Τρέμει το τιμόνι

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49934 από Coo
Τρέμει το τιμόνι δημιουργήθηκε από Coo
Εδώ και αρκετό καιρό -τον τελευταίο πιο έντονα- δυστυχώς έχω παρατηρήσει ένα μικρό τρέμουλο στο τιμόνι όταν το αυτοκίνητο κινείται. Το τρέμουλο αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι σίγουρα σε σχετικά ενοχλητικό βαθμό. Παρουσιάζεται περίπου σε ταχύτητα από 110-125χλμ/ώρα και στις στροφές με ταχύτητα >70χλμ/ώρα.
Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος είναι η ζυγοστάθμιση. Έκανα δύο φορές (!) και πάλι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Σκέφτηκα και στραβό δίσκο αλλά όταν φρενάρω το αυτοκίνητο δεν παρατηρώ κάτι..
Το φαινόμενο δε γίνεται πολύ εντονότερο όταν είναι ανοιχτή η οροφή και οι στρεβλώσεις-ανωμαλίες του δρόμου περνάνε πιο εύκολα στο τιμόνι.
Μήπως έχει στραβώσει κάποια ζάντα ; (Δε θα φαινόταν στη ζυγοστάθμιση;) Σημειωτέο ότι δεν τις έχω χτυπήσει καθόλου σε πεζοδρόμια κλπ και ούτε έπεσα σε κανένα χαντάκι να τις κοπανήσω.. Πού θα μπορούσα να αποτανθώ;
Έχω στεναχωρεθεί και προβληματιστεί.. :unsure:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49935 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Πιστευω οτι ειναι το προφανες...
καποια η' καποιες ζαντες εχουν στραβωσει.(αν η ζυγοσταθμιση εγινε πανω στο αυτοκινητο δεν φαινεται ευκολα)

Πέτρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49944 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Επανέρχονται εύκολα οι ζάντες ή... :klaps: ;
Η ζυγοστάθμιση έγινε για κάθε ένα ζαντολάστιχο ξεχωριστά στο μηχάνημα και μάλιστα έβλεπα τις ενδείξεις (000,000).

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49951 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Ναι μην ανησυχείς τίποτα δεν είναι… Πήγαινε σε ένα καλό βουλκανιζατέρ που να ισιώνει ζάντες και θα είσαι οκ. Τις δίκες μου τις έχω πάει 2 φορές για ίσχιομα από τότε που το πηρά. Αν κρίνω από τα λεγόμενα σου οι δίκες μου ήταν και σε χειρότερη κατάσταση. :whistle: Όσο για τα πεζοδρόμια και τις λακκούβες που λες αυτά απλά επιταχύνουν το στράβωμα.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49953 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Δημήτρη υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα τα λάστιχα ίσως λόγο ποιότητας...Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να παρατηρείται τρέμουλο και να μην υπάρχει προφανής λόγος μιας και ήταν μαμά οι ζάντες και η ζυγοστάθμιση έβγαινε μηδενική (ενας - ένας τροχός). Τελικά ήταν στραβά τα λάστιχα. Και αυτό δεν φάνηκε στη ζυγοστάθμιση

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49958 από thodoris
Guardian έγραψε:

Δημήτρη υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα τα λάστιχα ίσως λόγο ποιότητας...Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να παρατηρείται τρέμουλο και να μην υπάρχει προφανής λόγος μιας και ήταν μαμά οι ζάντες και η ζυγοστάθμιση έβγαινε μηδενική (ενας - ένας τροχός). Τελικά ήταν στραβά τα λάστιχα. Και αυτό δεν φάνηκε στη ζυγοστάθμιση

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. :idea: Ακόμα και αν ισχύει δε θα έπρεπε να έτρεμε από την αρχή εφόσον κάθε λάστιχο φθείρετε ομοιόμορφα γύρω γύρω; :unsure:

