Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49692 από spyros31
Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???) δημιουργήθηκε από spyros31
Επανέρχομαι φίλοι μου ύστερα από αρκετό καιρό (λόγω επικείμενου γάμου, οικογενειακών υποχρεώσεων κτλ...) για να σας διηγηθώ το εξής πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε!...

Μιας και μπήκε λοιπόν η άνοιξη (...) και έφτιαξε ο καιρός (!... ) είπα κι εγώ να αρχίσω να απολαμβάνω τις "ανοιχτές" μου βόλτες. Ένα ωραίο μεσημέρι λοιπόν, πατάω το κουμπάκι να ανοίξει η οροφή, ξεκινάει η διαδικασία και...παγώνει! Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ, ανέβηκαν τα τζάμια και...τίποτα! Στην οθόνη πολλαπλών χρήσεων φιγουράριζε ένα ωραιότατο System Error...

Την ξανακλείνω κι εγώ (ευτυχώς έκλεινε!), δοκιμάζω 2-3 φορές, πάντα με τα ίδια αποτελέσματα, και αποφασίζω να το πάω για σέρβις... Στο ενδιάμεσο βέβαια, επειδή μεσολάβησαν αρκετές ημέρες, ξαναδοκίμασα αρκετές φορές να το ανοίξω, και για καλή μου τύχη δούλεψε τις περισσότερες φορές! Αλλά πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου το πρόβλημα.

Ε, με τα πολλά, κλείνω ένα ραντεβού στην Καρέντα στο Μαρούσι. Γενικά, εγώ το πάω στην Autonet στο Κορωπί, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου αποφάσισα να το πάω στο Μαρούσι που είναι πιο κοντά μου.

Τι μου είπαν λοιπόν τα παιδιά στην Καρέντα; "Δυσλειτουργία εγκεφάλου οροφής από λάθος πληροφόρηση, λόγω μη εργοστασιακού ραδιο-cd"! Κοινώς, το (μη εργοστασιακό) R/CD, το οποίο αρκετοί από εσάς θα ξέρετε ως "κινέζο" (από παλιά ομαδική παραγγελία), έστελνε λάθος σήματα στον εγκέφαλο της οροφής, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αυτό το σφάλμα.

Επιπρόσθετα, το σφάλμα δεν έσβηνε!!! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι παρατηρήσεις, όπου είδα να αναγράφεται φαρδιά-πλατιά "Χρειάζεται αλλαγή εγκεφάλου", με κόστος άνω των 200€.

Έρχομαι εγώ λοιπόν και λέω.

WHAT.THE.FUCK???

Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;;; Να το δεχτώ ότι το R/CD είναι κινεζιά, αμφιβόλου ποιότητας, αλλά ένα τόσο χοντρό σφάλμα δε θα ήταν γνωστό και σε άλλους; Και μάλιστα μετά από 2 ολόκληρα χρόνια; Να χαλάει τον εγκέφαλο, να προκαλεί σφάλμα που "δε σβήνει"; Τι τρέχει ρε παιδιά; Κάποιος μας δουλεύει. Δεν ξέρω αν είναι η Καρέντα ή ο κινέζος, αλλά κάτι πάει στραβά εδώ, και θέλω να βρω ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

Απόψεις; Κάποιοι από εσάς έχετε το ίδιο (ή παραπλήσιο) R/CD. Είχατε ποτέ κάποιο πρόβλημα;

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49693 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
Σπύρο έχεις παρατηρήσει όταν πάει να ανοίξει η οροφή τα πίσω τριγωνικά αυτάκια που διπλώνουν να βρίσκουν στα προσκέφαλα? Αν συμβαίνει αυτό τότε δε φταίει το κινεζάκι

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49694 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
Kοιτα,υπαρχει μια θεωρια για τα κινεζακια,εγω μαλιστα αναγκαστηκα να το βγαλω και να βαλω το μαμα για να τοποθετησω cruise control μετα απο αποτυχυμενες αποπειρες κωδικοποιησης.
Ωραια,αντε και αλλαζεις εγκεφαλο,θα ειναι συμβατος με το κινεζακι;
Καλυτερα να σου πουνε χαλασε παρα ολα αυτα.
Παντως μου κανει για μηχανικο προβλημα και οχι για ηλεκτρονικο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49701 από spyros31
Απαντήθηκε από spyros31 στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
Corbil έγραψε:

Σπύρο έχεις παρατηρήσει όταν πάει να ανοίξει η οροφή τα πίσω τριγωνικά αυτάκια που διπλώνουν να βρίσκουν στα προσκέφαλα? Αν συμβαίνει αυτό τότε δε φταίει το κινεζάκι

Δεν το έχω παρατηρήσει... Την επόμενη φορά που θα το κάνει θα το δω, και ίσως πάρω και κάποιες φωτό...

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49702 από spyros31
nikitas tsi έγραψε:

Kοιτα,υπαρχει μια θεωρια για τα κινεζακια,εγω μαλιστα αναγκαστηκα να το βγαλω και να βαλω το μαμα για να τοποθετησω cruise control μετα απο αποτυχυμενες αποπειρες κωδικοποιησης.
Ωραια,αντε και αλλαζεις εγκεφαλο,θα ειναι συμβατος με το κινεζακι;
Καλυτερα να σου πουνε χαλασε παρα ολα αυτα.
Παντως μου κανει για μηχανικο προβλημα και οχι για ηλεκτρονικο.

Τι λέει η θεωρία;;

Όχι, δε νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα... γιατί κανείς δε μου εγγυάται ότι το κινεζάκι δε θα "αποσυντονίσει" και τον καινούργιο. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49703 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
Επειδή δεν έχετε τον ίδιο Κινέζο, καλό θα ήταν να μην τα συγχέουμε. Εμένα μου ακούγεται πολύ τραβηγμένο βρε παιδιά...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49735 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
αυτά είναι π@π@ριές...
Δηλαδή δίνει εντολή να ανοίξει η οροφή αλλά την σταματάει στην πορεία???
μετά ωστόσο το σύστημα επιτρέπει να κλείσει? Τι είναι αυτά?????Ψάχνουν δικαιολογία να αλλάξουν εγκέφαλο γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ξεκινάνε το ψάξιμο από εκεί...
Δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο...
Δεν έχει σχέση το ένα σύστημα με το άλλο απλά όλα επικοινωνούν μέσω can-bus...
Ωστόσο θεωρώ ότι πιο πιθανό είναι να έχει να κάνει με την πίεση του κομπρεσέρ παρά με κάτι άλλο....Ο εγκέφαλος τι βλάβη έβγαλε???Φίλε κι εγώ Μαρούσι μένω έλα κάποια στιγμή να το δούμε...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49741 από vabatzis
Άι γειά σου! Ακριβώς το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Τεχνικά, δε μπορώ να το συσχετίσω με τίποτα, ειδικά με τη συγκεκριμένη έκδοση του κινέζου, το οποίο δεν έχει επικοινωνία με αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49742 από spyros31
Κι εγώ ρε παιδιά είμαι πολύ δύσπιστος σε αυτά που ακούω. Θα κάνω έναν κόπο να πάω στην Autonet από βδομάδα μάλλον, μιας και εκεί το είχα βάλει, για να μου πουν οι ίδιοι τι τρέχει. Ξέρω τον ηλεκτρολόγο εκεί (αυτόν που είχε κάνει την εγκατάσταση) και είναι καλός στη δουλειά του.

Δεν ξέρω τα ηλεκτρονικά λεπτομερώς, αλλά επειδή έχω σχέση με το αντικείμενο, μου φαίνεται τραβηγμένο από τα μαλλιά. Θα τους δώσω όμως στην Καρέντα το benefit of the doubt μέχρι να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Ίδωμεν.

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49745 από Corbil
δες πρώτα αυτό που είπα διότι και μένα όταν κόλλαγε το αυτάκι έγραφε το ίδιο μήνυμα στην οθόνη όπως και σε σένα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49746 από Guardian
Πάνο αν για οποιονδήποτε λόγο η οροφή διακόψει τη λειτουργία της για περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα βγάζει αυτό το μήνυμα...Τέσπα είδωμεν...Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω κάτι. έχεις εργοστασιακά sensors για το παρκάρισμα?

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49749 από Corbil
μπορεί όπως λες να τρέχει κατι με τα υγρά των υδραυλικών...
για τα sensors που ρωτάς, δεν αφήνουν κάν ν ανοίξει η οροφή αν υπάρχει εμπόδιο πίσω

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49750 από Guardian
για άλλο λόγο ρωτάω...εκεί ίσως υπάρχει δυσλειτουργία με τον κινέζο που και πάλι τραβηγμένο από τα μαλλιά μου φαίνεται...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49753 από spyros31
Συνονόματε, εργοστασιακά έχω, ναι. Αλλά δε μου βγάζει μήνυμα "Obstacle in rear area!" κατά το άνοιγμα...

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49754 από nikitas tsi
Eνας αλλος λογος για να διακοψει το ανοιγμα η οροφη ειναι να μην εχει κατεβει ενα παραθυρο.
Εμενα μου εχει συμβει πολλες φορες.
Μηπως αυτο σου συνεβη;

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49755 από spyros31
nikitas tsi έγραψε:

Eνας αλλος λογος για να διακοψει το ανοιγμα η οροφη ειναι να μην εχει κατεβει ενα παραθυρο.
Εμενα μου εχει συμβει πολλες φορες.
Μηπως αυτο σου συνεβη;

Όχι δε νομίζω... τα παράθυρα κατεβαίνουν κανονικά. Πάντως άμα μου ξανατύχει θα πάρω φωτογραφία να το ανεβάσω μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι.

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49759 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Βλάβη στον εγκέφαλο της οροφής (???)
Λοιπόν για να μη μας λένε μ@@@ιες, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι στο can-bus δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι στο can-bus δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να επιρρεάσει ένα ρ/cd την οροφή. Από τη στιγμή που δίνει εντολή να ανοίξει και να κλείσει κάτι το εμποδίζει κατά τη διάρκεια, αρά τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας βγάλεις φωτό το σφάλμα που δίνει το διαγνωστικό για να καταλάβουμε τι γίνεται...

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49959 από spyros31
Corbil έγραψε:

Corbil είσαι αστέρι! Αυτό ήταν! Μου το έκανε χτες το μεσημέρι με την πολλή τη ζέστη, γύρισα και είδα το αυτάκι κολλημένο στο προσκέφαλο. Το 'σπρωξα μια, άνοιξε το πλαϊνό τμήμα που είχε κολλήσει, και συνέχισε το άνοιγμα η οροφή!

Respekt!

Ώστε ο κινέζος κόλλησε τον εγκέφαλο, και μάλιστα χρειάζεται και αλλαγή αγαπητή ΚΑΡΕΝΤΑ ε;;; ΕΛΕΟΣ! Απλά. Κάτι ήξερα που δεν είχα πατήσει ποτέ.

Αύριο έχω ραντεβού με την Autonet να το κοιτάξουν.

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49960 από vabatzis
Αυτό ήταν και το πιο λογικό, δεν είναι δυνατόν δυο άσχετα πράγματα μεταξύ τους να δημιουργούν πρόβλημα. Πάνο εύγε για τη "διάγνωση"!

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49968 από andreas73
Ρε, τι μαστόρια είναι αυτά που έχουν οι αντιπροσωπείες...
Δηλαδή δίνουμε το αίμα μας για να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο και είμαστε εκτεθειμένοι στον κάθε άσχετο που θα μας βάλει να πληρώσουμε κερατιάτικα. Αλλά βέβαια, τι τους νοιάζει, το κορόιδο πληρώνει...
Άκου εκεί φταίει το ρ/cd.
Δηλαδή κάποιος ο οποίος δεν μπαίνει στα forum, απλά σκάει το 500ράκι για ένα αυτάκι
Ήμαρτον...

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49972 από nikitas tsi
Mα τι forum ειναι αυτο;
Μεχρι και τηλεδιαγνωσεις κανουμε....
Αντρεα,οπως το'πες θα εσκαγε ενα μωβ ζεστο για να του φτιαξουν το αφτακι.....

Νikitas TSi

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49975 από andreas73
Νικήτα, ξεχασέ το, μωβ δεν υπάρχουν στην αγορά...
Άρα μιλάμε για 5 πράσινα ή 10 πορτοκαλί...

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49976 από Corbil
Οταν μιλάει ο Corbilos :GoodJob: :GoodJob: :GoodJob:

Επίσης μη σας φανεί παράξενο να μην ανοίξει καν η οροφή τώρα το καλοκαίρι όταν το αυτοκίνητο θα είναι εκτεθειμένο πολυ ώρα στον ήλιο. Θα φταινε τα λάστιχα που θα χουν ξεραθεί και κολάνε μεταξύ τους. Μια καλή λίπανση θα τους κάνει καλό.

Σπύρο αν σου κολάει συνέχεια το αυτάκι απο δω και πέρα την λύση θα την βρείς εδώ

....με μια μικρή συμπλήρωση.......θα κάνεις έναν κομπο στο σχοινάκι για να μεωθεί η διαδρομή του. Καλύτερα όμως για να μην κάνεις καμια ζημιά να στο κάνουν στην αντιπροσωπεία που σου διέγνωσαν λάθος εντολές απο το κινεζάκι :shy: :shy: :shy: :shy:

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49978 από spyros31
Corbil έγραψε:

Οταν μιλάει ο Corbilos :GoodJob: :GoodJob: :GoodJob:

Επίσης μη σας φανεί παράξενο να μην ανοίξει καν η οροφή τώρα το καλοκαίρι όταν το αυτοκίνητο θα είναι εκτεθειμένο πολυ ώρα στον ήλιο. Θα φταινε τα λάστιχα που θα χουν ξεραθεί και κολάνε μεταξύ τους. Μια καλή λίπανση θα τους κάνει καλό.

Σπύρο αν σου κολάει συνέχεια το αυτάκι απο δω και πέρα την λύση θα την βρείς εδώ

....με μια μικρή συμπλήρωση.......θα κάνεις έναν κομπο στο σχοινάκι για να μεωθεί η διαδρομή του. Καλύτερα όμως για να μην κάνεις καμια ζημιά να στο κάνουν στην αντιπροσωπεία που σου διέγνωσαν λάθος εντολές απο το κινεζάκι :shy: :shy: :shy: :shy:

Thanks, αλλά θα πάω στην Autonet. Ούτε απ' έξω δε θέλω να περνάω πια από τους άλλους. Εφόσον είναι μέσα στην εγγύηση δε νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα...

ΥΓ: Ωραίο το link, θα τυπώσω τις φωτογραφίες και θα τους τις πάω. Α, και λίπανση κάνω κάθε χρόνο στο σέρβις!...

Σπύρος.
1.4 TSI 122 PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49979 από Corbil
Μας χρωστάς 500 € εργασία μη το ξεχνας χαχαχα χαχαχα χαχαχα

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi