Πρόβλημα στην υποβοήθηση των φρένων

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19024 από panos
Χθες το βράδυ γυρνώντας από έξοδο λόγω γενεθλίων, σκέφτηκα να πατήσω το φρένο, μιας και το φαναρί που έβλεπα μπροστά μου ήταν κόκκινο. Λογικό έ? Λοιπόν το πεντάλ των φρένων ήταν κούτσουρο. Δεν είχα φρένα. Το πρόβλημα ξεκίνησε κάνοντας έναν ήχο η τουρμίνα, ένα φύσημα πιο ιδιαίτερο. Συνεχίστηκε με το να μην μπορεί να κρατήσει το ρελαντί και κατέληξε να μην λειτουργούν τα φρένα. Ο λόγος? τα φρένα έχουν ένα υδραυλικό σύστημα υποβοήθησης με αερα. Υπάρχει ένα σωληνάκι που τραβάει αέρα από τη μηχανή και τον στέλνει στα φρένα. Αυτό εχθές μου ξεκόλλησε. Αστοχία υλικού. Σήμερα που πήγα στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ''έχει ξαναγίνει''. ''Αν εγώ δεν είχα όλους τους Αγίους δίπλα μου χθες και σήμερα ερχόταν η μάνα μου, τί θα της λέγατε'' απόκρίθηκα. Και η απάντηση? ''έχετε δίκο''.
Το πρόβλημα αυτό έχει ξαναεμφανιστεί.
Δείτε εδώ: www.sciroccoclub.gr/...8
Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο εξής. Εάν τυχόν κάποιος, ακούσει ένα διαφορετικό ήχο από την σκάστρα και τρεμοπαίζει το ρελαντί, να μην το αμελήσει, όπως έκανα εγώ, με δεδομένο ότι δεν ανάβει απολύτως τίποτα στο καντράν...
Κόστος ανταλλακτικού: 26 €
Η λαχτάρα που πήρα: ανυπολόγιστη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19034 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Πάνο είναι πολύ σημαντικά όσα ανέφερες. Επειδή καλό θα ήταν, έστω και προληπτικά, να το ελέγξει ο καθένας μας σε μια επερχόμενη επίσκεψη για σέρβις, μπορείς να γράψεις αναλυτικά τις εργασίες που έγιναν και το κομμάτι(α) που αντικαταστάθηκε ;

Τι να πω...:no: ώρες ώρες εκπλήσσομαι με τις καφρίλες που μπορεί να τύχουν...

edit: Πες μου κιόλας ότι πλήρωσες για να το αλλάξεις :shutup:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19035 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Δεν πλήρωσα, διότι είναι στην εγγύηση. Τη Δευτέρα θα το πάρω. Θα αλλαχθεί το σερβό των φρένων (η κάπως έτσι τέλος πάντων)...
Παρεπιπτόντως rallakia σε ευχαριστώ για την υποστήριξη...

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19039 από Christaras
Απαντήθηκε από Christaras στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Απαραδεκτα πραγματα για ενα αυτοκινητο αξιας 30.000€ και γερμανικο. Τι παει να πει δηλαδη αστοχια υλικου και βλακειες... Δεν επιτρεπονται τετοια λαθη σε τετοιας αξιας αυοκινητο. Δηλαδη αν συνεβαινε στην εθνικη και σταματαγες να πληρωσεις τα διοδια?
Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω...

Φιλε μου πραγματικα ειχες Αγιο μαζι σου...

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19041 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Χρήστο δεν είναι μόνο η αξία του αυτοκινήτου, σε κανένα αυτοκίνητο δε θα έπρεπε να συμβεί αυτό!
Για το όνομα του Κυρίου, αυτά πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά πρίν παραδωθεί ένα αυτοκίνητο! Και οι ποιοτικοί έλεγχοι γι'αυτό υπάρχουν, για τις αστοχίες...
Ήσουν τυχερός φιλαράκι...

Δημήτρης

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19044 από N-EOS
Απαντήθηκε από N-EOS στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
panos έγραψε:

Χθες το βράδυ γυρνώντας από έξοδο λόγω γενεθλίων, σκέφτηκα να πατήσω το φρένο, μιας και το φαναρί που έβλεπα μπροστά μου ήταν κόκκινο. Λογικό έ? Λοιπόν το πεντάλ των φρένων ήταν κούτσουρο. Δεν είχα φρένα. Το πρόβλημα ξεκίνησε κάνοντας έναν ήχο η τουρμίνα, ένα φύσημα πιο ιδιαίτερο. Συνεχίστηκε με το να μην μπορεί να κρατήσει το ρελαντί και κατέληξε να μην λειτουργούν τα φρένα. Ο λόγος? τα φρένα έχουν ένα υδραυλικό σύστημα υποβοήθησης με αερα. Υπάρχει ένα σωληνάκι που τραβάει αέρα από τη μηχανή και τον στέλνει στα φρένα. Αυτό εχθές μου ξεκόλλησε. Αστοχία υλικού. Σήμερα που πήγα στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ''έχει ξαναγίνει''. ''Αν εγώ δεν είχα όλους τους Αγίους δίπλα μου χθες και σήμερα ερχόταν η μάνα μου, τί θα της λέγατε'' απόκρίθηκα. Και η απάντηση? ''έχετε δίκο''.
Το πρόβλημα αυτό έχει ξαναεμφανιστεί.
Δείτε εδώ: www.sciroccoclub.gr/...8
Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο εξής. Εάν τυχόν κάποιος, ακούσει ένα διαφορετικό ήχο από την σκάστρα και τρεμοπαίζει το ρελαντί, να μην το αμελήσει, όπως έκανα εγώ, με δεδομένο ότι δεν ανάβει απολύτως τίποτα στο καντράν...
Κόστος ανταλλακτικού: 26 €
Η λαχτάρα που πήρα: ανυπολόγιστη.

έχει σχέση οτι το τελευταίο 2ήμερο παρατηρώ ένα τρεμοπαίξιμο στο ρελαντί με αντίστοιχη ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης 0,6 lt/h πράγμα που δεν είχα παρατηρήσει πριν;; (συνήθως η στιγμιαία κατανάλωση μετά το τσοκάρισμα είναι 0.7 lt/h) :crazyman:

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19045 από panos
Ξεκίνησε με το να ''σφυρίζει'' διαφορετικά το τούρμπο και μετά με το να αναβοκατεβαίνει το ρελαντί. Αν παρατηρείς αλλαγή στον ήχο έχε το νου σου. Επειδή μιλάμε για φρένα, θα έλεγα το κοιτάξεις. Οι φίλοι με τα scirocco έχουν βάλει και φώτο, αν θες να δείς μόνος σου το σωληνάκι αυτό...

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19047 από N-EOS
Απαντήθηκε από N-EOS στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
panos έγραψε:

Ξεκίνησε με το να ''σφυρίζει'' διαφορετικά το τούρμπο και μετά με το να αναβοκατεβαίνει το ρελαντί. Αν παρατηρείς αλλαγή στον ήχο έχε το νου σου. Επειδή μιλάμε για φρένα, θα έλεγα το κοιτάξεις. Οι φίλοι με τα scirocco έχουν βάλει και φώτο, αν θες να δείς μόνος σου το σωληνάκι αυτό...

Είναι τραγικό αλλά έχω πρόβλημα ακοής...:wall: :wall: (σοβαρά!!!) χάνω τις συχνότητες ενός από τους πιό ωραίους ήχους που ακούει ένας άνδρας....
άλλος τρόπος;;;

ακούω άλλες συχνότητες που το κοινό αυτί αδυνατεί ...
όλα αυτά με χαρτί......:lol: :lol: :lol: :lol:

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19049 από panos
Ωραίος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• aris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19051 από aris
Απαντήθηκε από aris στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
ο θεος μαζι μας!!!!! papas papas papas papas papas

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19056 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Αυτο που επαθς Πανο ηταν να σου ξεφισωθει ή να σπασει καπου το σωληνακι της υποπιεσης του σερβο.
Εχει ξαναγινει σε vw και μαλιστα ειναι συχνη βλαβη.
Η τουρμπινα κανει διαφορετκο θορυβο γιατι "ξεφουσκωνει",δυστηχως ομως στα ατμοσφαιρικα 1.6 FSI δεν κανει κατι μιας και στερουνται τουρμπινας.
Φρενα εχεις αλλα θελει το πενταλ μεγαλυτερη δυναμη και περισσοτερα μετρα για να σταματησει.

Νikitas TSi

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19057 από panos
Νικήτα δεν έσπασε κάτι. Απλά βγήκε από τη θέση του. Το πεντάλ των φρένων ήταν σαν τσιμέντο και η αποτελεσματικότητά τους είναι μηδαμινή. Με 20 χλμ ήμουν (από καθαρή σύμπτωση) και δεν σταμάταγε....

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19063 από neTTor
Απαντήθηκε από neTTor στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Τυπική ερώτηση,εγω έχω το 122tsi όταν το βάζω μπροστά στα 10 πρώτα δευτερόλεπτα,αναιβάζει λίγο στροφές περίπου~1200
κατανάλωση ~1,2l/100khm και κάνει πάντα μεσα σ'αυτον τον χρόνο εναν ποιο εντονο ήχο,αυτη η διαδηκασία είναι ΟΚ...?

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19067 από nikitas tsi
Αυτο ειναι το τσοκαρισμα,απολυτα φυσιολογικο.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Νikitas TSi

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19071 από panos
Δείτε και εδώ www.tiguan.gr/forum/...4
Νομίζω πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό...

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19074 από Coo
Μήπως να περνούσαμε μια προληπτική βόλτα από το συνεργείο; Να τους παρουσιάσουμε το πρόβλημα και να μας το αλλάξουν "προαιρετικά". Κανονικά θα έπρεπε να γίνει σταδιακή ανάκληση αν έχει φτάσει στα αυτιά της vw, δε νομίζω το κόστος για αυτούς να είναι τρομακτικά μεγάλο. Άλλωστε μιλάμε για την ασφάλεια μας εδώ...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19077 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
coo έγραψε:

Μήπως να περνούσαμε μια προληπτική βόλτα από το συνεργείο; Να τους παρουσιάσουμε το πρόβλημα και να μας το αλλάξουν "προαιρετικά". Κανονικά θα έπρεπε να γίνει σταδιακή ανάκληση αν έχει φτάσει στα αυτιά της vw, δε νομίζω το κόστος για αυτούς να είναι τρομακτικά μεγάλο. Άλλωστε μιλάμε για την ασφάλεια μας εδώ...

Ειδικά εμείς οι ατούρμπιστοι....:bye: :bye:

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19081 από panos
Δημήτρη δε νομίζω πως μια προληπτική βόλτα θα είναι δεσμευτική, υπό την έννοια ότι θα διαπιστώσουν ότι είναι καλά σφιγμένο το κολιέ. Μετά από κάποια χλμ όμως θα συνεχίσει να είναι το ίδιο σφιχτό? μήπως με τα χλμ και τις συνθήκες χαλαρώσει? μου έχει δημιουργήσει τρομερή ανασφάλεια το συγκεκριμμένο ζήτημα... Είναι δυνατόν το σύστημα των φρένων να στηρίζεται σε ένα σωληνάκι που συνδεέται απλά με ένα κολιέ?
Να διευκρινήσω ότι δεν εξαρτάται από την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Δηλαδή αν έτρεχες ή εάν πίεσες το αυτοκίνητο ή τα φρένα...

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19085 από nikitas tsi
Παντως δεν υπαρχει καποια ανακληση οχηματων.

www.yme.gr/?getwhat=...0

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19095 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
panos έγραψε:

Δείτε και εδώ www.tiguan.gr/forum/...4
Νομίζω πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό...

Πάνο, τι θα έλεγες να προετοιμάζαμε κι εμείς μια ομαδική επιστολή ζητώντας διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες (τα μοντέλα που συμβαίνει κλπ);

nikitas tsi έγραψε:

Παντως δεν υπαρχει καποια ανακληση οχηματων.

www.yme.gr/?getwhat=...0

Νικήτα, ο steeder λογικά θα έχει στη διάθεση του την επικοινωνία που είχαν κάνει με τον εισαγωγέα. Μήπως να του ζητούσαμε να ρίξουμε μια ματιά;
Για να γίνει ανάκληση, πρέπει η ίδια η αντιπροσωπεία να αναγνωρίσει ότι αποτελεί πρόβλημα που πρέπει άμεσα να διορθωθεί - δε νομίζω ότι το έχουν συνειδητοποιήσει...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• panos
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19107 από panos
Βαγγέλη το συγκριμμένο πρόβλημα το γνωρίζουν όλες οι αντιπροσωπείες. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι. Αρκεί να σου πώ ότι μόλις άρχισα να περιγράφω τι μου συνέβη, αμέσως άνοιξαν το καπό και μου έδειξαν το σωληνάκι που είχε φύγει, πριν προλάβω να ολοκληρώσω. Δηλαδή θα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος? τουλάχιστον θα έπρεπε να μας έχουν προειδοποιήσει σχετικά με αυτό. Να γνωρίζουμε ότι εάν το ρελαντί τρεμοπαίζει και ακούς περίεργο ήχο, πιθανόν να έχουμε πρόβλημα στα φρένα μετά από κάποια χλμ. Αφού δεν υπάρχει τεχνική οδηγία ή ανάκληση, κάπως πρέπει να προστατευθούμε...

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19127 από nikitas tsi
Kai για καποιον που θα σκεφθει πονηρα μπορει να προκαλεσει ενα ατυχημα ακουσια ή εκουσια να βγαλει το σωληνακι και σε περιπτωση που φταιει να ζητησει αποζημιωση απο τη VW.
Παντως αφου υπαρχει ιστορικο με αυτο το προβλημα θα επρεπε να εβαζαν εναν αισθητηρα που σε περιπτωση βλαβης να αναβε εστω ενα λαμπακι.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19129 από Coo
Άν φτάσουμε στο σημείο να δούμε αναμένο λαμπάκι Νικήτα, τότε θα είναι αργά...

Εγώ είμαι υπέρ της πρότασης του Βαγγέλη, να ετοιμάσουμε μια ομαδική επιστολή με την οποία να ενημερώνουμε (την ήδη ενημερωμένη) vw για αυτό το πρόβλημα και να ζητήσουμε προληπτική αντιμετώπιση στο πρόβλημα, να βρούν ένα τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να έχουμε την ίδια εμπιστοσύνη και πάλι στα φρένα μας...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19131 από janis
Απαντήθηκε από janis στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
Σωστα coo...εγω τελικα δεν θα αγορασω το εος επειδη με ανχωνει αυτο και δεν ειναι φυσιολογικα πραγματα αυτα..με την ζωη μας δεν παιζουμε..

μου αρεσει να τραγουδαω σε μαγαζια και μου αρεσει το διαβασμα

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19132 από janis
Απαντήθηκε από janis στο θέμα Απ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ
αν και αυτο με το λαμπακι δεν ειναι ασχημη ιδεα..καλυτερα να το δεις και να σταματησεις το αμαξη παρα να πεσεις σε κανα γκρεμο...

μου αρεσει να τραγουδαω σε μαγαζια και μου αρεσει το διαβασμα

Συντονιστές: nikitas tsi