Tι εστι VAG-COM ?
- Magnum
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
-Κατά συνέπεια μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όπως να μεταβάλεις παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου (όπως το ανέβασμα των παραθύρων από το τηλεχειριστήριο). Προφανώς κάποιες από τις παραμέτρους μπορείς να τις μεταβάλεις και μόνος σου από το Plus display, αλλά φυσικά υπάρχουν πολλά που δεν γίνονται χωρίς το καλώδιο.
Επίσης, μπορείς να κάνεις adaptation, δηλαδή εγκατάσταση και ρύθμιση νέου εξοπλισμού (για προχωρημένους αυτό) καθώς επίσης χρησιμεύει και για τη διάγνωση σφαλμάτων και τον έλεγχο λειτουργίας συσκευών (επίσης για προχωρημένους).
Τέλος, μπορείς να κάνεις autoscan, που σου δίνει μια αναφορά για τα σφάλματα που έχει καταγράψει ο εγκέφαλος! Ιδιαιτέρως χρήσιμο και μπορεί να σε σώσει κυριολεκτικά, αφού 1) μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο σφάλμα και να πας στο συνεργείο έγκαιρα 2) θα γνωρίζεις εκ των προτέρων τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο σου και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να σε εξαπατήσουν σε κάποιο συνεργείο.
-Χρειάζεσαι το καλώδιο, το πρόγραμμα και ένα laptop. Λεπτομέρειες και specs από την Rosstech που είναι η εταιρία που το βγάζει.
-Συνοπτικά, μπορείς να αγοράσεις το καλώδιο, να κατεβάσεις το πρόγραμμα και να αναβαθμίζεις Online. Κόστος από 250 ευρώ. Υπάρχουν και κινέζικες μαϊμούδες που δεν αναβαθμίζονται. Κόστος από 65 ευρώ. Άρα από το site της rosstech ή από το ebay.
-Εφόσον μπορείς να μεταβάλεις κρυφές και φανερές παραμέτρους του οχήματος σου, ναι, μπορείς να το κάνεις πιο userfriendly. Αυτό πάντα εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου και από το επίπεδο ενασχόλησης που θα φτάσεις.
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- betoven
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Το VAG-COM Diagnostic είναι ένα εξειδικευμένο διαγνωστικό πρόγραμμα, στην ελληνική γλώσσα,
που λειτουργεί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σταθερούς ή φορητούς).
Καλύπτει όλα τα μοντέλα του VW Group ( AUDI, VW, SEAT, SKODA,) από 1990 έως 2008.
Μπορεί να πραγματοποιήσει:
* Ανάγνωση και διαγραφή κωδικών βλαβών σε όλες τις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου .
Υποστηρίζει στο σύνολο 105 διαφορετικές μονάδες και μπορεί σε αυτές να διαγνώσει 6300
κωδικούς βλαβών με λεπτομερή ελληνική επεξήγηση και τυχών αιτίες.
* Κωδικοποιήσεις σε μονάδες ελέγχου σύμφωνα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου
(σε περίπτωση αντικατάστασης αυτών με καινούριες ή μεταχειρισμένες)
* Προσαρμογές εργοστασιακές αλλά και ειδικές όπως αυτόματο κλείδωμα του αυτοκινήτου
όταν αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 15χλμ , αλλαγή γλώσσας στο καντράν, ρύθμιση ευαισθησίας
του εργοστασιακού συναγερμού ή του parktronic, ρύθμιση ύψους ανάρτησης κ.α.
* Βασικές ρυθμίσεις σε πεταλούδα γκαζιού , βαλβίδας ανακύκλωσης καυσαερίων, αισθητήρων λ,
αντλίας βενζίνης π.χ. σε Golf V , δότης γωνίας τιμονιού μετά από ευθυγράμμιση τροχών κ.α.
* Προγραμματισμό νέων κλειδιών (με 5ψηφιο και 7ψηφιο κυλιόμενο κωδικό και ημερολόγιο)
* Ελεγχο και ρυθμίσεις σε Diesel για εκκίνηση , διάρκεια , χρόνο ψεκασμού κ.α.
* Προσαρμογές και έλεγχο των κωδικών ετοιμότητας (Readiness)
* Μηδενισμό και ρύθμιση διαστημάτων service
* Ελεγχο και ενεργοποίηση περιφερειακών εξαρτημάτων σε όλες της μονάδες,
εξαέρωση φρένων, απενεργοποίηση φρένων για αλλαγή τακάκια κ.α.
* Ζωντανές μετρήσεις με παλμογράφο (και για τα TDI)
* Μετρητής επιτάχυνσης (0-100km/h, 400m κ.α.) σε όλο το VW Group αλλά και σε όλα τα μοντέλα
με πρωτόκολλο επικοινωνίας OBD IΙ ή E-OBD.
Ολα τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις μονάδες ελέγχου που θα μπορούσε να έχει ακόμα και κάποιο από τα τελευταία μοντέλα του ομίλου Volkswagen με τεχνολογία CAN. (με κινητήρες FSI, TFSI & TSI, Golf V GTi & GT, Eos, Altea, A4 νέο, Q7, TT νέο, Octavia 5, Leon II , κ.α.)
Εκτός από τα μοντέλα που εξειδικεύεται το VAG- COM Diagnostic μπορεί να επικοινωνήσει και με όλες τις άλλες μάρκες αυτοκινήτων που διαθέτουν OBD IΙ ή E-OBD και αυτή η λειτουργία είναι στην ελληνική γλώσσα και περιλαμβάνει ανάγνωση και διαγραφή κωδικών βλαβών, ζωντανές μετρήσεις και με παλμογράφο, έλεγχο Readiness κ.α.
ΠΗΓΗ www.dts-kastaniotis....p
[img=http://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/21/f_vagcom140m_c5b4e35.jpg][/url] [img size=140]http://vweos.gr/media/kunena/attachments/legacy/images/vag_com140.jpg[/img]
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Πιο αναλυτική περιγραφή δε γίνεται!
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Τωρα τι διαφορες εχουν απο τις προηγουμενες δεν γνωριζω καθως και δεν καταλαβαινω τη διαφορα μεταξυ απλης και beta.
Kαποιος που γνωριζει ας μας πει.
Νikitas TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
Nα ενημερωσω κι'εγω οτι ηδη υπαρχει η εκδοση 805.2 και σε beta η εκδοση 812.1
Τωρα τι διαφορες εχουν απο τις προηγουμενες δεν γνωριζω καθως και δεν καταλαβαινω τη διαφορα μεταξυ απλης και beta.
Kαποιος που γνωριζει ας μας πει.
beta εκδοσης εινε εκδοσεις που βγενουν δοκιμαστικες να της δοκιμασουν χρηστες και να αναφερουν τυχον προβληματα και δυσλιτουργιες ωστε να διωρθοθουν και να βγει η κανονικη εκδοση, ολα τα προγραμματα περνανε απο αρκετες εκδοσεις beta πριν βγει η κανονικη εκδοση.
Επισης πρωτα σταδια beta εκδοσης δεν εχεις ολες τις δυνατοτητες που θα εχει η τελικη εκδοση.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Συνεργαζονται με ολες τις εκδοσεις του VAG-COM?
Θελω να παρω ενα τετοιο καλωδιο αλλα εχω χαθει.
shop.ebay.co.uk/?_fr...s
Για πειτε καμια γνωμη.
Νikitas TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Ta καλωδια για το VAG-COM ειναι ολα ιδια?
shop.ebay.co.uk/?_fr...s
Για πειτε καμια γνωμη.
Νικήτα αυτό θέλει προσοχή! Το κάθε καλώδιο έχει την έκδοσή του και συνοδεύεται πάντα με το cd του προγράμματος του. Σε αυτό μάλιστε δεν πρέπει να κάνεις ούτε update το πρόγραμμα και καλό θα ήταν να μην είσαι ούτε στο internet κατά την διάρκεια που θα το χρησιμοποιείς! Τώρα αν θέλεις να σου πω από πού είχα πάρει το καλώδιο μαζί με τον Betoven στείλε μου pm.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Δηλαδη πρεπει να εχω και καλωδιο για την 805.1 ή συνεργαζεται και το καλωδιο της 409.1 ??
Νikitas TSi
- Speedster
- Senior Μέλος
-
Ta καλωδια για το VAG-COM ειναι ολα ιδια?
shop.ebay.co.uk/?_fr...s
Για πειτε καμια γνωμη.
1) Καλό είναι να πάρεις καλώδιο για USB θήρα.
2) Προφανώς μιλάμε για μια φτηνή μαϊμού, οπότε μιλάμε για κάποιο καλώδιο που θα δουλεύει με την τελευταία π.χ. έκδοση του VAGCOM, την 805, και το οποίο δεν μπορεί να ενημερωθεί (ούτε το software ούτε το hardware) παρά δουλεύει με μια σπασμένη έκδοση του VAGCOM την οποία θα σου παρέχει ο πωλητής.
3) Για να έχεις μια ιδέα που παίζει η αγορά, εγώ αγόρασα από Ελλάδα το 805 στα 65 ευρώ και είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτείς ότι άλλοι αγόρασαν το 704 ακριβότερα. Από Κίνα μου ζητούσαν 60 ευρά με το κλειδί στο χέρι (μεταφορικά κλπ. χωρίς όμως τελωνείο, που θεωρητικά κινδυνεύεις να πληρώσεις, λίγο απίθανο όμως για τέτοια παραγγελία).
4) Αν δοκιμάσεις να το αναβαθμίσεις, θα αχρηστεύσεις το καλώδιο.
5) Μπορείς να πάρεις το original VAGCOM το οποίο έχει τιμή εκκίνησης 250 euros με το κλειδί στο χέρι (μεταφορικά κλπ. χωρίς όμως τελωνείο, που θεωρητικά κινδυνεύεις να πληρώσεις).
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πραγματικά πολύ καλή τιμή, όταν το αντίστοιχο σε κατάστημα της Αθήνας πάει γύρω στα 85 ευρώ......εγώ αγόρασα από Ελλάδα το 805 στα 65 ευρώ και είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτείς ότι άλλοι αγόρασαν το 704 ακριβότερα.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
To προγραμμα η το καλωδιο?Speedster έγραψε:
Πραγματικά πολύ καλή τιμή, όταν το αντίστοιχο σε κατάστημα της Αθήνας πάει γύρω στα 85 ευρώ......εγώ αγόρασα από Ελλάδα το 805 στα 65 ευρώ και είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτείς ότι άλλοι αγόρασαν το 704 ακριβότερα.
Νikitas TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- Speedster
- Senior Μέλος
-
vabatzis έγραψε:
To προγραμμα η το καλωδιο?Speedster έγραψε:
Προφανώς και τα 2, αφού στην περίπτωση μαϊμού, αυτά είναι παντρεμένα για πάντα.
Στο original αγοράζεις το καλώδιο το οποίο λειτουργεί ως hasp στο software που μπορείς να κατεβάσεις ελεύθερα από το net.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Speedster
- Senior Μέλος
-
Έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο κατάστημα ή θα ήταν καλύτερο να δοθεί η πληροφορία σε pm για όποιον ενδιαφέρεται ;
Το βρήκα σε γνωστό Ελληνικό site δημοπρασιών-πωλήσεων.
Από την τιμή καταλαβαίνεται ότι απαιτείται ιδιαίτερη διαπραγματευτική ικανότητα.
Να σημειώσω ότι η τιμή περιελάμβανε και τα έξοδα αποστολής!!!
- betoven
- Senior Μέλος
-
Έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο κατάστημα ή θα ήταν καλύτερο να δοθεί η πληροφορία σε pm για όποιον ενδιαφέρεται ;
Βαγγελη δεν ξερω αν ειναι το ιδιο που αναφερεται στα προηγουμενα post αλλα αμα θες καλωδιο μπορουμε να παμε οποτε θες στην Νικαια στο μαγαζι που το ειχαμε παρει εγω και το γελαδι.
δεν θυμαμαι την οδο τωρα να την γραψω και για οποιον αλλων ενδιαφερεται αλλα μπορω να σε παω.
edit να μας πας δηλαδη
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
vabatzis έγραψε:
Βαγγελη δεν ξερω αν ειναι το ιδιο που αναφερεται στα προηγουμενα post αλλα αμα θες καλωδιο μπορουμε να παμε οποτε θες στην Νικαια στο μαγαζι που το ειχαμε παρει εγω και το γελαδι.
δεν θυμαμαι την οδο τωρα να την γραψω και για οποιον αλλων ενδιαφερεται αλλα μπορω να σε παω.
edit να μας πας δηλαδη
Ευχαριστώ Δημήτρη :agree:
Θα μιλήσουμε γι'αυτό...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
www.e-autoshop.gr/in...6
Νikitas TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Για αυτον λετε?
www.e-autoshop.gr/in...6
Νομίζω ναι, αυτός πρέπει να είναι...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- betoven
- Senior Μέλος
-
- rallakias
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Στα 100 κοντερισια το GPS με ποσα χλμ λεει οτι πηγαινετε??
Νikitas TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Στο δικό μου δείχνει 93...Eρωτηση προς οσους ΔΕΝ εχουν κανει τη κωδικοποιηση για τη διορθωση του σφαλματος στο κοντερ.
Στα 100 κοντερισια το GPS με ποσα χλμ λεει οτι πηγαινετε??
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Μετα τη κωδικοποιηση για τη διορθωση του σφαλματος σε εμενα δειχνει 98
Νikitas TSi