Χαμήλωμα με Eibach
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Έχω ακούσει διάφορες γνώμες, με τις επικρατέστερες να είναι Koni, Bilstein και Tein (τυχαία σειρά).
Γνώμες ή ακόμα καλύτερα εμπειρίες από αυτές τις μάρκες; Και γνωστό με μαγαζί να είχατε ακόμα καλύτερα να πάρουμε και καμια τιμούλα..

Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Από θέμα ασφάλειας και μόνο το λέω ότι θα πρέπει ζγα-ζγα να κοιτάω για την αλλαγή αλλιώς δεν καίγομαι να ξεπουληθώ. Το μόνο που δε θέλω και φοβάμαι είναι να γίνει κούτσουρο το αυτοκίνητο - δε θέλω να μπουν σκληρά αμορτισέρ. Μου πρότειναν χοντρομπούκαλα, δεν ξέρω..
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Ψάξτο καλά λοιπόν.....η ηλικία σου δεν είναι για τέτοια πιά
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
μήτσο tein νομίζω βγάζει η kw.
Εγώ θα πήγαινα σε κόνια κίτρινα...
Για το θέμα χοντρομπούκαλα έχω την αίσθηση ότι δεν μπορείς πλέον να παίξεις αφού έβαλες λατήρια, εκτός και αν τα συγκεκριμένα τα παίρνουν και τα δύο.
Προσωπικά ότι είχα έβαλα και είμαι σχεδόν ένα χρόνο πια το ίδιο ικανοποιημένος αν και 5 κάτω.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- mdsars
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
mdsars έγραψε: Εγώ πάντως έβαλα koni κιτρινα-eibach και το αυτοκίνητο είναι αρκετά κοντά ως προς την άνεση με τα μαμά.
Πόσο το κατέβασες και πόσο σου πήγε;
Δεν θυμάμαι αν το έχεις ξαναναφέρει αλλά με την ευκαιρία της συζήτησης πες μας αν δεν σε πειράζει...
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αυτά που μου έχουν προτείνει πολλοί ώστε να διατηρήσω πάνω-κάτω τα ίδια επίπεδα άνεσης, είναι είτε τα Bilstein (και ως πιο δοκιμασμένη λύση).
Σπυρο για το Κoni μου έχουν πει ότι είναι περισσότερο σκληρό από τα Bilstein.
Μεγάλη ζαλάδα τελικά..
Δημήτρης
- mdsars
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
700 euro μου βγήκανΓελάδι έγραψε:
mdsars έγραψε: Εγώ πάντως έβαλα koni κιτρινα-eibach και το αυτοκίνητο είναι αρκετά κοντά ως προς την άνεση με τα μαμά.
Πόσο το κατέβασες και πόσο σου πήγε;
Δεν θυμάμαι αν το έχεις ξαναναφέρει αλλά με την ευκαιρία της συζήτησης πες μας αν δεν σε πειράζει...

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Corbil έγραψε: Ρε τσαμπικιασες εκεί που πήγες; Τι κονια μπλιστανια τένια και ζακσονια του λες; Θα το μπερδεψεις το παιδί και είπαμε είναι και μιας κάποιας ηλικίας.
ρε βαριόμανε να αλλάξω γλώσσα..
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- PB
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε πως το δόγμα «σκληραίνω και χαμηλώνω = καλύτερα κρατήματα» είναι μάλλον ξεπερασμένο.
Κάτι ανάλογο με το μέγεθος/πλάτος των ζαντών/ελαστικών που λόγω μόδας/ομορφιάς βλέπουμε να προτιμούνται όχι ιδιαίτερα ιδανικές διαστάσεις για την πραγματικά καλύτερη απόδοση/κράτημα/ασφάλεια του οχήματος.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Οι περισσότεροι φαίνεται πάντως ότι το κάνουν για λόγους ομορφιάς παρά για το κράτημα. Άλλωστε το αυτοκίνητο δε προσφέρεται για συγκινήσεις τύπου fast&furious.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- PB
- Senior Μέλος
-
Corbil έγραψε: Ξεπερασμένο ίσως δε δίνω και όρκο, για τα συμβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους περίφημους Ελληνικούς δρόμους. Εγώ μια φορά το επιχείρησα και δεν το ξανακάνω πάντως.
Οι περισσότεροι φαίνεται πάντως ότι το κάνουν για λόγους ομορφιάς παρά για το κράτημα. Άλλωστε το αυτοκίνητο δε προσφέρεται για συγκινήσεις τύπου fast&furious.
Μιλάω γενικά, οχι μόνο για EOS.
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
PB έγραψε: Μάλλον ανοίγω μεγάλο θέμα.
Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε πως το δόγμα «σκληραίνω και χαμηλώνω = καλύτερα κρατήματα» είναι μάλλον ξεπερασμένο.
Κάτι ανάλογο με το μέγεθος/πλάτος των ζαντών/ελαστικών που λόγω μόδας/ομορφιάς βλέπουμε να προτιμούνται όχι ιδιαίτερα ιδανικές διαστάσεις για την πραγματικά καλύτερη απόδοση/κράτημα/ασφάλεια του οχήματος.
Με το (σωστό) χαμήλωμα έχεις μικρότερες μεταφορές βάρους ή αλλιώς καλύτερο πάτημα. Έχεις όμως και πιο "περίεργη" συμπεριφορά στο όριο.
Κατά τη γνώμη μου, όλα εξαρτώνται:
- από το πόσο το χαμήλωσες - αν χαμήλωσε μέσα στα πλαίσια που δίνει ο κατασκευαστής ή το πολύ 0,5εκ παραπάνω νομίζω ότι δεν είναι κάτι τραγικό. Αν βάλεις τη μισή ρόδα στο θόλο, ναι είναι...
- από τον τρόπο που το χαμήλωσες - σε συνεργείο ή αντιπροσωπεία; τί ελατήρια/αμορτισέρ έβαλες; είναι εντός ή εκτός προδιαγραφών; πόσο (και αν) επηρεάστηκε το κάμπερ; πόσο καλή ευθυγράμμιση έγινε;
- από τον τρόπο που οδηγείς - Αν χώνεσαι με 100 σε φουρκέτα ή αν πας βράδυ στα λιμανάκια ή στη γέφυρα για κόντρες με το Eos λάθος αυτοκίνητο διάλεξες..
Πράγματι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, ίσως και αέναη αφού έχει παραμέτρους όπως αίσθηση οδήγησης, τρόπος οδήγησης, εμφάνιση που για τον καθένα είναι ταξινομημένα διαφορετικά στο μυαλό του. Αν το αυτοκίνητό σου το δέχεται και σου αρέσει το κάνεις, αν δε σου αρέσει δεν το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση ούτε βάρκα γιαλό το κάνεις το αυτοκίνητο αλλά ούτε και φόρμουλα 1. Γνώμη μου.
Δημήτρης
- PB
- Senior Μέλος
-
Πάντως, ακόμα και σε πίστα-track day κλπ. δεν κάνει πάντα τους καλύτερους χρόνους το χαμηλωμένο/σκληρό όχημα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι αντιστρεπτικές.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
PB έγραψε:
Corbil έγραψε: Ξεπερασμένο ίσως δε δίνω και όρκο, για τα συμβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους περίφημους Ελληνικούς δρόμους. Εγώ μια φορά το επιχείρησα και δεν το ξανακάνω πάντως.
Μιλάω γενικά, οχι μόνο για EOS.
Κι εγώ ώς προς το 1ο σκέλος γενικά μιλάω.
Ως προς το 2ο αναφέρομαι στο Eos
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
PB έγραψε: Αρκετά πράγματα είναι υποκειμενικά και θέμα του τι αρέσει στον καθένα.
Πάντως, ακόμα και σε πίστα-track day κλπ. δεν κάνει πάντα τους καλύτερους χρόνους το χαμηλωμένο/σκληρό όχημα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι αντιστρεπτικές.
Όταν μιλάς για "χρόνους", μιλάς για επιθετική οδήγηση στο όριο. Το Eos δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο από την κατασκευή του, άρα αρχίζουμε να βγαίνουμε λίγο εκτός.
Σαν γενική παρατήρηση όμως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν κάνει πάντα τους καλύτερους χρόνους το χαμηλωμένο/σκληρό όχημα. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που πιθανόν να συμβάλλουν σε αυτό..
Δημήτρης
- PB
- Senior Μέλος
-
Η βελτίωση που βλέπεις στην απόκριση του τιμονιού και το «ψάρεμα» του αμαξώματος θα μπορούσε να επιτευχθεί και με αλλαγή στις αντιστρεπτικές. Νομίζω ότι σου αρέσει αισθητικά το χαμήλωμα.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα αυτού, μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το αν κάνουν το όχημα «καλύτερο» ή πιο ασφαλές. Πάντα παίζει ρόλο και η «πίστα την οποία τρέχεις».
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- PB
- Senior Μέλος
-
Σε ότι αφορά το ουσιαστικό αποτέλεσμα της λειτουργίας της ανάρτησης, μένει να το διαπιστώσεις σε βάθος χρόνου.
Με δεδομένη την «πίστα» στην οποία τρέχεις, μπορείς να έχεις και τις ανάλογες προσδοκίες.
Επειδή αναφέρθηκε και από άλλο μέλος κάτι για το χαρακτήρα του EOS, νομίζω ότι τέτοιες αισθητικές επεμβάσεις κινούνται «οριακά».
Υ.Γ. Πάντα ήμουν υπέρμαχος της χρήσης ελληνικών. Νομίζω ότι τα περισσότερα forum ενθαρρύνουν την χρήση τους. Ελπίζω να συμφωνούν και οι υπεύθυνοι του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή!
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Franz Kafka
Σπύρος
- PB
- Senior Μέλος
-
Guardian έγραψε: Οπωσδήποτε επικροτείται η χρήση Ελληνικών και αν διάβασες τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης θα παρατήρησες καλέ μου φίλε πως υπάρχει ανεξάρτητη παράγραφος που σε εισαγωγικά, απαγορεύει την χρήση greeklish (Ελληνικές φράσεις ή λέξεις γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες). Αναφορικά όμως η χρήση φράσεων της καθομηλουμένης σε διαφορετική γλώσσα δεν απαγορεύεται. Πολύ καλοπροαίρετα...
Good to know...
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
PB έγραψε:
Guardian έγραψε: Οπωσδήποτε επικροτείται η χρήση Ελληνικών και αν διάβασες τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης θα παρατήρησες καλέ μου φίλε πως υπάρχει ανεξάρτητη παράγραφος που σε εισαγωγικά, απαγορεύει την χρήση greeklish (Ελληνικές φράσεις ή λέξεις γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες). Αναφορικά όμως η χρήση φράσεων της καθομηλουμένης σε διαφορετική γλώσσα δεν απαγορεύεται. Πολύ καλοπροαίρετα...
Good to know...
γκλάντ του χίαρ!
Franz Kafka
Σπύρος
- PB
- Senior Μέλος
-
Guardian έγραψε:
PB έγραψε:
Good to know...
γκλάντ του χίαρ!
χμμμ, αν τα greeklish απαγορεύονται, τι πολιτική έχουμε για τα... αγγλινικά? GAMO!!! :shy: