Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4990 από Coo
Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργήθηκε από Coo
Είναι ένα θέμα το οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές με φίλους στον καφέ, αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά.
Η νέα μόδα της Δημοτικής Αστυνομίας που λανσαρίστηκε πρίν λίγα χρόνια σε όλη την Ελλάδα, έχει φέρει μέν σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες λύσεις, αλλά η ασάφεια με τις κλήσεις στάθμευσης παραμένει με πολλά ερωτηματικά σε αρκετούς.

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία της Τροχαίας Πόλεων. Όταν κόβεται μια κλήση στάθμευσης, ουσιαστικά κόβεται η κλήση στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό αφού δεν υπογράφουμε πουθενά. Η εφορία δεν τις δέχεται γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία του οδηγού. Συγκεκριμένα, κατά την έκδοση της κλήσης συµπληρώνονται τα στοιχεία του κατόχου ή του οδηγού του οχήµατος (αριθµός κυκλοφορίας, είδος, µάρκα και χρώµα), το είδος της παράβασης µε παραποµπή στην αντίστοιχη διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο χρόνος και ο τόπος που διαπιστώθηκε αυτή, η ποινή που επιβλήθηκε και τα στοιχεία του οργάνου που τη βεβαίωσε. Η έκθεση υπογράφεται από το αρµόδιο όργανο και τον παραβάτη. Τα στοιχεία του τελευταίου συµπληρώνονται µόνον εφ΄ όσον αυτός ανευρεθεί.
Άρα πού χρεώνεται; Στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Οπότε εφ'όσον δεν πληρώσεις στο χρονικό περιθώριο που υπάρχει, περνάει στη δημοτική σου ενημερότητα. Η έκθεση βεβαιώσεως παράβασης αποτελεί συγχρόνως και κλήση του παραβάτη, να υποβάλει εντός τριών ηµερών τις τυχόν αντιρρήσεις του ενώπιον της Αρχής στην οποία υπάγεται το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση. Σε περίπτωση που δεν εµφανιστεί ή εφόσον οι αντιρρήσεις κριθούν αβάσιµες, ο διοικητής της παραπάνω υπηρεσίας επιβάλλει το διοικητικό πρόστιµο το οποίο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις για την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων...

Από τη στιγμή που δεν έχει υπογράψει κανείς την κλήση για να την αποδεχτεί, σε ποιόν χρεώνεται η παράνομη στάθμευση; Στον ιδιοκτήτη; Και αν δεν ήταν αυτός ο οδηγός; Δεν είναι αν όχι παράνομο, ίσως παράλογο να πληρώσει για κάτι που (μπορεί να υποστηρίξει ότι) δεν έκανε;

Εάν η καταβολή του προστίµου δεν γίνει άµεσα από τον παραβάτη το χρέος εγγράφεται ως οφειλή στους χρηµατικούς καταλόγους. Η κλήση θα πρέπει να πληρωθεί εντός 5 ετών από τη λήξη του οικονοµικού έτους στο οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση. Αν όµως είναι άγνωστος ο οφειλέτης, η βεβαίωση µπορεί, σύµφωνα µε το ίδιο άρθρο, να λάβει χώρα και µετά την πενταετία. Και όλα τα προηγούμενα, ανατρέπει ένα παραθυράκι το οποίο εξαιρει την εγγραφή της παράβασης, στην περίπτωση που είναι άγνωστος ο παραβάτης... Οπότε γυρνάμε πάλι στα ίδια.

Έχω γνωστούς που πήραν κλήσεις παλαιότερα των 5 ετών, αλλά δεν τους ήρθε ποτέ μια ειδοποίηση.. τίποτα.

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4991 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
2 κλήσεις έχω φάει απο τους δημοτικούς
και οι 2 αφορούσαν παρκάρισμα φυσικά
Την μια δεν την έχω πληρώσει εδώ και 3 χρόνια και στην άλλη έκανα ένσταση και μου τη σβήσανε

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4996 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Τωρα που ειπες για κλησεις.
Εμενα μου ρθε προσφατα μια κληση στο σπιτι, για παρανομο παρκαρισμα στο περαμα, απο το πρωτο αυτοκινητο μου,
το περιεργο ειναι, οτι εγω δεν ειχα φαει ποτε κληση στο περαμα. Να επιμενω και να λεω στους δικους μου, δεν εχω φαει ποτε κληση εκει. Και τελικα εβγαλα το διπλωμα απο το πορτοφολι μου και ανακαλυψα οτι η κληση ειχε κοπει 3-4 μηνες πριν βγαλω το διπλωμα.
Οποτε τοτε δεν ειχα καν το αυτοκινητο, μιας και το πηρα οταν εβγαλα το διπλωμα. Τελικα την κληση την ειχε φαει ο προηγουμενος κατοχος, και δεν ξερω πως τα καταφερε και ηρθε σε μενα.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #5003 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
coo έγραψε:

Είναι ένα θέμα το οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές με φίλους στον καφέ, αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά.
Η νέα μόδα της Δημοτικής Αστυνομίας που λανσαρίστηκε πρίν λίγα χρόνια σε όλη την Ελλάδα, έχει φέρει μέν σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες λύσεις, αλλά η ασάφεια με τις κλήσεις στάθμευσης παραμένει με πολλά ερωτηματικά σε αρκετούς.

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία της Τροχαίας Πόλεων. Όταν κόβεται μια κλήση στάθμευσης, ουσιαστικά κόβεται η κλήση στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό αφού δεν υπογράφουμε πουθενά. Η εφορία δεν τις δέχεται γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία του οδηγού. Συγκεκριμένα, κατά την έκδοση της κλήσης συµπληρώνονται τα στοιχεία του κατόχου ή του οδηγού του οχήµατος (αριθµός κυκλοφορίας, είδος, µάρκα και χρώµα), το είδος της παράβασης µε παραποµπή στην αντίστοιχη διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο χρόνος και ο τόπος που διαπιστώθηκε αυτή, η ποινή που επιβλήθηκε και τα στοιχεία του οργάνου που τη βεβαίωσε. Η έκθεση υπογράφεται από το αρµόδιο όργανο και τον παραβάτη. Τα στοιχεία του τελευταίου συµπληρώνονται µόνον εφ΄ όσον αυτός ανευρεθεί.
Άρα πού χρεώνεται; Στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Οπότε εφ'όσον δεν πληρώσεις στο χρονικό περιθώριο που υπάρχει, περνάει στη δημοτική σου ενημερότητα. Η έκθεση βεβαιώσεως παράβασης αποτελεί συγχρόνως και κλήση του παραβάτη, να υποβάλει εντός τριών ηµερών τις τυχόν αντιρρήσεις του ενώπιον της Αρχής στην οποία υπάγεται το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση. Σε περίπτωση που δεν εµφανιστεί ή εφόσον οι αντιρρήσεις κριθούν αβάσιµες, ο διοικητής της παραπάνω υπηρεσίας επιβάλλει το διοικητικό πρόστιµο το οποίο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις για την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων...

Από τη στιγμή που δεν έχει υπογράψει κανείς την κλήση για να την αποδεχτεί, σε ποιόν χρεώνεται η παράνομη στάθμευση; Στον ιδιοκτήτη; Και αν δεν ήταν αυτός ο οδηγός; Δεν είναι αν όχι παράνομο, ίσως παράλογο να πληρώσει για κάτι που (μπορεί να υποστηρίξει ότι) δεν έκανε;

Εάν η καταβολή του προστίµου δεν γίνει άµεσα από τον παραβάτη το χρέος εγγράφεται ως οφειλή στους χρηµατικούς καταλόγους. Η κλήση θα πρέπει να πληρωθεί εντός 5 ετών από τη λήξη του οικονοµικού έτους στο οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση. Αν όµως είναι άγνωστος ο οφειλέτης, η βεβαίωση µπορεί, σύµφωνα µε το ίδιο άρθρο, να λάβει χώρα και µετά την πενταετία. Και όλα τα προηγούμενα, ανατρέπει ένα παραθυράκι το οποίο εξαιρει την εγγραφή της παράβασης, στην περίπτωση που είναι άγνωστος ο παραβάτης... Οπότε γυρνάμε πάλι στα ίδια.

Έχω γνωστούς που πήραν κλήσεις παλαιότερα των 5 ετών, αλλά δεν τους ήρθε ποτέ μια ειδοποίηση.. τίποτα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις κλησεις της αστυνομίας για παράνομη στάθεμυση και οχι μόνο για τις κλησεις της δημοτικής αστυνομίας.Η κλήση βεβαιώνεται στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος ,εκείνος οφείλει να πληρώσει και αν νομίζει οτι δεν ευθύνεται εκείνος για την παράβαση αλλά κάποιος άλλος (αλήθεια ποιός; η γυναίκα του ή το παιδί του;) ,τότε μπορεί να του κάνει αγωγή ζητώντας του να καταβάλει το ποσό της κλήσης.
Το γιατί οι κλησεις της δημοτικής αστυνομίας δεν πάνε για είσπραξη μέσω της εφορίας είναι μια άλλη κουβέντα και δεν είναι του παρόντος τόπικ.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5778 από rallakias
Με γειά μου!Μόλις μου κόψανε κλήση 40€ γιατι πάρκαρα σε ενα πεζοδρομο στο κεντρο της αθηνας μαζί με αλλους 50 ,σαββατο βράδυ.Το κακό είναι η καινούρια μαγκιά του να σου παίρνουν και τις πινακίδες!!!Μα εχουν τετοια δικαιοδοσία να σου βγάλουν τις πινακίδες?Πήραν χαμπάρι οτι γράφουμε στα .... μας τις κλήσεις και τώρα σε αναγκάζουν να πληρώσεις μέσω των πινακίδων!
Ξέρει κανείς αν μόλις πληρώσεις αν παίρνεις πίσω τις πινακίδες?

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5780 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
rallakias έγραψε:

Με γειά μου!Μόλις μου κόψανε κλήση 40€ γιατι πάρκαρα σε ενα πεζοδρομο στο κεντρο της αθηνας μαζί με αλλους 50 ,σαββατο βράδυ.Το κακό είναι η καινούρια μαγκιά του να σου παίρνουν και τις πινακίδες!!!Μα εχουν τετοια δικαιοδοσία να σου βγάλουν τις πινακίδες?Πήραν χαμπάρι οτι γράφουμε στα .... μας τις κλήσεις και τώρα σε αναγκάζουν να πληρώσεις μέσω των πινακίδων!
Ξέρει κανείς αν μόλις πληρώσεις αν παίρνεις πίσω τις πινακίδες?

Για τις κλησεις της τροχαιας ξερω οτι γινονται καποιες ρυθμισεις,για τις δημοτικες δεν γνωριζω
Το "παρηγορο" ειναι οτι η παραβαη εγινε κοντα στο Πασχα και ισως ριξεις μια "κλαψα" οτι θες να πας στο χωριο γα να στις επιστρεψουνε.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5783 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Επιτρέπεται η κάθε Δημοτική να παίρνει πινακίδες ;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5786 από rallakias
Εκεί τα εχω πάρει κι εγώ!Αν είναι ο καθε ιδιώτης να σου παίρνει τις πινακίδες ,δεν πάμε καθόλου καλα!

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5885 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Το θέμα είναι πως βγάλανε ένα νόμο πάνω στον οποίο πατάνε και απέκτησαν το δικαίωμα να μας ******** χωρίς να λογοδοτούν πλέον. Θα ψάξω να βρώ ποιός είναι και θα ενημερώσω.

UPDATE:
Ρίξτε μια ματιά εδώ ||||||| Κατεβάστε το PDF

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5889 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Αυτά τα λέει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Νομίζω όμως πως έχει επέλθει αναθεώρηση των αρμοδιοτήτων της Δ.Α. με το ΦΕΚ 48, Τεύχος Β', 19/1/2009 στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το επίμαχο θέμα.

Το ψάχνω...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5890 από rallakias
Ρε να με γράψουνε καλα θα κάνουνε.Παρανόμησα ας μου κόψουν κλήση (άλλο που δεν θα την πληρώσω....).Τις πινακίδες με ποιό δικαίωμα τις πήρανε?

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5891 από nikitas tsi
Toυλαχιστον τις βιδες στις αφησαν η θα ψαχνεις να βρεις και βιδες οταν με το καλο παραλαβεις τις πινακιδες?

rallakias έγραψε:

Τις πινακίδες με ποιό δικαίωμα τις πήρανε?[/b]

Ισως καταλαβαν οτι δεν τις πληρωνει κανεις τις κλησεις και στις πηραν για να σε κανουν να πληρωσεις.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5894 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Ισως καταλαβαν οτι δεν τις πληρωνει κανεις τις κλησεις και στις πηραν για να σε κανουν να πληρωσεις.

..σε ένα κράτος που ο καθένας αναλαμβάνει αυθαίρετα εξουσία! :ouuuuuuuu

Δημήτρης

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5898 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
rallakias έγραψε:

Ρε να με γράψουνε καλα θα κάνουνε.Παρανόμησα ας μου κόψουν κλήση (άλλο που δεν θα την πληρώσω....).Τις πινακίδες με ποιό δικαίωμα τις πήρανε?

Βασίλη σύμφωνα με το άρθρο 103 ΚΟΚ σε κάποιες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων και η πράνομη στάθμευση, επιβάλλεται σωρευτικά και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης των πινακίδων για δέκα ημέρες. Γι' αυτό σου τις πήραν. θα πρότεινα να πληρώσεις το πρόστιμο σύντομα προκειμένου να οφεληθέις και από την έκπτωση του 50% και μετά να ''κλαυτείς'' στην Τροχαία ή στο ΑΤ της περιοχής σου και να πάρεις τις πινακίδες.

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5904 από djlgm
Απαντήθηκε από djlgm στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Σίγουρα γίνονται αρκετές αδικίες με τις κλήσεις, όπως εμένα μια φορά με έγραψαν για παρκάρισμα στον περιφερειακό του Λυκαβυττού σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης σε σημείο στο οποίο η πινακίδα ήταν κρυμμένη πίσω από φύλλα δέντρου και δεν φαινόταν καθόλου, ώστε να την πατήσω και να μην καταλάβω πως εκεί έπρεπε να πληρώσω. Όμως με το να παρανομούμε συνειδητά και μετά να ψάχνουμε να φορτώσουμε αλλού τις εθύνες νομίζω υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των υπολοίπων που επίσης συνειδητά ΔΕΝ παρανομούν. Αν πραγματικά σεβόμασταν ΟΛΟΙ τους νόμους και πολύ περισσότερο τους σεβόταν το κράτος που τους θέσπισε, και υπήρχαν και τρόποι αυτοί να τηρούνται, τότε δεν θα είμασταν αφρικανική χώρα αλλά ευρωπαϊκή. Εγώ τον τελευταίο καιρό είχα κινδινέψει τρεις φορές να τρακάρω από επικίνδυνους οδηγούς που συνειδητά επιχειρούν πλέον να περνούν με κόκκινο σηματοδότη, ασχέτως ώρας και τοποθεσίας. Να μην αναφερθώ στους οδηγούς δικύκλων σους οποίους φαίνεται τα τελευταία χρόνια ο ΚΟΚ να σημαίνει μάλλον γλυκό και όχι κώδικας οδικής κυκλοφορίας...

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5918 από Coo
djlgm έγραψε:

Σίγουρα γίνονται αρκετές αδικίες με τις κλήσεις, όπως εμένα μια φορά με έγραψαν για παρκάρισμα στον περιφερειακό του Λυκαβυττού σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης σε σημείο στο οποίο η πινακίδα ήταν κρυμμένη πίσω από φύλλα δέντρου και δεν φαινόταν καθόλου, ώστε να την πατήσω και να μην καταλάβω πως εκεί έπρεπε να πληρώσω. Όμως με το να παρανομούμε συνειδητά και μετά να ψάχνουμε να φορτώσουμε αλλού τις εθύνες νομίζω υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των υπολοίπων που επίσης συνειδητά ΔΕΝ παρανομούν. Αν πραγματικά σεβόμασταν ΟΛΟΙ τους νόμους και πολύ περισσότερο τους σεβόταν το κράτος που τους θέσπισε, και υπήρχαν και τρόποι αυτοί να τηρούνται, τότε δεν θα είμασταν αφρικανική χώρα αλλά ευρωπαϊκή. Εγώ τον τελευταίο καιρό είχα κινδινέψει τρεις φορές να τρακάρω από επικίνδυνους οδηγούς που συνειδητά επιχειρούν πλέον να περνούν με κόκκινο σηματοδότη, ασχέτως ώρας και τοποθεσίας. Να μην αναφερθώ στους οδηγούς δικύκλων σους οποίους φαίνεται τα τελευταία χρόνια ο ΚΟΚ να σημαίνει μάλλον γλυκό και όχι κώδικας οδικής κυκλοφορίας...

:ole: :ole: :ole: :clap:

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5924 από nikitas tsi
Διαφωνω σε αυτο,η κληση δεν βεβαιωθηκε σε καποια επαρχιακη πολη αλλα στην Αθηνα,μια πολη που με τον δακτυλιο εχει κανει τους παντες να εχουν 2 και 3 αυτοκινητα.
Νοιαστηκε η πολιτεια για χωρο σταθμευσης αλλων δημοτων εκτος των μονιμων κατοικων?
Οχι,και πολλοι μονιμοι κατοικοι μιας συνοικιας αναγκαζοντα να διπλο-τριπλο παρκαρουν το αυτοκινητο τους και να γινονται συνειδητα αλλα και με τις ευχες του κρατους παραβατες.
Οταν σε μια πλατεια ο δημαρχος μεγαλωνει τα πεζοδρομια για να εισπρατει περισσοτερα δημοτικα τελη,νοιαστηκε που θα τα παρκαρουν οι δημοτες και μη?
Κι'απο εκει εσοδα θα εχει λογο των κλησεων που θα κοβει.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5942 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Μετρό και πάλι μετρό!!! Δεν ψάχνω που να παρκάρω το όχημα και το τρένο πάει σφαίρα!!! Και λίγη γυμναστική άλλωστε δεν βλάπτει!!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5949 από djlgm
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όποιος δεν έχει που να παρκάρει το αυτοκίνητό του ας μην το αγόραζε. Προσωπικά, νοίκιασα γκαράζ, μιας και δεν είχα δικό μου, τον ίδιο μήνα που παρέλαβα το αυτοκίνητο. Σίγουρα οι υποδομές του αφρικανικόυ κράτους που ζούμε είναι μηδαμινές, όμως το αφρικανικό κράτος εμείς το κάνουμε να είναι αφρικανικό με τις πολιτικές μας επιλογές..

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6134 από nikitas tsi
Aν διασταυρωσεις το οτι η Δημοτικη αστυνομια δεν εχει δικαιωμα να ξηλωνει πινακιδες τοτε ισως μπορεσεις να δηλωσεις κλοπη τους με τελικο κερδος τη πληρωμη λιγοτερων χρηματων για την επανεκδοση τους απ'οσα θα'δινες για την επιστροφη τους.

Νikitas TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6138 από rallakias
nikitas tsi έγραψε:

Aν διασταυρωσεις το οτι η Δημοτικη αστυνομια δεν εχει δικαιωμα να ξηλωνει πινακιδες τοτε ισως μπορεσεις να δηλωσεις κλοπη τους με τελικο κερδος τη πληρωμη λιγοτερων χρηματων για την επανεκδοση τους απ'οσα θα'δινες για την επιστροφη τους.

Ενημερωτικά:Στην Ελλάδα του μέσου,του γνωστού,του ''βύσματος'' και του φακελακίου ,Σάββατο με γράψανε-Δευτέρα πρωί πήρα τις πινακίδες πληρώνοντας 20€.Δεν θα πλήρωνα τίποτα αν βρίσκαμε την ''αρμόδια'' στο γραφείο.......Δευτέρα πρωί στις 9 δεν είχε πάει ακόμα....

djlgm έγραψε:

Παρανόμησα και το δήλωσα σε προηγούμενο μου πόστ.Η τσαντίλα μου που η δημοτική αστυνομία μου πήρε τις πινακίδες.Εχω την υποψία οτι δεν εχει καμία αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο ,ένας ιδιώτης (γιατι περι ιδιώτη προκειται) που προασπίζει τα συμφέροντα (ποιά συμφέροντα δηλαδή-έχει κριθεί παράνομη η κλήση για στάθμευση απο τους Δήμους) του Δήμου!Αν ήταν η αστυνομία θα έκανα τουμπεκί...

Αλλά με αυτό το πήρα το μάθημα......
Στη γειτονιά μου ,στον πεζόδρομο δίπλα μου, ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος(κομμωτήριο) παρκάρει το smart του πάνω στον πεζόδρομο -μπροστά στο κομμωτήριο.Εβλεπα οτι εχει βγάλει τις πινακίδες και τις έχει τοποθετήσει μέσα απο το παρμπρίζ.Δεν καταλάβαινα το γιατί-τώρα όμως κατάλαβα και θα κάνω το ίδιο.Περνάει η δημοτική αστυνομία του κόβει κλήση,αλλά δεν μπορεί να του πάρει τις πινακίδες.Μετά παίρνει αυτός την κλήση και την πετάει βέβαια γιατι δεν έχει κανένα λόγο να την πληρώσει.Η δημοτική αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να σου πάρει το αυτοκίνητο με γερανό (που σιγα να μην έχει κιόλας) ,οπότε όλα μέλι γάλα.
Εβαλα κι εγώ ενα σταυροκατσάβιδο στο πόρτ μπαγκάζ και την επόμενη φορά που θα παρκάρω σε σημείο που μπορεί να με γράψουν ,θα βγάλω τις πινακίδες μόνος μου.

Πείτε οτι θέλετε ,οτι δεν σέβομαι τους γύρω μου ,οτι είμαστε αφρικανικό κράτος κτλ.Αυτόν που μου έσπασε τη βάση της πινακίδας και στράβωσε την πινακίδα γιατί δεν ήξερε πώς βγαίνει ,τι να τον κάνω?Αυτον που παρκάρει τα αυτοκίνητα των πελατών του καφενείου του μέσα στη μέση στον πεζόδρομο και λαδώνει για να μην έρχονται να τον γράψουν ,τι να τον κάνω?Γιατί όταν παίρνω τηλ στην αστυνομία να έρθουν να τους γράψουν ,σε 5 λεπτά έχουν φύγει τα αυτοκίνητα?Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου ή κάποιος καλοθελητής τους ενημερώνει?
Οταν το κράτος δουλεύει μια σωστά και 10 όπως το συμφέρει ,αναγκαστικά προσαρμόζεται και ο πολίτηςΟπου μπορώ θα κλέβω-κοροιδεύω το κράτος γιατί το ίδιο κάνει και αυτό προς εμένα και ο διπλανός μου προς το κράτος.

Υ.Γ. Γκαράζ έχω αλλά δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου όταν πάω στο κέντρο της Αθήνας.Μετρό δεν παίρνω γιατί είναι πιο πολύ χάσιμο χρόνου να παρκάρω και να το πάρω,παρά να πάω απευθειας με το αυτοκίνητο (μένω πειραιά).Αυτή τη φορά έπαιξα κι έχασα.Την άλλη όμως.....;;;

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6149 από djlgm
Αυτόι λοιπόν είναι το αισιόδοξο μήνυμα που βγαίνει από όλη την συζήτηση:
Αφού δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την καφρίλα, απλά ενισχύστε την.

No thanks!

Προτιμάω να πάω με τα πόδια!

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6150 από nikitas tsi
djlgm έγραψε:

Αυτόι λοιπόν είναι το αισιόδοξο μήνυμα που βγαίνει από όλη την συζήτηση:
Αφού δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την καφρίλα, απλά ενισχύστε την.

No thanks!

Προτιμάω να πάω με τα πόδια!

Για αυτο το τριτοκοσμικο κρατος και τη καφριλα ποιος φταιει? ΕΓΩ?,Δεν το νομιζω.
Θα μας βαλουν τωρα λενε εναν εξτρα φορο γιατι η Ελλαδα ειναι υπερχρεωμενη και βγαινει προχθες ο επιτιμος και λεει οτι οι Ελληνες χρωστανε 800 δις ευρω.
Εμεις τα φαγαμε?Εμεις ειμαστε οι 300 που καναμε τη κακοδιαχειρηση,τη κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος και τη χλιδατη ζωη?
Εγω εδωσα οικοδομικες αδειες σε μια Αθηνα που δεν μπορει να φιλοξενησει πανω απο 2 εκ. πλυθησμο και εχει 5 με ολες τις γνωστες συνεπειες?
Με ρωτησαν οταν αγορασα αυτοκινητο αν εχω διπλωμα οδηγησης και χωρο για να το παρκαρω?
Κλπ,κλπ,κλπ,κλπ,κλπ.
Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα με κανουν παραβατη με το ζορι και θα τους εκδικουμε οπως μπορω.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6153 από djlgm
nikitas tsi έγραψε:

τοπικ αλλα με κανουν παραβατη με το ζορι και θα τους εκδικουμε οπως μπορω.

Το κακό είναι ότι με αυτήν την συμπεριφορά δεν εκδικείσαι αυτούς που μένουν στην Εκάλη, και πάνε με συνοδεία όπου θέλουν, με αεροπλάνα και ελικόπτερα, απλά εκδικείσαι όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι σκεφτόμενοι με τον ίδιο τρόπο εκδικούνται τους υπόλοιπους και ούτω καθ'εξής.

Προσωπικά, δεν εχω εκδικηθεί ποτέ κανέναν και σέβομαι πάντα τους νόμους και τους κανόνες όσο άδικοι και αν είναι αυτοί μερικές φορές, όμως η ανταμοιβή μου είναι να εισπραττω συνεχώς (και όλο αυξανόμενα ομολογουμένως) την καφρίλα όσων σκέφτονται εκδικητικά...
Απλά δεν θα συμμετέχω σε αυτό, έχω ζήσει στο εξωτερικό και μου αξίζει καλύτερη ποιότητα ζωής, δεν θα την υποβαθμίσω όμως και εγώ αφού αυτή δεν υπάρχει.

Αφού θέλετε να συντηρείτε αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση, κάντε το! Μην επιμένετε όμως να μας πείσετε πως αυτό είναι και το σωστό!
Δεν νομίζω ότι αξίζει άλλο να συμμετέχω σε αυτήν την συζήτηση, κάνετε ότι σας φωτίζει ο Καλός Θεός!

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6163 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας
Για να μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν μεταξύ των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας είναι και ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την στάθμευση οχημάτων (ΠΔ 23/2002 άρθρο 15). Εφόσον λοιπόν ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων, τότε ορθά τις αφαίρεσαν.

Συντονιστές: nikitas tsi