Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16618 από Γελάδι
Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται; δημιουργήθηκε από Γελάδι
Και επειδή η απορία του Μήτσου σε άλλο θέμα της ενότητας μου επανέφερε ένα χρόνιο ερώτημα που έχω, το θέτω εδώ για να μου λυθεί η απορία! (Επιτέλους...)

Μπορώ να κόψω τα μαμά ελατήρια που έχω ώστε να χαμηλώσω το αυτοκίνητο; Τί κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί; Τί άλλες εργασίες - ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ώστε να μην έχω πρόβλημα;

Σημειώστε ότι απλά μιλάμε για χαμήλωμα στα πρότυπα της σπορ ανάρτησης που προσφέρεται από την VW που στην ουσία η διαφορά είναι στο 1,5εκ. Δεν εννοώ να κάνω τάπα το αυτοκίνητο!!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16619 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Δημήτρη να σου πώ την αλήθεια το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές αυτό. Θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16621 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Να κόψεις γίνεται αλλά δεν ενδύκνειται...
Πρέπει να αλλάξεις ελατήρια...
Προσωπικά το θεωρώ ημίμετρο μιας και τα μαμά αμορτισέρ δεν είναι ρυθμιζόμενα....
Αν η απόσβεση του αμορτισέρ είναι μεγαλύτερη από αυτή του κομμένου ελατηρίου ποιό το αποτέλεσμα;;;;;;
Μα φυσικά σπασμένα αμορτσέρ...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16626 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Guardian έγραψε:

Να κόψεις γίνεται αλλά δεν ενδύκνειται...
Πρέπει να αλλάξεις ελατήρια...
Προσωπικά το θεωρώ ημίμετρο μιας και τα μαμά αμορτισέρ δεν είναι ρυθμιζόμενα....
Αν η απόσβεση του αμορτισέρ είναι μεγαλύτερη από αυτή του κομμένου ελατηρίου ποιό το αποτέλεσμα;;;;;;
Μα φυσικά σπασμένα αμορτσέρ...

Σπύρο δεν αντιλέγω σε αυτό που λες. Αλλά πώς εξηγείται ότι ο Γιώργος (pr1g1pas) έχει βάλει άλλα χαμηλότερα ελατήρια και δεν έχει πρόβλημα μετά από τόσα χιλιόμετρα (30.000χλμ όπως αναφέρει) ;

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16628 από Guardian
Βρε Δημήτρη , άλλο να αλλάξεις ελατήρια και άλλο να κόψεις ελατηρια....αφού αφαιρείς μέρος της ταλάντωσης....

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16632 από Γελάδι
Guardian έγραψε:

Βρε Δημήτρη , άλλο να αλλάξεις ελατήρια και άλλο να κόψεις ελατηρια....αφού αφαιρείς μέρος της ταλάντωσης....

Τί να πω; Μπορεί να λέω και βλακείες!
Αλλά την ίδια ταλάντωση δεν έχει η ανάρτηση που είναι 1,5εκ πιο κοντή από αυτή που θα την κόψεις 1,5εκ για να μοιάζει στην προηγούμενη;;
Ελατήρια είναι και τα δύο και μάλιστα με τις ίδιες διαστάσεις, επομένως την ίδια ταλάντωση!

Όχι;; ????????????

Μήτσος

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16633 από pr1g1pas
Απαντήθηκε από pr1g1pas στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
κ φυσικα διαφωνω κάθετα με το κόψιμο, πραγματικα νομίζω είναι εγκληματικο και γιατ στην τελική, για ενα κόστος 200ευρώ.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16640 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Γελάδι έγραψε:

Guardian έγραψε:

Τί να πω; Μπορεί να λέω και βλακείες!
Αλλά την ίδια ταλάντωση δεν έχει η ανάρτηση που είναι 1,5εκ πιο κοντή από αυτή που θα την κόψεις 1,5εκ για να μοιάζει στην προηγούμενη;;
Ελατήρια είναι και τα δύο και μάλιστα με τις ίδιες διαστάσεις, επομένως την ίδια ταλάντωση!

Όχι;; ????????????

Το κομμένο ελατηριο μονο εμφανισιακα θα μοιαζει στο μαμα-κοντυτερο.Την ταλαντωση-αποσβεση του ελατηριου την επηρρεαζει το παχος του ελατηριου ,το μηκος του ,ο αριθμος των σπειρων ,το υλικό του , η τυχον ανομοιομορφια της κατανομης των σπειρων (πιο πυκνες στα ακρα)και άλλα....
Κοινώς ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ το κοψιμο των ελατηριων!

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16653 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
ποτε μα ποτε δεν κοβουμε ελατηρια !!! μπορουμε ομως ωραιοτατα να τα χαμηλωσουμε,να τα κοντυνουμε,να φερουμε πιο κοντα τις σπειρες με ζεσταμα για να γινω πιο σαφης. εγω αυτο εκανα,γιατι αλλαξα 3 διαφορετικα ελατηρια και κανενα δεν μου καθοταν καλα στο ματι.εφτιαξα τα μαμα οπως μου αρεσαν .:agree:

Πέτρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16655 από Γελάδι
Ωραία...
Οπότε υποθέτουμε ότι σχεδόν όλοι συμφωνούμε ότι το κόψιμο δεν ενδείκνυται γιατί το ελατήριο χάνει την συνοχή του κτλ κτλ κτλ...
Το ζέσταμα και η "μορφοποίηση" του ελατηρίου όπως το θέλουμε είναι πιο ασφαλές; Το ακούω για πρώτη φορά σαν τρόπο οφείλω να ομολογήσω και ήθελα (Πέτρο ή όποιος άλλος γνωρίζει...) να μου πεις.

Εν πάσει περιπτώσει είναι γενικά ένας φθηνός και ασφαλής τρόπος να χαμηλώσεις το αυτοκίνητο;

(Σημειώστε ότι απλά θέλω να καταλάβω ποιος τρόπος θεωρείται καλύτερος, ώστε να χαμηλώσεις ένα αυτοκίνητο, χωρίς να σημαίνει ότι θα το βγάλεις για drifting, και χωρίς να αλλάξει κάποιος ελατήρια - αμορτισέρ - ψαλίδια - ημιαξόνια - καπό και λεβιέ ταχυτήτων!!!)

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16689 από PETROS
το ελατηριο ζεσταινεται και συμπιεζεται οσο θελεις .το ιδανικο για χαμηλωμα ειναι να βαλεις ελατηρια που ενδεικνυνται οπως HR η' κατι τετοιο.εγω τη μεθοδο του χαμηλωματος με ζεσταμα τη χρησιμοποιω χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο.τα φτιαχνω ακριβως οπως θελω (πχ με διαφορετικο χαμηλωμα μπρος πισω).απο οτι ξερω ,θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει.το δικο μου τα εχει για 30000 χλμ τουλαχιστον και μαλλον καταλαβαινετε πως τα παω... δεν ειμαι και απο τους πιο αργους...:whistle:

Πέτρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16699 από Γελάδι
:good: Ωραία Πέτρο!!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16705 από Guardian
PETROS έγραψε:

το ελατηριο ζεσταινεται και συμπιεζεται οσο θελεις .το ιδανικο για χαμηλωμα ειναι να βαλεις ελατηρια που ενδεικνυνται οπως HR η' κατι τετοιο.εγω τη μεθοδο του χαμηλωματος με ζεσταμα τη χρησιμοποιω χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο.τα φτιαχνω ακριβως οπως θελω (πχ με διαφορετικο χαμηλωμα μπρος πισω).απο οτι ξερω ,θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει.το δικο μου τα εχει για 30000 χλμ τουλαχιστον και μαλλον καταλαβαινετε πως τα παω... δεν ειμαι και απο τους πιο αργους...:whistle:

Τι εννοείς, δεν καταλαβαίνω.....:shades:

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16716 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Την ασφάλεια αυτού που περιγράφεις πιο πάνω ποιος την εγγυάται;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16721 από PETROS
Jimmy LarisEOS έγραψε:

Την ασφάλεια αυτού που περιγράφεις πιο πάνω ποιος την εγγυάται;

προφανως κανενας... για αυτο και ως ιδανικη λυση ανεφερα τα στανταρ ελατηρια καποιας γνωστης μαρκας. παρολα αυτα δεν βρισκω λογω προσωπικα να υπαρχει κινδυνος (αν γινει σωστα) αφου καπως ετσι κατασκευαζονται κιολας (θερμαινονται και παιρνουν σχημα).τα φοραω πολυ καιρο και με αρκετη καταπονηση:p .το ιδιο και πολυς αλλος κοσμος που του αρεσει να τα ρυθμιζει οπως θελει.σιγουρα ομως κανεις δεν προκειται να δωσει γραπτη εγγυηση για κατι τετοιο αφου στην ουσια προκειται για πατεντα... δεν θελω να παρω καποιον στο λαιμο μου,απλα ειναι δοκιμασμενο και προσωπικα το θεωρω λυση τζιτζι :lol: .

Πέτρος

• nissan
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #71228 από nissan
Απαντήθηκε από nissan στο θέμα Κόψιμο ανάρτησης. Ενδείκνυται;
Το μύνημα σου διαγραφηκε λογω παραβιασης των κανονισμων του forum. Απαγορευευται ρητα η χρήση greeklish.

Εκ του vweos.gr

Συντονιστές: nikitas tsi