θορυβος απο ιμαντα κινητηρα

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61122 από rafale
θορυβος απο ιμαντα κινητηρα δημιουργήθηκε από rafale
Γεια σας παιδια,

Επειδη δεν ειδα καποιο αντιστοιχο Post, θα ηθελα να σας μεταφερω το προβλημα που αντιμετωπιζω τους τελευταιους μηνες με θόρυβο στο χωρο του ιμαντα του κινητηρα μου (FSI 2L) και για το οποιο ειχα σημερα "γνωμάτεσυη" απο την εταιρεια Παζαροπουλος οπου πραγματοποιησα και το Λιπαντιό Service. :klaps:

Λοιπον οταν ο κινητηρας ειναι κρύος και ξεκινώ ακουγεται για καποια δευτερολεπτα ή λεπτά, ενα ηχος, που αρχικά τουλαχιστο εμοιαζε με "τσιτζιρισμα¨Ιμαντα. Ο παζαρόπουλος λεει λοιπον πως το θεμα ειναι καποια ρουλεμάν-τεντωτήρες και πως χρηζει αντικατάστασης ".... ο ιμαντας, ρουλεμάν-τεντωτήρες, αντλια νερου και ενα ακομη ρουλεμάν"!!. Θελετε να μαθετε και το κόστος; 550 ευρω.......
Οταν τους ζητησα να αλλαξουν μονο τα προβληματικά ανταλλακτικά και να επανατοποθετήσουν τα μη προβληματικά, ειπαν πως η αλλαγή γινεται στο συνολο τους, συμφωνα με οδηγία της VW. (περιεργο μου ακουγεται).
Ακομη πιο περιέργο φαινεται η οδηγία της VW, για προληπτική αλλαγή, του ανωτέρω σετ, ανα πέντε ετη, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων!.

Επι της ουσίας δεν εχω καποιο προβλημα στο αυτοκίνητο παρα μονο ο αρχικός σπαστικός θόρυβος, αλλα με προβλημάτισαν στο Pazaropoulo.

Θα ηθελα να μοιραστουμε μαζι εαν εχετε αντιστοιχη εμπειρία ή συμβουλή. :friend:

Σκεφτομαι να επικοινωνήσω με Kosmocar για να ρωτησω την αποψη τους και το κοστος. :bye:

Rafale

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61123 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Η αντικατάσταση ανα 5 έτη (ή 60.000 χλμ) είναι μια τακτική που όλες οι εταιρείες ακολουθούν.
Και το κόστος είναι "λογικό", αν κρίνω απο προσωπική εμπειρία, που αλλαξα πρόπερσι στο άλλο μου αυτοκίνητο (Renault) με κόστος €490. Και εκει σετ μου είχαν αλλάξει. Δε βλέπω κάτι διαφορετικό να σου ζητούν στη VW. Και φίλος με συνεργειο με είχε συμβουλεψει να κάνω σετ την αλλαγη. Πόσα χλμ έχεις;
Δυστυχώς οι ιμαντες τόσο κοστίζουν, και χαίρομαι που το Tsi δεν έχει ιμαντα..

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61124 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Δημητρη,ο φιλος δεν αναφερεται στον ιμαντα εκκεντροφορου-στροφαλου (εμεις εχουμε καδενα) αλλα στον 2° που δινει κινηση σε ολα τα υπολοιπα και φυσικα εχουμε κι'εμεις.

Φιλε μου το πιο πιθανο ειναι να εχει χαλαρωσει ο τεντοτηρας σου.
Αν ηταν αντλια νερου θα ειχες σιγουρα και διαροες.
Αν ειναι αντλια νερου,μαζι με αντιψυκτικο και εργασια πας καπου 450€ διχως ρουλεμαν και τεντοτηρες.
Δες εδω ενα how to αλλαγης αντλιας νερου.

www.vwclub.gr/vwforu...4

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61125 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Και τα FSI καδένα έχουν Δημήτρη. Θα συμφωνήσω με τον Νικήτα. Πολύ πιθανόν να είναι ο τεντωτήρας.
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να πάρεις και ακόμη μία γνώμη από άλλο συνεργείο, εξειδικευμένο κατά προτίμηση σε VW και όχι αντιπροσωπεία.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61127 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Οκ. Τότε μάλλον είναι αυτό.

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61129 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Νικήτα ο poluwe ιμάντας στοιχίζει τριάντα ευρώ...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61141 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Στο forum του tiguan έχουν τονιστεί τα κάτωθι περί καδένας.

www.tiguan.gr/forum/...2

Η καδένα δεν αλλάζει ποτέ. Άμα χαλαρώσει ίσως χρειαστεί o τεντωτήρας σφίξιμο το πολύ πολύ.

Τώρα για το κόστος και την αλλαγή για τον ιμάντα δυναμό θα σου πω το εξής.

Στο opel corsa που έχω και γενικά σε όλα τα opel οι ιμάντες δυναμό και χρονισμού πρέπει να αλλάζονται κάθε 60.000 χλμ. Το κόστος ανα 60.000 χλμ μόνο για τους ιμάντες - ρουλεμάν κοστίζει 400 €. Τα υλικά έχουν κάνα 180άρι και τα υπόλοιπα είναι εργασία. Σημείωση.....σε εξιδεικευμένο συνεργείο και όχι σε αντιπροσωπεία οι αλλαγές.
Τώρα στο Golf IV που είχα ο κατασκευαστής έδινε αλλαγή στους ιμάντες κάθε 90.000. Κόστος δε θυμάμαι.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #61145 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:θορυβος απο ιμαντα κινητηρα
Τώρα θα μου πείτε Read the F***ing manual και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μήπως θυμάται κάποιος πότε πρέπει:

α) να ελέγχεται η καδένα
β) να γίνεται αλλαγή βαλβολίνες στο σαζμάν
γ) κάτι άλλο σημαντικό που ξεχνάω όπως τα παραπάνω;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Συντονιστές: nikitas tsi