Καίω λάδι (;)

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65900 από cyberten
Καίω λάδι (;) δημιουργήθηκε από cyberten
Καλησπέρα!

Έχω 38000 χλμ περίπου και το τελευταίο σέρβις έγινε στα 36000 (το Σεπτέμβρη του 2012 στον Tσακουλέρη στο Αιγάλεω) κι αυτό επειδή το αυτοκίνητο ήταν πριν το αγοράσω σε ακινησία για ένα έτος. Για όσους δεν γνωρίζουν είμαι κάτοχος SKODA Superb 1.8T 6/2009 (κινητήρας Tsi). Την Παρασκευή (πριν από 3 ημέρες δλδ) φεύγωντας από δουλειά μου ανάβει στο check control πορτοκαλί ένδειξη για λάδια. Βγαίνω έξω, ανοίγω καπό και μετράω με το μετρητή και βλέπω ότι είμαι κάτω από το minimum. Από το βιβλιαράκι του κατασκευαστή βλέπω ότι μπορώ να διανύσω περίπου 100χλμ ακόμα και ευτυχώς πολύ κοντά μου (1 λεπτό απόσταση με αμάξι) είναι ένα βενζινάδικο BP όπου πάω και ξαναμετράω λάδια (με το ίδιο αποτέλεσμα όμως) και μετά συμπληρώνω λίγο περισσότερο από 1.5lt λαδιού Castrol 10W-40 (ο κωδικός ίσως δεν είναι σωστός αλλά ήταν για 10000 χλμ). Θυμάμαι ότι στο σέρβις ο Τσακουλέρης μου είχε πει ότι που και που θα συμπληρώνω λαδάκι γιατί το καίει αλλά η συγκεκριμένη ποσότητα που έβαλα σας φαίνεται φυσιολογική;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65903 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Καίω λάδι (;)
Λοιπόν, μηχανικός δεν είμαι, αλλά δεν νομίζω να είναι κάποιος μηχανικός για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αποκλείεται να έφαγες 1,5lt λάδι σε 2.000χλμ.
Όταν κάποιος λέει να συμπληρώνεις φαντάζομαι εννοεί περίπου 200-300ml στα 10.000χλμ. Όχι αυτό το πράμα όμως. Μήπως χάνεις από κάπου; Έχεις τσεκάρει για διαρροές;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65904 από cyberten
Απαντήθηκε από cyberten στο θέμα Καίω λάδι (;)
Ναι έχω τσεκάρει. Εκεί που το παρκάρω στη δουλειά είναι ευθεία και δεν βλέπω κάτι. Επίσης στο σπίτι παρόλο που είμαι σε κατηφόρα (παρκάρω με τη μούρη με φορά ίδια με την κατηφόρα) και πάλι δε βλέπω κάτι.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65905 από Γελάδι
Τότε μάλλον θα πρέπει να ελέγξεις τον καθρέπτη σου. Εννοώ ότι θα πρέπει να δεις αν όντως σου καίει λάδι (δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με μετρήσεις) καθώς γκαζώνεις και τί καυσαέρια βγάζεις. Νομίζω αν μπλεβίζουν είναι ένδειξη ότι καίει. Ίσως κάνω λάθος οπότε ας με διορθώσει κάποιος.

Επιπλέον κρίνω απαραίτητο να συμπληρώσεις (όπως έκανες νομίζω) και να τσεκάρεις σε λίγες μέρες μετά από χρήση την στάθμη του.

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65906 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Καίω λάδι (;)
Αγαπητέ Στέφανε....αν και με στείλατε για τσάι (το ξέρω φίλε δε φταις εσύ), και κανονικά θα πρεπε να χρεώνω για τις πληροφορίες, δίνω τόπο στην οργή γιατί είσαι φίλος.

Τα λάδια (κανόνας 1ος) θα πρέπει να μετρηθούν αφού περάσουν 5 λεπτά από τη λειτουργία του κινητήρα και το αμάξι να είναι σταθμευμένο σε ίσιωμα. Ειδάλλως η μέτρηση που παίρνεις από τη βελόνα είναι λανθασμένη, διότι εκείνη την ώρα τα λάδια είναι ακόμα ψηλά στον κορμό. Άρα πρέπει να περιμένεις λίγο να κάτσουν. Συμπερασματικά λοιπόν και εφ' όσον τη μέτρηση την πήρες όπως περιέγραψες, και μέτρησες αυτό που μέτρησες, φαντάσου πόσο λάδι θα είχες μέσα στη μηχανή σου.

Για μένα πρέπει να τσεκάρεις τη βίδα και τη ροδέλα του κάρτερ σε κάποια ράμπα να δεις από κάτω μήπως έχεις διαρροή, ή κάποιο ράγισμα. Οι Tsi δεν φημίζονται να καίνε λάδι, αν και αυτό που αναφέρεις δεν είναι καίω λάδι, αλλά χάνω λάδι. Φαντάσου ότι για τα αμάξια που λέγανε ότι καίνε λάδι (βλέπε τους fsi για παράδειγμα) η ποσότητα του λαδιού που έκαιγαν ήταν 800 ml`με 1 lt ανα 10.000 χλμ και όχι αυτό το πράγμα που σου συμβαίνει.

Εφόσον λοιπόν αντιληφθείς ότι δεν έχεις από εκεί διαρροή θα πρέπει με κάποιον μηχανικό να μπεις στα ενδότερα του μοτέρ σου και να αρχίσεις να ελέγχεις....ελατήρια λαδιού, τσιμουχάκια βαλβίδων, κουζινέτα ακόμα και τα ίδια τα πιστόνια.

Δες επίσης εάν το φίλτρο αέρα είναι λερωμένο, είτε απο την εξάτμιση βγάζεις περίεργα καυσαέρια όταν γκαζώνεις.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65909 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Καίω λάδι (;)
Ως κάτοχος TSi που θεωρώ ότι δεν καίω λάδι παραπάνω από το φυσιολογικό*, νομίζω πως πράγματι οι ποσότητες που αναφέρεις δε συμβαδίζουν με τα αναμενόμενα. Συμφωνώ με τον Πάνο, οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται στο ρόνο που είπε (ιδανικά όταν ακόμα δεν έχεις βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα ώστε να μην έχει κυκλοφορήσει το λάδι) και έχεις το αυτοκίνητο σε όσο το δυνατό επίπεδη θέση.
Έλεγξε για τυχόν διαρροές στα μέρη που σου είπαν τα παιδιά. Έχε υπόψιν πως οι TSi καίνε λίγο λάδι, πολύ δε περισσότερο εφ'όσον το τηγανίζεις μέσα στη τουρμπίνα.

* Για να σου δωσω ένα μέτρο σύγκρισης, τη μοναδική φορά που μου έβγαλε ένδειξη για λάδι ήταν στα 48,000 όταν τα είχα αλλάξει στα 30,500 σε service. Από τότε έχω πάντα στο πορτ μπαγκάζ 1lt λάδι για ώρα ανάγκης.

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65912 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Καίω λάδι (;)
Στεφανε,αν δεις στο manual σου,η VW θεωρει φυσιολογικο να καψεις 1 λιτρο λαδι/1000 χλμ.

Eφοσον τσεκαρεις οτι δεν χανεις λαδια,τοτε αν πιανει το χερι σου βγαλε τα μπουζι εξω ενα-ενα και δες αν εχουν λαδωμενη ακιδα.

Το πιθανοτερο ειναι να εχει χασει τις ανοχες του καποιο ελατηριο πιστονιου.
Η μετρηση παντα γινεται σε ισιο δρομο με κρυα μηχανη και ποτε δεν συμπληρωνουμε λαδι πιο πολυ απο το προβλεπομενο,υπαρχει κινδυνος να το ''φτυσει'' απο τις τσιμουχες ή να καταστρεψεις τη τουρμπινα σου.
Αν παραυτα συνεχιζεις να καις λαδι,τοτε μπορεις να βαλεις λιγο πιο χοντρα οπως 10-40 (αν μεχρι τωρα εβαζες 5-30) ωστε να καιγεται δυσκολοτερα.
Εφοσον εχεις πλεον βασιμη υποψια οτι καις λαδια,καλο θα ηταν να τσεκαρεις τη σταθμη τους ανα 10 μερες και να εχεις παντα στο πορτμπαγκαζ 1-2 λιτρα για ωρα αναγκης.

Εισαι σιγουρος οτι το συνεργειο που εκανες το σερβις σου εβαλε τη σωστη ποσοτητα λαδιου;

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65916 από Corbil
Το να βάλεις ποιο χοντρο λάδι ειναι ημίμετρο δηλαδη το 10/40 που λεει ο Νικήτας. Το καλυτερο ειναι να βρεις τον ένοχο

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65917 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Καίω λάδι (;)
Εστω κι'αν ο ενοχος κοστιζει ακριβα,δηλαδη κανα χιλιαρικο και παραπανω,τοσο κοστιζουν οι επεμβασεις σε κινητηρα,και το βασικοτερο αν πετυχει το ρεκτιφιε,αν,αν...για να καταληξεις τελικα να βαζεις παλι 10-40.

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65919 από cyberten
Καλημέρα!
Σήμερα το πρωί πήγα στον Τσακουλέρη. Δυστυχώς δεν ήταν εκεί ο ίδιος αλλά ο βοηθός του. Πριν αρχίσω να του εξηγώ τι και πως, ανακάλυψα ότι με γέλασε η μνήμη μου και πως το διάστημα που είχε περάσει από τότε που έκανα το service μέχρι την Παρασκευή που συμπλήρωσα λάδια ήταν 5500 χιλιόμετρα και όχι 2000 όπως σας είπα από την αρχή. Αφού λοιπόν του εξήγησα τι έγινε μου είπε ότι τα 1.8lt Tsi ότι δεν καίνε λίγο λάδι αλλά αρκετό και πως το 1 λίτρο ίσως είναι δικαιολογημένο. Έπειτα ότι επειδή το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής είναι 5-30 κι εγώ από άγνοια συμπλήρωσα στο βενζινάδικο 10-40 (τι λάθος Θεέ μου!) πως δεν είναι καλό γιατί έχω δυο διαφορετικά λάδια μέσα. Και το τελείως κουφό κατά την άποψή μου είναι ότι σε μέτρηση με το δείκτη λαδιού παρουσία μου βρέθηκε το λάδι να είναι πάνω από το max ενώ την Παρασκευή ήταν αρκετά πιο κάτω και συγκεκριμένα στην περιοχή με τις κουκίδες μεταξύ min-max. Προτού προλάβετε να μου πείτε ότι προφανώς τα λάδια που συμπλήρωσα την Παρασκευή δεν ήταν σε "ισιάδι" σας ομολογώ ότι ήταν και φαινόταν με το μάτι και πως δεν μπορεί πάνω σε ένα ίσιο πεζοδρόμιο να υπάρχει κατηφορικό σημείο (!). Επίσης ισιάδι ήταν το πεζοδρόμιο μπροστά στο συνεργείο του Τσακουλέρη. Το πόρισμα πάντως είναι ότι πρέπει να αδειάσω λάδι για να μην γίνει καμιά ζημιά και πως καλό θα είναι να αδειάσω όλο το λάδι και να ξαναβάλω 5-30 μαζί με ένα καινούργιο φίλτρο λαδιού για παν ενδεχόμενο. Αυτό θα οριστεί κατόπιν ραντεβού τηλεφωνικού σήμερα γιατί πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ράμπα που δεν υπήρχε σήμερα το πρωί.Τώρα εγώ τί να πω;

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65920 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Καίω λάδι (;)
Ίσως επειδή η μηχανή ήταν ζεστή και τα λάδια ανακατεμένα όταν τα μέτρησες να σου έδωσε λάθος ένδειξη, ποιος ξέρει. Όπως και να'χει, το σωστό είναι να κάνεις την αλλαγή που σου πρότειναν ώστε να μπορείς να το παρακολουθήσεις. Ιδανικά, θα πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις με κρύα μηχανή σε "ισιάδι", όπως ανέφερες παραπάνω. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δεις τι συμβαίνει.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65924 από Corbil
Κατα πρώτον δε φτάνει όπως σου είπα να είναι σε ισάδι το αμάξι αλλα να αφήσεις τα λάδια να κάτσουν πριν κάνεις τη μέτρηση.

Κατα δεύτερον κανείς μας δεν πρόσεξε το 10/40 που συμπλήρωσες στο αμάξι, λάδια τα οποία τα βάζω στον αγρότη, πετρελαιο, 2,4lt.

Κατα τρίτον το να έχεις τέτοιες απώλειες σε λάδι ναι μεν το δικαιολογεί η Vw και ο οποιοσδήποτε άλλος οίκος, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι έχεις κάνει και την αγορά του αιώνα. Την δικαιολογία αυτή μπορώ να τη δεχτώ μόνο για τα λάδια του ρονταρίσματος. Κατα τ΄αλλα και με τη σχετική εμπειρία μου μετά απο 5 αμάξια που έχω αλλάξει, ουδέποτε αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα με τέτοιες απώλειες και απλά θεωρώ ότι το οτι κρύβονται πίσω απο το manual για να δικαιολογήσουν την κακή ποιότητα υλικών που χρησιμοποίησαν. Στο τέλος και πάλι ο καταναλωτής πληρώνει το μάρμαρο της οποιασδήποτε αστοχίας.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65925 από cyberten
Θα ξαναμετρήσω φεύγωντας από δουλειά όπου το αυτ/το θα είναι αραχτό για τουλάχιστον 6 ώρες και θα ενημερώσω. Έκλεισα ραντεβού για σήμερα να μου βγάλουν λάδι για να πέσει η στάθμη ωστόσο άλλο θέλω να ρωτήσω. Γνωρίζει κανείς την αντιστοιχία του ύψους του δείκτη λαδιού από min σε max σε ml λαδιού; Για παράδειγμα ότι από min σε max αντιστοιχούν 1000ml λαδιού κ.ο.κ.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65926 από Γελάδι
Αυτό φίλε μου δύσκολα να στο απαντήσει κάποιος. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Μόνο εσύ μπορείς να το μετρήσεις έστω και χοντρικά.

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65927 από cyberten
Τελικά μετά τη δουλειά το μέτρησα πάλι το λάδι. Δεν ξέρω αν φαίνεται καθαρά στη φωτό που ενσωμάτωσα αλλά η στάθμη του λαδιού είναι κάτω από το max πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι εάν στην πρωινή μέτρηση επειδή δεν πρόλαβε να κρυώσει καθόλου ο κινητήρας αν η μέτρηση βγήκε πέρα για πέρα λάθος. Επίσης από το βιβλίο του κατασκευαστή βλέπω ότι η ελάχιστη κατανάλωση λαδιού για 1000 χλμ είναι 0,5lt και σκέφτομαι ότι στα 5500χλμ που έκανα από το προηγούμενο σέρβις ότι το 1,5lt ίσως έχει βάση. Τέλος το πρωί το είδαμε το αμάξι από κάτω και δεν διαπιστώθηκε να χάνει σταγόνα λάδι. Μάλλον θα το αφήσω να δω σε πόσες μέρες ή χιλιόμετρα θα παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο για να θορυβηθώ.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #65928 από Corbil
Στέφανε`από την max έως την min τιμή συνήθως η διαφορά είναι κάπου στα 800ml.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi