Κωδικοποιήσεις VAG COM

ECU Versions

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31353 από Γελάδι
ECU Versions δημιουργήθηκε από Γελάδι
Ορμώμενος από μία συζήτηση σχετικά με τα updates των εγκαφάλων θα ήθελα εδώ πέρα να συνοψίσουμε όλες τις εκδόσεις των εγκεφάλων μας ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα.

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Αν μπορούμε να μάθουμε σχετικά με τις εκδόσεις και από άλλους κινητήρες - εγκεφάλους καλό θα ήταν να το αναφέρουμε ώστε να τα έχουμε όλα εδώ συγκεντρωμένα.

Παρακάτω φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δούμε την έκδοση του εγκεφάλου. Thanks to Rallakias

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Επομένως, περιληπτικά έχουμε...

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31367 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:ECU Versions
Προσφατα ειδα σε πολυ καινουριο αυτοκινητο με 160αρι μοτερ και εκδοση 5442 (αν θυμαμαι ακριβως το νουμερο).

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31368 από gumbal
Απαντήθηκε από gumbal στο θέμα Απ:ECU Versions
Αν ζητήσουμε αναβάθμιση της ECU στο service, διαγράφονται όλες οι κωδικοποιήσεις που τυχών έχουμε κάνει με χρήση VAG-COM, ή ακόμα και οι aftermarket χαρτογραφήσεις???

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31400 από rallakias
gumbal έγραψε:

Αν ζητήσουμε αναβάθμιση της ECU στο service, διαγράφονται όλες οι κωδικοποιήσεις που τυχών έχουμε κάνει με χρήση VAG-COM, ή ακόμα και οι aftermarket χαρτογραφήσεις???

Οι κωδικοποιήσεις οχι.
Οι χαρτογραφήσεις ναι.

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31414 από pr1g1pas
Απαντήθηκε από pr1g1pas στο θέμα Απ:ECU Versions
Kαι μια και μιλάμε για εγκεφάλους θα αναφέρω την εξης βλάβη. Προχθές το βράδυ κι ενώ προσπάθησα να ανάψω την μεγάλη σκάλα έσβησαν ταυτόχρονα τα προβολάκια χωρίς να ανάψει η μεγάλη και άναψε και το λαμπάκι για την καμμένη λάμπα.
Το επόμενο πρωι πήγα να τσεκάρω το πρόβλημα και μετά απο μία μέρα σήμερα το απόγευμα βρήκαμε οτι το πρόβλημα είναι ο inboard supply control unit, το οποίο είναι ο εγκέφαλος που έχει πάνω τις φίσες των ηλεκτρικων του αυτοκινήτου (αν το εξηγώ σωστα).Κόστος 400ευρώ μαζί με εργασία.
Το ebay φυσικά δούλεψε και πάλι και βρέθηκε ο εγκέφαλος αυτός με 85ευρώ, μεταχειρισμένος.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31416 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:ECU Versions
Γιώργο στο έβγαλε στο διαγνωστικό?Πως καταλάβατε που βρίσκεται το πρόβλημα?

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31429 από aceoscy
Απαντήθηκε από aceoscy στο θέμα Απ:ECU Versions
παιδια δεν γινεται για ολα τα version ρωτησα σημερα και μου ειπαν οτι ειναι ξεχωριστα για καθε κωδικο μηχανης

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31449 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:ECU Versions
aceoscy έγραψε:

παιδια δεν γινεται για ολα τα version ρωτησα σημερα και μου ειπαν οτι ειναι ξεχωριστα για καθε κωδικο μηχανης

Αντρέα αν και δεν κατάλαβα ακριβώς το σχόλιο σου υποθέτω ότι αναφέρεσαι στις εκδόσεις ότι είναι ανάλογα με τον κινητήρα.
Αν εννοείς αυτό, αυτός είναι ο λόγος που έχω κάνει ξεχωριστές "κατηγορίες". Έτσι τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Βασίλης (Rallakias) σχετικά με τον 160άρι, τις έβαλα μόνο σε αυτό.

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31456 από aceoscy
οχι φιλε Γελαδι εννοω οτι ο καθε κινητηρας 160 εχει δικο του κωδικο και στην αντιπροσωπεια οταν το βαζουν πανω για να δουν το vag com τους λεει αναλογα αν χρειαζεται η οχι ανβαθμισμα το ecu καταλαβες ο καθε κινητητρας 160 εχει διαφορετικο κωδικο δεν ειναι ολοι ιδιοι

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31458 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:ECU Versions
Θεωρώ ότι αυτό που σου είπαν είναι σωστό αλλά μόνο ως προς ένα μέρος. Ίσως να είναι διαφορετικοί οι εγκέφαλοι που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα ίδιου κινητήρα. Αν δεν κάνω λάθος για παράδειγμα ένα 160άρι να είναι med XX και ένα άλλο med ΨΨ. Δηλαδή να έχουν διαφορετικούς εγκεφάλους. Αυτο πράγματι συμβαίνει. Δεν υπάρχει λόγος να έχουν διαφορετικό κωδικό οι ίδιοι κινητήρες αλλά οι εγκέφαλοι είναι λογικό.

Αυτό όντως πρέπει να ευσταθεί. Μήπως εννοούσαν αυτό;

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31459 από aceoscy
αυτο που λες ειναι και σε καποιους μπαινει η καθε μια εκδοση μου ειπαν να το παρω απο εβδομαδας να το ελεξουν αν θελει αναβαθμιση

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31465 από pr1g1pas
Guardian έγραψε:

Γιώργο στο έβγαλε στο διαγνωστικό?Πως καταλάβατε που βρίσκεται το πρόβλημα?

Το διαγνωστικό δεν έβγαζε ακριβώς την πηγή της βλάβης, αλλά αυτό που έκανε είναι να αλλάξει τον εγκέφαλο με έναν απο Golf V και δούλευαν όλα ρολόι.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31474 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:ECU Versions
Γνωρίζει κανείς αν η αναβάθμιση χρεώνεται από την αντιπροσωπεία και πόσο; Τί γίνεται με όσους είναι εκτός εγγύησης; Δικαιούνται αναβάθμισης χωρίς χρέωση (αν ισχύει για την πρώτη περίπτωση);

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31494 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:ECU Versions
Παντως καποια παιδια του φιλικου sciroccoclub εκαναν την αναβαθμιση και απο τοτε ειναι πολυ δυσαρεστημενοι με την αποδοση του κινητηρα,κρεμαει,δεν ανεβαζει γρηγορα,εχει κενα και τετοια.
Μενει να αποδειχθει αν φταιει η αναβαθμιση η επαθαν καποια τυχαια βλαβη.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31529 από aceoscy
Νικητα γι αυτο ελεγα στο γελαδι τι μου ειπαν για την αναβαθμιση του εγκεφαλου εαν και εφοσων υπαρχει για τον κωδικο του εγκεφαλου και το βγαλει το διαγνωστικο της εταιριας

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31559 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:ECU Versions
Πρέπει να τους πώ και γω να μου την πέρασουν την αναβάθμιση.. Απ'ότι έλεγξα έχω την πρώτη (3093)..

Αντρέα η Unicars τί σου έχει πει όταν τους είπες για αναβάθμιση ?

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31595 από aceoscy
Μου ειπαν οτι το διαγνωστικο το δικο τους λεει αν χρειαζεται αναβαθμιση η οχι

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31607 από golfmkv89
Ε, καλα τότε να τους πάρω και γω τηλέφωνο για να τους το παω !

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31908 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:ECU Versions
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία Ν.Κ.Ρώρρης στο Ν. Ηράκλειο δεν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση για το 122άρι (Ιούνιος 2008)...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31918 από pr1g1pas
Κι εμένα πάντως μου είπε ο υπεύθυνος του service οτι η αναβάθμιση είναι πολλές φορές ανεπιτυχής με χειρότερα αποτελέσματα απο πριν.

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32342 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Απ:ECU Versions
Καλησπερα ως προς την αναβαθμηση εχω να πω οτι μολις χθες πηγα για σερβις για το 1ο στο Ρωρρη στο Ν. Ηλακλειο και τους ειπα να μου κανουν και αναβαθμηση του εγκεφαλου και του RNS-510 μαζι με το σερβις. Στο RNS-510 δε μου εκαναν τιποτα αν και υπαρχει αναβαθμηση οπως ειδα στο διαδικτυο και μπορω να την κανω και μονος μου ομως (δεν τα εχω καταφερει και στις 3 προσπαθειες μου) στον εγκεφαλο ομως μου εκαναν και ειδα κατι πολυ χρησιμο. Εχει ενδειξη στην οθονη MFD για το τι ταχυτητα εχω στο κιβωτιο αλλα και το ποτε χρειαζεται ανεβασμα ή κατεβασμα για να καιει λιγοτερο οπως ακριβως γινεται και σε αλλες μαρκες (π.χ. BMW με efficient dynamics κλπ) μπορω να πω οτι το ακολουθησα και η καταναλωση μειωθηκε αισθητα ακομη και με κινηση γι αυτο οφειλω να πω οτι ειναι πολυ χρησιμο. :shades: Τωρα κατι αλλο δεν ειδα ακομη αλλα πιστευω οτι μονο καλο μπορει να κανει μια αναβαθμιση παρα κακο...

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32346 από golfmkv89
vaggelis4 έγραψε:

Καλησπερα ως προς την αναβαθμηση εχω να πω οτι μολις χθες πηγα για σερβις για το 1ο στο Ρωρρη στο Ν. Ηλακλειο και τους ειπα να μου κανουν και αναβαθμηση του εγκεφαλου και του RNS-510 μαζι με το σερβις. Στο RNS-510 δε μου εκαναν τιποτα αν και υπαρχει αναβαθμηση οπως ειδα στο διαδικτυο και μπορω να την κανω και μονος μου ομως (δεν τα εχω καταφερει και στις 3 προσπαθειες μου) στον εγκεφαλο ομως μου εκαναν και ειδα κατι πολυ χρησιμο. Εχει ενδειξη στην οθονη MFD για το τι ταχυτητα εχω στο κιβωτιο αλλα και το ποτε χρειαζεται ανεβασμα ή κατεβασμα για να καιει λιγοτερο οπως ακριβως γινεται και σε αλλες μαρκες (π.χ. BMW με efficient dynamics κλπ) μπορω να πω οτι το ακολουθησα και η καταναλωση μειωθηκε αισθητα ακομη και με κινηση γι αυτο οφειλω να πω οτι ειναι πολυ χρησιμο. :shades: Τωρα κατι αλλο δεν ειδα ακομη αλλα πιστευω οτι μονο καλο μπορει να κανει μια αναβαθμιση παρα κακο...

Για να εμφανιστεί αυτο με την ταχύτητα στην οθόνη απ΄ ότι γνωρίζω πρέπει να χεις τον λευκό πίνακα οργάνων.. Έτσι δεν είναι ?

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32347 από rallakias
Ναι αυτο υπάρχει μονο στη λευκή MFI και οχι στην κοκκινη MFD.

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32355 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:ECU Versions

Εχει ενδειξη στην οθονη MFD για το τι ταχυτητα εχω στο κιβωτιο αλλα και το ποτε χρειαζεται ανεβασμα ή κατεβασμα για να καιει λιγοτερο οπως ακριβως γινεται και σε αλλες μαρκες (π.χ. BMW με efficient dynamics κλπ) μπορω να πω οτι το ακολουθησα και η καταναλωση μειωθηκε αισθητα ακομη και με κινηση γι αυτο οφειλω να πω οτι ειναι πολυ χρησιμο. Τωρα κατι αλλο δεν ειδα ακομη αλλα πιστευω οτι μονο καλο μπορει να κανει μια αναβαθμιση παρα κακο...

O Βαγγελης μιλαει για ταχυτητα στο σασμαν και οχι ταχυτητα χιλιομετρων.

Νikitas TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32380 από rallakias
Κι εγω για το ιδιο μιλάω!

Συντονιστές: nikitas tsi