Βουλωμένη πίσω υδροροή
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #80092
από Coo
Δημήτρης
Βουλωμένη πίσω υδροροή δημιουργήθηκε από Coo
Είπα μετά την προχθεσινή λασποβροχή να καθαρίσω λίγο το αυτοκίνητο και να κάνω μια συντήρηση στην οροφή. Πριν το καθαρίσω σκέφτηκα να κάνω ένα τεστ στην πίσω υδροροή... τα συμπεράσματα δικά σας.. :klaps:
Ρίχνοντας λίγο νερό, η υδρορροή προλάβαινε να το στραγγίξει. Όταν τα πράγματα "αγρίεψαν" και ο όγκος του νερόυ μεγάλωσε τότε απλά αποκαλύφτηκε η αιτία της διαρροής στο εσωτερικό. ΘΕωρώ πως έχει βουλώσει η υδρορροή κατα ένα μεγάλο ποσοστό και η ροή εξόδου έχει μειωθεί δραματικά.
Ιδέες για καθαρισμό/ξεβούλωμα;
Ρίχνοντας λίγο νερό, η υδρορροή προλάβαινε να το στραγγίξει. Όταν τα πράγματα "αγρίεψαν" και ο όγκος του νερόυ μεγάλωσε τότε απλά αποκαλύφτηκε η αιτία της διαρροής στο εσωτερικό. ΘΕωρώ πως έχει βουλώσει η υδρορροή κατα ένα μεγάλο ποσοστό και η ροή εξόδου έχει μειωθεί δραματικά.
Ιδέες για καθαρισμό/ξεβούλωμα;
Δημήτρης
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
- Goudis
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 50
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #80093
από Goudis
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #80094
από Coo
Ξέρουμε αν πέρα από την αρχική γωνία-σύνδεση που βρίσκεται ψηλά (φαίνεται και στο βίντεο) υπάρχουν άλλες ενώσεις ή ευαίσθητα σημεία; Ο αέρας είναι μια καλή λύση που μου την πρότεινε και κάποιος άλλος αλλά φοβάμαι μήπως από την πίεση βγάλω τίποτα και γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Βουλωμένη πίσω υδροροή
Goudis έγραψε: Αέρα με πίεση;
Ξέρουμε αν πέρα από την αρχική γωνία-σύνδεση που βρίσκεται ψηλά (φαίνεται και στο βίντεο) υπάρχουν άλλες ενώσεις ή ευαίσθητα σημεία; Ο αέρας είναι μια καλή λύση που μου την πρότεινε και κάποιος άλλος αλλά φοβάμαι μήπως από την πίεση βγάλω τίποτα και γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
Δημήτρης
- Goudis
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 50
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #80095
από Goudis
Γιάννης 1.4 TSI
Απαντήθηκε από Goudis στο θέμα Βουλωμένη πίσω υδροροή
Για να κάνει ζημιά ο αέρας πιστεύω θα πρέπει να είναι κάτι ήδη σπασμένο...
Γιάννης 1.4 TSI
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Coo
- angelakis
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #80096
από angelakis
Απαντήθηκε από angelakis στο θέμα Βουλωμένη πίσω υδροροή
Το προβλημα δεν ειναι η διατομή της υδρορροής ( σε οτι αφορά το καθάρισμα) αλλα οι γωνιές που σχηματίζει ο σύνδεσμος που έδειξες και στο βίντεο. Είχα δοκιμάσει να περάσω σωληνάκι σιλικόνης ( εχει μήκος περίπου 30 εκ και το χρησιμοποιούν για ιατρικές αναροφησεις, το βρίσκεις και σε φαρμακεία, ανέβασα σχετική φωτο) ωστόσο ακόμη και αυτο δεν μπορούσε να περάσει το σύνδεσμο (δίπλωνε) οποτε έλυσα το σύνδεσμο και το πέρασα κατευθείαν στο σπιράλ σωλήνα. Στο άπω άκρο του σωλήνα μπορείς να προσαρμόσεις είτε σύριγγα με μεγάλο στόμιο για να ρίξεις νερο με πίεση είτε ακόμα και το άκροστόμιο απο συσκευή που πρεσάρει αέρα. Κάπου είχα διαβάσει πως κάποιος είχε δοκιμάσει να περάσει συρματόσχοινο ντίζας απο μηχανάκι ή απο ταχύτητες ποδηλάτου με επιτυχία. Νομίζω ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος ειναι το λύσιμο του συνδέσμου για όποιον το τολμάει ( επι της ουσίας δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για φόβο αν γίνει αργά και προσεκτικά. Φίλος μου είχε δοκιμάσει και μείγμα ... Σαπουναδας χαχαχα χαχαχα ξανά και ξανά με τη λογική οτι θα μαλακωσει το πουρί στο σπιράλ και θα καθαρίσει, δε ξέρω αν αυτο βοήθησε παντως λέει οτι καθάρισε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Coo
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #80525
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Βουλωμένη πίσω υδροροή