προβλημα ευθυγραμμισης

• sasasakis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71164 από sasasakis
προβλημα ευθυγραμμισης δημιουργήθηκε από sasasakis
Παιδιά το εος μου έχει τάση να φευγει δεξια.εχω κάνει ευθυγραμμίσεις,ζυγοσταθμισεις παρ όλα αυτα το πρόβλημα υπαρχει.εχω αλλαξει λάστιχα πάντα καλές μάρκες αλλα ενώ οδηγώ ευθεία και το τιμόνι είναι ισιο αν αφησω το τιμόνι το αυτοκινητο αλλαζει λωρίδα πάντα δεξια χωρίς να κινητε το τιμόνι.αναγκαστικα κρατάω πάντα το τιμόνι και μικροδιορθωνω ενώ το τιμόνι είναι πιο βαρύ αριστερα.δεν είναι τρακαρισμένο ούτε τρέμει στην πορεία.δεν ξέρω τι να κάνω αφου κανένας μάστορας δε βρίσκει το πρόβλημα και τα μηχανήματα το βρισκουν οκ.παιδια αν μπορείτε βοηθήστε.το εος το πήρα καινούργιο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71165 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Καλως όρισες φίλε στην παρέα μας. Σίγουρα θα το ξέρεις φαντάζομαι αλλά ας το υπενθυμίσω για καλό και κακό. Να έχεις στο νου σου ότι ο δρόμος που δοκιμάζεις μπορεί να μην είναι πάντα επίπεδος. Επειδή γράφεις ότι "αλλάζει λωρίδα", προφανώς το δοκιμάζεις σε κάποια εθνική. Έχω διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια που έχουν φτιαχτεί πολλοί δρόμοι, ότι σχεδόν παντού οι δρόμοι αυτοί έχουν κλίση. Είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις δρόμο εντελώς επίπεδο αφού και να σου φαίνεται ότι είναι στο μάτι, έχει έστω μία μικρή προς τα δεξιά. Χτες κατέβαινα από Βόλο-Αθήνα και το δοκίμασα σε πολλά σημεία και σε ένα σημείο μόνο το αυτοκίνητο πήγαινε καρφί. Και πράγματι εκεί φαινόταν πιο επίπεδος από παντού αλλού.

Εάν έχεις κάνει ευθυγράμμιση ακόμη και με laser δεν πιστεύω ότι έχεις να φοβάσαι κάτι. Γνώμη μου πάντα.

Εάν θέλεις πες μας 2 λόγια για σένα και το αυτοκίνητό σου. Και πάλι καλως ήρθες!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71166 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Kαι το δικο μου τραβαει προς τα δεξια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71167 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Το ίδιο ισχύει και για σένα! Και καθόμασταν και 2 μαντραχαλάδες δεξιά (μπροστά-πίσω) για να μην παρεξηγούμαστε. Εάν και με το "μπροστά-πίσω" μπορεί πάλι να παρεξηγηθούμε, αλλά καταλάβατε...

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71168 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Καλώς ήρθες στη παρέα μας! Γενικά ολοι οι σύγχρονοι δρόμοι βάση νομού έχουν μια κλίση προς τα δεξιά που μπορεί να ειναι σε ευθεία μέχρι και 3 μοίρες ώστε να φεύγουν τα νερά. Στις στροφές αλλάζει το θέμα. Απο τι στιγμή που λες οτι δεν έχεις τρακάρει και η ευθυγράμμιση είναι σωστή δε θα πρέπει να σε ανησυχεί.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71169 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Και εγώ συμφωνώ με τα παιδιά. Οι λόγοι που ένα αυτοκίνητο "τραβάει" αριστερά ή δεξιά στο δρόμο είνια πολλοί, πχ. πίεση ελαστικών, κλίση δρόμου, αέρας, ευθυγράμμιση, κατανομή βάρους, αναρτήσεις..κλπ
Αν ακόμα σε ανησυχεί, δοκίμασε κάποιο κατάστημα που κάνει ευθυγράμμιση με λέϊζερ ή στην αντιπροσωπεία (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71171 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Εγώ είχα πρόβλημα ευθυγραμμισης αφού άλλαξα λάστιχα. Αποδείχτηκε ότι το ένα ήταν ελαττωματικο.
Εσυ αφού λες ότι αλλαξες λάστιχα και παραμένει το πρόβλημα τότε μπορεί να είναι κάτι άλλο. Πχ το τιμόνι.
Κανε και έναν έλεγχο στην αντιπροσωπεία όπως λένε και τα παιδιά.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

• sasasakis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71172 από sasasakis
Απαντήθηκε από sasasakis στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.παρακολουθω το site 4 χρόνια και οι συζητήσεις σας με έχουν βοηθήσει σε πολλά προβλήματα.το αυτοκίνητο έχει κάνει όλους τους ελενχους σε θέμα ευθυγράμμιση,ζυγοστάθμιση πίεσης ελαστικών,διαφορετικα ελαστικά,μπρος πίσω ζάντες με ξανά ευθυγράμμιση κτλ κτλ...και το αποτελεσμα το αμαξι αλλάζει λωρίδα!!!!το τιμόνι είναι βαρυ αριστερα σαν να τσακωνόμαστε που θα πάμε!!!!περνει πρωτοβουλίες βλεπετε αλλα πάντα να πάει δεξια!σχετικά με τους δρομους έχω κάνει δοκιμές οδηγώντας αλλα αυτοκινητα σε ίδιες ακριβως συνθήκες σε ίδιους δρομους.μονο το δικο μου κάνει επιλογή!σκέφτομαι για στραβο ψαλίδι,στραβο αξονα,πρόβλημα Μπουκάλας τιμονιού,κρεμαργιερα....αλλα τι να πρωτοαλλαξω!

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71173 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Έχεις κανει καμμια αλλαγή σε αναρτήσεις αυτο το διάστημα ;;; Χαμήλωμα κλπ ; Στο λέω απλα ως ακόμα μια σκέψη αν και τα παιδιά με την αναφορά τους στους δρόμους είπαν οτι ειναι ψιλοφυσιολογικο. Βέβαια μου κανει εντύπωση το γεγονός οτι χρησιμοποιείς την λέξη "μαλωνουμε" ,,, τόσο έντονο ειναι ;

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

• sasasakis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71174 από sasasakis
Δεν έχω αλλάξει κάτι και όντως είναι πολύ εντονο

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71175 από Coo
Αν είναι σε τέτοιο βαθμό όπως το περιγράφεις, για μένα θα πρέπει να αφήσουμε τις εικασίες για κλίσεις δρόμου κλπ και να κοιτάξεις το θέμα λίγο πιο βαθειά. Όπως σωστά είπες αφού έχουν ελεγχθεί τα πάντα στους τροχούς και το πρόβλημα σου παραμένει τόσο έντονο, η επόμενη κίνηση είναι να το λύσουν για να δούνε ψαλίδια, ακρόμπαρα κλπ. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ. Καλύτερα να δώσεις €50-€100 και να κάνεις έλεγχο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Ίσως κάποια γερή λακούβα να σου έκανε ζημιά ή ακόμα και κάποιο τρακάρισμα πάνω στον τροχό σου εν αγνοία σου κάπου που το είχες σταθμευμένο το οποίο να προκάλεσε το πρόβλημα και να μην είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Επίσης κάτι σημαντικό: σου τραβάει μόνο όταν πατάς το γκάζι ή και με νεκρά; Ή μήπως μόνο όταν πατάς φρένο; :unsure:

Πριν από περίπου 5 χρόνια κάποιος είχε πέσει πάνω στο αυτοκίνητο της γυναίκας μου (παρκαρισμένο) και το βρήκα την επόμενη ημέρα με στραβό άξονα. Για κόστος δεν το συζητάμε, κλάψανε μανούλες. Αλλά αν έγινε κάτι παρόμοιο σε μιρκότερο βαθμό που να έχει προκαλέσει κάποια λάθος κλίση σε έναν από τους τροχούς, τότε είναι σοβαρό θέμα, και με την ασφάλεια δεν πρέπει να παίζει κανείς ακόμα και όταν τα χρήματα είναι πολλά. Εύχομαι να μην είναι κάτι τέτοιο. :bye:

Δημήτρης

• sasasakis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71176 από sasasakis
Όταν επιταχύνω αρχιζει το τράβηγμα.ψαχνω για καλό συνεργείο μπας και δουμε τι φταίει γιατι μέχρι τώρα κανείς απ όσους το ζουν ελενξει δεν μπορούν να το εντοπισουν.η μόνη λύση που μου δοθηκε είναι το πειραγμα της ευθυγράμμισης και αλλαγη μιας μοίρας του τιμονιού αριστερα ώστε το αυτοκινητο να ξεγελιετε!

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71177 από Coo
Βρε σίγουρα έχεις σωστές πιέσεις στα ελαστικά; Άν ήταν απο ανάρτηση ή στραβό ψαλίδι θα τράβαγε πάντα. Ή αν ήταν καμια κολλημένη δαγκάνα στο φρένο πάλι θα τράβαγε συνέχεια, ακόμα και όταν άφηνες το γκάζι. Αν ήταν ρουλεμάν θα άκουγες και θόρυβο. Αρα αποκλείοντας λάθος σε ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση, είτε κάπου στο σύστημα μετάδοσης παίζει κάτι (μπιλιοφόρος; ), είτε στον πίσω άξονα.

Από το να κάνουμε αερομαντείες καλύτερα να το δείς το συντομότερο σε κάποιον ειδικό. Μπορεί να είναι και κάτι απλό και να σε τρομοκρατούμε χωρίς λόγο..

Δοκίμασε να πας και σε ένα δεύτερο βουλκανιζατέρ να κάνεις ευθυγράμμιση, μην μένεις μόνο στον ένα. Εγώ στον τρίτο βρήκα την υγειά μου μια φορά και ένα καιρό.. :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #71178 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα προβλημα ευθυγραμμισης
Έχεις περάσει Κτεο?
Εκει τι σου ειπανε?
Μηπως έχεις αλλαξει ζαντες και έχει πειραχτεί το οφσετ?
Εχεις κοιταξει τη κρεμαγιερα αφου λες οτι το τιμονι ειναι πιο βαρυ αριστερα?

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi