Μείωση 50% του τέλους ταξινόμησης αυτοκινήτων

• nikitas tsi
  • Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • Συντονιστής
  • Συντονιστής
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #5341 από nikitas tsi
Τη δραστική μείωση -ή ακόμη και μηδενισμό- για ένα τετράμηνο του ειδικού τέλους ταξινόμησης, προκειμένου να τονώσει την αγορά αυτοκινήτου, που περνά βαθιά κρίση, προωθεί η κυβέρνηση. Η μείωση εξετάζεται να επεκταθεί και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα τιμές μειωμένες κατά 1.000 ευρώ έως 2.000 ευρώ στα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

Από τη ρύθμιση, ωστόσο, θα επωφεληθούν κυρίως τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, αφού σε αυτά επιβάλλεται αναλογικά υψηλότερο τέλος. Για παράδειγμα, σε μια λιμουζίνα 3.200 κ.εκ. αξίας 85.000 ευρώ, το τέλος φτάνει τα 20.000 ευρώ. Αντίθετα, σε ένα αυτοκίνητο 1.200 κ.εκ. αξίας 12.000 ευρώ, το τέλος είναι 800 ευρώ.

Στόχος της ρύθμισης είναι η ανακούφιση της αγοράς αυτοκινήτου, η οποία βιώνει τη διεθνή οικονομική κρίση με μεγάλη ένταση.

Οι πωλήσεις των αντιπροσωπειών μειώθηκαν κατά 37% στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2009, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, και τα πρώτα λουκέτα έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν απολυθεί ή κινδυνεύουν με απόλυση.

πηγη in.gr

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #5343 από vabatzis
Καλά όλα αυτά, αλλά όσο το χρήμα δεν κυκλοφορεί και όσο οι τράπεζες "παγώνουν" τις δανειοδοτήσεις, νομίζω πως η αγορά δεν έχει ελπίδες να ζωντανέψει...:no:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #5344 από leftin3d
Ξερουμε λεπτομερειες?
Δηλαδη αυτο το πληρονουμε πριν η μετα τον εκτελονισμο του αυτοκινητου?
Γιατι εμενα αυτες της μερες θα ρθει στο τελωνειο...και θελω να ξερω αν με πιανει η οχι.

Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #5345 από vabatzis
leftin3d έγραψε:

Ξερουμε λεπτομερειες?
Δηλαδη αυτο το πληρονουμε πριν η μετα τον εκτελονισμο του αυτοκινητου?
Γιατι εμενα αυτες της μερες θα ρθει στο τελωνειο...και θελω να ξερω αν με πιανει η οχι.

Μάλλον δεν το προλαβαίνεις...
Αν είσαι τυχερός και το περάσουν μέσα στην εβδομάδα, μπορεί και να επωφεληθείς. Θυμήσου να το ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία ΠΡΙΝ εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5366 από rallakias
Το τέλος πληρώνεται τη στιγμή της ταξινόμησης-εκτελωνισμου του οχήματος.Η αντιπροσωπεία μπορεί να κρατήσει το όχημα στις τελωνειακές της αποθήκες ατελώνιστο όσο θέλει και όταν μειωθεί ο φόρος να το εκτελωνίσεις τότε κερδίζοντας τη διαφορά.

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5389 από leftin3d
rallakias έγραψε:

Το τέλος πληρώνεται τη στιγμή της ταξινόμησης-εκτελωνισμου του οχήματος.Η αντιπροσωπεία μπορεί να κρατήσει το όχημα στις τελωνειακές της αποθήκες ατελώνιστο όσο θέλει και όταν μειωθεί ο φόρος να το εκτελωνίσεις τότε κερδίζοντας τη διαφορά.

Αυτο υσχιει οντως?
μπορω να απαιτησω να το κρατησουν το αυτοκινητο στην αποθηκη εως οτου εχω τα λευτα?
αλιως να απαιτησω να μου επιστρεψουν την προκαταβολη?
αν και προτιμω την πρωτη περιπτωση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5390 από vabatzis
leftin3d έγραψε:

rallakias έγραψε:

Αυτο υσχιει οντως?
μπορω να απαιτησω να το κρατησουν το αυτοκινητο στην αποθηκη εως οτου εχω τα λευτα?

Το ότι γίνεται, είναι σίγουρο. Το θέμα είναι για πόσο καιρό είναι διατεθημένοι να το κρατήσουν, αν θα το κρατήσουν. Ειδικά τώρα, που όλοι είναι εκτός "στόχων"...
Για την προκαταβολή, χλωμό σε κόβω...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5397 από rallakias
leftin3d έγραψε:

rallakias έγραψε:

Αυτο υσχιει οντως?

Να απαιτήσεις ΟΧΙ δεν μπορείς.Μπορείς όμως να το ζητήσεις ευγενικά.Αλλωστε η αντιπροσωπεία δεν θα χάσει κάτι.Πάντως οτι ειναι να γίνει με τη μείωση του τέλους ταξινόμησης θα γίνει πολύ άμεσα ,το δήλωσε ο υπουργός.Οπότε μην ανησυχείς θα σε προλάβει.Το σενάριο που ακούγεται είναι για μείωση τιμής 750€ στα 1.400cc.

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5400 από leftin3d
rallakias έγραψε:

Να απαιτήσεις ΟΧΙ δεν μπορείς.Μπορείς όμως να το ζητήσεις ευγενικά.Αλλωστε η αντιπροσωπεία δεν θα χάσει κάτι.Πάντως οτι ειναι να γίνει με τη μείωση του τέλους ταξινόμησης θα γίνει πολύ άμεσα ,το δήλωσε ο υπουργός.Οπότε μην ανησυχείς θα σε προλάβει.Το σενάριο που ακούγεται είναι για μείωση τιμής 750€ στα 1.400cc.

Εγω εχθες ακουσα στης ειδησεις οτι στα 1400cc η μειωση που αντιστοιχει ειναι 380€
αν το μονο θεμα ηταν να περιμενω για την μειωσει ενοειτε οτι δεν θα το εκανα ποτε ...σιγα τα λευτα που θα περιμενα επιπλεον το εος μου για αυτο το μικρο ποσο. Αλλα δυστηχως ειναι αλλο το προβλημα, και ελπιζω να βγαλω σημερα ακρη που θα παω απο εκει.

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5404 από Coo
leftin3d έγραψε:

Αλλα δυστηχως ειναι αλλο το προβλημα, και ελπιζω να βγαλω σημερα ακρη που θα παω απο εκει.

:wtf: Τί πρόβλημα υπάρχει;

Συγνώμη παιδιά για το OFFTOPIC

Δημήτρης

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5429 από N-EOS
Συγνώμη αλλά με αυτό το μέτρο εγώ που πήρα το αυτοκίνητο στις 15 Ιανουαρίου αισθάνομαι λίγο Μ..........Πρέπει? Μήπως να κάνω καμία αγωγή να απαιτήσω πίσω το 50% του τέλους ταξινόμησης? Άσε που με αυτό το μέτρο μου ξεφτιλίζουν την αξία του αυτοκινήτου μου!! Αύριο που θα θέλω να το πουλήσω σαν μεταχειρισμένο θα πρέπει να το ρίξω ακόμα παρακάτω!! Επίσης αν θέλω να φέρω ένα αυτοκίνητο απο Γερμανία γιατί δεν μου μειώνουν το 50% του τέλους ταξινόμησης ? Μάλλον το μέτρο εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους και πάντα τους έχοντες και κατέχοντες!!:agree:

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5430 από vabatzis
Το μόνο σίγουρο, κατά την άποψη μου, είναι ότι θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη "παγωμάρα" στην αγορά. Πάνω που οι εταιρίες "πλακώθηκαν" στις προσφορές μπας και ξεστοκάρουν, τα πράγματα θα μπουν σε αναμονή, μιας και θα περιμένει ο κόσμος να δει τι μπορεί να κερδίσει από τη μείωση, κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενο, αλλά δε το σχολιάζει κανένας! Το αποτέλεσμα ; Η κατάσταση να συνεχίζεται...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• nikitas tsi
  • Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • Συντονιστής
  • Συντονιστής
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5431 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Μείωση 50% του τέλους ταξινόμησης αυτοκινήτων
Eγω να πω οτι ακουσα στο ραδιοφωνο πως ηδη περιμενουν 3 καραβια γεματα αυτοκινητα τη νεα διαταξη.
Με αυτο ομως το μετρο θα παγωσει εντελως η αγορα ακριβου μεταχειρισμενου και οι μαντραδες πιεζουν για να δημιουργηθει μετρο αποσυρσης.

Νikitas TSi

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5432 από leftin3d
Πηγα σημερα στην αντιπρωσοπεια, τελικα μου ειπε ο πωλητης οτι δεν ειναι δυνατον να το κρατησουν το αυτοκινητο στην αποθηκη και να μην εκτελονιστει...εως οτου θελω.
Με αποτελεσμα να αναγκαστω να το ακυρωσο, οποτε :bye: eos
προς το παρων τουλαχιστον :zntoup

Υγ, μην στεναχωριεσαι Neos ειναι πολυ μικρο το ποσο που θα γλητωνες στο 1400...δεν θα αξιζε καν η αναμονη για 380€ πιστευω.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5436 από rallakias
Την προκαταβολή που είχες δώσει την έχασες?

Υ.Γ.Εσύ ποιά έκδοση είχες παραγγείλει ώστε άξιζε να ακυρώσεις την παραγγελία(σε αντίθεση με τον NEOS) ?

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5437 από leftin3d
rallakias έγραψε:

Υ.Γ.Εσύ ποιά έκδοση είχες παραγγείλει ώστε άξιζε να ακυρώσεις την παραγγελία(σε αντίθεση με τον NEOS) ?

Δεν ξερω ακομα για την προκαταβολη, θα το μαθω της επομενες μερες, επαναλαμβανω δεν το ακυρωσα για το τελος ταξινομησης αλλα για αλλους προσωπικους λογους.
Το 1400 ειχα παραγγηλει και εγω το ιδιο ποσο θα γλυτωνα αν με επιανε.

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5440 από vabatzis
leftin3d έγραψε:

rallakias έγραψε:

Δεν ξερω ακομα για την προκαταβολη, θα το μαθω της επομενες μερες, επαναλαμβανω δεν το ακυρωσα για το τελος ταξινομησης αλλα για αλλους προσωπικους λογους.
Το 1400 ειχα παραγγηλει και εγω το ιδιο ποσο θα γλυτωνα αν με επιανε.

Λευτεράκο, αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, καλά έκανες και το ακύρωσες (ξέρεις...). Έχεις πολύ καιρό μπροστά σου ακόμα για να οργανώσεις μια τέτοια αγορά, μη στεναχωριέσαι...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5443 από N-EOS
leftin3d έγραψε:

Πηγα σημερα στην αντιπρωσοπεια, τελικα μου ειπε ο πωλητης οτι δεν ειναι δυνατον να το κρατησουν το αυτοκινητο στην αποθηκη και να μην εκτελονιστει...εως οτου θελω.

Υγ, μην στεναχωριεσαι Neos ειναι πολυ μικρο το ποσο που θα γλητωνες στο 1400...δεν θα αξιζε καν η αναμονη για 380€ πιστευω.

Νομίζω οτι τα χρήματα είναι αρκετά περισσότερα!! Παραθέτω το link

www.gsis.gr/teloneia...m

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5445 από leftin3d
N-EOS έγραψε:

www.gsis.gr/teloneia...m

Ευτυχη αυτο που ειπα το ειπανε εχθες το βραδυ στο δελτιο ειδησεων, δεν νονιζω να υπολογισανε κατι λαθος.
Αλλα τελος παντων δεν επιμενω.

Βαγγελη θα τα πουμε εμεις :agree:

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5448 από rallakias
N-EOS έγραψε:

leftin3d έγραψε:

www.gsis.gr/teloneia...m

Το λινκ που παράθεσες είναι για εισαγωγή μεταχειρισμένου ΙΧ απο το εξωτερικό.Δεν εχει σχέση με το νέο νόμο(???) που θα αφορά μείωση στον ΕΦΚ για τα καινούρια ΙΧ.

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5453 από N-EOS
rallakias έγραψε:

N-EOS έγραψε:

leftin3d έγραψε:

www.gsis.gr/teloneia...m

Το λινκ που παράθεσες είναι για εισαγωγή μεταχειρισμένου ΙΧ απο το εξωτερικό.Δεν εχει σχέση με το νέο νόμο(???) που θα αφορά μείωση στον ΕΦΚ για τα καινούρια ΙΧ.

Για να πείσω παραθέτω το link τουΦΕΚ ΣΕΛ 3164
www.gsis.gr/teloneia...f

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6232 από vabatzis
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νέες τιμές και για τα μοντέλα της VW, κατόπιν της μείωσης του τέλους ταξινόμησης. Αναλυτικότερα (σε αυτό που μας ενδιαφέρει κιόλας) :

EOS 1.4 TSI 122 PS : 24.280€

EOS 1.4 TSI 160 PS : 26.225€

EOS 2.0 TFSI : 32.745€

EOS 2.0 TFSI DSG : 34.830€

EOS 3.2 V6 DSG : 39.820€

Πηγή : Autotriti

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6236 από leftin3d
Μπηκα στο Link που παραπεμπεις ηδα την τιμη που αναφερεις αλλα μετα πατησα απο επανω στο εξτρα προσφορες, πατησα στον γρατσια συγκεκριμενα, και εχει την παλια τιμη, δεν καταλαβα που την ειδε την εξτρα προσφορα?

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6239 από leftin3d
Μαλον πρεπει να ενοει οτι αυτες η 4 αντιπρωσοπειες παρεχουν της νεες τιμες που παραθετει ποιο κατω...δεν βλεπω αλλη λογικη εξηγιση

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #6245 από vabatzis
leftin3d έγραψε:

Μαλον πρεπει να ενοει οτι αυτες η 4 αντιπρωσοπειες παρεχουν της νεες τιμες που παραθετει ποιο κατω...δεν βλεπω αλλη λογικη εξηγιση

Απλά δεν έχει ανανεώσει ο Γρατσίας τον τιμοκατάλογο που στέλνει στο Autotriti βρε Λευτέρη...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Συντονιστές: nikitas tsi