Το διάβασα στο manual και δε μου έγινε ξεκάθαρο αν είναι κάτι που το έχουν όλα τα Eos ή μόνο αυτά με εργοστασιακό συναγερμό.
Σύμφωνα με το manual λοιπόν, όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο, η ασφάλεια Safe θέτει εκτός λειτουργίας το μοχλό ανοίγματος της πόρτας και το πλήκτρο κεντρικου κλειδώματος, ώστε να δυσκολέψει ενδεχομενες προσπάθειες παραβίασης.
Η ενεργοποίηση της γίνεται πατώντας μία φορά το πλήκτρο κλειδώματος στο κλειδί τηλεχειριστηρίου, ή περιστρέφοντας το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας. Υπάρχει ένα λαμπάκι στην πόρτα του οδηγού που λειτουργεί ώς ένδειξη λειτουργίας του κλειδώματος Safe.
Για να απενεργοποιηθεί το κλείδωμα Safe πρέπει να πατηθεί δύο φορές το πλήκτρο ξεκλειδώματος στο κλειδί. Επίσης υπάρχει η επισήμανση να μην είναι ενεργοποιημένο το σύστημα Safe με κλειστή οροφή όταν πρόκειται να κινηθείτε προς τον προορισμό σας διότι σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης ο χώρος των επιβατών μπορεί να μην είναι προσβάσιμος σε περίπτωση ατυχήματος, παρ'ότι είναι σαφές πως με την ενεργοποίηση των αερόσακων αυτόματα ξεκλειδώνει τα αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι το λεγόμενο διπλοκλείδωμα που επιχειρούμε πατώντας δύο (ή τρείς) φορές το κουμπί κλειδώματος στο κλειδί. Πάντως λίγο καιρό αφ'ότου παρέλαβα το αυτοκίνητο το λαμπάκι στην πόρτα σταμάτησε να αναβοσβήνει. Έχω να πειραματιστώ το απόγευμα μου φαίνεται...
Γνωρίζει κάτι κάποιος σχετικά;
Δημήτρης