Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής

• evi2009
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #13931 από evi2009
Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής δημιουργήθηκε από evi2009
Καλησπέρα.Πριν 1 μήνα πήρα και εγώ ένα EOS 1.4 160. Από το πρώτο ταξίδι άρχισε να "σφυρίζει" το παράθυρο του οδηγού από τα 100 χμ και πάνω, σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Το πήγα στην VW και μου συνέστησαν να περιμένω μήπως "πατήσουν" καλύτερα τα λάστιχα! Φυσικά, μετά από 3 εβδομάδες εξακολουθεί να κάνει θόρυβο και αύριο το ξαναπάω συνεργείο για τεχνικό έλεγχο... Επιπλέον, ακούγονται από την οροφή κάτι σαν τριξίματα (?) όταν ο δρόμος έχει λακούβες και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός ήχος των υφασμάτων της οροφής. Ισχύει? Σε άλλο EOS που μπήκα δεν κάνει αυτόν τον θόρυβο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #13932 από nikos73
Απαντήθηκε από nikos73 στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
Καλώς ήρθες στο club
Με τους θορύβους και τα τριξίματα θα πρέπει να συμβιβαστής . είναι cabriole με πολλά σημεία να τρίβονται μεταξύ τους .
Και εγώ στην αρχή το ίδιο πρόβλημα είχα.
Όταν μπαίνω σε άλλο αμάξι λες και μπαίνω σε κάποιο Mercedes και ας είναι κάνα fiat.

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #13948 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
Εύη καλό θα ήταν να ψαχουλέψεις στην κατηγορλια προβλήματα και πατέντες, θα σου λυθούν πολλές απορίες πάνω στο αυτοκίνητο...
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις βέβαια είναι έρ8εις στη συνάντηση μήπως καταφέρουμε επιτέλους και κάνουμε και μία λίπανση να δουν τα παιδιά πως γίνεται...(αν και ο γελάδιος μας βοήθησε πάρα πολύ με το how to που ανέβασε)
Παρεπιπτόντως κύριοι μοντεράτορες μπορώ να κάνω το πειραματόζωο σας γιατί δεν φιλοτιμήθηκε κανείς σας να με προμηθεύσει λίγο μαγικό λιπαντικό...
Δεν πειράζει όμως, ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ....

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #13955 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
evi2009 έγραψε:

Καλησπέρα.Πριν 1 μήνα πήρα και εγώ ένα EOS 1.4 160. Από το πρώτο ταξίδι άρχισε να "σφυρίζει" το παράθυρο του οδηγού από τα 100 χμ και πάνω, σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Το πήγα στην VW και μου συνέστησαν να περιμένω μήπως "πατήσουν" καλύτερα τα λάστιχα! Φυσικά, μετά από 3 εβδομάδες εξακολουθεί να κάνει θόρυβο και αύριο το ξαναπάω συνεργείο για τεχνικό έλεγχο... Επιπλέον, ακούγονται από την οροφή κάτι σαν τριξίματα (?) όταν ο δρόμος έχει λακούβες και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός ήχος των υφασμάτων της οροφής. Ισχύει? Σε άλλο EOS που μπήκα δεν κάνει αυτόν τον θόρυβο.

Η άποψη "άστο να πατήσει" είναι λίγο άτοπη. Για να σου κάνει θόρυβο σημαίνει ότι το παράθυρο δεν ασφαλίζει σωστά (άρα θέλει ανέβασμα) ή ότι τα λάστιχα δεν είναι στη θέση τους (αλήθεια, νερό βάζει αν του ρίξεις από κάτω προς τα πάνω στο παράθυρο;). Όσο για τον θόρυβο της οροφής, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται λίπανση. Μιας και θα τους επισκεφθείς, μην δεχτείς δικαιολογίες...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14058 από nikos73
δηλαδή εάν παίρνει νερά έτσι όπως το λες αν του ρίξεις από κάτω προς τα πάνω στο παράθυρο ;. τι πρέπει να γίνει ????????
να σηκώσουν το παράθυρο και να έχει μετά προβλήματα με το τζαμί να βρίσκει στην τσιμούχα?
Παντός σε έμενα που κάνω την λίπανση μετά από 2 εβδομάδες τρίζουν πάλι τα πάντα
:surrender:

• evi2009
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14059 από evi2009
Απαντήθηκε από evi2009 στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
λοιπόν, πάλι εδώ... σήμερα πηρα το eos από το συνεργείο και είπαν ότι έκαναν ρύθμηση στα παράθυρα και λίπανση. η αλήθεια είναι ότι ακούγεται καλύτερα. δυστυχως δεν μπορούσα να είμαι εκεί όταν το έφτιαχναν, οπότε πιστεύω τα λεγόμενά τους. είπαν επίσης ότι το λιπαντικό για να αποδώσει καλύτερα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες. στην αναμονή...

