TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #778 από Coo
Υποτίθεται ότι έχω το σύστημα για να με ενημερώνει σε περίπτωση που κάποιο λάστιχο έχει χάσει τον αέρα του. Σήμερα παρατήρησα ότι το μπροστά αριστερό λάστιχο είχε χάσει εμφανώς αρκετό αέρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το εργαλείο που φουσκώνει τις ρόδες. Η ένδειξη ήταν όντως αισθητά χαμηλότερη από αυτές των άλλων ελαστικών. Παρ'όλα αυτά τίποτα από ένδειξη.

Όταν είχα φουσκώσει τα λάστιχα την τελευταία φορά, είχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. :readthefuck

Γιατί δε λειτουργεί σωστά; Γιατί δε με ενημέρωσε; Μήπως πρέπει να ξεφουσκώσει ΕΝΤΕΛΩΣ το λάστιχο για να μου πεί "Μπάρμπα, κατέβα..λάστιχο!" ??? :xmmmmmmm

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• georen
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #787 από georen
Απαντήθηκε από georen στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Δημήτρη όταν φουσκώσεις το λάστιχο πρέπει να κάνεις ένα είδος ενημέρωσης στο σύστημα για να δουλεύει σωστά και να σε ενημερώση στην επόμενη αλλαγή πίεσης υποθέτω ότι αυτό εννοείς γράφοντας

Όταν είχα φουσκώσει τα λάστιχα την τελευταία φορά, είχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες.

Πιθανά δύο πράγματα, δεν ενημερώθηκε σωστά κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος.
Εχε υπόψι σου ότι αυτό το σύστημα είναι παράλληλο, χρησιμοποιή τους ίδιους αισθητήρες με το abs και στην ουσία μετράει το χρόνο περιστροφής του τροχού. Οταν ένας τροχός αλλάξει τον χρόνο περιστροφής του σημαί νει για το σύστημα απώλεια αέρα και σε ενημερώνει.

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #790 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Αυτο Δημητρη το παρατηρησες μετα απο βολτα ή σταματημενος στο παρκινγκ?
Μηπως αναβει το λαμπακι οταν πας με τη ......ζαντα?

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #797 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
georen έγραψε:

Πιθανά δύο πράγματα, δεν ενημερώθηκε σωστά κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος.
Εχε υπόψι σου ότι αυτό το σύστημα είναι παράλληλο, χρησιμοποιή τους ίδιους αισθητήρες με το abs και στην ουσία μετράει το χρόνο περιστροφής του τροχού. Οταν ένας τροχός αλλάξει τον χρόνο περιστροφής του σημαί νει για το σύστημα απώλεια αέρα και σε ενημερώνει.

Ήμουν σταματημένος στο βενζινάδικο όταν έκανα τη 'ρύθμιση'. Μήπως αυτό το 'σταματημένος' προκάλεσε το λάθος; Πάντως αν θυμάμαι καλά, στο manual δεν έλεγε πουθενά να γίνει εν κινήσει αυτή η διδικασία ρύθμισης.

nikitas tsi έγραψε:

Αυτο Δημητρη το παρατηρησες μετα απο βολτα ή σταματημενος στο παρκινγκ?
Μηπως αναβει το λαμπακι οταν πας με τη ......ζαντα?

Νικήτα σταματημένο ήταν το αυτοκίνητο. Δεν πήγα σε κάποιο βενζινάδικο για να το τσουλήσω το αυτοκίνητο, το φούσκωσα στο σπίτι.

:zntoup

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #828 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Δε ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά μιας και το βρήκα το ανεβάζω.

Είναι οι τεχνικές οδηγίες για τη λειτουργία του TPMS.

