TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Όταν είχα φουσκώσει τα λάστιχα την τελευταία φορά, είχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. :readthefuck
Γιατί δε λειτουργεί σωστά; Γιατί δε με ενημέρωσε; Μήπως πρέπει να ξεφουσκώσει ΕΝΤΕΛΩΣ το λάστιχο για να μου πεί "Μπάρμπα, κατέβα..λάστιχο!" ??? :xmmmmmmm
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- georen
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Όταν είχα φουσκώσει τα λάστιχα την τελευταία φορά, είχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες.
Πιθανά δύο πράγματα, δεν ενημερώθηκε σωστά κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος.
Εχε υπόψι σου ότι αυτό το σύστημα είναι παράλληλο, χρησιμοποιή τους ίδιους αισθητήρες με το abs και στην ουσία μετράει το χρόνο περιστροφής του τροχού. Οταν ένας τροχός αλλάξει τον χρόνο περιστροφής του σημαί νει για το σύστημα απώλεια αέρα και σε ενημερώνει.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
Μηπως αναβει το λαμπακι οταν πας με τη ......ζαντα?
Νikitas TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πιθανά δύο πράγματα, δεν ενημερώθηκε σωστά κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος.
Εχε υπόψι σου ότι αυτό το σύστημα είναι παράλληλο, χρησιμοποιή τους ίδιους αισθητήρες με το abs και στην ουσία μετράει το χρόνο περιστροφής του τροχού. Οταν ένας τροχός αλλάξει τον χρόνο περιστροφής του σημαί νει για το σύστημα απώλεια αέρα και σε ενημερώνει.
Ήμουν σταματημένος στο βενζινάδικο όταν έκανα τη 'ρύθμιση'. Μήπως αυτό το 'σταματημένος' προκάλεσε το λάθος; Πάντως αν θυμάμαι καλά, στο manual δεν έλεγε πουθενά να γίνει εν κινήσει αυτή η διδικασία ρύθμισης.
nikitas tsi έγραψε:
Αυτο Δημητρη το παρατηρησες μετα απο βολτα ή σταματημενος στο παρκινγκ?
Μηπως αναβει το λαμπακι οταν πας με τη ......ζαντα?
Νικήτα σταματημένο ήταν το αυτοκίνητο. Δεν πήγα σε κάποιο βενζινάδικο για να το τσουλήσω το αυτοκίνητο, το φούσκωσα στο σπίτι.
:zntoup
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Είναι οι τεχνικές οδηγίες για τη λειτουργία του TPMS.
Link: [url] rapidshare.com/files...f
[/url]
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- betoven
- Senior Μέλος
-
εκτος απο αυτα που εγραψες παραπανω για πες μας τωρα ποσα κοπαδια πα'ι'δακια εφαγε πριν και θα σου πω εγω γιατι ξεφουσκωσε σε πρωτη φαση το λαστιχο. :ole :ole
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σε εμένα πάντως 2 φορές (!) που έπαθα λάστιχο δούλεψε κανονικά
Καλά, εσύ είσαι 'τέρας' τύχης!!!!

Δημήτρης
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- thanosk6
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
H Ελλάδα είναι ο Παράδεισος…
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σήμερα έβγαλα λιγο αέρα απο ένα λάστιχο για να δώ αν δουλεύει η ένδειξη πίεσης ελαστικών...Το άφησα με 10bar έκανα ένα τετράγωνο βόλτα, αλλα τίποτα καμία ένδειξη!!!!
Άϊ καλά... μούφα το τζατζίκι μου φαίνεται.... Μήπως να αντιστρέψουμε την ερώτηση; Υπάρχει κάποιος που να του δούλεψε το TPMS ή τσάμπα 'βλογάμε τα γένια μας τόσο καιρό;;;; :gmt:
Δημήτρης
- Speedster
- Senior Μέλος
-
Δε ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά μιας και το βρήκα το ανεβάζω.
[/url]
Οι τεχνικές οδηγίες που παρέθεσες αφορούν το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών που διατίθεται στις Η.Π.Α. και (δυστυχώς) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι τοποθετημένο στα αυτοκίνητα μας, καθώς είναι σαφώς πιο High-end και έχει αισθητήρες στις βαλβίδες που μετράνε πραγματική διαφορική πίεση ελαστικού, και μεταδίδουν την πληροφορία ασύρματα. Έχουν μπαταρία Li διάρκειας 6 ετών και η αντικατάσταση τους προτείνεται στα 4 χρόνια. Το σύστημα αυτό επιβάλει η νομοθεσία των Η.Π.Α. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το σύστημα δεν προβάλει τις επιμέρους πιέσεις στο MFD, παρά το γεγονός ότι τις υπολογίζει και τις μεταδίδει. Νομίζω ότι με VAGCOM μπορεί κανείς να τις διαβάσει σε αυτό το σύστημα, αλλά επιφυλάσσομαι.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
vabatzis έγραψε:
[/url]
Οι τεχνικές οδηγίες που παρέθεσες αφορούν το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών που διατίθεται στις Η.Π.Α. και (δυστυχώς) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι τοποθετημένο στα αυτοκίνητα μας, καθώς είναι σαφώς πιο High-end και έχει αισθητήρες στις βαλβίδες που μετράνε πραγματική διαφορική πίεση ελαστικού, και μεταδίδουν την πληροφορία ασύρματα. Έχουν μπαταρία Li διάρκειας 6 ετών και η αντικατάσταση τους προτείνεται στα 4 χρόνια. Το σύστημα αυτό επιβάλει η νομοθεσία των Η.Π.Α. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το σύστημα δεν προβάλει τις επιμέρους πιέσεις στο MFD, παρά το γεγονός ότι τις υπολογίζει και τις μεταδίδει. Νομίζω ότι με VAGCOM μπορεί κανείς να τις διαβάσει σε αυτό το σύστημα, αλλά επιφυλάσσομαι.
Έχεις δίκιο...δεν το ήξερα ότι αφορά τα συστήματα που τοποθετούνται στις Η.Π.Α. Έστειλα σήμερα ένα email σε μερικές αντιπροσωπείες στην Αθήνα, ρωτώντας μήπως έχουν να μας στείλουν κάτι αντίστοιχο...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- EOSis
- Senior Μέλος
-
Speedster έγραψε:
vabatzis έγραψε:
[/url]
Έχεις δίκιο...δεν το ήξερα ότι αφορά τα συστήματα που τοποθετούνται στις Η.Π.Α. Έστειλα σήμερα ένα email σε μερικές αντιπροσωπείες στην Αθήνα, ρωτώντας μήπως έχουν να μας στείλουν κάτι αντίστοιχο...
αν σε ενδιαφερει αυτο Βαγγελη ...
www.electron.com.gr/
ELECTRON E-102W4-πολυ καλο μοντελο,δες το.
ORANGE E-109S-επισης πολυ καλο μοντελο.
σε email που τους εστειλα πριν μερικους μηνες σχετικα με τα προιοντα αυτα ζητωντας ενημερωση μου απαντησαν αμεσα γραφοντας μου:
Κύριε ****,
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα μας.
Λίγα λόγια για το TPMS.
Οι αισθητήρες τοποθετούνται στο εσωτερικό της ζάντας και είναι βιδωμένοι πάνω στην ειδική βαλβίδα που περιέχει το σετ. Για την τοποθέτηση τους , απαιτείται το ξεζαντάρισμα των ελαστικών, ώστε να αφαιρεθεί η παλιά βαλβίδα και να περάσει η νέα.
Πρέπει να γίνει ζυγοστάθμιση (η βαλβίδα μαζί με τον αισθητήρα ζυγίζουν 35 γραμμάρια).
Η οθόνη παίρνει ρεύμα από τον αναπτήρα, αλλά είναι καλύτερα να συνδεθεί στην ασφαλειοθήκη ή σε κάποια άλλη μόνιμη σύνδεση, ώστε να παρακολουθεί την κατάσταση των ελαστικών όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο (π.χ. το βράδυ).
Οι μπαταρίες των αισθητήρων διαρκούν 7+ χρόνια.
Η τιμή και για τα δύο συστήματα είναι €212,00.
Τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει από Βουλκανιζατέρ. Συνήθως για να τοποθετήσουν τους αισθητήρες και την ζυγοστάθμιση χρεώνουν €30-40.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία μας, Δήμητρος 22, Αγ. Παρασκευή, ΤΚ15342, τηλ. 210-6013654, 10,00-18,00, ή να σας το στείλουμε αντικαταβολή με ταχυδρομείο (Υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα ). Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με Πιστωτικές Κάρτες, VISA και MASTERCARD με δόσεις (έως τέσσερις μηνιαίες), εάν το παραλάβετε από την εταιρία μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Στο μήνυμα που έστειλα στην VW ζήτησα κάποιο τεχνικό εγχειρίδιο αναφορικά με το tpms, μπας και καταλάβουμε πως λειτουργεί και εξηγήσουμε τα συμπτώματα που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Με όσους όμως το έχουν ήδη το σύστημα από τη μαμά vw τί γίνεται; Δηλαδή όταν με το καλό αποφασίσει κάποιος να αλλάξει ζάντες και ήδη έχει TPMS στο βουλκανιζατέρ θα βγάλουν από τις προηγούμενες ζάντες το σύστημα και θα το τοποθετήσουν στις καινούργιες ; Ή δεν υπάρχει κάποιος αισθητήρας τέτοιου είδους και λειτουργεί το σύστημα μετρώντας την γωνιακή ταχύτητα της ρόδας; Ή μήπως δεν έχω καταλάβει τίποτα και λέω χαζομάρα γενικότερα;

Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
....εγώ ακόμα περιμένω απάντηση.....αφού με πήραν για να μάθουν αριθμό κυκλοφορίας, πλαισίου κλπ κλπ, μου είπαν οκ, τώρα θα σας πάρουν από το τεχνικό τμήμα...Ακόμα περιμένω....
made in greece :nysta:
Δημήτρης
- EOSis
- Senior Μέλος
-
Πολύ καλό φαίνεται. ΚΑι πρέπει να είναι και απλό στην εγκατάσταση στο βουλκανιζατέρ.
Με όσους όμως το έχουν ήδη το σύστημα από τη μαμά vw τί γίνεται; Δηλαδή όταν με το καλό αποφασίσει κάποιος να αλλάξει ζάντες και ήδη έχει TPMS στο βουλκανιζατέρ θα βγάλουν από τις προηγούμενες ζάντες το σύστημα και θα το τοποθετήσουν στις καινούργιες ; Ή δεν υπάρχει κάποιος αισθητήρας τέτοιου είδους και λειτουργεί το σύστημα μετρώντας την γωνιακή ταχύτητα της ρόδας; Ή μήπως δεν έχω καταλάβει τίποτα και λέω χαζομάρα γενικότερα;
το μαμα δεν εχει αισθητηρες μεσα στον τροχο οπως αυτα της electron.τα σωστα tpms ειναι με αισθητηρες εντος του τροχου ....
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- EOSis
- Senior Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Το ξεφούσκωτο λάστιχο έχει μικρότερη διάμετρο από το φουσκωμένο, άρα και διαφορετική ταχύτητα.... Βάσει αυτής της διαφοράς ενημερώνει ότι κάποιο λάστιχο έχει ξεφουσκώσει. Από κει και πέρα, ο Θανάσης είπε ότι άφησε επίτηδες το λάστιχό του με πίεση 10 και το έκανε βόλτα και παρ'όλα αυτά πάλι δεν έγινε τίποτα.... Δλδ πρέπει να 'γονατίσει' η ζάντα για να δείξει κάτι; Χαίρω πολύ, έτσι το καταλαβαίνεις και χωρίς TPMS ότι κάτι δεν πάει καλά....Και πως καταλαβαίνει οτι είναι ξεφούσκωτο;

Δημήτρης
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
Δλδ πρέπει να 'γονατίσει' η ζάντα για να δείξει κάτι; Χαίρω πολύ, έτσι το καταλαβαίνεις και χωρίς TPMS ότι κάτι δεν πάει καλά....
χαχα μην το λες, εγω την εχω πατησει, εφυγα και το καταλαβα μετα απο αποσταση απο εναν θορυβο που ακουγα...οτι ηταν σκασμενο το λαστιχο, (πισο λαστιχο απο μερια του οδηγου.)
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Αν το ξερα νωρίτερα θα το χα ήδη αγοράσει το gadgeτακι.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI