Κατανάλωση

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31726 από Coo
Κατανάλωση δημιουργήθηκε από Coo
Σήμερα το πρωί που πήγαινα (ως συνήθως) ..με τις αναθυμιάσεις, μου δημιουργήθηκε η απορία.
Έχει φτάσει ποτέ κανείς να γράφει 0km στα εναπομείναντα χιλιόμετρα που εμφανίζονται στην MFD?
Είναι πραγματική η ένδειξη και αν όχι πόσα ακόμα χιλιόμετρα -περίπου- μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο;

:unsure:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31728 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Λοιπόν, εννοείται πως έχω φτάσει να γράφει 0, και έκανα και περίπου 9 χιλιόμετρα από το 0.
Είχα μία συζήτηση με τον ManosL και μου είπε πως μετά το 0, έχει κάνει περίπου 35-38 χιλιόμετρα...
Το πιθανότερο είναι πως το έχει για λόγους ασφαλείας..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31730 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Και εγώ το έχω κάνει και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό γιατί ήταν Κυριακή και όλα τα πρατήρια στον δρόμο μου ήταν κλειστά. Πρέπει να πήγα γύρω στα 10 χλμ με 0 στην MFD.
θα συμφωνήσω με τον Guardian για το απόθεμα ασφαλείας γιατί αν παρατηρήσετε όταν γράφει 70 χλμ και αρχίζει να σου βγάζει να γεμίσεις στην MFD πέφτουν πολύ γρήγορα τα Χλμ. Στην ουσία δηλαδή μετα από 30-40 χλμ σου δείχνει 0 οπότε λογικά θα έχει για άλλα τόσα.
Πάντως μου έχουν πεί ότι καλό είναι να μην αδειάζει τελέιως το ρεζερβουάρ γιατι μπορεί να σου χαλάσει η αντλία βενζίνης.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31732 από Guardian
gdm1974 έγραψε:

Και εγώ το έχω κάνει και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό γιατί ήταν Κυριακή και όλα τα πρατήρια στον δρόμο μου ήταν κλειστά. Πρέπει να πήγα γύρω στα 10 χλμ με 0 στην MFD.
θα συμφωνήσω με τον Guardian για το απόθεμα ασφαλείας γιατί αν παρατηρήσετε όταν γράφει 70 χλμ και αρχίζει να σου βγάζει να γεμίσεις στην MFD πέφτουν πολύ γρήγορα τα Χλμ. Στην ουσία δηλαδή μετα από 30-40 χλμ σου δείχνει 0 οπότε λογικά θα έχει για άλλα τόσα.
Πάντως μου έχουν πεί ότι καλό είναι να μην αδειάζει τελέιως το ρεζερβουάρ γιατι μπορεί να σου χαλάσει η αντλία βενζίνης.

++1

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31743 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κατανάλωση
gdm1974 έγραψε:

..και όχι μόνο.

Αυτό με τα χιλιόμετρα κάτω των 70 το έχω παρατηρήσει και εγώ. Θυμάμαι στις αρχές είχα τρομοκρατηθεί όταν ξαφνικά από τα 70 είχα βρεθεί στα 30 και έψαχνα εναγωνίως να βρώ βενζινάδικο πηγαίνωντας σαν τη χελώνα! Πρέπει να έφαγα και μερικά ψιλά γαλλικά από αυτούς που ακολουθούσαν... :censored: :xexexexe:

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31766 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Κατανάλωση
gdm1974 έγραψε:

Σωστός ο Γιώργος!
Κι εμένα μου έχει τύχει να κάνω με 0 χιλιόμετρα κάτι παραπάνω από 10. Σίγουρα είχα περισσότερα, καθότι αυτό που λέει ο Γιώργος όντως συμβαίνει. Μετά τα 80 εναπομείνατα χιλιόμετρα η ένδειξη κάνει βουτιές. Έτσι τα 0 φτάνονται μετά από μόλις 15 η 20 χιλιόμετρα περίπου. Ίσως είναι περισσότερο εκβιαστική η ένδειξη από ένα σημείο και μετά ώστε να σε κάνει να πας να γεμίσεις.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31787 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Το 'χω παρατηρήσει και γώ αυτό με την ένδειξη να κάνει βουτιές !

Οφείλω να ομολογήσω τα πράγματα έγιναν χειρότερα στα 6 άρια Golf σε αυτό το θέμα.. σ'αυτό της γυναίκας μου, παρκάρεις το αμάξι με ένδειξη 20 εναπομείναντα χλμ και μετά απο μερικές ώρες μόλις ξεκινήσεις γράφει 10 χλμ πιο λίγα ! το παρατηρώ κάθε φορά πριν επαναγεμίσει..

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

• ManosL
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31882 από ManosL
Απαντήθηκε από ManosL στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Πράγματι μου έτυχε σε επιστροφή από Κέρκυρα να μου γράψει 0Km σην Αθ-Κορ, στις σύραγγες της Κακιάς Σκάλας.
Γέμισα σε βενζινάδικο στο ποτάμι και πήρε αν θυμάμαι καλά 58,5 λίτρα, άρα είχε μέσα ακόμα περίπου 2 λίτρα minimum. Στη πράξη ένα ρεζερβουάρ 60L αν το γεμίσεις όχι έως το 1ο χτύπημα της αντλίας αλλά μέχρι τέρμα πάνω παίρνει τουλάχιστον 61-62L)

Πιστεύω ότι με το που θα δούμε ένδειξη 0Km έχουμε σε εθνική με νορμαλ οδήγηση περίπου 60-70 χλμ (ανάλογα και με τον κινητήρα βέβαια) ή ~ 50Km στη πόλη.

Το ίδιο περίπου (+65Km σε πόλη από την ένδειξη 0Km) είχα διαπιστώσει με TOYOTA AVENSIS 1.6 (που έχω ακόμα, γιατί δεν το 'χω πουλήσει εδώ και 4 μήνες με την @!@#@!@@ κρίση :tsantila: ) καθώς κ ένας φίλος με TOYOTA AVENSIS 1.8 (μάλιστα εκείνος το έφτασε στο όριο κ έμεινε κάπου στην Αττική Οδό)

Προφανώς πιστεύω το έχουν σαν συνήθη πρακτική οι κατασκευαστές για να μας "πιέζουν" αρκετά νωρίτερα ώστε να μη μένουμε. Σου λέει τι διάολο, ακόμα κι αν τότε το πάρουν χαμπάρι, σε 50-60Km θα βρουν ανοιχτό βανζινάδικο!

Αχ πότε θα καθιερωθούν γενικευμένα οι αυτόματοι πωλητές που βίσκεις συχνά σε νησιά - τουριστικές περιοχές :smoke: κ πολλές φορές μου φάνηκαν χρησιμότατοι!

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31883 από Coo
ManosL έγραψε:

Το ίδιο περίπου (+65Km σε πόλη από την ένδειξη 0Km) είχα διαπιστώσει με TOYOTA AVENSIS 1.6 (που έχω ακόμα, γιατί δεν το 'χω πουλήσει εδώ και 4 μήνες με την @!@#@!@@ κρίση :tsantila: ) καθώς κ ένας φίλος με TOYOTA AVENSIS 1.8 (μάλιστα εκείνος το έφτασε στο όριο κ έμεινε κάπου στην Αττική Οδό)

Έπαθε ζημιά το αυτοκίνητο;

Δημήτρης

• ManosL
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31889 από ManosL
Απαντήθηκε από ManosL στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Όχι, δεν έπαθε τίποτα, του έβαλε από ένα μπετονάκι και έφυγε. Βέβαια τότε ήταν σχεδόν καινούργιο (εταιρικό, ήταν merchandizer και γύρναγε όλη μέρα) οπότε δεν θα είχε καθόλου βρωμιές το ντεπόζιτο.

Σίγουρα πάντως δεν είναι καλό να εξανλούμε το ντεπόζιτο, απλά πιο πολύ το έχω αναφέρει για να μη μας πιάνει πανικός :scared: όταν δούμε την ένδειξη 0km. Και σε 30-40 Km να βάλουμε βενζίνη δεν τρέχει κάτι...

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31891 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κατανάλωση
ManosL έγραψε:

Γέμισα σε βενζινάδικο στο ποτάμι και πήρε αν θυμάμαι καλά 58,5 λίτρα, άρα είχε μέσα ακόμα περίπου 2 λίτρα minimum. Στη πράξη ένα ρεζερβουάρ 60L αν το γεμίσεις όχι έως το 1ο χτύπημα της αντλίας αλλά μέχρι τέρμα πάνω παίρνει τουλάχιστον 61-62L)

Πάντως τα EOS εχουν 55 λιτρα ρεζερβουάρ.Μην ξαναβάλεις απο το συγκεκριμενο βενζιναδικο , κλέβει!!!

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31895 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
rallakias έγραψε:

ManosL έγραψε:

Πάντως τα EOS εχουν 55 λιτρα ρεζερβουάρ.Μην ξαναβάλεις απο το συγκεκριμενο βενζιναδικο , κλέβει!!!

55 λίτρα είναι το ντεπόζιτο χώρις τη ρεζέρβα.. η ρεζέρβα είναι 7 λίτρα άρα 62 είναι το ολικό.. Το γράφει στα τεχνικά χαρακτηριστικά στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες του αμαξιού.

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31911 από gdm1974
Απαντήθηκε από gdm1974 στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Νομίζω ότι τα 1,6 και 1,4 έχουν 55 και τα 2,0 έχουν 60 αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31912 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Παντως οσοι εχουν vag-com μπορουν να δουνε ποσα λιτρα βαλανε στο βενζιναδικο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31913 από Guardian
Πως Νικήτα?

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31914 από nikitas tsi
Aνοιγουμε το vcds,
select,
17-instruments
και διαλεγουμε adv.meas.blocks.
Θα εμφανιστει μια φουσκα με επιλογες,μεταξυ αλλων ενδιαφεροντων παραμετρων λειτουργιας τικαρουμε το fuel level.
Θα μας εμφανισει το εναπομειναν καυσιμο σε λιτρα και μαλιστα με ακριβεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31915 από Guardian
merci...

Franz Kafka
Σπύρος

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31916 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κατανάλωση
golfmkv89 έγραψε:

rallakias έγραψε:

ManosL έγραψε:

55 λίτρα είναι το ντεπόζιτο χώρις τη ρεζέρβα.. η ρεζέρβα είναι 7 λίτρα άρα 62 είναι το ολικό.. Το γράφει στα τεχνικά χαρακτηριστικά στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες του αμαξιού.

55 λιτρα ειναι ολοκληρο το ντεπόζιτο ,εκ των οποίων κάποια (7 ?? ) ειναι ρεζέρβα.
Για τσέκαρέ το.

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31917 από Guardian
nikitas tsi έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ το συγκεκριμένο που αναφέρεις...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48262 από panagiotis
Απαντήθηκε από panagiotis στο θέμα Απ:Κατανάλωση
χθες στην επιστροφη μου απο γρεβενα συνεβει το εξης.ενω η ενδειξη της καταναλωσης μεχρι το αγιο στεφανο ηταν κολλημενη στο 8,8λιτρα με 9λιτρα στα 100χλμ (eos 1600 fsi )ξαφνικα αρχισε να κατεβαινει καταναλωση με καταιγιστικους ρυθμους κ να βλεπω το απιστευτο 4,4 λιτρα στα 100χλμ. ερωτω λοιπον. ειναι φυσιολογικο η κατι τρεχει

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48263 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:Κατανάλωση
Γελάδι έγραψε:

Μετά τα 80 εναπομείνατα χιλιόμετρα η ένδειξη κάνει βουτιές. Έτσι τα 0 φτάνονται μετά από μόλις 15 η 20 χιλιόμετρα περίπου. Ίσως είναι περισσότερο εκβιαστική η ένδειξη από ένα σημείο και μετά ώστε να σε κάνει να πας να γεμίσεις.

Εγώ μπορώ να πω ότι δεν ισχύει αυτό. Έχω παρατηρήσει ότι η ένδειξη της βενζίνης αυξομειώνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Δηλαδή μου έχει τύχει να γράφει ότι απομένουν 40km και με ήρεμη οδήγηση ρίχνοντας την μέση κατανάλωση, να μου λέει πιο μετά ότι απομένουν 60km. Πράγμα πολύ λογικό.

