Κατανάλωση

• gustavo
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24405 από gustavo
Κατανάλωση δημιουργήθηκε από gustavo
Με αφορμή δυο ενδιαφέροντα posts που αφορούν την κατανάλωση του Eos μας, προτείνω να αναφέρουμε εδω την μέση κατανάλωση μέσα και έξω από την πόλη καθώς ορισμένες άλλες πληροφορίες που δικαιολογούν τις εν λόγω τιμές, π.χ κινητήρας, ζαντολάστιχα, προγράμματα βελτίωσης, τρόπος οδήγησης, κλπ.

www.vweos.gr/eosforu...3

www.vweos.gr/eosforu...5

Ξεκινώντας:
1.4 160, 18" chicago rims
πόλη: 12lt/100km
εκτός πόλης 7-8lt/100km
ز 10.9lt/100km / 24km/h / 903km

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
...................................................................................................................
(όνομα / μοντέλο / διαστάσεις ζάντας/ κατανάλωση / Μ.Ω.Τ.)
...................................................................................................................
gustavo / 1.4 160 / 18" / ز 10.9lt/100km / 24km/h
Νικήτας/ 1.4 160 / 16" / ز 9.3lt/100km / 38km/h
coo/ 1.4 122 / 16" / ز 7,6lt/100km (μεικτή)
nettor/1.4 122/ 16'' /Ø 8.8/100km (μεικτή)
vabatzis/1.4 122 / 16''/ز 8,6lt/100km
Corbil/1.6 115 / 18''/ز 8,1lt/100km
Rallakias stock/1.4/160/16''/πόλη: 10,5lt/100km εκτός πόλης 7-8lt/100km
Rallakias REVO/πόλη: 9,5lt/100km (Normal)/πόλη: 11+lt/100km (Με γκαζιάρικο πόδι )/εκτός πόλης 7-8lt/100km

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24406 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Aυτο πως μπορεις να το ελεγξεις??
Αφου στην MFD στην 1η επιλογη,αυτη μηδενιζει αυτοματα.
Δεν ειναι ενδεικτικο να κανω 25 χιλιομετρα στη πολη- και κατω υπο ποιες συνθηκες- και να σας αναφερω την ενδειξη που θα παρω.
Στην 2η επιλογη μπορω να εχω μια μεση εικονα αλλα κι'αυτη για το μεσο ορο.
Θα προτεινα να χρησιμοποιουμε αυτη την επιλογη-δεν την εχω μηδενησει απο τοτε που πηρα το αμαξι- μιας και οι συνθηκες ακομα και στο ταξιδι παντα ειναι ρευστες.
Δηλαδη αλλη τιμη θα παρω αν ταξιδεψω μετ επιστροφης στο χωριο μου μια καθημερινη μερα,βαλω και το cruise contol και αλλη τιμη ακομα και διπλασια αν ταξιδεψω Μ.Παρασκευη και γυρισω Δευτερα του Πασχα και πηγαινω σημειωτον,κανω επιθετικες προσπερασεις και εχω μια ουρα 5 χιλιομετρα για τα διοδια.
Το βραδυ θα σας πω τι τιμη δειχνει η 2η ενδειξη που δεν την εχω μηδενισει εδω και 14000 χλμ .
Εχετε αντιθετη γνωμη?

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24459 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Εγώ μετά από 26,000χλμ* έχω μια μέση κατανάλωση Ø² 7,6lt/100km (μεικτή) 1.4 - 122.

*Η ένδειξη Ø² από όσο γνωρίζω αφορά τα τελευταία 10,000 χιλιόμετρα του αυτοκινήτου και όχι τα συνολικά που έχουν διανυθεί από την αρχή.

Tip: τη μέση κατανάλωση Ø² μπορεί κάποιος να τη δεί πατώντας το OK στο πολυλειτουργικό τιμόνι εφ'όσον βρίσκεται στην "καρτέλα" της μέσης κατανάλωσης ع

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24470 από nikitas tsi
Θελω εδω να παραθεσω ακομη εναν παραγοντα ο οποιος και επηρεαζει τα μεγιστα την μεση καταναλωση.
Ειναι ο παραγοντας μεση ωριαια ταχυτητα.
Δηλαδη αν απο Αθηνα φυγουν για Λαρισα τρια ιδια αυτοκινητα,ο ενας παει με 80 ο 2ος με 100 και ο 3ος με 120 τοτε θα παρουμε 3 διαφορετικες τιμες με πιο ευνοημενο αυτον που πηγαινε αργα.
Aντιστοιχα ενα αυτοκινητο που κινειται στην Αθηνα εχει μεγαλυτερη καταναλωση και μικροτερη Μ.Ω.Τ απο ενα που κινειται στη Χαλκιδα.
Ετσι απο το 2ο μενου της οθονης MFD μπορουμε να δουμε και τη Μ.Ω.Τ.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24471 από nikitas tsi
Λοιπον η δικη μου μεση καταναλωση ειναι 10.3lt/100km με Μ.Ω.Τ 24 KM/h
Eιναι μεση καταναλωση βασιζομενη σε στοιχεια 14000 χιλιομετρων και αφορα TSI μοτερ με 160 αλογα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24481 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κατανάλωση
nikitas tsi έγραψε:

Θελω εδω να παραθεσω ακομη εναν παραγοντα ο οποιος και επηρεαζει τα μεγιστα την μεση καταναλωση.
Ειναι ο παραγοντας μεση ωριαια ταχυτητα.
Δηλαδη αν απο Αθηνα φυγουν για Λαρισα τρια ιδια αυτοκινητα,ο ενας παει με 80 ο 2ος με 100 και ο 3ος με 120 τοτε θα παρουμε 3 διαφορετικες τιμες με πιο ευνοημενο αυτον που πηγαινε αργα.
Aντιστοιχα ενα αυτοκινητο που κινειται στην Αθηνα εχει μεγαλυτερη καταναλωση και μικροτερη Μ.Ω.Τ απο ενα που κινειται στη Χαλκιδα.
Ετσι απο το 2ο μενου της οθονης MFD μπορουμε να δουμε και τη Μ.Ω.Τ.

Είναι λογικό Νικήτα, από τη στιγμή που όσο περισσότερο τρέχεις τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται το αυτοκίνητο για να νικήσει τις αντιστάσεις και τη συνιστώσα του βάρους ανα περίπτωση και να κινηθεί γρήγορα. όπως επίσης λογικό το να καίει παραπάνω όταν είσαι στην Κηφισίας 2,5 ώρες σταματημένος και εγώ πηγαίνω σπίτι μου σε 10-20 λεπτά στη χειρότερη.
Γενικά πιστεύω ότι είναι αρκετά φλού η όλη ιστορία με την κατανάλωση, είναι τόσοι οι παράγοντες που την επηρεάζουν που ακόμα και σε ίδια αυτοκίνητα δε γίνεται σύγκριση. Μπορεί ένα 122άρι για παράδειγμα ανάλογα με το πού και πώς κινήθηκε να κάει παραπάνω από το 160 ή το 2.0... Δεν οδηγούμε όλοι το ίδιο. Για παράδειγμα εγώ προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι πιο οικονομικός στην οδήγηση, κάποιος άλλος το σκίζει στα γκάζια... Ενδεικτικά πάντως δεν είναι κακό να παραθέσουμε τα στοιχεία μας...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24489 από neTTor
Απαντήθηκε από neTTor στο θέμα Απ:Κατανάλωση
1.4Tsi 122 Hp - 16'' - 8.8/100
Δεν θυμάμαι ταχύτητά,αφορά πραγματικό μεικτό κύκλο όλο τον Νοέμβρη σε ~900Khm

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24490 από touzas088
Απαντήθηκε από touzas088 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Εγω βαζω 50€ racing απο Δευτερα ως Παρασκυη. Και αλλα 30€ Παρασκευη ως Κυριακη. Μια χαρα! :p :p .. 1.6L σου λεε μετα. Τι να μετραω μετα. Η τσεπι μου μετραει απο μονη της.

Έντυ

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24491 από neTTor
Απαντήθηκε από neTTor στο θέμα Απ:Κατανάλωση
touzas088 έγραψε:

Εγω βαζω 50€ racing απο Δευτερα ως Παρασκυη. Και αλλα 30€ Παρασκευη ως Κυριακη. Μια χαρα! :p :p .. 1.6L σου λεε μετα. Τι να μετραω μετα. Η τσεπι μου μετραει απο μονη της.

Δηλαδή 320e/μήνα? Για το 1,6 ...? Πόσα Khm κάνεις τον μήνα?

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24493 από nikitas tsi
touzas088 έγραψε:

Kακως βαζεις βενζινη racing,δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα.
Εδω εγω σε 160αρι και βαζω 95αρα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24495 από touzas088
Απαντήθηκε από touzas088 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Δεν εχω υπολογισει ποσα χλμ κανω το μηνα, παντως οχι υπερβολικα πολλα.. Εχει διαφορα Νικητα. Γιατι με την απλη ακουγα κατι σαν πυρακια οταν ειχα χαμηλα στροφες και παταγα γκαζι. Τελικα δεν ηταν τιποτα.. Και απο τα πρωτα κιλας γεμισματα, το προβλημα εξαλειφθηκε.

Έντυ

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24504 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Τα οκτάνια της βενζίνης που βάζεις στον κινητήρα δεν έχουν να κάνουνι με τα άλογα αλλά με την συμπίεση του κινητήρα. Οσο πιο μεγάλη συμπίεση τόσο καλυτερα αποδίδει σε βενζίνη περισσότερων οκτανίων. Ο 1,6FSI απότι θυμάμαι έχει σχεση συμπίεσης 12, πολύ μεγαλύτερη από τους TSI γι' άυτο καταλαβαίνεις και διαφορά με περισσότερα οκτάνια. Αν δεν κάνω λάθος το όριο είιναι το 10. ¨οσα αυτοκίνητα έχουν σχέση συμπίεσης πάνω από 10 ανταποκρίνονται καλύτερα με βενζίνη περισσότερων οκτανίων ενω όσα είναι κάτω από 10 λίγότερο έως καθόλου.
Ένας άλλος παραγοντας είνα τα χλμ που έχει κάνει το αυτοκίνητο. Λόγω τριβών στα λίγα χλμ κάιει πιό πολύ.
Εγώ έχω κάνει 40.000 χλμ με 1,6FSI με μέση κατανάλωση από 8,7 έως 9,4lt/100Km. Γύρω στ 9 lt δλδ μέσο όρο.
Το Φ2 είναι συνδεδεμένο με χρόνο και όχι με χλμ. Μηδενίζει κάθε 99 ώρες, 59 λεπτά και 99 δευτερα.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24505 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Με στόκ ρυθμισεις στον κινητηρα:

1.4 160, 16"
πόλη: 10,5lt/100km
εκτός πόλης 7-8lt/100km

Με πρόγραμμα Revo 98Oct

πόλη: 9,5lt/100km (Normal)
πόλη: 11+lt/100km (Με γκαζιάρικο πόδι )
εκτός πόλης 7-8lt/100km

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24506 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Στα 29.600 χλμ έχω μια μέση κατανάλωση Ø² 8,6lt/100km σε 1.4 TSi 122, τα περισσότερα εντός των πυλών...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24507 από nikitas tsi

Εγώ μετά από 26,000χλμ* έχω μια μέση κατανάλωση Ø² 7,6lt/100km (μεικτή) 1.4 - 122.

*Η ένδειξη Ø² από όσο γνωρίζω αφορά τα τελευταία 10,000 χιλιόμετρα του αυτοκινήτου και όχι τα συνολικά που έχουν διανυθεί από την αρχή.

Mαλλον το μπερδευεις με το trip,αυτο μηδενιζει καθε 10000 χλμ εκτος κι'αν το μηδενισεις πατωντας το κουμπι που βρισκεται δεξια στον πινακα οργανων.

Το Φ2 είναι συνδεδεμένο με χρόνο και όχι με χλμ. Μηδενίζει κάθε 99 ώρες, 59 λεπτά και 99 δευτερα.

Σωστα αλλα μηδενιζει μονο το χρονομετρο οχι οι υπολοιπες τιμες.

Νikitas TSi

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24509 από aris
Απαντήθηκε από aris στο θέμα Απ:Κατανάλωση
αντε να μεταφρασουμε τα χιλιομετρα μας ο καθενας σε χρήματα:p

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24531 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Νικίτα η τιμή της κατανάλωσης μηδενίζει και ξεκινάει απο την αρχή όπως και η μέση ταχύτητα. Με το που γράψει 0 στο χρόνο ξεκινάει να ξαναμετράει. Πάντα το ελέγχω αυτό γι' αυτό αναφέρω από 8,7 έως 9,4 αναλόγως τι διαδρομές κάνω.
Ξέρεις πώς μπορείς να το καταλάβεις αυτό?? Όταν γράφει πολλές ώρες, με πολύ δυσκολία αλλάζει η μικτή κατανάλωση. αντίθετα όταν γράφει κάτω από 10, ένα ταξιδάκι χαλαρό να κάνεις μπορέι να σου πέσει η μικτή ακόμα και 0,5 λίτρα.

Και κάτι άλλο που πρέπει να πούμε είναι η πίεση των ελαστικών... παιζει σημαντικό ρόλο μπορεί ν αεπηρεάσει την κατανάλωση μέχρι και κατά 10%!!!

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24532 από nikitas tsi
Θα το κοιταξω και θα σου πω.
Τωρα με το ταξιδι στο Πηλιο θα γραψει αρκετες ωρες.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #24926 από nikitas tsi
H καταναλωση μετα την εκδρομη στο Πηλιο επεσε στα 9.3 λτ/100χλμ (10.3) και η ΜΩΤ ανεβηκε στα 38 (24)

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #68359 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Κατανάλωση

Σκοπός του θέματος είναι να γραφούμε τις εμπειρίες μας σχετικά με την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Απαραίτητα για να υπάρχει μετρό σύγκρισης θα πρέπει να αναφέρονται: το είδος της διαδρομής, το τρόπο οδήγησης, το <βάρος> του αυτοκινήτου, καθώς και το καύσιμο.

Κάνω την αρχή με κάτι που μου έκανε πραγματικά εντύπωση. Στη διαδρομή Αθήνα- Τρίκαλα μέσω Δομοκού περίπου 350χλμ ενώ χρειαζόμουν 30 έως 32λιτ χαλαρή οδήγηση και χωρίς ιδιαίτερο βάρος. Τώρα έκαψε 24λιτ με 3 άτομα, φουλ πράγματα έως 140 ΕΟ, στον Δομοκό ανέβαινα πίτα και καλη 100αρα βενζίνη. Στο πρόγραμμα είχα τη ρύθμιση για 98αρα βενζίνη.

1,4 TSI 2?? PS