Link: [url] rapidshare.com/files...f

[/url]

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• betoven
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #848 από betoven
Απαντήθηκε από betoven στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
εννοεις δηλαδη το λαστιχο απο την μερια του οδηγου ετσι?
εκτος απο αυτα που εγραψες παραπανω για πες μας τωρα ποσα κοπαδια πα'ι'δακια εφαγε πριν και θα σου πω εγω γιατι ξεφουσκωσε σε πρωτη φαση το λαστιχο. :ole :ole

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #973 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Σε εμένα πάντως 2 φορές (!) που έπαθα λάστιχο δούλεψε κανονικά

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #999 από Coo
Magnum έγραψε:

Σε εμένα πάντως 2 φορές (!) που έπαθα λάστιχο δούλεψε κανονικά

Καλά, εσύ είσαι 'τέρας' τύχης!!!! :D

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1013 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Ότι κοροιδεύεις το λούζεσαι... :PPP

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3063 από thanosk6
Απαντήθηκε από thanosk6 στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Σήμερα έβγαλα λιγο αέρα απο ένα λάστιχο για να δώ αν δουλεύει η ένδειξη πίεσης ελαστικών...Το άφησα με 10bar έκανα ένα τετράγωνο βόλτα, αλλα τίποτα καμία ένδειξη!!!!

H Ελλάδα είναι ο Παράδεισος…

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3078 από Coo
thanosk6 έγραψε:

Σήμερα έβγαλα λιγο αέρα απο ένα λάστιχο για να δώ αν δουλεύει η ένδειξη πίεσης ελαστικών...Το άφησα με 10bar έκανα ένα τετράγωνο βόλτα, αλλα τίποτα καμία ένδειξη!!!!

Άϊ καλά... μούφα το τζατζίκι μου φαίνεται.... Μήπως να αντιστρέψουμε την ερώτηση; Υπάρχει κάποιος που να του δούλεψε το TPMS ή τσάμπα 'βλογάμε τα γένια μας τόσο καιρό;;;; :gmt:

Δημήτρης

• Speedster
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3089 από Speedster
Απαντήθηκε από Speedster στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
vabatzis έγραψε:

[/url]

Οι τεχνικές οδηγίες που παρέθεσες αφορούν το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών που διατίθεται στις Η.Π.Α. και (δυστυχώς) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι τοποθετημένο στα αυτοκίνητα μας, καθώς είναι σαφώς πιο High-end και έχει αισθητήρες στις βαλβίδες που μετράνε πραγματική διαφορική πίεση ελαστικού, και μεταδίδουν την πληροφορία ασύρματα. Έχουν μπαταρία Li διάρκειας 6 ετών και η αντικατάσταση τους προτείνεται στα 4 χρόνια. Το σύστημα αυτό επιβάλει η νομοθεσία των Η.Π.Α. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το σύστημα δεν προβάλει τις επιμέρους πιέσεις στο MFD, παρά το γεγονός ότι τις υπολογίζει και τις μεταδίδει. Νομίζω ότι με VAGCOM μπορεί κανείς να τις διαβάσει σε αυτό το σύστημα, αλλά επιφυλάσσομαι.

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3101 από vabatzis
Speedster έγραψε:

vabatzis έγραψε:

[/url]

Οι τεχνικές οδηγίες που παρέθεσες αφορούν το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών που διατίθεται στις Η.Π.Α. και (δυστυχώς) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι τοποθετημένο στα αυτοκίνητα μας, καθώς είναι σαφώς πιο High-end και έχει αισθητήρες στις βαλβίδες που μετράνε πραγματική διαφορική πίεση ελαστικού, και μεταδίδουν την πληροφορία ασύρματα. Έχουν μπαταρία Li διάρκειας 6 ετών και η αντικατάσταση τους προτείνεται στα 4 χρόνια. Το σύστημα αυτό επιβάλει η νομοθεσία των Η.Π.Α. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το σύστημα δεν προβάλει τις επιμέρους πιέσεις στο MFD, παρά το γεγονός ότι τις υπολογίζει και τις μεταδίδει. Νομίζω ότι με VAGCOM μπορεί κανείς να τις διαβάσει σε αυτό το σύστημα, αλλά επιφυλάσσομαι.

Έχεις δίκιο...δεν το ήξερα ότι αφορά τα συστήματα που τοποθετούνται στις Η.Π.Α. Έστειλα σήμερα ένα email σε μερικές αντιπροσωπείες στην Αθήνα, ρωτώντας μήπως έχουν να μας στείλουν κάτι αντίστοιχο...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• EOSis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3172 από EOSis
Απαντήθηκε από EOSis στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
vabatzis έγραψε:

Speedster έγραψε:

vabatzis έγραψε:

[/url]

Έχεις δίκιο...δεν το ήξερα ότι αφορά τα συστήματα που τοποθετούνται στις Η.Π.Α. Έστειλα σήμερα ένα email σε μερικές αντιπροσωπείες στην Αθήνα, ρωτώντας μήπως έχουν να μας στείλουν κάτι αντίστοιχο...

αν σε ενδιαφερει αυτο Βαγγελη ...
www.electron.com.gr/
ELECTRON E-102W4-πολυ καλο μοντελο,δες το.
ORANGE E-109S-επισης πολυ καλο μοντελο.

σε email που τους εστειλα πριν μερικους μηνες σχετικα με τα προιοντα αυτα ζητωντας ενημερωση μου απαντησαν αμεσα γραφοντας μου:
Κύριε ****,
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα μας.
Λίγα λόγια για το TPMS.
Οι αισθητήρες τοποθετούνται στο εσωτερικό της ζάντας και είναι βιδωμένοι πάνω στην ειδική βαλβίδα που περιέχει το σετ. Για την τοποθέτηση τους , απαιτείται το ξεζαντάρισμα των ελαστικών, ώστε να αφαιρεθεί η παλιά βαλβίδα και να περάσει η νέα.
Πρέπει να γίνει ζυγοστάθμιση (η βαλβίδα μαζί με τον αισθητήρα ζυγίζουν 35 γραμμάρια).
Η οθόνη παίρνει ρεύμα από τον αναπτήρα, αλλά είναι καλύτερα να συνδεθεί στην ασφαλειοθήκη ή σε κάποια άλλη μόνιμη σύνδεση, ώστε να παρακολουθεί την κατάσταση των ελαστικών όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο (π.χ. το βράδυ).
Οι μπαταρίες των αισθητήρων διαρκούν 7+ χρόνια.
Η τιμή και για τα δύο συστήματα είναι €212,00.
Τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει από Βουλκανιζατέρ. Συνήθως για να τοποθετήσουν τους αισθητήρες και την ζυγοστάθμιση χρεώνουν €30-40.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία μας, Δήμητρος 22, Αγ. Παρασκευή, ΤΚ15342, τηλ. 210-6013654, 10,00-18,00, ή να σας το στείλουμε αντικαταβολή με ταχυδρομείο (Υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα ). Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με Πιστωτικές Κάρτες, VISA και MASTERCARD με δόσεις (έως τέσσερις μηνιαίες), εάν το παραλάβετε από την εταιρία μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3179 από vabatzis
Χρήστο πολύ καλή η πληροφορία που παρέθεσες :clap: είναι μια καλή και προσιτή λύση για όσους δεν το έβαλαν εξαρχής...

Στο μήνυμα που έστειλα στην VW ζήτησα κάποιο τεχνικό εγχειρίδιο αναφορικά με το tpms, μπας και καταλάβουμε πως λειτουργεί και εξηγήσουμε τα συμπτώματα που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3201 από Coo
Πολύ καλό φαίνεται. ΚΑι πρέπει να είναι και απλό στην εγκατάσταση στο βουλκανιζατέρ.
Με όσους όμως το έχουν ήδη το σύστημα από τη μαμά vw τί γίνεται; Δηλαδή όταν με το καλό αποφασίσει κάποιος να αλλάξει ζάντες και ήδη έχει TPMS στο βουλκανιζατέρ θα βγάλουν από τις προηγούμενες ζάντες το σύστημα και θα το τοποθετήσουν στις καινούργιες ; Ή δεν υπάρχει κάποιος αισθητήρας τέτοιου είδους και λειτουργεί το σύστημα μετρώντας την γωνιακή ταχύτητα της ρόδας; Ή μήπως δεν έχω καταλάβει τίποτα και λέω χαζομάρα γενικότερα; :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3244 από vabatzis
....εγώ ακόμα περιμένω απάντηση.....αφού με πήραν για να μάθουν αριθμό κυκλοφορίας, πλαισίου κλπ κλπ, μου είπαν οκ, τώρα θα σας πάρουν από το τεχνικό τμήμα...Ακόμα περιμένω....

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3249 από Coo
vabatzis έγραψε:

....εγώ ακόμα περιμένω απάντηση.....αφού με πήραν για να μάθουν αριθμό κυκλοφορίας, πλαισίου κλπ κλπ, μου είπαν οκ, τώρα θα σας πάρουν από το τεχνικό τμήμα...Ακόμα περιμένω....

made in greece :nysta:

Δημήτρης

• EOSis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3250 από EOSis
coo έγραψε:

Πολύ καλό φαίνεται. ΚΑι πρέπει να είναι και απλό στην εγκατάσταση στο βουλκανιζατέρ.
Με όσους όμως το έχουν ήδη το σύστημα από τη μαμά vw τί γίνεται; Δηλαδή όταν με το καλό αποφασίσει κάποιος να αλλάξει ζάντες και ήδη έχει TPMS στο βουλκανιζατέρ θα βγάλουν από τις προηγούμενες ζάντες το σύστημα και θα το τοποθετήσουν στις καινούργιες ; Ή δεν υπάρχει κάποιος αισθητήρας τέτοιου είδους και λειτουργεί το σύστημα μετρώντας την γωνιακή ταχύτητα της ρόδας; Ή μήπως δεν έχω καταλάβει τίποτα και λέω χαζομάρα γενικότερα; :unsure:

το μαμα δεν εχει αισθητηρες μεσα στον τροχο οπως αυτα της electron.τα σωστα tpms ειναι με αισθητηρες εντος του τροχου ....

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3253 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Για να καταλάβω. Τζάμπα υπάρχει δηλαδή το κουμπάκι μπροστά από τον λεβιέ των ταχυτήτων; Υπάρχει κάποιος που να άλλαξε λάστιχα και να είδε τον συγκεκριμένο αισθητήρα ή μόνο αέρας κοπανιστός υπάρχει στη ζάντα μας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

• EOSis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3261 από EOSis
δεν υπαρχει τετοιος αισθητηρας!η μετρηση γινεται μεσω του ABS.η ζαντα εχει μεσα μονο τον αερα κοπανιστο...

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3278 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Και πως καταλαβαίνει οτι είναι ξεφούσκωτο;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3290 από Coo
Jimmy LarisEOS έγραψε:

Και πως καταλαβαίνει οτι είναι ξεφούσκωτο;

Το ξεφούσκωτο λάστιχο έχει μικρότερη διάμετρο από το φουσκωμένο, άρα και διαφορετική ταχύτητα.... Βάσει αυτής της διαφοράς ενημερώνει ότι κάποιο λάστιχο έχει ξεφουσκώσει. Από κει και πέρα, ο Θανάσης είπε ότι άφησε επίτηδες το λάστιχό του με πίεση 10 και το έκανε βόλτα και παρ'όλα αυτά πάλι δεν έγινε τίποτα.... Δλδ πρέπει να 'γονατίσει' η ζάντα για να δείξει κάτι; Χαίρω πολύ, έτσι το καταλαβαίνεις και χωρίς TPMS ότι κάτι δεν πάει καλά.... :unsure:

Δημήτρης

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3302 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
coo έγραψε:

Δλδ πρέπει να 'γονατίσει' η ζάντα για να δείξει κάτι; Χαίρω πολύ, έτσι το καταλαβαίνεις και χωρίς TPMS ότι κάτι δεν πάει καλά.... :unsure:

χαχα μην το λες, εγω την εχω πατησει, εφυγα και το καταλαβα μετα απο αποσταση απο εναν θορυβο που ακουγα...οτι ηταν σκασμενο το λαστιχο, (πισο λαστιχο απο μερια του οδηγου.)

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3308 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:TPMS: Λάθος ένδειξη πίεσης ελαστικών ;;;
Πάντως Χρήστο είναι πολύ καλή πατέντα αυτή της Electron. Θα το πάρω σι΄γουρα για το Corsaki που δεν έχει κάν ρεζέρβα ανάγκης παρα μόνο repair kit. Η φουκαριάρα η γυνάικα μου (οχι η μάνα μου) μου χει καταστρέψει ήδη 1 ελαστικό ,,,,,195 € + 50 € το υγρό μπαλώματος, πάρτο κάτω το 250 αρικο.
Αν το ξερα νωρίτερα θα το χα ήδη αγοράσει το gadgeτακι.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi