου είπαν οτι χρειάζεται αλλαγή δίσκου-πλατό!!!!!!!!!!Το αυτοκίνητο έχει 25000 km και τον αύγουστο τελειώνει η εγγύηση!!!Μάλιστα ο ειδήμων "ξερόλας" του συνεργείου,(ο οποιος παλαιότερα, δεν ήξερε καν πως κατεβαίνουν τα παράθυρα με το τηλεχιριστήριο) μου είπε οτι είναι λόγο της κακής οδήγησης και δεν θα περαστεί στην εγγύηση...Αφού τα ακουσε,μου παράγειλε οτι χρειάζεται και μου είπε θα δούμε τι θα κάνουμε, σαν να μου κάνει και χάρη,,,,Δεν ξέρω αν εχει τύχει σε κάποιον κατι αναλογο αλλα έχω ξανακούσει για πολλά προβλήματα που βγάζουν τα σασμαν της vw.To saxo που είχα δεν είχε αλλάξει σε 10 χρόνια και σε 150000km δίσκο, και τα περισσότερα km τα είχε φάει στην πόλη.

H Ελλάδα είναι ο Παράδεισος…

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10496 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Δυστυχώς ο δίσκος-πλατώ ανήκει στα ''αναλώσιμα'' και συνήθως δεν τα καλύπτει η εγγύηση εκτός αν εξόφθαλμα προκύπτει οτι η ανάλωσή τους προέρχεται απο βλάβη άλλου μέρους του οχήματος.Αν μπορέσεις να αποδείξεις οτι το αυτοκινητο δεν το ξεκινάς με σπινιαρίσματα ,τότε θα σε καλύψει η εγγύηση.Αλλιώς αν θέλει ,δεν σε καλύπτει και δεν μπορείς να του πείς και τίποτα.Εσύ μπορεί να το οδηγάς το αυτοκινητο σαν να ειναι γιάλινο ,αλλά αντε να το αποδείξεις στο συνεργείο!!!
Εσύ κάνε τη φασαρία σου στο συνεργείο και αν σε καλύψουν δωρεάν ΟΚ.Αλλιώς γνώμη μου ,πλήρωσέ το γιατί άκρη δεν θα βρείς!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10497 από thanosk6
Απαντήθηκε από thanosk6 στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Ναι αλλά στα 25000km δίσκο πλατό????Δεν έχει ξαναγίνει...Ούτε σε σχολή οδηγών δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα δίσκο...Τι να πώ...Ελπίζω να μην είναι τίποτα αλλό πιο απλό, (όπως καμια φούσκα συμπλέκτη για παράδειγμα) και με ταλαιπορούν τσάμπα, αλλά σίγουρα αμα είναι ο δίσκος , είναι πρόβλημα κακού υλικού και όχι κακής χρήσης...Τέλος πάντων από εβδομάδα θα έχω νεότερα!!!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10499 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Ετσι ειναι Θανο,ανηκει στα αναλωσιμα....
Ουσιαστικα σου κανει αυτο που λεμε σκορτσαρισμα....
Ειναι οντως ενα φαινομενο που (θα σε απογοητευσω) προερχεται απο κακη χρηση.
Λεγοντας κακη χρηση δεν εννοουμε απαραιτητα ξεκουρασμα του ποδιου στο συμπλεκτη 'η burn out και τετοια....
Μερικες φορες το αποτομα αφημα του πενταλ καθως και το ανεβασμα μιας ανηφορας με οπισθεν αρκουν για να καψουν τον συμλεκτη και να σου πουν οτι προερχεται απο κακη χρηση.....
Κοιταξε μηπως δεν ειναι συμπλεκτης αλλα καποια σπασμενη βαση μηχανης(αυτη εχει εγγυηση).

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10502 από thanosk6
Τι να πώ ίσως να έχεις δίκιο....Αλλά το θέμα είναι οτι το αμάξι δεν το ζορίζω...Γενικά οδηγώ πολύ ήρεμα και σπάνια μέσα στην πόλη.... :xmmmmmmm
Άστο nikita θα το πουλήσω και θα πάρω πάλι saxo που δεν παθαίνει τίποτα:PPP

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10506 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Θα συμφωνήσω με τον Νικήτα και τους προλαλήσαντες ότι είναι αναλώσιμο και σίγουρα παίζει ρόλο ο τρόπος οδήγησης*. Πραγματικά στα 25,000 είνια σπάνιο να αλλάζεις δίσκο-πλατό, αλλά τα συμπτώματά σου αυτό δείχνουν. Πιθανόν να το ζόρισες παραπάνω σε μια ανηφόρα ή με την όπισθεν - ακριβώς με αυτό τον τρόπο έκανα ζημιά στο Jeepάκι που είχα μια φορά και ένα καιρό... Και μετά το πήγαμε με το μάστορα με καρφωτές στο συνεργείο...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10512 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
thanosk6 έγραψε:

Τι να πώ ίσως να έχεις δίκιο....Αλλά το θέμα είναι οτι το αμάξι δεν το ζορίζω...Γενικά οδηγώ πολύ ήρεμα και σπάνια μέσα στην πόλη.... :xmmmmmmm
Άστο nikita θα το πουλήσω και θα πάρω πάλι saxo που δεν παθαίνει τίποτα:PPP

δεν το λεγες νωριτερα (πριν κατι μηνες) που ειχα ενα σαξο...να τα καναμε ανταλαγη ..χαχα

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10526 από thanosk6
coo έγραψε:

Θα συμφωνήσω με τον Νικήτα και τους προλαλήσαντες ότι είναι αναλώσιμο και σίγουρα παίζει ρόλο ο τρόπος οδήγησης*. Πραγματικά στα 25,000 είνια σπάνιο να αλλάζεις δίσκο-πλατό, αλλά τα συμπτώματά σου αυτό δείχνουν. Πιθανόν να το ζόρισες παραπάνω σε μια ανηφόρα ή με την όπισθεν - ακριβώς με αυτό τον τρόπο έκανα ζημιά στο Jeepάκι που είχα μια φορά και ένα καιρό... Και μετά το πήγαμε με το μάστορα με καρφωτές στο συνεργείο...

Δεν θέλω να το παίξω ούτε οδηγός μεγάλος, ούτε ξερόλας μηχανικός ούτε τίποτε...Αλλά το αμάξι δεν εχει ζοριστεί ποτε, είμαι κατηγοριματικός...Τώρα αν απο μια ανηφόρα έκανε μια ζημιά τότε και πάλι δεν το βρίσκω λογικο...
Στο στρατό οδηγάγαμε επίτηδες με τον συμπλέκτη και τέρμα γκάζι και δεν πάθαιναν τίποτα τα σκατοτζιπακια τους,δεν μπορεί τώρα καινούργιο αμαξι να παθαινει τέτοια βλαβη με το παραμικρο...Τελος πάντων εγώ μιλησα και με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας και μου είπε οτι είναι θα κοιτάξει να μου το περασει στην εγγύηση, γιατι και αυτος το βρίσκει πολύ περίεργο τόσο γρήγορα να πάθει τετοια ζημια...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10527 από Coo
thanosk6 έγραψε:

