- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Οικονομική Κρίση
- N-EOS
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Η μαυροφορεμένη γιαγιά με τις δεκάδες ρυτίδες – όσες και τα χρόνια της – προσπαθούσε μάταια χωρίς γυαλιά να δει την φωτογραφία που κρατούσε μπροστά της ο εγγονός της. Ήταν το γερμανικό περιοδικό Focus που είχε στο εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει με το μεσαίο δάχτυλο μια χυδαία χειρονομία ενώ στον τίτλο έγραφε «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια».
«Μην στενοχωριέσαι» είπε συγκαταβατικά η γιαγιά με την πραότητα των 90 και βάλε χρόνων της. «Ο πολιτισμός και η τέχνη δεν μπορούν να νικηθούν από κανένα. Πόσο ...
μάλλον από αυτούς που δίχασαν δυο φορές την Ευρώπη και προκάλεσαν εκατόμβες νεκρών. Εξάλλου γιόκα μου, να ξέρεις ότι οι χειρονομίες δεν βγάζουν σε καλό. Μια φορά που το είχα κάνει σε γερμανούς των Ες – Ες την περίοδο της κατοχής, όταν με έπιασαν να κλέβω ένα καρβέλι ξερό ψωμί, ξέρεις τι μου έκαναν; Μου κράτησαν το χέρι και με μια κίνηση ο ένας τους μου έσπασε το χέρι χτυπώντας το στο γόνατό του. Να τους πεις λοιπόν λεβέντη μου» συνέχισε σε αυστηρό ύφος, «ότι οι μαύρες στιγμές στην ιστορία δεν γράφονται ούτε από ψεύτικα οικονομικά στοιχεία, ούτε από τις οικονομικές δυσκολίες μιας χώρας. Παρά μόνο από το θάνατο που προκαλεί ο πόλεμος και οι δυστυχίες του. Δεν θα ομιλούν παιδί μου αυτοί που αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο δυο φορές. Αυτοί που κατά την διάρκεια της κατοχής έκλεψαν τις περιουσίες μας, αφάνισαν τις ζωές μας και άρπαξαν τις αρχαιότητες μας κατά την διάρκεια της κατοχής. Αυτοί που δεν δέχονται να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Έφτιαξε για λίγο το μαντήλι στα μαλλιά της. Άλλαξε στάση στην πολυθρόνα της. Ο εγγονός της διέκρινε ότι τα μάτια της ήταν υγρά εδώ και ώρα. Και απορούσε πως δεν έτρεχαν δάκρυα. «Είναι γιατί φορτίστηκα από θυμό για την αλαζονεία τους κι όχι από στενοχώρια για αυτά που γράφουν», τον πρόλαβε. «Με όλα αυτά που τραβήξαμε στον πόλεμο, δεν κρατήσαμε μίσος. Εγώ αγόρι μου έχασα τον μπαμπά μου στην κατοχή και ο παππούς σου τον αδερφό του. Από τους ναζί. Παρόλα αυτά στα δύσκολα εκείνα χρόνια πήγε ως οικονομικός μετανάστης στην χώρα που μας αφάνισε. Δεν κράτησε ποτέ μίσος για τους Γερμανούς, παιδί μου. Σεβόταν το ψωμί που έτρωγε, κι όπως μου έλεγε συνέχεια, τα Ελληνικά φτηνά εργατικά χέρια, ανόρθωσαν την διαλυμένη και κατεστραμμένη χώρα τους». Χύθηκε αναπαυτικότερα στην πολυθρόνα και χάθηκε στις σκέψεις της. Δεν έδωσε σημασία στον εγγονό της που την κοιτούσε με απορία και θαυμασμό.
Όταν την ακούμπησε στην πλάτη, σχεδόν τρόμαξε. «Γιαγιά, άκου τι θα κάνω», αποκρίνεται ο μικρός. «Θα ψάξω στο ίντερνετ – και μην με ρωτάς τι είναι αυτό – την διεύθυνση του περιοδικού και θα τους γράψω όσα μου είπες». Εκείνη χαμογέλασε.
Ο μικρός άνοιξε τον φορητό υπολογιστή και άρχισε να σερφάρει. Βρήκε τελικά το email του περιοδικού. «redaktion@focus.de» . Ξεκίνησε να γράφει με μανία: «Κύριοι του Focus, δεν χρωστάμε σε κανένα. Αντιθέτως, μας χρωστάτε πολλά πράγματα που έχετε κλέψει. Ζωές, χρήματα, πολιτισμό….»
Γιώργος Κολοβάτσιος
Υ.Γ. Το email του περιοδικού Focus είναι πραγματικό. Όσοι θέλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαμαρτυρηθείτε. H φωτογραφία είναι από το Άουσβιτς, ό,τι πιο γνωστό έχουν προσφέρει οι Γερμανοί στην Ιστορία...
www.star.gr/
www.focus.de/
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Στειλτε τους και τη φωτογραφία πεσκέσι να έχουν να καμαρώνουν
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 166
Αυτα δεν τα σκεφτομασταν οταν οι ελληνες μεταναστες πηγαιναν στη ξενιτια της Γερμανιας για ενα καλυτερο μελλον?
Τωρα μας πειραξε?
Και γιατι αγορασαμε γερμανικο αυτοκινητο?
Αυτα δεν τα'χαμε κατα νου??
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αναφερόμενος στο αρχικό ποστ και στο αμέσως επόμενο, το να γενικεύονται θέματα και αντιλήψεις είναι λανθασμένο.
Το να χρεώνεις π.χ. στους Γερμανούς αυτά που έκαναν οι πρόγονοι τους, σε όποιο βαθμό και αν είναι καταδικαστέα αυτά, είναι τουλάχιστον άδικο.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να μας καταδικάζουν όλοι οι λαοί που σφαγίασαν οι Έλληνες. Ο Μ. Αλέξανδρος δεν έφτασε εκεί που έφτασε με visa...
Και η ιστορία που μας μαθαίνουν (εγώ θα έλεγα παπαγαλίζουν) στο σχολείο είναι η δική μας εκδοχή της ιστορίας, διαβάστε και ένα τούρκικο, ιταλικό, βουλγάρικο βιβλίο ιστορίας και θα έχετε άλλες τόσες εκδοχές του "καλού" και του "κακού".
Σίγουρα κανείς δε συμφωνεί με όλα όσα κάνανε πριν από 40,70...2170 χρόνια. Αυτό που συμβαίνει και ελάχιστοι το καταλαβαίνουν, είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια βρισκόμαστε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο που πλέον δε χρησιμοποιούνται όπλα. Από όλα τα χρόνια της ανθρωπότητας, τα τελευταία 20-30 χρόνια υπάρχουν οι περισσότεροι σκλάβοι παγκοσμίως. Τα δεσμά πλέον αντικαταστάθηκαν από αλυσίδες και μαστίγια και έγιναν χρήματα και αριθμοί. Υπάρχουν υποδουλωμένα κράτη, ένα εκ των οποίων και η Ελλάδα, τα οποία αφού πρώτα "υποδουλώθηκαν" οικονομικά στους ισχυρούς με δανεισμούς πλέον δουλεύουν για αυτούς. Και η δουλεία βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, στα βαριά οικονομικά μέτρα που πέφτουν στις πλάτες μας και στο ξεπούλημα του κράτους. Δεν το πάω εσωπολιτικά το θέμα, είναι γενική παρατήρηση. Ουσιαστικά, το σχέδιο είναι να δουλεύουν τα "υποθηκευμένα" κράτη για τους ισχυρούς, να γίνεται διαμερισμός των ορυκτών πόρων πλούτου του κάθε κράτους στις χώρες που δάνεισαν, χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής. Η πώληση του ΟΤΕ για παράδειγμα δεν είναι τυχαία. Είναι αυτό που οι πολιτικοί οι ίδιοι το λένε, αλλά φροντίζουν να περνά στα ψιλά γράμματα: new world order. Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για αυτό όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, από βίντεο στο youtube και ιστοσελίδες με ντοκουμέντα. Και θα δείτε ότι όλα δένουν μεταξύ τους πολύ απλά..
Και η οικονομική κρίση για να επανέλθω είναι και αυτή μέρος του σχεδίου ανακατανομής πλούτου και ξεκαθαρίσματος. Και είμαστε ως χώρα με αδύναμη οικονομία στο μάτι του κυκλώνα. Και υπάρχουν διάφορα παραδείγματα στα οποία θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε και αν παραλληλίσουμε με αυτά που συμβαίνουν τώρα σε μας.
Κάποτε, μια χώρα με αδύναμη οικονομία, για να αποφύγει το χρόνιο πληθωρισμό, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του πλανήτη. Ο πληθωρισμός μειώθηκε κατακόρυφα μέσα σε λίγα χρόνια, τα χαμηλά επιτόκια τροφοδότησαν την κατανάλωση, τα εισαγόμενα προϊόντα έγιναν φτηνά και η ψευδαίσθηση της καλοπέρασης εδραιώθηκε στους πολίτες της… Η οικονομία όμως έπασχε από χρόνια και βαθιά προβλήματα, και τίποτα δεν γινόταν προς την κατεύθυνση της λύσης τους. Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος βασίλευαν, ενώ ο δανεισμός του κράτους, λόγω της σταθερής ισοτιμίας του νομίσματος, γινόταν όλο και πιο φτηνός και η κυβέρνηση της χώρας κατέφευγε όλο και πιο συχνά σε αυτόν για να καλύψει τις ανεπάρκειες της οικονομίας… Έτσι τα ελλείμματα μεγάλωναν, το χρέος αυξανόταν και η κυβέρνηση το εξυπηρετούσε με περισσότερο χρέος. Ταυτόχρονα, το νόμισμα λόγω της σταθερής ισοτιμίας δεν μπορούσε να υποτιμηθεί, ενώ την περίοδο εκείνη γινόταν ολοένα και ισχυρότερο, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να γίνονται πιο ακριβά στο εξωτερικό, η οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική και οι ξένες επενδύσεις πιο σπάνιες. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ανταγωνιστικές της χώρες γίνονταν συνεχώς φθηνότερες μέσω της υποτίμησης των δικών τους νομισμάτων και τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια στράφηκαν εκεί. Έτσι, η χώρα δανειζόταν χωρίς να παράγει αρκετά και ζούσε αμέριμνα πέρα από τις δυνατότητές της, μέχρι που κάποια στιγμή οι δανειστές της άρχισαν να απαιτούν περισσότερες εξασφαλίσεις με τη μορφή υψηλότερων τόκων, για να συνεχίσουν να τη δανείζουν. Αυτό δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο: το υπέρογκο χρέος έκανε ακριβό το δανεισμό και ο ακριβός δανεισμός αύξανε κι άλλο το χρέος. Κάποτε έγινε το αναμενόμενο: Η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε αδυναμία εξόφλησης του χρέους της προς τους δανειστές της, δηλαδή πτώχευση. Ο δανεισμός σταμάτησε, η σύνδεση της ισοτιμίας έπαψε, με αποτέλεσμα μια τεράστια υποτίμηση του παλιού νομίσματος (που επανήλθε), η οποία οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση: οι εισαγωγές έγιναν πανάκριβες και χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού πέρασε στην ανεργία, μισθοί, συντάξεις και παροχές μειώθηκαν δραματικά και αποταμιεύσεις εξανεμίστηκαν. Όπως είναι φυσικό, οι ξένοι δανειστές που έχασαν τα λεφτά τους επέβαλαν μέσω των διεθνών οργανισμών επαχθή μέτρα ανασυγκρότησης της οικονομίας, κάτι που η κυβέρνηση μιας πτωχευμένης χώρας ήταν φυσικά υποχρεωμένη να δεχτεί. Βίαιες ταραχές ξέσπασαν και τα τραύματα της οικονομίας δεν επουλώθηκαν ποτέ. (Πρόκειται για την Αργεντινή, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2001. Το αργεντίνικο πέσο είχε συνδεθεί με το δολάριο δέκα χρόνια νωρίτερα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Meine Herre des Focus, verdanken wir eine Menge Dinge, die Sie zu stehlen. Leben, Geld, Kultur ....
Die Großmutter in Schwarz gekleidet, mit Dutzenden von Falten - und seit vielen Jahren - vergeblich versucht, ohne Brille auf das Foto, das hält vor dem Enkel zu sehen. Es war das deutsche Magazin Focus, dass auf dem Cover der Venus von Milo wurde mit dem Mittelfinger eine vulgäre Geste machen und schrieb den Titel "Betrüger in Europäischen Familie".
"Mach dir keine Sorgen", sagte er herablassend Großmutter mit Sanftmut von 90 Jahren und legen die. "Kunst und Kultur kann von niemandem besiegt werden. Wie ...eher als diejenigen, die Europa zweimal aufgeteilt haben und verursachte Blutbad Toten. Darüber hinaus Sonny, wissen Sie, dass Gesten nicht verdienen gut tun. Einmal musste ich in der deutschen SS getan - SS während der Besatzungszeit, wenn er beim Stehlen erwischt einen Laib trockenes Brot, du weißt, was ich getan habe? Er hielt seine Hand mit einem Wechsel einer von ihnen brach meine Hand schlagen sie auf Knie. Also sagen sie Walter Cronkite, "fuhr einen strengen Stil", den schwarzen Momente in der Geschichte werden nicht geschrieben, noch falsch finanziellen Informationen, noch die finanziellen Schwierigkeiten eines Landes. Außer durch den Tod von Krieg und Elend verursacht. Wir werden nicht für mein Kind sprechen, Blutvergießen zweimal um die Welt. Diejenigen, die während der Besatzungszeit habe unser Eigentum, das Aussterben der unser Leben und wir packten die Altertümer während der Besatzungszeit. Wer sich weigert, den Krieg zu Reparationsleistungen an Griechenland zu zahlen, als Hunderte von Millionen Euro.
Er hat nur für das Tuch im Haar. Veränderte Haltung der Sessel. Der Enkel von unterscheiden, daß ihre Augen für Stunden waren naß. Und wunderte sich, daß er Tränen liefen. "Es ist wegen der Wut wurden für ihre Eitelkeit zu zahlen, nicht von der Sorge über das, was sie schreiben," the beat. "Mit allen im Krieg gefangen genommen, keine Reservierung Haß. Ich habe mein Junge hielt mein Vater und dein Großvater Bruder. Von den Nazis. Dennoch, in schwierigen Jahren ging die wirtschaftliche Migranten in unserem Land vom Aussterben bedroht. Es dauerte nie Haß gegen die Deutschen, mein Kind. Respekt vor dem Brot aß, und als ich damals sagte, die griechische billige Arbeitskräfte, die Wiederherstellung von zerstörten gelöst und ihrem Land. Anapaftikotera gegossen in einem Rollstuhl und wurde in Gedanken verloren. Wir haben Rücksicht auf die Enkel, die in Staunen und Bewunderung starrte sie an.
Bei Berührung der Rückseite, fast erschrocken. "Oma, schau, was ich tue, antwortet der Junge. "Wir betrachten das Internet - und fragen Sie mich nicht, was es ist - die Richtung der Zeitschrift und schreiben, was ich sagte." Sie lächelte.
Little eröffnet dem Laptop und begann Surfen. Schließlich fand ich die E-Mail des Magazins. «Redaktion@focus.de». Er begann, mit Wut zu schreiben: "Meine Herren des Focus, schulden niemandem. Allerdings, so verdanken wir eine Menge Dinge, die Sie zu stehlen. Leben, Geld, Kultur .... "
George Kolovatsios
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- N-EOS
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Στην σελίδα τους περιττό είναι να σας περιγράψω το τί σχόλια έχουν γραφτεί γι' αυτό...
Μπορεί κάποιος να μπει και να κάνει ένα σχόλιο.
Βαγγέλη εσύ το έστειλες το e-mail, ή απλά το μετέφρασες;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- N-EOS
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζουμε να τον γνωρίζετε.
Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!
Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο φαίνεται να σας ενδιαφέρουν.
Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das "Flaggschiff" Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;
Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που "μπατάρουν" στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να "ψωνίσει" η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;
Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!
Φιλικά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Δεν το είδα...
Γιατί καλά είναι και τα e-mails αλλά ο πολύς κόσμος δεν τα βλέπει.
Πάντως ένα εχω να πω...
Τα Συγχαρητήριά μου στην Ομάδα αυτή!!!
:ole: :ole: :ole:
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- N-EOS
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πηγή: troktikoΗ γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση...
"Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές", δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. "Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Ελληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος "Μνήμη, ευθύνη και μέλλον", το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.
Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους "περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε "την ελευθερία του Τύπου" στη Γερμανία.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Τελικά έγινε μεγάλος ντόρος, ε;;
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- N-EOS
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποίησει την αλήθεια μέσα από την επικοινωνιακή προπαγάνδα τον ΜΜΕ σας παραθέτει το παρακάτω άρθρο για να δείτε πόσο απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα η προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα εντυπωσιακά παραμύθια της ελπίδας που σας παρουσιάζουν οι εργολάβοι της ενημέρωσης για να προωθήσουν κάθε φορά τις κυβερνητικές θέσεις στη λαική μάζα.
Οι καθόλα υπεύθυνοι "κακοί" κερδοσκόποι δεν ανακαλύφθηκαν ξαφνικά , αυτοί οι "δράκοι" αποτελούν τα σύγχρονα όπλα των σύγχρονων παγκοσμίων οικονομικών πολέμων.
Είναι γνωστό πως τα Credit Default Swaps είναι τα στοιχήματα που βάζουν οι τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια για το αν θα χρεοκοπήσει μια εταιρεία, ή μια χώρα.
Πόσο απέχει όμως η "ειδησιογραφική" προπαγάνδα από τη σκληρή πραγματικότητα ;;;;;....
Ντα-ντά τα κακά golden boys , ντα ντά στους κακούς κερδοσκόπους.
Να ληφθούν μέτρα και άλλα τέτοια.....Παιδαριώδες επιχειρήματα στο παραμύθι τον κακών δράκων που σας μπουκώνει το μυαλό η μαζική ενημέρωση.
Μια καραμέλα απόδοσης ευθυνών σε φαντάσματα αλλά και μήνυμα ελπίδας ότι σύντομα θα αλλάξουν όλα... υπάρχει σχέδιο σωτηρίας .. και άλλα τέτοια ωραία .
Κι όλα αυτά με στόχο να βυθιστείτε στον βαθύ σκοτάδι που θα σας κάνει να βλέπετε το φως το κεριών που θα σας ανάβουν κάπου κάπου ως εκτυφλωτική λάμψη ελπίδας στην άκρη του τούνελ που έχωσαν εσάς και το υποθηκευμένο μέλλον τον παιδιών σας.
Το εντυπωσιακότερο παραμύθι έχει αληθινούς Δράκους.
Οι δράκοι (καιροσκόποι) είναι πραγματικοί ,
είναι αυτοί όμως που εξυπηρετούν την αληθοφάνεια του σκοτεινού παραμυθιού, είναι αυτοί που το Παγκόσμιο Χρηματοοικονομικό σύστημα χρησιμοποιεί ώς όπλα στους σύγχρονους παγκόσμιους οικονομικούς πολέμους.
Είναι οι δράκοι που πετούν πάνω απο τα σύνορα των κρατών και ψάχνουν για ξεψυχισμένες οικονομίες όπως ακριβώς ο όρνια μυρίζονται τους μελλοθάνατους.
Πετούν ψηλά και περιμένου τους ίδιους τους μελλοθάνατους να τους προσκαλέσουν για .... "βοήθεια".
Γιατί όμως οι μελλοθάνατες οικονομίες προσκαλούν τους δράκους ;
Οι δράκοι είναι η λύση απόγνωσης που εξυπηρετούν το παγκόσμιο σύστημα των ισχυρών.
Η Ευρώπη δεν θέλει να χάσει μέλη της Νομισματικής Ένωσης του ευρώ και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό , στην Ευρωζώνη άλλωστε δεν έχουν την ίδια ισχύει , σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη έχει συμφέρον αν δεν είχε θα μας είχε πετάξει εκτός Ευρωζώνης απο την πρώτη στιγμή , η στήριξη της άλλωστε προς την Ελλάδα είναι μόνο εικονική .
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρόκειται να στηρίξει εμπράκτως όλες τις οικονομίες των προβληματικών μελών της.
"Δεν είμαστε μόνο εμείς υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πρόβλημα με τις οικονομίες τους" .. ένα ακόμη παιδαριώδες μήνυμα αισιοδοξίας !!!
Εν καιρό κρίσης υποστηρίζονται πραγματικά μόνο εκείνοι που έχουν ελπίδες να επιβιώσουν !!!!
Η Ελλάδα δίπλα στις άλλες προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης είναι και πληθυσμιακά και γεωγραφικά μικρότερη που αυτομάτως σημαίνει το δημοσιονομικό της πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε συνάρτηση πάντα με τον πληθυσμό της.
Οι άλλες χώρες και παράγουν και εξάγουν...εμείς ;;;
Όταν το "νερό" είναι λίγο, προσφέρεται σε αυτούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως οτι δεν υπάρχει σάλιο , τα ταμεία ειναι άδεια και τα λεφτά έχουν φαγωθεί χρόνια τώρα. Υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν τα φαγωμένα πίσω ;;
'Οχι ποτέ κανένα ποτάμι δεν ξαναγύρισε πίσω.
Το δημοσιονομικό σύστημα της Ελλάδας πάσχει χρόνια τώρα , κανένας απο τους κυβερνήτες μας δεν σκέφτηκε ποτέ να κάνει κάτι για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που όλοι τους έβλεπαν και "μπάλωναν" με προσωρινές κατσαφακλιές υποθηκεύοντας εν γνώση τους το μέλλον των Ελλήνων. Η κατάντια της Εθνικής οικονομίας μας ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να "σκάσει" και δυστυχώς όλα δείχνουν πως αυτή ειναι μόνο η αρχή του παγόβουνου που όλοι ποιά βλέπουμε να πλησιάζει......
Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.
Χρόνια τώρα το άρρωστο δημοσιονομικό και πολιτικό σύστημα της Ελλάδος εκτός έτρωγε χαπάκια απο το χέρι της Ευρώπης με το αζημίωτο πάντα για τους Ευρωπαίους αλλά και τους Παγκόσμιους δανειστές της χώρας. Δεν ειναι τυχαίο που όταν μας έβαλαν στο ευρώ δεν ρώτησαν καν τους Έλληνες ούτε καν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας.
Τα συμβόλαια έχουν χρονοδιάγραμμα και το παραμύθι κάποτε τελειώνει.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις χρόνια τώρα συντηρούσαν και ταΐζαν την διαφθορά στο βωμό του κομματικού ελέγχου και της ψηφοθηρίας μέσα απο πλοκάμια στην τοπική αυτοδιοίκηση καμόρες και ρουσφέτια , διόρισαν πάνω 1.000.000 άτομα στο Δημόσιο .
Το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας , όταν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πολύ μεγαλύτερες πληθυσμιακά εχουν λιγότερο απο 500.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Οι κυβερνήσεις εξαπάτησαν τους Ελληνες , έταξαν στη μισή Ελλάδα και διόριζαν τον 1 στους 10 πολίτες σε μια δημόσια θέση με χαμηλό μισθό και δεκάδες συμπληρωματικά επιδόματα μέχρι επίδομα ύπνου (κι όμως ειναι αλήθεια) κατάφερε να δημιουργήσει το Ελληνικό κράτος.
Μετά σκαρφίστηκαν το μέτρο των συμβασιούχων για να κρατούν τους βολεμένους ψηφοθηρικά αιχμάλωτους......
Δωσ΄ημίν Σήμερον… και το αύριο , κάποιος άλλος θα το κυβερνά !!!
Ο τελευταίως.... κλείνει και
την πόρτα κι ενημερώνει και τους ιδιοκτήτες κατοίκους του σπιτιού οτι το σπίτι τους υποθηκεύτηκε και δεν ειναι πια δικό τους !!!
Ένα κράτος ανύπαρκτο που κάθε κυβερνήτης υποψήφιος πρωθυπουργός υποσχόταν πως θα επανιδρύσει όταν έρθει στην εξουσία.
Κράτος δεν υπάρχει στην Ελλάδα και το έχουν παραδεχτεί πρώτοι οι πολιτικοί μας.
Ένα Ελληνικό ομόθρησκο έθνος υπάρχει με μια τεράστια ιστορία που κι αυτό θέλουν να διαλύσουν... για να το ελέγξουν !!!
Οι κυβερνήτες μας χρωστούν όλα αυτά που υποθήκευσαν και πρέπει τώρα να ξεχρεώσουν , κι αφού λεφτά δεν υπάρχουν και τα δυο μεγάλα κόμματα εκτελούν τις εντολές των απανταχού Δράκων.
Το σχέδιο των Δράκων ακολουθείται πιστά ... και συνεχίζεται κανονικά και απο τη νέα κυβέρνηση ... πίστη στο Ευρώ και δάνειο στο δάνειο......
Πριν μερικούς μήνες οι περίφημες δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν ώς καταλληλότερο τον Κώστα όταν ο Γιωργάκης δεν έλεγε να τον πλησιάσει με τίποτα , τώρα.... ο τότε Γιωργάκης έγινε Γιωργάρας και Κώστας (ο άλλωτε καταλληλότερος) ξαναχώθηκε στο καβούκι της αφάνειας.
Η μαύρη αλήθεια είναι πως δυστυχώς στη σύγχρονη Ελλαδά δεν υπάρχουν ούτε ηγέτες ούτε πολιτικές δυνάμεις, μόνο ένα στημένο σαθρό πολιτικό σύστημα που αποτελείται εκτελεστές και δεκανίκια των εντολέων του δικομματισμού που διέλυσε τη χώρα και συντηρείται διότι απλά εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα.
Η Δημοκρατία μας είναι στημένη έτσι που η κομματικοποίηση των παιδιών να ξεκινά από το σχολείο και να εξελίσσεται σταδιακά στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση , ιδιαίτερα εκεί που υποχρεωτικά πρέπει να ανήκεις σε κάποια κομματική νεολαία για να μην μείνεις όπως λένε έξω απο το μαντρί. Είναι γεγονός οτι σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν συμβαίνουν αυτά , δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα ιδιαίτερα όσοι πέρασαν κατά καιρούς από κυβερνητικά αξιώματα είναι στελέχη γαλουχημένα μέσα από κομματικές νεολαίες.
Σχέδιο σωτηρίας με... δράκους .
Διασώστες η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν και το όλο "σχέδιο σωτηρίας " στηρίζετε στα συμφέροντα της Ευρωζώνης ( Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης ) που υπηρετεί πιστά και αυτή η Ελληνική κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο ψέμα του παραμυθιού είναι πως δήθεν αν βγεί η Ελλάδα απο την Ευρωζώνη θα διαλυθεί το ευρω νόμισμα.
Στη εξέλιξη της Ευρωζώνης θα μείνουν οι ισχυροί και όσοι καταχρεωμένοι αντέξουν να πληρώνουν με θυσίες την παρουσία τους εκεί. Πιο απλά όσοι δεν θα την επιβαρύνουν οικονομικά και θα θυσιάζονται κάθε μέρα με σκληρά μέτρα για να ξεπληρώνουν σε ευρώ τις ακριβές οικονομικές ανάσες που θα τους παρέχουν οι ισχυροί.
Η ίδια λοιπόν η κυβέρνηση προσκαλεί τους δράκους στην ξεψυχισμένη οικονομία γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ευρωζώνης ( Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης ) που της προσφέρει μόνο προφορική στήριξη υποδεικνύοντας τους έμμεσα τους δράκους.
Δάνειο στο δάνειο και ευρωομόλογο στο ευρωομόλογο οι δράκοι σιγά σιγά θα μας ξεζουμίσουν δανείζοντας όλο και με μεγαλύτερο επιτόκιο την Ελλάδα για να μπαλώνονται πάντα προσωρινά οι ανάγκες για να καλύψει η χώρα της πάγιες δημοσιονομικές της ανάγκες μισθούς , συντάξεις... το χρέος θα παραμένει και θα διογκώνεται σταδιακά μεχρί η χώρα να υποθηκευτεί εξ ολοκλήρου.
Και όλα αυτά για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ευρωζώνης , για να μην μας πτωχεύσουν επισήμως κάτι που έτσι κι αλλιώς θα γίνει κάποια στιγμή , όταν βέβαια μας έχουν στεγνώσει τελείως στα ευρωδάνεια και ολοκληρώσουν το σχέδιο τους στα Βαλκάνια οι ισχυροί του πλανήτη.
Και κάποια στιγμή το παραμύθι θα τελειώσει απο μόνο του... οι δράκοι θα φύγουν , και το ευρώ θα αποτελεί πια παρελθόν για την Ελλάδα.
πηγη:http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/blog-post_2720.html
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 166
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αλλά «πού πήγαν τα λεφτά», εκείνα δηλαδή τα λεφτά που τα... έψαχνε ο Παπανδρέου προεκλογικά;
Ιδού!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ.
Προσέξτε:
Μετά από μια θητεία του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία της ΝΔ, στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, δηλαδή ο συνολικός πλούτος που έχουν ενθυλακώσει οι τράπεζες, υπερδιπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 148% έναντι του 2000 και κατά 110% έναντι του 2004, όταν το Ενεργητικό των τραπεζών αποτιμήθηκε στα 275 δισ. ευρώ.
*
Με άλλα λόγια:
Οση ακριβώς είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντά στα 300 δισ., τόση (και ακόμα παραπάνω!) είναι η αύξηση του αμύθητου πλούτου που ομολογούν ότι απέσπασαν οι τράπεζες μέσα στην αντίστοιχη δεκαετία!
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Σεπτέμβρη του 2009, από αυτά τα 579 δισ., τα 400 (!) έχουν καταληστευθεί (σ.σ.: «νόμιμα και ηθικά») από επτά μόνο τράπεζες, τις Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ, Εμπορική, Marfin!
*
Γιατί, επομένως, «ψάχνουν» να βρουν, τάχα, πώς προέκυψε το δημόσιο χρέος;
Νάτο, εδώ μπροστά τους είναι που ορθώνεται «ολοζώντανο» και «ακέραιο» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας!
Τα λεφτά που «βούτηξε» πριν και μετά την κρίση η χρηματιστική ολιγαρχία (δηλαδή, η σύμφυση τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου που συνθέτουν το χρηματιστικό κεφάλαιο) ανέρχονται στα 346 δισ. ευρώ (!) από το 2000 και στα 304 δισ. ευρώ από το 2004!
*
Να, λοιπόν, ποιοι τα «έφαγαν»! Να ποιοι τα κατέχουν! Εχουν ονοματεπώνυμα, έχουν διευθύνσεις!
Να από ποιους να πάνε να τα ζητήσουν!
Να πού βρίσκονται όσα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, να ποιοι καρπώθηκαν τον πλούτο που γέννησε η δουλειά του λαού.
Και να ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, αλλά που ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου δεν τους ζητάει πεντάρα...
*
Το επιπλέον ποσό των 350 δισ. ευρώ που «άρμεξε» μια κάστα πλουτοκρατών
- μιλάμε για τον πλούτο μόλις μιας ντουζίνας τραπεζών που ξεπερνά ολόκληρο το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας (!) - ισούται επί το 10πλάσιο με το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού και ξεπερνάει το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας!
Πέρα, όμως, από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που αποτυπώνουν τον αμύθητο πλούτο που έχει σφετεριστεί μια κάστα ολιγαρχών και ταυτόχρονα δηλώνει τη σαθρή βάση της καπιταλιστικής οικονομίας αφού μια χούφτα πλουτοκρατών παίζοντας με το «πλασματικό χρήμα» και κερδοσκοπώντας πάνω σε «φούσκες», απαιτεί να κατέχει πλούτο υπερδιπλάσιο ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας, υπάρχει μακρά αλυσίδα αποδείξεων, εξίσου αποκαλυπτικών σχετικά με το περίφημο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά».
Συγκεκριμένα:
1 Ως γνωστόν, μέσω των «οφ σορ» δεν κάνουν τις συναλλαγές τους ούτε συνταξιούχοι, ούτε άνεργοι, ούτε μισθωτοί. Αλλοι τις κάνουν... Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναφορές από το λεγόμενο Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, αλλά και εκτιμήσεις των επιτελών του τμήματος Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ (εφημερίδα «Νέα», 11/5/2009), οι ελληνικών συμφερόντων «οφ σορ» εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! «Αυτά είναι λεφτά»!
*
2 Οι καταθέσεις και οι συμφωνίες επαναγοράς (τα περίφημα repos) των επιχειρήσεων στις τράπεζες από 160 δισ. ευρώ το 2004 εκτινάχτηκαν στα 277 δισ. ευρώ μέχρι το Νοέμβρη του 2009. Δηλαδή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι «ραντιέρηδες» (κατά τη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου) αύξησαν σε μια πενταετία το χρήμα που διαθέτουν κατά 117 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 73%). «Είναι πολλά τα λεφτά»!
*
3 Οι καταθέσεις προθεσμίας των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στις τράπεζες, όπως βεβαιώνει και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδας, από 36 δισ. ευρώ το 2004 έφτασαν στα 136 δισ. ευρώ το Νοέμβρη του 2009. Εκείνες οι καταθέσεις δηλαδή που κατά τεκμήριο αφορούν σε μορφή κατάθεσης των πλουσιότερων κοινωνικά στρωμάτων, αυξήθηκαν σε μια πενταετία κατά 100 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 278%). Κι άλλα λεφτά!
*
4 Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τους ανέργους (χωρίς βέβαια να εξηγεί πώς τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατούνται στην πηγή «κάνουν φτερά» μέχρι να φτάσουν στον ΟΑΕΔ). Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δισ. ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δισ. ευρώ μέσω των περιβόητων «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», με άλλα 4 δισ. ευρώ που χαρίζονται για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι εργοδότες. «Βρέχει» λεφτά!
*
5 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν για τη φοροδιαφυγή στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών (31/3/2007), από τα 17,7 δισ. ευρώ βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο-οφειλέτες (υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα) που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας. Γιατί δεν τους ζητούν τα λεφτά;
*
6 Το έλλειμμα ισούται με τα ακόμα 30 δισ. ευρώ των ανενεργών καταθέσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εγχώριες τράπεζες και φυσικά ισούται - παρά κάτι - με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να «σωθούν» από την κρίση! «Υπάρχουν λεφτά»;!
*
7 Το έλλειμμα ισούται - παρά κάτι - με την απόφαση του Συμβουλίου Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015, όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας, 1996 - 2005, ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, και χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της... στήριξης του Σαρκοζί ή το 1 εκατομμύριο ημερησίως που στοιχίζει η «εθνική κυριαρχία» στο... Αφγανιστάν! Κι άλλα λεφτά!
*
8 Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που βάσει των ισολογισμών τους σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ! «Τρελαθήκανε» στα λεφτά!
Έτσι δημιουργούνται τα χρέη και τα ελλείμματα στο δημόσιο ταμείο, το οποίο δεν αποτελεί παρά δοχείο μέσω του οποίου ο πλούτος που παράγει ο ελληνικός λαός «μεταγγίζεται» στα ιδιωτικά ταμεία της πλουτοκρατίας.
*
Η απάντηση στο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά» είναι προφανής.
Και φυσικά, τα λεφτά αυτά υπάρχουν. Ούτε εξανεμίστηκαν, ούτε εξαερώθηκαν.
Δημήτρης
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
11/2/2010
Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η
Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που
τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και
ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους
και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα
μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο
Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του
ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της
ανενημέρωτης κοινής γνώμης.
Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα;
Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή
απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί
μια χώρα σε χρεοκοπία.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές
υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το
2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα
και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!
Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το
2002 ή 3% το 2003.
Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το
2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.
Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002
και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2%
το 2010!
Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς
χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!
Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει
και υψηλό δημόσιο χρέος.
Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο
χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια
της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το
ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει
στο 125% το 2010. Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο
χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.Αν
επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του
ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι
ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει
εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό
χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό,
μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι...
175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας. Στο συνολικό χρέος δε καθόλου
«πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η
Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία
με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.
Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το
εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι
επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου
ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της
χώρας). Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες
(Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως...
χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο
χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια
εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών. Στο εξωτερικό χρέος,
λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414%
του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ. Σε σαφώς
καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με
80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ
Αλγκεμάινε». Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην
πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από
την Ελλάδα.