Τώρα, στα 0 το είχα φτάσει μια φορά για καμιά 10αρια km. Πάντως αφού η ρεζέρβα κρατάει 7 λίτρα, θα μπορείς να πας άνετα γύρω στα 50km χωρίς να γεμίσεις. Βέβαια τα σκουπίδια παραμονεύουν...

@Panagiotis: Μήπως ήσουν σε κατηφόρα;

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48266 από nikitas tsi
Eβλεπες τον μεσο ορο ή τη στιγμιαια καταναλωση Παναγιωτη?

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48270 από Γελάδι
dragonfighter έγραψε:

Γελάδι έγραψε:

Μετά τα 80 εναπομείνατα χιλιόμετρα η ένδειξη κάνει βουτιές. Έτσι τα 0 φτάνονται μετά από μόλις 15 η 20 χιλιόμετρα περίπου. Ίσως είναι περισσότερο εκβιαστική η ένδειξη από ένα σημείο και μετά ώστε να σε κάνει να πας να γεμίσεις.

Εγώ μπορώ να πω ότι δεν ισχύει αυτό. Έχω παρατηρήσει ότι η ένδειξη της βενζίνης αυξομειώνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Δηλαδή μου έχει τύχει να γράφει ότι απομένουν 40km και με ήρεμη οδήγηση ρίχνοντας την μέση κατανάλωση, να μου λέει πιο μετά ότι απομένουν 60km. Πράγμα πολύ λογικό.

Τώρα, στα 0 το είχα φτάσει μια φορά για καμιά 10αρια km. Πάντως αφού η ρεζέρβα κρατάει 7 λίτρα, θα μπορείς να πας άνετα γύρω στα 50km χωρίς να γεμίσεις. Βέβαια τα σκουπίδια παραμονεύουν...

Ότι παίζει η αυτονομία ανάλογα με την κατανάλωση εννοείται ότι μεταβάλλεται. Εγω όμως εννοώ ότι με τον ίδιο ρυθμό οδήγησης, ο ρυθμός που πέφτει από τα 80χλμ περίπου και κάτω είναι πολύ πιο γρήγορος. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και 0χλμ να γράψει μπορείς άνετα να κάνεις αλλα 20+

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48271 από Γελάδι
Παναγιώτη προφανώς έβλεπες την στιγμιαία κατανάλωση.
Εάν όχι τότε απλά δεν εξηγείται με τίποτα.

Εγώ όταν έρχομαι από Βόλο στην Αθήνα μου γράφει μία μέση κατανάλωση 7,2.
Από τον Άγιο Στέφανο και μέχρι να φτάσω σπίτι μου πάντα πέφτει 0,1 με 0,2 επειδή είναι κατηφορικό εκείνο το σημείο.
Ακόμη και 6,6lt/100km να έχω σαν κατανάλωση (επειδή εχει τύχει να το γράψει και αυτό...) μέχρι να φτάσω σπίτι είχε πάει 6,5lt/100km

Το παραπάνω που σου έγραψα διακιολογείται. Το δικό σου όμως με τίποτα.

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #48274 από Coo
Εγώ χθες που γύρισα από Λάρισα έγραψα 6,3 (!) σε όλη τη διαδρομή αφού η ταχύτητα μου κυμαινόταν από 100-120max λόγω κίνησης από τους επιστροφείς.
Συμφωνώ με το Γελάδι μας, ίσως πάτησες τη στιγμιαία κατανάλωση και όχι το μέσο όρο (όταν εμφανίζει τον μ.όρο εμφανίζεται και ένα σύμβολο Ø δίπλα στο νούμερο). Μόνο τότε ακούγεται λογικό. Ακόμα και στο 0.0 να πήγαινε η κατανάλωση σου σε κάποιο κατηφορικό κομμάτι από τα 8.8 να πάει στα 4.4 πρέπει να πας τσάμπα...200χιλιόμετρα! Οπότε κατα 99% πάτησες το κουμπί στο τιμόνι και σου άλλαξε σε στιγμιαία κατανάλωση.

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi