Φώτα xenon aftermarket

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17212 από andreas73
Φώτα xenon aftermarket δημιουργήθηκε από andreas73
Παιδιά υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει xenon στη μεσαία σκάλα του απλού φαναριού (πχ Philips) και να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα με τη δέσμη (να μην ξεφεύγει το φως από τα πλάγια, ώστε να τυφλώνει και να χάνεις σε ορατότητα)?
Το ξέρω ότι τα εργοστασιακά δεν συγκρίνονται, όμως δυστυχώς δεν τα έβαλα και ακόμα και αν βρω τα φανάρια δεν θα είναι το ίδιο αφού χρειάζονται και αισθητήρες για να μπορούν να στρίβουν στις στροφές και βέβαια δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα να μπορεί να κάνει το όλο εγχείρημα...
Οπότε έχω δύο λύσεις ή βάζω aftermarket ή αφήνω τα αλογόνου εφόσον και δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17214 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Αντρέα ο Νικήτας (nikitas tsi) έχει αλλάξει τα φώτα της μεσαίας σκάλας καθώς και ο Σπύρος (Guardian) όπου έχει αλλάξει όλα τα φώτα με ξένον και άσπρες λάμπες ίδιου χρώματος.
Τα αποτελέσματα απ' ότι ξέρω είναι πολύ ικανοποιητικά αλλά θα στα πούνε και οι ίδιοι...

EDIT Α! Ξέχασα... Και ο Άρης (aris) και σίγουρα κάποιος ακόμη που μου ξεφεύγει...

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17215 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
O corbil ίσως...; :PPP

Δημήτρης

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17216 από pr1g1pas
Απαντήθηκε από pr1g1pas στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Kι εγώ τα έχω αλλάξει όλα και τα προβολάκια ομίχλης και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά ικανοποιητικό.Χωρίς όμως να μπορώ να τα συγκρίνω με τα εργοστασιακά. Με αυτοκίνητα πάντως που έχουν τις απλές λάμπες βρίσκει κυριολεκτικά νόημα η ρήση οτι η διαφορά είναι ''η μέρα με τη νύχτα''.

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17217 από Γελάδι
coo έγραψε:

Μήτσε ο Παναγιώτης νομίζω εχει βάλει PIAA

Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17218 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα,φωτιζουν παρα πολυ καλα,το μονο που χρειαστηκε να κανω ηταν μια ρυθμιση απο το φαναρι με το αλλενακι της ρυθμισης του υψους της δεσμης επειδη επεσε πολυ χαμηλα.
Δεν εχω βαλει βεβαια phillips αλλα κινεζικα διχως καποιο προβλημα με ισχυ 35watt και με πυκνωτακια προς αποφυγη σβησιματος απο το can-bus και λανθασμενη ενδειξη καμμενης λαμπας.
Τωρα το πανω-κατω,δεξια-αριστερα ειναι κατι που το ρυθμιζεις εσυ με το αλλενακι.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17219 από Coo
Γελάδι έγραψε:

coo έγραψε:

Μήτσε ο Παναγιώτης νομίζω εχει βάλει PIAA

Ναί, τώραπου το λές έχεις δίκιο... :ntropalos:

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17223 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Piaa εβαλα με ικανοποιητικά αποτελέσματα επίσης.

Αλτσχάϊμερ ο Webmaster.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17242 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν ο φωτισμός είναι ουσιαστικός. Τι θέλω να πω. Κοιτάζοντας ένα εργοστασιακό xenon βλέπει κανείς ότι το projector κατευθύνει τον φωτισμό μπροστά χωρίς να ξεφεύγει ο φωτισμός αριστερά και δεξιά (διάχυση) με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι φωτίζει δυνατά, αλλά δυστυχώς στον δρόμο ο φωτισμός σε σχέση με τα αλογόνου να είναι μικρότερος. Αυτό γίνεται γιατί ο projector που έχουν τα αλογόνου έχουν δοαφορετική ρύθμιση σε σχέση με τα xenon, υπόθεση κάνω πάντως...

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17243 από pr1g1pas
Ανδρέα αυτό που εννόω οταν λέω εντυπωσιακά ικανοποιητικό αποτέλεσμα είναι οτι στον δρόμο εχεις πολλές φορές καλύτερη ορατότητα απ'ότι με τις λάμπες αλογόνου και βλέπεις και πολύ πιο μακρυά με μεγάλη ευκρίνεια.

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17250 από aris
Απαντήθηκε από aris στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
εχω μια ενσταση ως προς την περιπτωση της βροχης!!!!

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17279 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Θα συμφωνήσω...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17303 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Λέτε να στραβώνει ή να μην έχεις καλή ορατότητα?

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17304 από aris
εγω εννοω οτι στην βροχη το λευκο φως που βγενει απο τα φωτα xenon "χανετε" ενω το κιτρινοπο απο τις λαμπες αλογονου ειναι πιο διακριτο.

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17322 από aris
το βγαινει με αι sorry!εννοω οτι η ορατοτητα ειναι χειροτερη!

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17324 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
δηλαδη στην βροχη με τα ξενον, δεν εχεται καλη ορατοτητα?

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17325 από aris
οχι ετσι οποως το καταλαβες.Βλεπεις αλλα θα εβλεπες καλητερα αν ειχες λαμπες αλογονου.

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17362 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
επισης στην ομιχλη αστα να πανε.πολυ χειροτερα απο τις αλλογονου.πετυχα προχθες και μου βγηκαν τα ματια απ'εξω

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17375 από Γελάδι
Χτες σε μία συζήτηση που είχα στην δουλειά (καθότι και βαρδιούχος...) μου είπε ένας κάτι που δεν ήξερα...
Ότι τα Xenon με πολλά Kelvin, δηλαδή 10 και 12.000Κ που αρχίζουν να μπλεβίζουν ή είναι μπλε, υπάρχουν λόγω της ομίχλης και του χιονιού!
Όταν πέφτει το λευκό φως πάνω στο χιόνι δεν φωτίζεται καθόλου και είναι πολύ κουραστικό. Όταν όμως το φως είναι πιο μπλε ή μωβ τότε διακρίνεται και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αληθεύει αυτό;;

Μήτσος

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17385 από leftin3d
να ρωτησω εγω κατι να διευκρινησω αν καταλαβα σωστα,
αναφερεστε γενικα στα φωτο ξενον οτι δεν εχουν καλη οροτοτητα στην βροχη,το χιονη και την ομιχλη ?
η μονο στα aftermarket,
και αν αναφερεστε κανονικα, δηλαδη τοτε ποιος ο λογος να τα εχουμε αν στης κακοκαιριες που τα χρειαζεσαι ποιο πολυ να βλεπεις καλα δεν τα εχεις οπως πρεπει.

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17390 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
To μεγα ζητημα ειναι το εξης,τα ασπρα φωτα ειναι πιο μουρη σε αντιθεση με τα μπλε που ενδεχομενως να ειναι και τα σωστα αλλα ειναι καγκουρικα......

Νikitas TSi

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17434 από leftin3d
τα ξενον και εγω που τα εχω δει σε αλους φοντιζουν φανταστικα τον δρομο, και ειναι πολυ ωραια (τα ασπρα ενοω)
το θεμα ομως παραμενει αυτο που ρωτησα στο προηγουμενο ποστ τι γινεται με της κακοκαιριες...

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17445 από Coo
Γελάδι έγραψε:

Χτες σε μία συζήτηση που είχα στην δουλειά (καθότι και βαρδιούχος...) μου είπε ένας κάτι που δεν ήξερα...
Ότι τα Xenon με πολλά Kelvin, δηλαδή 10 και 12.000Κ που αρχίζουν να μπλεβίζουν ή είναι μπλε, υπάρχουν λόγω της ομίχλης και του χιονιού! Όταν πέφτει το λευκό φως πάνω στο χιόνι δεν φωτίζεται καθόλου και είναι πολύ κουραστικό. Όταν όμως το φως είναι πιο μπλε ή μωβ τότε διακρίνεται και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αληθεύει αυτό;;

nikitas tsi έγραψε:

To μεγα ζητημα ειναι το εξης,τα ασπρα φωτα ειναι πιο μουρη σε αντιθεση με τα μπλε που ενδεχομενως να ειναι και τα σωστα αλλα ειναι καγκουρικα......

Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί Κ, τόσο παίρνει μια πιο μπλέ απόχρωση το φώς. Η φωτεινότητα μετριέται με "κεριά" (LUX), θα το έχετε ίσως ακούσει ή δεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά στις βιντεοκάμερες (βέβαια εκεί το μετράνε αντίθετα για να δείχνουν το βαθμό ευαισθησίας του φακού στο φώς). Από όσο γνωρίζω, τα Xenon στους 4300°K δεν είναι τα πιο λευκά, αλλά διαθέτουν την καλύτερη μέση φωτεινότητα για όλες τις συνθήκες. Εξ'ού και όλα τα εργοστασιακά xenon των εταιριών έρχονται στους 4300°Κ. Από εκεί και ύστερα, όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί °Κ, τόσο πιο λευκό (αρχικά) γίνεται το φώς και από ένα σημείο και μετά αρχίζει και γίνεται μπλέ. Οι 6000°Κ είναι εντυπωσιακοί στο μάτι και με πιό έντονο φώς, το οποίο όμως σε δύσκολες καιρικές συνθήκες έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ότι τα 4300°Κ. Η διαφορά σε πιο "φυσιολογικές" συνθήκες δεν είναι μεγάλη, σε έντονα όμως καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Άλλωστε, όλοι θα θυμάστε σε παλιά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν κίτρινα φώτα, κυρίως στους προβολείς ομίχλης αλλά όχι μόνο.. Υπήρχε λόγος, δεν ήταν (οι τότε) κάγκουρες... Εγώ για παράδειγμα που έβαλα στα προβολάκια, ξέρω πως σε τέτοιες άσχημες συνθήκες θα ήταν χειρότερα να τα ανάψω, πολύ απλά δε θα βλέπω τίποτα... Πάντως με τα μαμά xenon σε ομίχλη δεν είχα κανένα παράπονο.
Άρα Δημήτρη υποθέτω ότι λόγω του ότι είναι πιο μπλέ/μώβ το φώς λόγω λιγότερων LUX είναι φυσιολογικό να μην τονίζεται π.χ. η ομίχλη και να βλέπεις καλύτερα. Από την άλλη Νικήτα, όχι, τα μπλέ δεν είναι τα πιο σωστά..είναι τα πιο καγκούρικα! Τα λεγόμενα αποτελούν απλά προσωπική γνώμη.

leftin3d έγραψε:

να ρωτησω εγω κατι να διευκρινησω αν καταλαβα σωστα,
αναφερεστε γενικα στα φωτο ξενον οτι δεν εχουν καλη οροτοτητα στην βροχη,το χιονη και την ομιχλη ?
η μονο στα aftermarket,
και αν αναφερεστε κανονικα, δηλαδη τοτε ποιος ο λογος να τα εχουμε αν στης κακοκαιριες που τα χρειαζεσαι ποιο πολυ να βλεπεις καλα δεν τα εχεις οπως πρεπει.

Κυρίως είναι θέμα επιλογής Λευτέρη. Σε καλές συνθήκες έχεις πιο λευκό, διάχυτο φώς. Σε δυσμενείς συνθήκες έχεις απώλειες. Άν έμενες στη Σουηδία σίγουρα δε θα προτιμούσες τα 6000°Κ αλλά ίσως ένα πιο "μπλέ" φώς... Λίγο πολύ, είτε στα κανονικά φώτα είτε στα προβολάκια, όλοι τα βάλαμε περισσότερο για τη "μούρη" και λιγότερο για τη φουκαριάρα τη μάνα μας...

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17473 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Φώτα xenon aftermarket
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα σου Δημήτρη.
Πολυ σωστά είπες τα Κelvin δεν αντιστοιχούν σε ένταση αλλά σε απόχρωση. Πάνω απο τα 4300 αρχίζουν να μπλεδίζουν. Τώρα για να μη κάνω τον φωστήρα, δεν τα εχω δοκιμάσει σε οδήγηση σε χιόνι και ομίχλη για να σου πώ σίγουρα αν είναι κουραστικά. Η αλήθεια πάντως είναι οτι απο τα μαμα που είχα η απόδοση τους είναι πολύ καλύτερη. Βλέπω ποιο μακριά και η οδήγηση τη νύχτα είναι πολυ ποιο ξεκούραστη + το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που έχουν.
Εχω επίσης την εντύπωση οτι τα piaa που έβαλα, δεν αναφέρουν lux αλλά Watt. Στο κουτί γράφουν 55W αλλά φέγγουν σαν να είναι 110W. Έτσι λέει το κουτί

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #17477 από pr1g1pas
Θα συμφωνήσω και εγω με τον Δημήτρη οτι αν ζούσαμε στην Σκανδιναβία οπου το χιόνι είναι ρουτίνα ίσως να είχαμε πρόβλημα. Πάντως εγώ έχω 6000κ σε όλες τις σκάλες, προβολάκια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ορατότητα μου και σε κατάσταση πυκνής ομίχλης. Οσο για τα καγκούρικα εχω δει αυτοκίνητο να βγάζει μέχρι και σχεδον βαθύ ροζ χρώμα:p

Συντονιστές: nikitas tsi