Αφαίρεση πνίχτη σε TSI 160HP καλό ή κακό

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #64415 από thodoris
Αφαίρεση πνίχτη σε TSI 160HP καλό ή κακό δημιουργήθηκε από thodoris
Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα ποστ σε άλλα φόρουμ για το θέμα αν είναι καλό ή όχι να αφαιρούμε τον πνίχτη από το φιλτροκουτι σε TSI 160HP. Προσωπικά εγώ τον έχω αφαιρέσει, η διάφορα που έχω δει είναι μόνο στον ήχο, από εκεί και περά στο φίλτρο Κ&Ν που έχω βάλει είδα μια μικρή διαφορά ως προς τη βρωμιά στη πλευρά της εξόδου μετά από 10.000χλμ.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #64416 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Αφαίρεση πνίχτη σε TSI 160HP καλό ή κακό
Νομίζω πως όλα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Αν εννοείς την εισαγωγή στο κουτί, αυτή βοηθάει στο να περνάει ο αέρας σε συγκεκριμένη ποσότητα και κατεύθυνση στο φίλτρο. Μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα δεν ξέρω αν κάνει κακό να πειράξεις την εισαγωγή ή να αφαιρέσεις το κουτί. Ο θόρυβος είναι πράγματι πιο εντυπωσιακός στο αυτί, αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο και το ρίσκο (?)..

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #64417 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Αφαίρεση πνίχτη σε TSI 160HP καλό ή κακό
Kαποτε ο rallakias ειχε κανει καποια test με το vagcom.
Eιχε μετρησει την ιπποδυναμη με τον πνιχτη αλλα και χωρις αυτον.
Η ιπποδυναμη και η ροπη χωρις πνιχτη ειχαν εκτοξευθει(καπου 5 αλογα πανω και κανα κιλο ροπης),αλλα μετα απο μερικες μερες που το επανελαβε ηταν πολυ κατω οι τιμες ακομη και απο τις αντιστοιχες του πνιχτη.
Ο λογος;
Ο πνιχτης λειτουργει και ως διαχυτης,δηλαδη στελνει τον κρυο αερα σε ολο το εμβαδο του φιλτρου.
Αν βγαλουμε τον διαχυτη τοτε ο αερας δεν διαχεεται σε ολο το φιλτρο αλλα πρεπει να περασει σχεδον απο το ιδιο σημειο που βρισκεται η σωληνα εισαγωγης.
Αυτη η μεθοδος μπορει παροδικα να αποδιδει αλλα συντομα μαζευει ολες τις βρωμιες του περιβαλλοντος σε ενα σημειο του φιλτρου ριχνοντας ραγδαια την αποδοση του.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 13 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #64434 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Αφαίρεση πνίχτη σε TSI 160HP καλό ή κακό
Το διάβασα το πείραμα του Βασίλη και όντως ήταν πολύ ενδιαφέρον. Προσωπικά πιστεύω ότι εξαρτάται και από το φίλτρο που έχουμε βάλει. Αν είναι το κλασικό χάρτινο πιστεύω πως δε χρειάζεται γιατί έχει έχει μεγάλη αντίσταση στον αέρα και αναγκαστικά διαχέεται σε όλη την επιφάνεια. Στο Κ&Ν πιστεύω πως πιθανόν χρειάζεται επειδή έχει μικρή αντισταση και οντως το μεγαλυτερο ποσοστο της αναρροφησης γινεται από το μισο φιλτρο

1,4 TSI 2?? PS