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια
Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το
Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από
αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος
τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια
δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα
ελληνικά!Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι
σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από
αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το
λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας
βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.
Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
16/2/2010
Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι
τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με
αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων
ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να
τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο
παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο
χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS(από τα αρχικά των αγγλικών
λέξεων credit default swaps). Πρόκειται για ασφάλιση κατά της
περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει
ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα,
η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος
χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν
λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο
επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα
ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί,
η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ.
Π.Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου
δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές
ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την
ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται
κατάρρευση.
Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει
πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η
χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών
της... ίδιας τράπεζας!
Αφού το επιτόκιο των CDSγια την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το
μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που
δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική
οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι
επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς
οικονομικό «γδάρσιμο».
Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ
αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν
στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά
στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για
να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η
ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται
αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS,
παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά
«προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις
εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ
και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά
το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση
Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη
συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει
τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά
ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ
των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης
χρεοκοπίας.
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες
εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες
μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας
σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι
Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης
των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να
αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες
χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ
Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα
κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο
όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική
Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα
χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά
μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Από τη δημοσιογράφο Παναγιώτα Γιαννοπούλου της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου (Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου) "Πολιτισμικό σοκ τηςΕλλάδας "Αρθρογράφος Κ. Boetig από το Focus on line. * Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:
"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;
Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο
κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν
εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.
Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα, παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;
Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν με τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.
Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός
Πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.
Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;
Γλώσσα και γραφή Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν Eλληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε.
Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.
Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia, Aghia, Αyia.
Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα. Εγωισμός και αίσθηση του "εμείς". Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.
Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού."Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά", είναι ο σκοπός.
Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στη φυγή.
Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.
Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισούνται. Δεν είναι τυχαίο που στον
ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.
Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το "είσαι δικός μας".
Με την πλάτη γυρισμένη.
Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες.
Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα
υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.
Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με
τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν
τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.
Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η "Ισταμπουλ" ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.
Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει τη γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.
Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με τη σημερινή τους εικόνα.
Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής
Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους
Αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.
Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στο χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.
Και το πουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.
Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για το λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.
Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.
Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το πουρμπουάρ,
τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι, αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στο σερβιτόρο.
Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα Το 97% των
Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων
τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.
Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και
κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα
οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε
βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ
για τους καρκινοπαθείς.
Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.
Χωρίς χρόνο και χώρο Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το "τώρα" σπάνια το συναντάς και η λέξη "αύριο" είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.
Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στη θέση τους.
Μια προφορική κοινωνία Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει
να μάθει το δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει το χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από τη Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στη Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στο χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή του τη διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία. Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε το χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.
Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration
Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να
παραποιούν στατιστικά στοιχεία. Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στη σελήνη. Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.
Όσο για τη ζωγράφο στα νότια της Κρήτης, που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεσή της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: "I have inspiration. Come back tomorrow"
Οι Έλληνες στις διακοπές τους Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα και το χειμώνα στα βουνά. Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν. Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως το τζάκι τους και το τζακούζι τους. Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες. Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό. Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους".
Αυτό ήταν εν ολίγοις το κατεβατό που δεχτήκαμε από τη Γερμανία. Δεν ξέρω τις αντιδράσεις των εκεί Ελλήνων και την αντιμετώπισή τους αυτό το διάστημα. Οι παραπάνω απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν σίγουρα τον μέσο Γερμανό. Και είναι φυσικό όπως όλος ο κόσμος και αυτοί να παρακινούνται και να επηρεάζονται από τα ΜΜΕ. Ας μην ξεχνάμε πως οι προσβολές αυτές στοχεύουν και σε έναν σεβαστό αριθμό Γερμανών πολιτικών με ελληνική καταγωγή. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό κατά τη γνώμη μου. Στα παραπάνω λόγια υπάρχουν πολλές αλήθειες, αρκετές υπερβολές και πολλά ψέματα. Όμως δεν έχει κατά τη γνώμη μου κανείς το δικαίωμα να κατακρίνει έναν λαό για την πολιτιστική του κληρονομιά, τη γλώσσα του και τη θρησκεία του. Να διασύρει τα ήθη και έθιμα και τον πράο χαρακτήρα ενός λαού.
Όλα επιτρέπονται πια στα ΜΜΕ αλλά όπως είπαν οι ένδοξοι πρόγονοι
μας: "Παν Μέτρον άριστον".
......και να προσθέσω και το δικό μου σχόλιο..... Δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύει τον μέσο Γερμανό ή οχι το όλο ζήτημα. Αυτο που ξέρω ειναι οτι συμφωνώ οτι οι πολιτικές (κατευθυνόμενες ή μη) μας έχουν καταστρέψει και έχουν δίκιο να μας τα χώνουν αλλά ρε φίλε ο Έλληνας εχει συνειδητοιποιησει οτι οι χαρές τις ζωής ειναι λίγες και καλά κάνει και προσπαθεί να ζήσει τ όνειρο του γι αυτον και για τα παιδιά του.
......και κλείνοντας σας υπενθυμίζω οτι η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανα προς τη Δόξα τραβά.....
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει
να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.
Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της.
Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα.
Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.
Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα;
Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.
Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;
Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM. Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.
Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται
(ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα.
Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ/1 ευρώ).
Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.
Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης,
μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.
Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο.
Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe: