LPG Φυσικο αεριο

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68506 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Χρήστο σε ford transit φίλου μου που είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα η διαγνωση ηταν πολυ χειροτερη...... Οι μισές βαλβίδες ραγισμένες και οι άλλες μισές σπασμένες στην κεφαλή. Κόστος επισκευής 1700€. Δεν ξαναχρησιμοποιήσε ποτέ το γκάζι απο τότε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68510 από nik
Απαντήθηκε από nik στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
απ οσο ξερω που μου ειπαν η αλλαγη μπεκ εχεο κοστος στα 500 ευρω περιπου

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68541 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Σε αυτή την περίπτωση ο Χ τοποθέτης υγραερίου τι θέση παίρνει?

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68552 από nik
Απαντήθηκε από nik στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
o τοποθετης σου λεει οτι δε φερει καμια ευθύνη και πρεπει να τον κυνηγήσεις δικαστηκα πιασ το αυγο και κουρευτο μετα

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68553 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Σωστα Νικ. Στην περιπτωση του φίλου μου ο γκαζάς έλεγε οτι φταίει η αντιπροσωπεία και η αντιπροσωπεία οτι φταίει ο γκαζάς. Ειναι ηλίου φαεινότερο οτι 90% φταίει ο γκαζάς αλλά για να το αποδείξεις πρέπει να ξοδέψεις πολλά σε δικαστήρια κτλ κτλ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68554 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Λογικό είναι να μη παίρνει κανένας την ευθηνή. Οι κινητήρες και τα εξαρτήματα τους φτιάχτηκαν για να καίνε βενζίνη. Το υγραέριο έχει διαφορετική χημική σύνθεση από τη βενζίνη που επηρεάζει τα υλικά. Τα σημεία του βγαίνουν τα περισσότερα προβλήματα είναι: Στα μπεκ άμεσου ψεκασμού όπου εκεί όσο και να το θέλουμε με την εκτόνωση το υγρό υγραέριο γίνετε αέριο όποτε το μπεκ δε ψύχεται. Και στις βαλβίδες όπου είναι πιο ευαίσθητες από τα αλλά υλικά και φθείρονται πιο άμεσα. Το θέμα είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις το πρόβλημα θα εμφανιστεί μακροπρόθεσμα που εκεί ο εγκαταστάτης δε θα πάρει την ευθύνη (που την έχει) και το συνεργείο μπορεί να σου αποδείξει αμέσως ότι φταίει το υγραέριο. Και για να μην ειπωθούν διάφορα οι εγκαταστάτες και οι εταιρίες που εκπροσωπούν μπορεί να είναι άριστοι σε αυτό που κάνουν το πρόβλημα όμως είναι το ίδιο το καύσιμο.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70822 από cyberten
Απαντήθηκε από cyberten στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Επισυνάπτω 3 αρχεία από συνέντευξη του Κ. Βάτσου για ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων (εγώ ακόμα το σκέφτομαι να κάνω τη μετατροπή...).

www.youtube.com/watc...g
www.youtube.com/watc...g
www.youtube.com/watc...g

Ξέχασα να πω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να ψάξει κανείς να βρει από την ιστοσελίδα www.adac.de τα βίντεο που αναφέρονται σχετικά με δοκιμές σύγκρουσης (crash-test) αυτοκινήτων με καύσιμα βενζίνη, υγραέριο, πετρέλαιο κλπ.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70823 από cyberten

cyberten έγραψε: Ξέχασα να πω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να ψάξει κανείς να βρει από την ιστοσελίδα www.adac.de τα βίντεο που αναφέρονται σχετικά με δοκιμές σύγκρουσης (crash-test) αυτοκινήτων με καύσιμα βενζίνη, υγραέριο, πετρέλαιο κλπ.

Επειδή το adac δε λέει να φορτώσει, βρήκα από youtube κάτι σχετικό:
www.youtube.com/watc...k

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70825 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Για φυσικό αέριο το έχει σκεφτεί κανείς;

Από wikipedia:

Το υγραέριο ή LPG (προπάνιο ή βουτάνιο) δεν πρέπει να συγχέεται με το φυσικό αέριο (CNG) που είναι κυρίως μεθάνιο (λαμβάνεται με εξόρυξη από το υπέδαφος). Επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το υγραέριο να συγχέεται με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Το φυσικό αέριο (CNG) εκτός του ότι είναι πιο ασφαλές σε περίπτωση διαρροής, αφού είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, είναι και πιο φθηνό ως καύσιμο.
Επίσης, δεν οδηγεί σε φθορά των βαλβίδων όπως το LPG.

Επίσης η VW λάνσαρε πρόσφατα μια εργοστασιακή έκδοση του VW UP με φυσικό αέριο (CNG).
Η Kosmocar αναφέρει πως με 2,8 ευρώ μπορεί κάποιος να διανύσει με το eco up! 100 χλμ.

Σχετικά άρθρα:
www.econews.gr/2013/.../
www.diffen.com/diffe...G
www.tanea.gr/news/ec.../
www.4tforum.gr/phpBB...0

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70826 από cyberten
Το φυσικό αέριο δυστυχώς μπορείς να το έχεις μόνο εργοστασιακά δηλαδή με την αγορά νέου αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω αυξημένου βάρους των δεξαμενών περίπου 300kg έξτρα βάρος για τα 45kg καυσίμου. Σε ότι αφορά τις πληροφορίες από το Wikipedia, δεν ξέρω πόσο έγκυρες είναι γιατί μπορεί καθένας να ποστάρει κάτι χωρίς να το γνωρίζει καλά (ουσιαστικά δεν είναι επίσημη πληροφορία). Ωστόσο τα περισσότερα ερωτήματα όλων μας απαντούνται στα βίντεο που επισύναψα πιο πάνω και θεωρώ ότι αξίζει κάποιος να τη δει παρά τα 45 λεπτά συνολικά που πλησιάζει η εκπομπή.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70827 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Γενικά σαν πρόταση όπως μου τα είπε ο Γιάννης σήμερα μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρων. Θα προτιμούσα όμως να έβλεπα και μερικές εφαρμογές ή τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ως κάτι νέο πριν βγουν συμπεράσματα.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70842 από cyberten
Αν θες να δεις εφαρμογές μπορείς να δοκιμάσεις στην ιστοσελίδα του Κ. Βάτσου www.autodynamiki.gr στην ενότητα videos έχει, νομίζω, τρία από δοκιμές αυτοκινήτων και μερικά άλλα από απλές επιδείξεις. Φυσικά μπορείς να δεις και αλλού επιδεικνυόμενα αυτοκίνητα π.χ. www.kanteres.gr / www.qgas.gr . Κατά την άποψή μου όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα κάπου αλλού videos από δοκιμές αυτοκινήτων που έχουν υποστεί μετατροπή. Σε περίπτωση που δεν είμαι σωστά ενημερωμένος, να μου το πείτε γιατί με ενδιαφέρει για το δικό μου όχημα ;)!

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70843 από dragonfighter
Αυτοί κάνουν εγκατάσταση LPG (υγραέριο), δεν είδα να αναφέρουν κάπου για CNG (φυσικό αέριο)...
Επίσης το φυσικό αέριο μπορείς να το έχεις και με μετατροπή.
www.youtube.com/watc...A

Τέλος το wikipedia, για ότι γράφεται, έχει και τις πηγές του στο τέλος, οπότε μόνο αξιόπιστο δεν είναι.

Φιλικά πάντα

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70844 από dragonfighter
Η Volkswagen προκειμένου να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών CO2 των μοντέλων της και να πληροί της απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στους κινητήρες διπλού καυσίμου, βενζίνης - φυσικού αερίου, τεχνολογίας TGI. Το Μάρτιο, η VW είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Golf TGI BlueMotion, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το 5θυρο αμάξωμα στα τέλη καλοκαιριού, ενώ το φθινόπωρο θα διατεθεί με το στέισον βάγκον αμάξωμα.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Το Golf 1.4 TGI αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής, καταναλώνει 3,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χλμ. (αντιστοιχούν σε σχεδόν 3,5 ευρώ), εκπέμπει μόλις 94 γρ./χλμ. CO2 και έχει αυτονομία περίπου 420 χιλιόμετρα. Με την χρήση βενζίνης καταναλώνει 5,3 λτ./100 χλμ. καυσίμου, ενώ συνδυαστικά η θεωρητική αυτονομία (με 15 κιλά φυσικό αέριο και 50 λτ. βενζίνη) φτάνει τα 1.360 χλμ. Επίσης, με το DSG7 κιβώτιο επιτυγχάνει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2 (3,4 κιλά/100 χλμ. CNG, 5.0 λτ./100 χλμ. βενζίνης και 92 γρ./χλμ. CO2). Όσον αφορά στις επιδόσεις του Golf 1.4 TGI επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 194 χλμ./ώρα.

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70845 από cyberten
Απαντήθηκε από cyberten στο θέμα Re:Re: LPG Φυσικο αεριο
Φίλε Dragonfighter, επειδή ρωτησα για το αν υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής σε CNG παρακινουμενος απο το video που ποσταρες, εχω ηδη επισημανει νωρίτερα οτι από την απάντηση που πήρα μου επισημάνθηκε ότι η δεξαμενη / οι δεξαμενες ζυγίζουν για τα 45 kg CNG περίπου 300kg. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν ειναι μονο το βάρος των δεξαμενών αλλα οτι η μετατροπή για καυση CNG απαιτεί επαναπρογραμματισμο του εγκεφαλου του αυτοκινητου πραγμα που δεν ισχυει στα φορτηγά / φορτηγακια (δεν ξερω γιατι, ετσι μου ειπαν). Αυτος ειναι και ο λογος που το μονο βιντεο μετατροπης cng στο ελληνικο διαδίκτυο ειναι αυτο της εφημερίδας citypress.
Τώρα σε ότι αφορά ό,τι έγραφες στο μήνυμα σου πιο πάνω για το wikipedia, δέχομαι να ποστάρεις το link από όπου αντέγραψες το κείμενο που πόσταρες για να μπορώ να διαπιστώσω το πόσο αξιόπιστος είναι ο συγγραφέας του παραπάνω σχολίου. Για να μην μπλέκουμε όμως το θέμα, επαναδιατυπώνω την άποψη μου μην τυχόν και παρεξηγήθηκα. Το Wikipedia δεν αποτελεί επίσημη εγκυκλοπαίδεια επειδή ακριβώς είναι "ανοιχτού περιεχομένου" και μπορεί ο καθένας να διαλέξει ένα αντικείμενο και να προσπαθήσει να γράψει γι'αυτό με ό,τι γνωρίζει. Δεν μπορεί δηλαδή να συγκριθεί με την Britanica! Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμισω ότι το παρόν θέμα είναι διπλού περιεχομένου LPG / CNG και αρχικά ξεκίνησε μόνο ως LPG γιατί όλοι για το υγραέριο έγραφαν (παρόλο που είχε διπλό τίτλο). Τώρα βέβαια που υπάρχει και η δυνατότητα για CNG μετατροπές ή μη (εννοώ φυσικά αγορά νέων αυτοκινήτων με CNG), συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να μεταφερθούν όποια σχόλια κριθούν απαραίτητο σε μια νέα οντότητα. Δεν νομίζω να με κατηγορείς όμως με το σχόλιό σου

dragonfighter έγραψε: Αυτοί κάνουν εγκατάσταση LPG (υγραέριο), δεν είδα να αναφέρουν κάπου για CNG (φυσικό αέριο)...

ότι έχω δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις επειδή, πάντα κατά την άποψή μου, δεν το επέτρεψα γράφωντας αόριστα.

Παντα και μονο φιλικα, αλίμονο! Σκοπός είναι να ανοίξει ο ένας τα μάτια του άλλου και όχι να του τα βγάλει... :good: !

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #70870 από cyberten

cyberten έγραψε: Επειδή το adac δε λέει να φορτώσει, βρήκα από youtube κάτι σχετικό:

Μπόρεσα και φόρτωσα το Adac.de και επισυνάπτω τις δοκιμές που έκαναν.
www.adac.de/infotest...0
Δυστυχώς είναι στα Γερμανικά αλλά εάν έχετε εγκατεστημένο τον Google Chrome θα σας το μεταφράσει αυτόματα. Τέλος σας ενημερώνω ότι η σελίδα έχει καρτέλες όπου παρουσιάζονται σχετικά video και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71830 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα LPG Φυσικο αεριο
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανάβει το "πράσινο φως" για την εισαγωγή της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο και στην Ελλάδα.
Επιχειρείται στο μεταξύ να αρθούν τα εμπόδια για την αύξηση της κυκλοφορίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε παρέχεται ουσιαστικά η δυνατότητα μετατροπής του κινητήρα ενός αυτοκινήτου σε διπλής καύσης, ώστε να μπορεί να κινείται με συμβατικά καύσιμα αλλά και με φυσικό αέριο.
Παράλληλα ορίζεται ότι το πολύ σε έξι μήνες θα υπάρξει απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία θα καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα εγκατασταθούν στους υφιστάμενους ή υπό αδειοδότηση στεγασμένους ή υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων και στα δημόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, θεσμοθετούνται οι διαδικασίες μετατροπής, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο, μειώνει σημαντικά το κόστος.
Οι μετατροπές των κινητήρων θα πραγματοποιούνται πλέον με χρήση εγκεκριμένων εξαρτημάτων από κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη συσκευών αερίων καυσίμων, ενώ για τα τροποποιημένα οχήματα που θα κινούνται με καύσιμο πεπιεσμένο φυσικό αέριο, όπως και για όσα κινούνται με καύσιμο υγραέριο, θα πραγματοποιείται έλεγχος διασκευασμένου κινητήρα από τα ΚΤΕΟ και σχετική αλλαγή άδειας, για την οποία θα απαιτείται παράβολο που θα οριστεί πιθανότατα στα 75 ευρώ.
Σήμερα η μετατροπή ενός κινητήρα ώστε να δουλεύει και με φυσικό αέριο υπολογίζεται ότι κοστίζει από 1.500 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι τιμές σταδιακά θα πέσουν.
Πηγή: Έθνος

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71840 από cyberten
Για να βλεπουμε σιγα-σιγα και τιμές από μετατροπές CNG... Μέχρι στιγμής δεν έχω δει τίποτα σε σχετικούς ιστότοπους αλλά αυτά το εύρος τιμών που δίνει το άρθρο μου φαίνονται λίγα (αν και δεν έχω συνολική εικόνα).

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71842 από dragonfighter
Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά ανάλογα βέβαια και την τιμή μετατροπής...
Αλλιώς με βλέπω με καμιά μηχανή για 2η μετακίνηση. :silly:

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71851 από Coo

dragonfighter έγραψε: Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά ανάλογα βέβαια και την τιμή μετατροπής...
Αλλιώς με βλέπω με καμιά μηχανή για 2η μετακίνηση. :silly:

Εγώ TSi δεν πειράζω.. Έχω τη μηχανούλα μου και το Eos μόνο για καμια βόλτα/ταξιδάκι. Τις άλλες μέρες στο γκαράζ.

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71853 από cyberten

Coo έγραψε: Εγώ TSi δεν πειράζω.. Έχω τη μηχανούλα μου και το Eos μόνο για καμια βόλτα/ταξιδάκι. Τις άλλες μέρες στο γκαράζ.

Τυχερός εσύ! Κι εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Αρκεί να τα "βρούμε" στο χρηματικό!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71855 από Coo

cyberten έγραψε:

Coo έγραψε: Εγώ TSi δεν πειράζω.. Έχω τη μηχανούλα μου και το Eos μόνο για καμια βόλτα/ταξιδάκι. Τις άλλες μέρες στο γκαράζ.

Τυχερός εσύ! Κι εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Αρκεί να τα "βρούμε" στο χρηματικό!

Τα $$ σε βενζίνες που έχω γλιτώσει τα τελευταία δύο χρόνια (με scooter και μηχανή) μη σου πω πως έχω κάνει απόσβεση ήδη.. :hahaha:
Πάντως -ειδικά για Tsi- όσες εγγυήσεις και αν μου έδιναν αέριο δε θα έβαζα. Πιστεύω πως ένας κινητήρας σχεδιάζεται με μία φιλοσοφία. Όταν πας να του την αλλάξεις (αέριο, ιπποδυνάμεις, προγράμματα κλπ) άστα βράστα. Κάποια στιγμή θα τον πάρεις ολόκληρο ή τμήμα του στο χέρι..

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71856 από cyberten

Coo έγραψε: Τα $$ σε βενζίνες που έχω γλιτώσει τα τελευταία δύο χρόνια (με scooter και μηχανή) μη σου πω πως έχω κάνει απόσβεση ήδη.. :hahaha:
Πάντως -ειδικά για Tsi- όσες εγγυήσεις και αν μου έδιναν αέριο δε θα έβαζα. Πιστεύω πως ένας κινητήρας σχεδιάζεται με μία φιλοσοφία. Όταν πας να του την αλλάξεις (αέριο, ιπποδυνάμεις, προγράμματα κλπ) άστα βράστα. Κάποια στιγμή θα τον πάρεις ολόκληρο ή τμήμα του στο χέρι..

Για τα προγράμματα κλπ. συμφωνώ κι εγώ - δεν ασχολιέμαι. Όμως ειδικά για το φυσικό αέριο, θεωρώ ότι η ίδια η VW διαθέτει, πλέον και στη χώρα μας, το VW Passat 1.4TSi Ecofuel που έχει ακριβώς ίδιο κινητήρα με το "απλό" Passat 1,4TSi (μην τυχόν και θεωρηθεί ότι επειδή συνδυάζει το Ecofuel turbo & compressor πως κάτι αλλάζει στον κινητήρα). Δεν βλέπω δηλαδή κάποιο ρίσκο στη μετατροπή αυτή. Μπορώ να πω ότι πιο πολύ σκεφτόμουν τη μετατροπή σε υγραέριο παρά σε φυσικό αέριο!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71857 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Re:LPG Φυσικο αεριο
Μηχανή οδηγουσα αλλά την έδωσα πριν πάρω το EOS.
Προτιμώ να το μετατρεψω σε CNG και να υπάρχει μικρός κίνδυνος για τον κινητήρα παρά μεγάλος για εμένα!

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #74040 από cyberten
Τελικά το πήρα απόφαση και το έβαλα. Συνολικό κόστος 1600€ το κιτ και 50€ ΚΤΕΟ. Μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά σε όλο το εύρος στροφών. Βέβαια το έχω μόλις 2 ημέρες οπότε περισσότερα εν καιρώ. Έχω όμως τη διαίσθηση ότι όταν "τουρμπίζει" ανεβάζει πιο άνετα στροφές ίσως όμως είναι και στο μυαλό μου... Θα δείξει! Σε ότι αφορά τώρα την καύση του LPG, επειδή δεν έβαλα υγρό ψεκασμό για πολλούς λόγους, μου καίει 90-95% LPG και το υπόλοιπο βενζίνη αναλόγως του φορτίου πάντα. Οι τεχνικοί μου πρότειναν για να μη μένει πολύ καιρό η ίδια βενζίνη στο ντεπόζιτο ποτέ να μη γεμίζω αλλά μόλις πέφτω κάτω από το 1/4 του συνολικού να βάζω ένα 20€. Αν κάποιος επιθυμεί περισσότερες λεπτομέρειες είμαι διαθέσιμος.

Συντονιστές: nikitas tsi