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49962 από Coo
Το σκέφτηκα και εγώ για τα λάστιχα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θέμα ποιότητας δεν θα έπρεπε να υπάρχει, Continental SC2 είναι όχι ..ZiouZitsou. Τώρα θα μου πεις, συμβαίνουν και στα καλά τα σπίτια οι στραβές.
Το ίσιωμα γίνεται επιτόπου ή πρέπει να αφήσεις τη ζάντα για μέρα-ες;
Κάπου διάβασα σε ένα φόρουμ ότι υπάρχουν ειδικά μηχανήματα με laser που βλέπουν αν έχει στραβώσει μια ζάντα, αληθεύει;

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49964 από thodoris
Αυτό για τα λάστιχα και εγώ το πιστεύω και μου φάνηκε πολύ περίεργο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Όσο για τις ζάντες γίνετε επί τόπου . Σε χρόνο είναι κατά περίπτωση, στη πολύ χειρότερη να το αφήσεις το πρωί και να το πάρεις το μεσημέρι που δε νομίζω να είναι και τόσο τραγικά. Έμενα για αλλαγή ελαστικών και γερό ίσιωμα μου το κράτησαν γύρω στις 2 με 3 ώρες αλλά ήταν χάλια και οι 4 ζάντες.

1,4 TSI 2?? PS

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49973 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Ποιος ελεγε βρε παιδια,οταν πηγε για αλλαγη ελαστικων,αυτα εβγαλαν ενα μπουκαλι νερο το καθενα?
Το προβλημα οφειλονταν σε υγροποιηση του αερα αλλα δεν ξερω πως εγινε αυτο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49977 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
Δημήτρη
και εγώ δεν έχω ξανακούσει για στραβά λάστιχα.....για φθαρμένα ανομοιόμορφα ναι, αλλά γι αυτό είναι υπεύθυνο οι γωνίες κάμπερ που πιθανόν να θέλουν κάποιο ρύθμισμα.
Αν συμβαίνει κάτι με τις ζάντες και είναι στραβές, πας για τόρνο = αφαίρεση υλικού = διαφορετικό βάρος η κάθε ζάντα. Ακόμα και οι μαμά ζάντες είναι στραβές( κι όταν λέω στραβές εννοώ ότι δεν είναι πλήρης κύκλος) από τη γέννησή τους. Βλέπε πόσα βαρίδια έχει πάνω η ζάντα σε αυτοκίνητο αντιπροσωπειας

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49984 από Coo
Πέρασα πριν από λίγο από ένα βουλκανιζατέρ. Μου έδωσε τρεις πιθανές αιτίες:

α) Κακή ζυγοστάθμιση -αν και του φάνηκε μάλλον απίθανο από τη στιγμή που έκανα δύο φορές να κάνουν και οι δύο λάθος. Πάντως θα ελεγχθεί.

Κόστος €10,00

β) Κάποια ή κάποιες από τις ζάντες να έχουν στραβώσει. Ακόμα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χτύπημα κάποιο πεζοδρόμιο που ανέβηκα ίσως να έκανε τη δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση, μου έδειξε και το μηχάνημα-τόρνο με το οποίο θα "φάει" ζάντα για να την επαναφέρει. Τώρα με τόσο που θα φάει, παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η διαφορά στο βάρος; Φαντάζομαι μιλάμε για γραμμάρια που -λογικά- με τη ζυγοστάθμιση θα έρθει πάλι ο τροχός στα ίσα του.

Κόστος €20,00/ζάντα

γ) Στραβό ελαστικό! Μου είπε ότι μία στο (πολύ) τόσο κάποια ελαστικά έρχονται προβληματικά από το εργοστάσιο, παρ'ότι περνάνε δύο τεχνικούς και ποιοτικούς ελέγχους. Ίσως η αποθήκευση ή η μεταφορά να έχει επίπτωση σε μερικά από αυτά. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για αλλαγή ελαστικού.

Κόστος ελαστικού

Corbil έγραψε:

Δημήτρη και εγώ δεν έχω ξανακούσει για στραβά λάστιχα.....

Πάνο ισχύει.. Μια απλή αναζήτηση να κάνεις θα βρείς πολλά θέματα σε φόρουμ που αναφέρονται σε στραβά ελαστικά. Για παράδειγμα δές στο SantaFe Club :

Re: Τρέμει λιγάκι και έχω χάσει τον ύπνο μου.....
από dim » Παρ Μαρ 26, 2010 12:57 am

Φιλε μου σου ειπα οτι ειχα ενα παρομοιο προβλημα.Αλλαγη καινουριων ελαστικων και στα 120-130 χλμ ειχα το "τρεμουλο" στο τιμονι!Κανω δυο ζυγοσταθμισεις και το προβλημα συνεχιζοταν!Παω σε αλλον -καλυτερο-να κανω ζυγοσταθμιση ξανα,κι εκει την ωρα που εκανε ζυγοσταθμιση διαπιστωσε οτι το μπροστινι αριστερο λαστιχο ηταν "στραβο"!!!Λοιπον ,μου τα αλλαζει και το βαζει πισω και με συμβουλευει να το αλαξω-ηταν και στην εγγυηση!!Να μην στα πολυλογω το παραγγειλα.Διαπιστωσα οτι οσο καιρο ειχα το λαστιχο το στραβο πισω,βελτιωθηκε το προβλημα ,αλλα δεν ειχε λυθει ομως κι ας ηταν πισω το λαστιχο!!!Μετα την αντικατασταση τελος καλα!!!
Στο δικο σου προβλημα τωρα,δεν ειναι αναγκη ολα σου τα λαστιχα να εχουν προβλημα,ενα ειναι αρκετο!!!Το θεμα εινα να διαπιστωσεις ποιο ή ποια ειναι!!!αν ειναι στραβο το πελμα του,με τα χιλιομετρα που φαγωνεται "ισιωνει" και ισως παψει εντελως το τρεμουλο!!!
Μαλλον πρεπει να βρεις εναν καλο μαστορα για να το διαπιστωση στα σιγουρα οτι φταινε τα ελαστικα σου ή καποιο απο αυτα!!!

ΥΓ. Στην ζυγοσταθμιση παιζει ρολο και τα ποσα βαρακια θα σου βαλει στην ζαντα!Κι ας ειναι καλα ζυγοσταθμησμενο.Επειδη την ζυγοσταθμιση την κανει μηχανημα δεν σημαινει οτι ειναι και τελεια!Παιζει ρολο και το μηχανημα-οτι πληρωνεις παιρνεις!!!

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #49996 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Τρέμει το τιμόνι
αν β) η φλύδα που παίρνει ο τόρνος ειναι όντως κάποια γραμμάρια....μη σε ανησυχεί καθόλου αυτό

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #50033 από Coo
Τα ευχάριστα είναι ότι οι ζάντες είναι σπέσιαλ! Μια χαρά, δεν είναι στραβές..
Τα δυσάρεστα είναι ότι τελικά τα λάστιχα είναι στραβά. Περάσαμε πάνω στο μηχάνημα όλο το ζαντολάστιχο και πραγματικά το λάστιχο έχει αρκετή απόκλιση. Πάει και πάνω-κάτω αλλά και λίγο αριστερά-δεξιά σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Φυσικά αυτό είναι από την παραγωγή αφού το λάστιχο δεν χτυπήθηκε ποτέ - το προσέχω ιδιαίτερα το αυτοκίνητο, όσο μπορώ.
Μίλησα με το μαγαζί που μου πέρασε τα ζαντολάστιχα και μου ζήτησαν να το πάω και αν δούν και αυτοί ότι υπάρχει όντως πρόβλημα -που υπάρχει- θα μου αντικαταστήσουν τα ελαστικά με καινούργια. Οπότε θα πρέπει να κάνω υπομονή δύο εβδομάδες και ελπίζω να λυθεί το θέμα μου..

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi