- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Φώτα xenon aftermarket
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Το ξέρω ότι τα εργοστασιακά δεν συγκρίνονται, όμως δυστυχώς δεν τα έβαλα και ακόμα και αν βρω τα φανάρια δεν θα είναι το ίδιο αφού χρειάζονται και αισθητήρες για να μπορούν να στρίβουν στις στροφές και βέβαια δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα να μπορεί να κάνει το όλο εγχείρημα...
Οπότε έχω δύο λύσεις ή βάζω aftermarket ή αφήνω τα αλογόνου εφόσον και δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Τα αποτελέσματα απ' ότι ξέρω είναι πολύ ικανοποιητικά αλλά θα στα πούνε και οι ίδιοι...
EDIT Α! Ξέχασα... Και ο Άρης (aris) και σίγουρα κάποιος ακόμη που μου ξεφεύγει...
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- pr1g1pas
- Senior Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
O corbil ίσως...; :PPP
Μήτσε ο Παναγιώτης νομίζω εχει βάλει PIAA
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Δεν εχω βαλει βεβαια phillips αλλα κινεζικα διχως καποιο προβλημα με ισχυ 35watt και με πυκνωτακια προς αποφυγη σβησιματος απο το can-bus και λανθασμενη ενδειξη καμμενης λαμπας.
Τωρα το πανω-κατω,δεξια-αριστερα ειναι κατι που το ρυθμιζεις εσυ με το αλλενακι.
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
coo έγραψε:
O corbil ίσως...; :PPP
Μήτσε ο Παναγιώτης νομίζω εχει βάλει PIAA
Ναί, τώραπου το λές έχεις δίκιο... :ntropalos:
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Αλτσχάϊμερ ο Webmaster.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- pr1g1pas
- Senior Μέλος
-
- aris
- Senior Μέλος
-
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- aris
- Senior Μέλος
-
- aris
- Senior Μέλος
-
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- aris
- Senior Μέλος
-
- serres tsi
- Senior Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Ότι τα Xenon με πολλά Kelvin, δηλαδή 10 και 12.000Κ που αρχίζουν να μπλεβίζουν ή είναι μπλε, υπάρχουν λόγω της ομίχλης και του χιονιού!
Όταν πέφτει το λευκό φως πάνω στο χιόνι δεν φωτίζεται καθόλου και είναι πολύ κουραστικό. Όταν όμως το φως είναι πιο μπλε ή μωβ τότε διακρίνεται και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αληθεύει αυτό;;
Μήτσος
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
αναφερεστε γενικα στα φωτο ξενον οτι δεν εχουν καλη οροτοτητα στην βροχη,το χιονη και την ομιχλη ?
η μονο στα aftermarket,
και αν αναφερεστε κανονικα, δηλαδη τοτε ποιος ο λογος να τα εχουμε αν στης κακοκαιριες που τα χρειαζεσαι ποιο πολυ να βλεπεις καλα δεν τα εχεις οπως πρεπει.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Νikitas TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
το θεμα ομως παραμενει αυτο που ρωτησα στο προηγουμενο ποστ τι γινεται με της κακοκαιριες...
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
nikitas tsi έγραψε:Χτες σε μία συζήτηση που είχα στην δουλειά (καθότι και βαρδιούχος...) μου είπε ένας κάτι που δεν ήξερα...
Ότι τα Xenon με πολλά Kelvin, δηλαδή 10 και 12.000Κ που αρχίζουν να μπλεβίζουν ή είναι μπλε, υπάρχουν λόγω της ομίχλης και του χιονιού! Όταν πέφτει το λευκό φως πάνω στο χιόνι δεν φωτίζεται καθόλου και είναι πολύ κουραστικό. Όταν όμως το φως είναι πιο μπλε ή μωβ τότε διακρίνεται και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αληθεύει αυτό;;
To μεγα ζητημα ειναι το εξης,τα ασπρα φωτα ειναι πιο μουρη σε αντιθεση με τα μπλε που ενδεχομενως να ειναι και τα σωστα αλλα ειναι καγκουρικα......
Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί Κ, τόσο παίρνει μια πιο μπλέ απόχρωση το φώς. Η φωτεινότητα μετριέται με "κεριά" (LUX), θα το έχετε ίσως ακούσει ή δεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά στις βιντεοκάμερες (βέβαια εκεί το μετράνε αντίθετα για να δείχνουν το βαθμό ευαισθησίας του φακού στο φώς). Από όσο γνωρίζω, τα Xenon στους 4300°K δεν είναι τα πιο λευκά, αλλά διαθέτουν την καλύτερη μέση φωτεινότητα για όλες τις συνθήκες. Εξ'ού και όλα τα εργοστασιακά xenon των εταιριών έρχονται στους 4300°Κ. Από εκεί και ύστερα, όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί °Κ, τόσο πιο λευκό (αρχικά) γίνεται το φώς και από ένα σημείο και μετά αρχίζει και γίνεται μπλέ. Οι 6000°Κ είναι εντυπωσιακοί στο μάτι και με πιό έντονο φώς, το οποίο όμως σε δύσκολες καιρικές συνθήκες έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ότι τα 4300°Κ. Η διαφορά σε πιο "φυσιολογικές" συνθήκες δεν είναι μεγάλη, σε έντονα όμως καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Άλλωστε, όλοι θα θυμάστε σε παλιά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν κίτρινα φώτα, κυρίως στους προβολείς ομίχλης αλλά όχι μόνο.. Υπήρχε λόγος, δεν ήταν (οι τότε) κάγκουρες... Εγώ για παράδειγμα που έβαλα στα προβολάκια, ξέρω πως σε τέτοιες άσχημες συνθήκες θα ήταν χειρότερα να τα ανάψω, πολύ απλά δε θα βλέπω τίποτα... Πάντως με τα μαμά xenon σε ομίχλη δεν είχα κανένα παράπονο.
Άρα Δημήτρη υποθέτω ότι λόγω του ότι είναι πιο μπλέ/μώβ το φώς λόγω λιγότερων LUX είναι φυσιολογικό να μην τονίζεται π.χ. η ομίχλη και να βλέπεις καλύτερα. Από την άλλη Νικήτα, όχι, τα μπλέ δεν είναι τα πιο σωστά..είναι τα πιο καγκούρικα! Τα λεγόμενα αποτελούν απλά προσωπική γνώμη.
leftin3d έγραψε:
να ρωτησω εγω κατι να διευκρινησω αν καταλαβα σωστα,
αναφερεστε γενικα στα φωτο ξενον οτι δεν εχουν καλη οροτοτητα στην βροχη,το χιονη και την ομιχλη ?
η μονο στα aftermarket,
και αν αναφερεστε κανονικα, δηλαδη τοτε ποιος ο λογος να τα εχουμε αν στης κακοκαιριες που τα χρειαζεσαι ποιο πολυ να βλεπεις καλα δεν τα εχεις οπως πρεπει.
Κυρίως είναι θέμα επιλογής Λευτέρη. Σε καλές συνθήκες έχεις πιο λευκό, διάχυτο φώς. Σε δυσμενείς συνθήκες έχεις απώλειες. Άν έμενες στη Σουηδία σίγουρα δε θα προτιμούσες τα 6000°Κ αλλά ίσως ένα πιο "μπλέ" φώς... Λίγο πολύ, είτε στα κανονικά φώτα είτε στα προβολάκια, όλοι τα βάλαμε περισσότερο για τη "μούρη" και λιγότερο για τη φουκαριάρα τη μάνα μας...
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Πολυ σωστά είπες τα Κelvin δεν αντιστοιχούν σε ένταση αλλά σε απόχρωση. Πάνω απο τα 4300 αρχίζουν να μπλεδίζουν. Τώρα για να μη κάνω τον φωστήρα, δεν τα εχω δοκιμάσει σε οδήγηση σε χιόνι και ομίχλη για να σου πώ σίγουρα αν είναι κουραστικά. Η αλήθεια πάντως είναι οτι απο τα μαμα που είχα η απόδοση τους είναι πολύ καλύτερη. Βλέπω ποιο μακριά και η οδήγηση τη νύχτα είναι πολυ ποιο ξεκούραστη + το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που έχουν.
Εχω επίσης την εντύπωση οτι τα piaa που έβαλα, δεν αναφέρουν lux αλλά Watt. Στο κουτί γράφουν 55W αλλά φέγγουν σαν να είναι 110W. Έτσι λέει το κουτί
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- pr1g1pas
- Senior Μέλος
-