- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινητων....
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Εξηγούμαι:
Μάντρα αυτοκινητων πουλάει Vw Eos 1.4-122 άλογα ενός ετους με τον βασικο εξοπλισμό 24.500€ ,την ώρα που καινούριο κανει 25.500€!.Εσείς θα το αγοράζατε?ΕΚΠΤΩΣΗ 4%
Ιδιώτης δίνει το Fsi 2,0 με τα 150 άλογα 2,5 χρόνων με μόνο εξτρα τα δερματινα καθισματα ,26.000€ ,την ώρα που το 1.4 160άρι έχει καινουριο 27.500€.
Ιδιώτης πουλάει golf vi 160άρι με ηλιοροφή 1/2009 22.900€. Καινούριο κάνει 23.750 + 850 ηλιοροφή=24.500€ ΕΚΠΤΩΣΗ 6,5% Εσείς θα το παίρνατε?
Γενικά για να μην κουράσω ,βρίσκει κανεις πολλά μεταχειρισμένα 1-3 ετών με μια έκπτωση μέχρι και -10% επι της αρχικής τιμής του σημερινου τιμοκαταλόγου.Εσεις θα αγοράζατε μια τέτοια περίπτωση?
Είμαι περιεργος που προτιμησα να δώσω κάτι λίγο παραπάνω και να αγοράσω καινούριο αυτοκινητο?
Ο ιδιώτης δεν σκεφτεται οτι η αντιπροσωπεία θα μου βγάλει και δάνειο, θα μου κάνει και δώρα ή εκπτωση κτλ?
Φαντάζονται οτι ειναι πολλοί που έχουν 25.000€ μετρητά?
Γενικα ποιά θα ηταν η πολιική σας ,αν πουλάγατε ενα αυτοκινητο που αγοράστηκε πχ 10.000€ .Πόσο θα το δίνατε μετά απο κάθε χρόνο ζωής του?Πόσο θα το δίνατε αν ειχε βγει καινουριο μοντέλο ή καλύτερος κινητηρας?
Προσωπικά θεωρώ οτι μόλις βάλεις το κλειδι στην κλειδαριά ,το αυτοκινητο χάνει τουλάχιστον 10% απο την ονομαστική τιμη τιμοκαταλόγου-οχι απο το όσο το πλήρωσα εγω γιατι εβαλα διάφορα έξτρα.Μετά αρχίζει το επιπλέον ψαλίδισμα στην τιμή αν θέλω να το πουλήσω και οχι απλά να βάλω μια αγγελία.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, ειδικά με το τελευταίο σχόλιο το οποίο και παραθέτω. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, παραθέτω και το δικό μου παράδειγμα-εμπειρία-επιλογές:Προσωπικά θεωρώ οτι μόλις βάλεις το κλειδι στην κλειδαριά ,το αυτοκινητο χάνει 10% απο την ονομαστική τιμη τιμοκαταλόγου-οχι απο το όσο το πλήρωσα εγω γιατι εβαλα διάφορα έξτρα.
Ιούνιο του 2006 αγόρασα το Passat (1,6 FSi Sportline), το οποίο έφτασε αισίως στις 26.500€ βάζοντας ως έξτρα ηλιοροφή και εργοστασιακό park pilot. Μπαίνοντας το 2008, όντας απογοητευμένος από το μηχανικό σύνολο του αυτοκινήτου, αποφάσισα να το δώσω και να υλοποίησω συγχρόνως το όνειρο μου αγοράζοντας το EOS. Μετά από πολλές προσπάθειες, και αφού απέρριψα το αστρονομικό ποσό των 11.000€ που μου προσέφερε η αντιπροσωπεία, κατάφερα να το δώσω τον Απρίλιο του 2008 σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 18.000€. Το αυτοκίνητο είχε 27.000 χλμ...ακόμα και τότε θεωρώ ότι στάθηκα τυχερός.
Νομίζω ότι αν σκεφτόμουν όπως οι μαντράδες (και πολλοί άλλοι που βλέπουμε στις αγγελίες), ακόμα θα προσπαθούσα να το δώσω...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Ακριβώς για αυτό το λόγο ανέφερα ότι θεωρώ πως στάθηκα τυχερός. Τότε είχε ήδη ανακοινωθεί το TSi με τιμή γύρω στις 23.000€ (αν θυμάμαι καλά), το δε FSi είχε βγει εκτός τιμοκαταλόγου, έδιναν σε προσφορά ότι είχαν διαθέσιμο...καταλαβαίνεις τί γινόταν...οι αντιπροσωπείες προσπαθούσαν να ξεστοκάρουν και οι ιδιώτες έτρεχαν και δεν έφταναν...Πόσο ειχε τιμή τιμοκαταλόγου το passat όταν το πούλησες?Ειχε βγεί το 1,4-122 άλογα?
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Είχα ένα opel astra G 1.4 sport. μοντέλο Οκτώβριος 2003
Το πούλησα Αύγουστο του 2006, με 67.000 περίπου χιλιόμετρα.
Ηταν η τελευταία έκδοση και πιο πλήρης γιατί ετοιμαζόταν να βγάλει το νέο μοντέλο (σε πρώτη φάση μόνο πεντάθυρο)
Είχε τον βασικό εξοπλισμό +
δερμάτινο σαλόνι,
ηλιοροφή,
bodykit μισό irmscher μισό ιδιοκατασκευή
πίσω δισκόφρενα,
φρυδάκια, σήτες, αεροτομές opc κάτω, irmscher πάνω + δίπλές απολήξεις με ανοξείδωτο καζανάκι.
Φυσικά + 3 χρόνια ακόμα εγγύηση.
Είχε στοιχίσει περί τα 21,000 euro
Όταν το πούλησα το έπαιρναν όλες οι αντιπροσωπείες 8.500 euro
Εγώ το πούλησα σε ιδιώτη 12.000 euro και όλα τα διαδικαστικά δικά του.
Θεωρείς ότι του πήρα πολλά;
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Βασίλη θα μιλήσω μόνο από προσωπική εμπειρία,
Είχα ένα opel astra G 1.4 sport. μοντέλο Οκτώβριος 2003
Το πούλησα Αύγουστο του 2006, με 67.000 περίπου χιλιόμετρα.
Ηταν η τελευταία έκδοση και πιο πλήρης γιατί ετοιμαζόταν να βγάλει το νέο μοντέλο (σε πρώτη φάση μόνο πεντάθυρο)
Είχε τον βασικό εξοπλισμό +
δερμάτινο σαλόνι,
ηλιοροφή,
bodykit μισό irmscher μισό ιδιοκατασκευή
πίσω δισκόφρενα,
φρυδάκια, σήτες, αεροτομές opc κάτω, irmscher πάνω + δίπλές απολήξεις με ανοξείδωτο καζανάκι.
Φυσικά + 3 χρόνια ακόμα εγγύηση.
Είχε στοιχίσει περί τα 21,000 euro
Όταν το πούλησα το έπαιρναν όλες οι αντιπροσωπείες 8.500 euro
Εγώ το πούλησα σε ιδιώτη 12.000 euro και όλα τα διαδικαστικά δικά του.
Θεωρείς ότι του πήρα πολλά;
Κατ αρχήν είπα οτι εκφράζω την αποψή μου και μόνο χωρις να θέλω να προσβάλω κάποιον.Τα παραδειγματα που ανεφερα ηταν ενδεικτικα και μόνο.Δεν θεωρώ οτι του πήρες ουτε πολλά ουτε λίγα.Οσα και να πήρες καλα εκανεςΚουβέντα κάνουμε σε επίπεδο φόρουμ ,δεν ειμαι κριτής.....
Κατα δεύτερον ,ότι εχεις βάλει εκ των υστέρων στο αυτοκινητο ,κατα τη γνώμη μου ,όταν ειναι να το πουλησεις το χάνεις.Κοινώς body kits,δισκοφρενα,εξαμτισεις κτλ δεν μπορεις να περιμενεις να τα παρεις πίσω απο την τιμη πώλησης.Απλά ειναι ενα εξτρα για να προτιμησει κάποιος το δικό σου αντι για καποιο αντιστοιχο χωρις αυτα τα εξτρα.
Κοινώς εγω στα (+) θα υπολογιζα την ηλιοροφή και το δερματινο.Αν (τη στιγμη της μεταπώλησης) ειχε τιμη τιμοκαταλόγου 20.000€ ,χωρίς να εχει βγεί το επόμενο μοντέλο και πουληθηκε 12.000 μετά απο 3 χρόνια ,μιλάμε για εκτπωση 40%.Μια χαρά πιστεύω για τα ελληνικα δεδομένα.Πάντως είχε και 20.000Km+ κάθε χρόνο.....
Για τα δεδομένα μιας αυτοκινητοπαραγωγού χώρας όπως ειναι η Γερμανία και η Ιταλία ,στην τριετία δεν θα έπιανε ούτε το 50% της αρχικής τιμής .
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
rallakias έγραψε:
Σωστό αυτό που λες μεν, οφείλουμε όμως να αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η αγορά κάθε χώρας, τα προνόμια που προσφέρει η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου (και εννοώ τις κλάσεις euro και τα δικαιώματα που έχουν στο εξωτερικό), την ευκολία (οικονομικά) με την οποία μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτοκίνητο (εδώ και έξω) αλλά και τη νοοτροπία του κάθε λαού σε σχέση με την αυτοκίνηση. Νομίζω ότι ο Έλληνας δεν έχει "ξεφύγει" ακόμα (κατά σύνολο) από τη νοοτροπία "αγοράζω ένα αυτοκίνητο χωρίς ημερομηνία λήξεως), όχι ότι μπορεί να το κάνει και με ιδιαίτερη ευκολία βέβαια, οπότε αυτά ίσως αποτελούν και μερικούς από τους λόγους για τους οποίους "υπερτιμολογούμε" στο μυαλό μας το αυτοκίνητο που θέλουμε να πουλήσουμε. Σε συνδυασμό δε με τα οικονομικά δεδομένα, τη στάση που κρατάει η Πολιτεία απέναντι στην ανανέωση και τα κίνητρα που προσφέρονται, καταλήγουμε είτε στο να τα λουζόμαστε, είτε στο να μαζεύονται στις μάντρες μεταχειρισμένων αυτοκίνητα που δεν πρόκειται να πλησιάσεις ποτέ...Για τα δεδομένα μιας αυτοκινητοπαραγωγού χώρας όπως ειναι η Γερμανία και η Ιταλία ,στην τριετία δεν θα έπιανε ούτε το 50% της αρχικής τιμής .
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Παρεπιπτόντως σπούδαζα Καρδίτσα συνεπώς τα χιλιόμετρα δικαιολογούνται...
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Μοντέλο 11/08 με 25.000 χλμ.
Μου είπε 21.500
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
εγω δεν αμφισβητησα την πραγματικότητα των χιλιομέτρων.Είπα απλά οτι ειναι αρκετούτσικά για 3 χρονων αμαξι.
Ο Magnum έχει το 122άρι EOS το οποίο τώρα εχει τιμη καταλόγου 25.500€.Η αντιπροσωπεία θα του τοπάρει 21.500€ δηλαδή θα χασει σε ενα χρόνο ,πάνω απο 4.000€ κοινώς -16%.(Υπο τις παρούσες συνθηκες της αγοράς ,την θεωρώ πολύ καλή τιμή)
Η αντιπροσωπεία θα το πουλήσει τουλάχιστον 23.000€.Εσείς θα το αγοράζατε ενός ετους αυτοκινητο με 23.000€ αντι για 26.000€ για καινούριο?Δεν θα σκεφτόσασταν ''γιατι το πούλησε ενος ετους αμαξι''?Μήπως εχει πρόβλημα?Μηπως εχει τρακαρισμα?
Προσωπικά αντι για 23 θα εδινα 26 χιλιαρικα και θα το επαιρνα καινουριο και όπως ηθελα εγω,οχι όπως ηθελε ο προηγούμενος ιδιοκτητης!
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Ti κριμα που του πασχαλη βγηκε στα 32000 και χανει σ ενα χρονο 10000...Τα εχτρα σ ενα αμαξι χανει παρα πολλα!!!!
Ααααα ειπα κι εγω, του εκανε τόσο καλη τιμη η αντιπροσωπεία???
Ακούστε περίπτωση:
Οταν εψαχνα να αγορασω EOS κοιταζα και στις αγγελίες.Βλεπω λοιπον ενα ΕΟS 1.400cc δεν ελεγε αλογα ,ενος ετους αμαξι με εξτρα αν θυμαμαι καλα δερματινο σαλονι και κατι αλλο στα 26.000€. Λέω το 122άρι εχει 25.000 καινουριο ,το 160άρι εχει 27.000 ,αρα για το 160άρι ειναι .Παιρνω τηλ να ρωτησω και μου λέει οτι προκειται για το 122άρι (βασικα μετα σκεφτηκα οτι το 160άρι δεν θα μπορουσε να ειναι γιατι μολις ειχε βγει) και μενω χαζός....
Τον ρωτάω ''πας καλά ρε φίλε?25.000€ εχει καινούριο -εσυ το δινεις 26.000€''' .Ξερεις τι μου απάντησε?
''Εμενα με τα εξτρα μου κόστισε 30.000€ , γι αυτο το δίνω 26.000€''' Ειπα ευχαρστώ δεν θα πάρω και εκλεισα το τηλέφωνο 'αφωνος.....
Ο τύπος έχανε σε ενα χρόνο 4.000€ ,αλλα σε ρωτάω ,υπήρχε περίπτωση να το πουλήσει σε τέτοια τιμή?
- tzimos
- Senior Μέλος
-
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Καταρχίν είμαι κατά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Θεωρώ οτι για να αγοράσεις ενα μεταχειρισμένο πρεπει να ξέρεις απ έξω και ανακατωτά τον ιδιοκτήτη του, γενικά να ξέρεις το ιστορικό του αυτοκινήτου. Θεωρώ οτι θα αγόραζα ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μόνο πολυτελείας, του τεστιν ενα τζιπ η μια Porsche του οποίου το κοστος δε θα μπορούσα να αντέξω εαν θα το έπαιρνα καινούργιο.
Στις πολλές των περιπτώσεων ενα τέτοιο αμάξι που κοστίζει 70 ~ 80.000 € το πα'ιρνες ανετα μετα απο 2~3 χρόνια 40.000. Και τα ποιο πολλά απο αυτά με εξτρα ανω των 15000 €. Εαν το αμάξι είναι τζιτζι, πιστεύω οτι αξίζει μια τέτοια αγορά.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πόση ανάγκη έχεις αυτός που πουλάει και
Σε τι target group απευθύνεται...
Ο Πασχάλης ρώτησε για πλάκα πόσο του το παίρνουν και είπαν τόσο...Αν πήγαινε επίσημα να πάρει προσφορά μπορεί να άκουγε τελείως διαφορετικά πράγματα....
Franz Kafka
Σπύρος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Συμφωνώ κι εγώ σ'αυτό. Θεωρητικά όλοι δίνουν τιμή σε χαλαρές συζητήσεις, μόλις όμως πας και τους πεις "γεια σας, ήρθα για την ανταλλαγή που λέγαμε" αρχίζουν τα παρατράγουδα......Αν πήγαινε επίσημα να πάρει προσφορά μπορεί να άκουγε τελείως διαφορετικά πράγματα....
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Προσωπικά συμφωνώ απολύτως με τον Παναγιώτη..
Αλλά μπορεί να βρεθεί και κάποιος που θα το πάρει μεταχειρισμένο με τα x-tra σε τσιμπημένη τιμή.
Εγώ πάντως δεν μετανιώνω ούτε για το τελευταίο ευρώ που έδωσα για τα x-tra....
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- panos
- Senior Μέλος
-
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι τιμή θέλει ελπίζοντας ότι θα βρει κάποιον να το πουλήσει.
Όπως λένε και οι Εβραίοι ''για κάθε τι που πουλάς, υπάρχει κάποιος που θα το αγοράσει στην τιμή που θες''...
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Αν ο άλλος δεν είναι σωστά ενημερωμένος, ένας επιδέξιος πωλητής μπορεί να τον πείσει...
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Να μπω και γω σ αυτη την ωραία συζήτηση γιατί 'εχει πολύ ενδιαφέρον.
Καταρχίν είμαι κατά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Θεωρώ οτι για να αγοράσεις ενα μεταχειρισμένο πρεπει να ξέρεις απ έξω και ανακατωτά τον ιδιοκτήτη του, γενικά να ξέρεις το ιστορικό του αυτοκινήτου. Θεωρώ οτι θα αγόραζα ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μόνο πολυτελείας, του τεστιν ενα τζιπ η μια Porsche του οποίου το κοστος δε θα μπορούσα να αντέξω εαν θα το έπαιρνα καινούργιο.
Στις πολλές των περιπτώσεων ενα τέτοιο αμάξι που κοστίζει 70 ~ 80.000 € το πα'ιρνες ανετα μετα απο 2~3 χρόνια 40.000. Και τα ποιο πολλά απο αυτά με εξτρα ανω των 15000 €. Εαν το αμάξι είναι τζιτζι, πιστεύω οτι αξίζει μια τέτοια αγορά.
Το πόσο ''πολυτελειας'' θεωρειται ενα αυτοκινητο εξαρταται απο το μεγεθος της τσεπης του.Για εσενα πολυτελειας ειναι στα 70.000€ ,ενω μπορεις να δώσεις 40.000€ να το πάρεις μετα απο 3 χρόνια.Για μένα μπορει πολυτελειας να ειναι τα 100.000 και για καποιον άλλο να ειναι τα 30.000€.Οπότε γι αυτο πιστεύω οτι κάθε μεταχειρισμένο ,εχει και κάποιον για να το αγορασει.
Εδώ κάποιοι ''έλληνες'' προερχόμενοι απο κοντινη μας χώρα αγοράζουν mercedes 20ετίας με 2.000€ για να λένε οτι εχουν mercedes.
Πάντα υπάρχει κάποιος που θεωρει οτι αξιζει ενα ''τέτοιο αυτοκινητο''....
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- rallakias
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Αγγελία
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
- aris
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη (Corbil) αλλά υπό προϋποθέσεις. Είμαι και εγώ σε γενικές γραμμές κατά του μεταχειρισμένου, ίσως γιατί έχω τη δυνατότητα να το αποφύγω σε αυτό που ζητάω και όχι από ιδεολογία ή κόλλημα. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σαν Β' κατηγορίας. Οι εποχές που το μεταχειρισμένο στην Ελλάδα ήταν ένας σκουριασμένος τενεκές με ρόδες πιστεύω ότι στη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς έχει περάσει. Μπορείς να βρείς σε πολύ καλή τιμή ποιοτικά αυτοκίνητα είτε από αγγελίες είτε σε μάντρες. Προσωπικά, πλησίασα πολύ στο να αγοράσω μεταχειρισμένο Opel Astra 1.6Turbo λίγες εβδομάδες πριν παραγγείλω τελικά το Eos. Ήταν το Test Drive της αντιπροσωπείας το οποίο μου το έδινε περίπου 4,000 κάτω από την αρχική του τιμή. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν η έκδοση Cosmos, με δερμάτινα καθίσματα και γενικά καλό εξοπλισμό. Θα είχε περίπου 10,000-12,000χλμ. Αλλά παρ'ότι μου έδινε και εγγύηση, τελικά δεν το πήρα, προτίμησα να πληρώσω παραπάνω και να πάρω το Eos καινούργιο.
Όπως λοιπόν τα περισσότερα που μας απασχολούν, έτσι και αυτό ξεκινάει από την τσέπη και την επιθυμία του ενδιαφερόμενου για κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το τι θεωρείται πολυτελείας και τι όχι νομίζω το έθεσε σωστά ο rallakias. Από εκεί και μετά, επιλήψιμο δεν είναι να φέρει κάποιος με τον Α ή Β τρόπο αυτοκίνητο 3ετίας π.χ. από τη Γερμανία, ούτε οι γείτονες να κυκλοφορούν τη Merc των 2.000€. Με τη λογική αυτή, αυτός που έχει το Fiat cabrio του '63 από άποψη ή μεράκι, θα πρέπει να χαρακτηριστεί με κακή διάθεση; Όπως επιλέξαμε εμείς να αγοράσουμε το Eos, o καθένας παίρνει αυτό που θέλει, αυτό που του ταιριάζει, αυτό που (αν) θέλει να δείξει - δεν είναι δουλειά μας να το κατακρίνουμε αυτό. Αυτή ή "άποψη" ή επιθυμία του καθ'ενός έχει το κόστος της και από εκεί και ύστερα ανάλογα τα βαλάντια αποφασίζει την οποιαδήποτε κίνηση θα κάνει, δεχόμενος τα όποια ρίσκα αν το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο.
Από εκεί και ύστερα η ιστορία έχει πολλά παρακλάδια, όπως προέλευση αυτοκινήτου, αρχική ποιότητα κατασκευής, συντήρηση και ιστορικό, χιλιόμετρα, μεταχείριση από τον προηγούμενο-ους, φύλαξη και πάει λέγοντας. Νομίζω ότι αγοράζοντας ή πουλώντας κάποιος ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να αποφασίσει πάνω στην συνισταμένη όλων των προηγουμένων για να θεωρήσει μια τιμή ακριβή ή προσιτή. Διαφορές θα υπάρχουν παντού, ακόμα και για αυτοκίνητα που είναι πανομοιότυπα ακόμα και στην ίδια μάντρα ή σε διαφορετικές αγγελίες. Όπως λέει και ο Corbil, για να αγοράσεις ενα μεταχειρισμένο πρεπει να ξέρεις απ έξω και ανακατωτά τον ιδιοκτήτη του, γενικά να ξέρεις το ιστορικό του αυτοκινήτου. Τις περισσότερες φορές δε συμβαίνει αυτό, οπότε μένεις κρεμάμενος στην εντύπωση που δίνει το αυτοκίνητο στον φίλο μηχανικό που το έλεγξε πριν το αγοράσεις. Αλλά και αυτός, ακόμα και όλη την καλή διάθεση να είχε για να σε βοηθήσει, δεν πήρε πτυχίο από το Μαντείο των Δελφών για να προβλέψει κάτι που σε πρώτη και δεύτερη και τρίτη ματιά δεν φάνηκε ότι θα σου προκαλέσει βλάβη.
Με λίγα λόγια θεωρώ την αγορά μεταχειρισμένου καθαρά λαχείο! Και πώς να μην είναι, όταν ακόμα και για καινούργια αυτοκίνητα σε κάποιες μάρκες που βγαίνουν θεωρητικά τζιτζι από τα εργοστάσια ακούμε ή διαβάζουμε ότι θεωρούνται λαχείο λόγω προβλημάτων. Και μην πάμε μακριά, στην ίδια μας την αυλή αν κάτσουμε θα δούμε πόσα Eos είχαν το τάδε πρόβλημα που άλλα δεν είχαν. Απλά το καινούργιο πέραν του ότι έχει λιγότερες πιθανότητες για να πάει κάτι στραβά, η εγγύηση της αυτοκινητοβιομηχανίας για το Χ χρονικό διάστημα σε εξασφαλίζει οικονομικά στην όποια αντικατάσταση χρειαστεί, μεγάλη ή μικρή. Κάτι που δεν θα το έχεις στο μεταχειρισμένο...
Οπότε με τα -Χ.000€ ουσιαστικά εξαγοράζεις αυτούς τους κινδύνους. Άλλοτε αποδεικνύεται σοφό, άλλοτε όχι. Αλλά για μένα η μυρωδιά και η αίσθηση του καινούργιου είναι το κάτι άλλο.
Δημήτρης