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14063 από vabatzis
nikos73 έγραψε:

δηλαδή εάν παίρνει νερά έτσι όπως το λες αν του ρίξεις από κάτω προς τα πάνω στο παράθυρο ;. τι πρέπει να γίνει ????????
να σηκώσουν το παράθυρο και να έχει μετά προβλήματα με το τζαμί να βρίσκει στην τσιμούχα?
Παντός σε έμενα που κάνω την λίπανση μετά από 2 εβδομάδες τρίζουν πάλι τα πάντα
:surrender:

Νίκο, μερικές φορές τυχαίνει να θέλει "ρεγουλάρισμα" το παράθυρο, ώστε να πατήσει σωστά. Αυτό συμβαίνει συχνότερα αν αλλάξεις γρύλλο παραθύρου (συνέβαινε τακτικά στα ΜΥ08). Όσο για τη λίπανση που ανέφερες, κανονικά δεν θα πρέπει να αρχίσει να τρίζει τόσο γρήγορα, δεδομένου βέβαια του ότι γίνεται σωστά και με το σωστό λιπαντικό. Αυτό το είχα πάθει κι εγώ όταν χρησιμοποιούσα το λιπαντικό της Wurth και όχι το "μαμά"...

evi2009 έγραψε:

λοιπόν, πάλι εδώ... σήμερα πηρα το eos από το συνεργείο και είπαν ότι έκαναν ρύθμηση στα παράθυρα και λίπανση. η αλήθεια είναι ότι ακούγεται καλύτερα. δυστυχως δεν μπορούσα να είμαι εκεί όταν το έφτιαχναν, οπότε πιστεύω τα λεγόμενά τους. είπαν επίσης ότι το λιπαντικό για να αποδώσει καλύτερα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες. στην αναμονή...

Εύη καλά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έχει γίνει σωστή δουλειά, θα πρέπει να δεις αποτελέσματα από αύριο κιόλας...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14152 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
Έυη αν ο ήχος που ακούς είναι ένα τσίκ τσικ (μην γελάσεις...) σε μικρές μεταβολές και κούνημα της οροφής τότε σίγουρα ήθελε λίπανση. Για να γίνει η λίπανση προτίνεται το λιπαντικό Krytox της DuPont ή αυτό που πουλάει η VW προς 47,5€ τα 30ml. Είναι ακριβώς το ίδιο απλά σε άλλο μπουκαλάκι.

Αν δεν σου έχουν βάλει αυτό τότε μετά από λίγο καιρό θα έχεις πάλι τα ίδια. Αυτό είναι απάντηση και προς τον Νίκο... Δες εδώ αν θέλεις για να καταλάβεις...

[url=How To / Λίπανση Οροφής] vweos.gr/eosforum?fu...7 [/url]

Όσο για το παράθυρο ο Βαγγέλης εχει δίκιο! Μάλλον θα χρειάζεται ανέβασμα το παράθυρο! Αυτό ρυθμίζεται και καθ΄ύψος αλλά και στο μέσα-έξω!!! Μάλιστα η ρύθμιση είναι πολύ απλή με μία βίδα στο κάτω μέρος της πόρτας! Δεν χρειάζεται να βγει ούτε ταπετσαρία ούτε τίποτα! Ένας καλός έλεγχος και λίγο γνώση θέλει και το πρόβλημα απλά μετά δεν θα υπάρχει!! :agree:

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14161 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
Ο καλύτερος τρόπος να δεις αν τα παράθυρα σου κλείνουν στο σωστό ύψος αλλά και για το αν είναι γεωμετρικά στη σωστή θέση:
Ανοίγεις την οροφή, κλείνεις τα παράθυρα(και τα τέσσερα, βγαίνεις έξω από το αυτοκίνητο, κλείνεις την πόρτα και αρχίζεις και κοιτάζεις αν είναι όλα περασιά από όλες τις πλευρές...
Και στις αντιπροσωπείες αυτό κάνουν.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14188 από nikos73
Φιλέ μου γελαδι
Αυτό ακριβώς βάζω και εγώ.
Έχω και τα μαντιλάκια και το spray όλα είναι της vw τα γνησία
Και κάνω αυτήν την διαδικασία κάθε 3 μήνες.
Και στο συνεργείο που τα πάω συνεχεία μου κάνουν λίπανση.
Το πρόβλημα εμφανίζετε μετά από 2 εβδομάδες πάλι.
Τα πάντα τριζουνννννννννννννννν
Βαρανε τα πάντα σε κάθε λακκούβα.
Έχω και το πρόβλημα ότι ακούγετε ένας χτύπος από την Β κολόνα , έχω διαβάσει το ποστ εδώ μέσα και τους ενημέρωσα στο συνεργείο και τι γυρνάμε και μου λένε
Ότι είναι από την οροφή και ότι είναι φυσιολογικό γιατί έχει μέρη που μετακινούνται συνεχεία.

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14190 από nikos73
To link δεν λυτουργει που εδωσες....
και κατι αλλο γριλλο δεν εχω αλλαξει απλα στο συνεργειο δεν μου εκαναν καλη δουλεια :bye:

Και την διαδικασία να κάνεις την λίπανση της οροφής έκατσα και είδα πώς το κάνουν στο συνεργείο δεν είναι και κάτι δύσκολο.

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14191 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
κλασικη απαντηση ανθρωπων που δεν γνωριζουν τιποτα απο τα προβληματα μας και απλα λενε κατι γιατι ηρθε η σειρα τους να μιλησουν.αυτα παθαινω και γω με τους δικους μου εδω.το μονο σιγουρο ειναι οτι για να βρουμε μια λυση σε καποιο προβλημα ειναι να παμε σε διαφορεσ αντιπροσωπειες να δουμε τι θα μας απαντησουν μπας και βγαλουμε πορισμα στην τελικη απο μονοι μας και προβουμε στις καταλληλες ενεργειες για τη λυση στο προβλημα που μας απασχολει.δυστηχως ετσι εχουν τα πραγματα:no:

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14192 από nikos73
Φιλέ μου έχεις απόλυτο δίκαιο Συμφωνώ μαζί σου .
Στην ερώτηση μου : γιατί δεν το έκανε από την αρχή ? η απάντηση : δεν ξέρω …….
Εμείς ξέρουμε μάλλον περισσότερα η το κάνουν επίτηδες για να τελειώσει η εγγύηση .
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να έχω σωστή ενημέρωση και λύση του προβλήματος μου
Τίποτα άλλο

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14193 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
ακριβως τις ιδιες απαντησεις εχω και εγω στις σερρες.εγω τους μαθαινω ουσιαστικα.δεν ξερω αν θα αλλαξουν τροπο και αν θα αποκτησουν ξαφνικα γνωσεις μετα το τελος της εγγυησης αλλα δεν προκειται να τους πληρωνω για να το μαθω.χαλαρα μετα το τελος της εγγυησης δεν προκειται να ξαναπατησω το λαστιχο μου εκει μεσα:gun:

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14194 από vabatzis
nikos73 έγραψε:

To link δεν λυτουργει που εδωσες....

Νίκο το σωστό λινκ είναι αυτό .

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• evi2009
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14257 από evi2009
δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά... αν και τα τριξίματα ελαττώθηκαν, το παράθυρο βάζει νερά!!!!! :broxi το έπλυνα προχθές και έπαθα πανικό. κατά τύχη με πήραν από την cosmocar για δημοσκοπίστικες ερωτήσεις και τους έκανα τρομερά παράπονα. λίγες ώρες μετά με πήρε κάποια υπεύθυνη από τον γρατσία να της διευκρινίσω τα προβλήματα και μου ζήτησε να το ξαναπάω εκεί για επιδιόρθωση... δεν ξέρω τι να κάνω. να πάω πάλι εκεί ή στην karenta; σήμερα που βρέχει θα πάρω και σφουγγαρίστρα μαζί το απόγευμα... :grrrrrr:

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14258 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
:no:
Ίσως είσαι το μοναδικό περιστατικό εδώ και πολύ καιρό που αναφέρει διαρροή... Σίγουρα κάτι δε σου έκαναν καλά στην επανατοποθέτηση - πιστεύω το τοποθέτησαν λίγο χαμηλότερα από ότι έπρεπε. Ένα 'κλικ' πάνω και θα είσαι οκ...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14284 από vabatzis
evi2009 έγραψε:

δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά... αν και τα τριξίματα ελαττώθηκαν, το παράθυρο βάζει νερά!!!!! :broxi το έπλυνα προχθές και έπαθα πανικό. κατά τύχη με πήραν από την cosmocar για δημοσκοπίστικες ερωτήσεις και τους έκανα τρομερά παράπονα. λίγες ώρες μετά με πήρε κάποια υπεύθυνη από τον γρατσία να της διευκρινίσω τα προβλήματα και μου ζήτησε να το ξαναπάω εκεί για επιδιόρθωση... δεν ξέρω τι να κάνω. να πάω πάλι εκεί ή στην karenta; σήμερα που βρέχει θα πάρω και σφουγγαρίστρα μαζί το απόγευμα... :grrrrrr:

Εύη, επειδή το είχα πάθει κι εγώ μετά την αλλαγή του γρύλλου του παραθύρου, να ξέρεις ότι ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα. Αρκεί όταν θα πας να τους ζητήσεις να ελέγξουν όχι μόνο το πάνω-κάτω όταν το ρυθμίσουν, αλλά και το μέσα-έξω. Αν η δεύτερη ρύθμιση δεν είναι σωστή, θα σου χτυπάει κατά το ανέβασμα όταν ακουμπάει στα λάστιχα...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• nikos73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14295 από nikos73
Εύη μακάρι να σου λύσουν το πρόβλημα που σου δημιούργησαν .
θέλει καλό μάστορα δυστυχώς, να ξέρει τι πρέπει να κάνει .
Έμενα όταν το πειράζουν κάνω τον Σταύρο μου να μην ειναι χειρότερα από πριν

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #14296 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Θόρυβος παραθύρου- τριξιμο οροφής
Επειδή ένα θέμα με το παράθυρο το είχα και εγώ στην αρχή ( συγκεκριμένα με το γρυλο - υπάρχει σχετικό θέμα ) είδα ότι τους ζορισε αρκετά να βρουν το ιδανικό ύψος στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί ώστε να μην βάζει νερό και να μην τρίζει. Μετά από κάποιες προσπάθειες τα κατάφεραν βέβαια αν και ενίοτε το παράθυρο κάνει κάποιο τριξιμο με το λάστιχο. Είναι ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο του αυτοκινήτου και θέλει καλό τεχνιτη για να το καταφέρει με απόλυτη επιτυχία. Όμως δε χρειάζεται ούτε να σε ανησυχεί ούτε να σε τσαντιζει..,

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #14978 από Γελάδι
Έχουμε κάποιο νεότερο με το πρόβλημα;;

Μήτσος

• evi2009
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #15027 από evi2009
Hi!:bye: Τα νεότερα είναι χάλια μαύρα! Βάζουν νεράκι τα δύο παράθυρα αριστερά και το πίσω δεξιά... :broxi Λόγω δουλειάς έχασα ένα ραντεβού στην αντιπροσωπεία. Σήμερα το έπλυνα και το φωτογράφησα γιατί αύριο το πάω στον Ρώρρη για έλεγχο και ό,τι προκύψει. Δεν περιμένω πολλά. Έχω ψιλοαπογοητευτεί... :xmmmmmmm

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #15030 από vabatzis
evi2009 έγραψε:

Hi!:bye: Τα νεότερα είναι χάλια μαύρα! Βάζουν νεράκι τα δύο παράθυρα αριστερά και το πίσω δεξιά... :broxi Λόγω δουλειάς έχασα ένα ραντεβού στην αντιπροσωπεία. Σήμερα το έπλυνα και το φωτογράφησα γιατί αύριο το πάω στον Ρώρρη για έλεγχο και ό,τι προκύψει. Δεν περιμένω πολλά. Έχω ψιλοαπογοητευτεί... :xmmmmmmm

Εύη αυτό που λέγαμε (για το μέσα-έξω του παραθύρου) το κοίταξες ;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• evi2009
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #15036 από evi2009
Λόγω εκτάκτων εφημεριών έχασα το προηγούμενο ραντεβού και δεν με δέχτηκαν. Τηλεφωνικά μου είπαν ότι δεν παίζει να είναι αυτό αν και θα το κοιτάξουν(Γρατσίας). Έχω αύριο κλείσει στον Ρώρρη και θα του πω να δει και αυτό. Έχω όμως μια μικρή αμφιβολία γιατί είναι και τα πίσω παράθυρα που έχουν πρόβλημα. Ρυθμίζονται και αυτά μέσα- έξω? Μπορεί να είναι τα λάστιχα στις πόρτες (δεν ξέρω πως λέγονται...)?

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #15132 από Γελάδι
Αν δεν σου κάνει κόπο Εύη ανέβασε σε παρακαλώ τις φωτογραφίες που τράβηξες να δούμε κι εμείς μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε...

(Άλλωστε έχουμε αποδείξει κάποιες φορές ότι κάποια πράγματα τα ξέρουμε καλύτερα από τους τεχνικούς, χωρίς να τους ακυρώνω όλους βέβαια)

Μήτσος

Συντονιστές: nikitas tsi