Τελος πάντων εγώ μιλησα και με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας και μου είπε οτι είναι θα κοιτάξει να μου το περασει στην εγγύηση, γιατι και αυτος το βρίσκει πολύ περίεργο τόσο γρήγορα να πάθει τετοια ζημια...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Αυτό είναι και το καλύτερο! :shades:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10712 από thanosk6
Δεν ξερω τι γίνεται, αλλά το πρόβλημα με το τρέμουλο οταν αφήνω το συμπλέκτη δεν γίνεται συνέχεια...Συνήθως το κάνει όταν το αμάξι είναι πολύ ζεστο και σε κινηση που χρησιμοποιείς πολύ την πρώτη...Φοβάμαι μην είναι τιποτα άλλο εκτός του δίσκου...Και δεν ξέρω αν θυμάστε μια δημοσίευση(οι παλιοι) πριν κανα 1,5 χρόνο που είχε κάνει ο djlgm και είχε αναφέρει για ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη και τελικά του βρήκαν σπασμένα γρανάζια σε λιγότερο απο 10000km, και μάλιστα είχε αναφερθεί και απο άλλους για πολλά προβλήματα στα σασμάν της Vw με παρόμια προβλήματα.
Θα δείξει,εχω κανονίσει ραντεβού απο εβδομάδα που θα ερθουν τα ανταλλακτικα για να αλλάξω δίσκο πλατό.Θα είμαι απο πάνω τους με φίλο μηχανικό για να δώ αν πράγματι είναι φαγωμενος ο δίσκος που μου λένε!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10724 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Προσωπικά Θανάση και χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω για σασμάν σε βλέπω......

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10730 από Coo
thanosk6 έγραψε:

...Και δεν ξέρω αν θυμάστε μια δημοσίευση(οι παλιοι) πριν κανα 1,5 χρόνο που είχε κάνει ο djlgm και είχε αναφέρει για ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη και τελικά του βρήκαν σπασμένα γρανάζια σε λιγότερο απο 10000km, και μάλιστα είχε αναφερθεί και απο άλλους για πολλά προβλήματα στα σασμάν της Vw με παρόμια προβλήματα.

Ναι, το θυμάμαι... Ελπίζω να μην είναι κάτι αντίστοιχο...:no:

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10731 από thanosk6
Οτι και να είναι...μου έκατσε τι να κάνουμε!!!
Το καλό δεν σας το είπα, μου είπαν ενταξει ,δεν είναι έντονο, άστο κανα 4 μήνες να δούμε πως θα πάει(η εγγύηση λήγει τον Αύγουστο:whistle: )
Μάλλον πρέπει να έχουν καμια ρύθμιση στον εγγέφαλο και να φτιάχνουν μόνα τους...Θα πώ στο Γελάδι να το ψάξει :too_much_co

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10732 από djlgm
Απαντήθηκε από djlgm στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
thanosk6 έγραψε:

Και δεν ξέρω αν θυμάστε μια δημοσίευση(οι παλιοι) πριν κανα 1,5 χρόνο που είχε κάνει ο djlgm και είχε αναφέρει για ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη και τελικά του βρήκαν σπασμένα γρανάζια σε λιγότερο απο 10000km

Εμένα το σασμάν ήταν σπασμένο από την μάνα του, έκανε περίεργους θορύβους στις αλλαγές των ταχυτήτων ειδικά 2-3, και αρχικά προσπάθησαν να με πείσουν ότι θα στρώσει, όμως μετά που το πήγα για άλλο λόγο στην αντιπροσωπεία από μόνοι τους εντόπισαν το πρόβλημα και μου άλλαξαν όλο το κιβώτιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10734 από thanosk6
djlgm έγραψε:

Εμένα το σασμάν ήταν σπασμένο από την μάνα του, έκανε περίεργους θορύβους στις αλλαγές των ταχυτήτων ειδικά 2-3, και αρχικά προσπάθησαν να με πείσουν ότι θα στρώσει, όμως μετά που το πήγα για άλλο λόγο στην αντιπροσωπεία από μόνοι τους εντόπισαν το πρόβλημα και μου άλλαξαν όλο το κιβώτιο.

Να φανταστώ οτι το κάλυψε η εγγύηση?

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10746 από djlgm
Απαντήθηκε από djlgm στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Σαφώς και με κάλυψε η εγγύηση, αλλιώς θα ήμουν τώρα φυλακή για φόνο...

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10753 από Coo
djlgm έγραψε:

Σαφώς και με κάλυψε η εγγύηση, αλλιώς θα ήμουν τώρα φυλακή για φόνο...

Ευτυχώς γιατί ακριβαίνουν και τα τσιγάρα... :PPP

Έχω ακούσει κατα καιρούς για διάφορα που συμβαίνουν στα σαζμάν της vw... :no:

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10761 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Παρεπιπτόντως έχω και εγώ ένα θέμα τις τελευταίες μέρες με τον συμπλέκτη.
Θα σας ενημερώσω όμως σε κανένα 10ήμερο που θα έχω κάποια νεότερα που περιμένω...

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10766 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Δηλαδή να ανησυχώ που ακούω ένα τριξιματάκι κάθε φορά που πατάω τον συμπλέκτη;Μηπως θέλει λίπανση κανένα σωληνάκι ή καμιά άρθρωση;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10767 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Εγώ πάλι ρε παιδιά παρατηρώ κάτι άλλο. Όταν το έχω στην νεκρά και αφήνω και το φρένο, τότε αρχίζει να κροταλίζει ο κινητήρας, όχι πολύ έντονα αλλά αρκετά αισθητά. Λέτε να είναι καμια βάση??? Στην αρχή δεν μου το έκανε.
Πάντος σε έναν φίλο μου αρκετά χρονια πρίν σε ένα Sunny 2000 του είχαν αλλάξει τον δίσκο στα 15.000 χλμ και εννοείτε ότι το ανέλαβε η εταιρεία. Ναι μεν οι δίσκοι είναι στα αναλώσιμα αλλά με κάποια λογική. Πότε λέει το sevice ότι αλλάζεις δίσκο??? δεν νομίζω πρίν από τα 80 με 100.000χλμ.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10768 από Γελάδι
Ακριβώς αυτό έχω Δημήτρη :no:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα!

Θα σας ενημερώσω σύντομα γιατί ακόμη είναι υπό διερεύνηση!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10772 από Γελάδι
Καλως ήρθες στην παρέα μας Γιώργο!
Πες μας και δύο λόγια με την ευκαρία για σένα και το αυτοκίνητό σου στην ενότητα Νέα Μέλη...

Βασικά θεωρώ ότι σε νορμάλ χρήση ούτε καν στα 80 και 100 χιλιάδες χιλιόμετρα πρέπει να αλλάζουμε δίσκο. Εγώ το βλέπω για πολύ περισσότερα χιλιόμετρα!
Πάντως δεν αποκλείεται να είναι κάποια βάση μηχανής που να φταίει στο πρόβλημά σου!! Πρέπει να το κοιτάξει θεωρώ...

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10774 από Coo
gdm1974 έγραψε:

Εγώ πάλι ρε παιδιά παρατηρώ κάτι άλλο. Όταν το έχω στην νεκρά και αφήνω και το φρένο, τότε αρχίζει να κροταλίζει ο κινητήρας, όχι πολύ έντονα αλλά αρκετά αισθητά. Λέτε να είναι καμια βάση???

Είσαι σίγουρος ότι είναι από τον κινητήρα ο θόρυβος; Το 'κροτάλισμα' όπως το περιγράφεις μπορεί να είναι και κανένας σταυρός στο σαζμάν - τίποτα το ανησυχητικό, ένα σφίξιμο θέλει αν είναι αυτό...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10779 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Το αμάξι το έχω 2,5 χρόνια και έχω κάνει 33.000 χλμ πολύ κυριλέ όμως. Δεν το έχω πιέσει καθόλου. Είναι το 1,6 FSI.
Δέν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό.
Για τα χλμ έχετε δίκιο ο πατέρας μου είχε ενα civic που το αποσύραμε πριν από 2 χρόνια το οποίο είχε βγάλει 200.000χλμ χωρίς να αλλάξουμε δίσκο.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10781 από Γελάδι
2,5 χρόνια;;; Σπύρο τρέμε διπλά!!!!
Να το χαίρεσαι φίλε μου το αυτοκίνητό σου!!

Έχω κι εγώ τον πατέρα μου παράδειγμα που άλλαξε τον πρώτο δίσκο στο υπάρχον αυτοκίνητο στα 1.032.000 χλμ!!
Όπως το βλέπετε! 1εκατ χλμ!

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Μήτσος

Συντονιστές: nikitas tsi