Τί πρέπει να έχω στο αυτοκίνητό μου
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Ο πυροσβεστήρας πρέπει να ελέγχεται τακτικά μιας και η διάρκεια ζωής πολλών τύπων είναι περιορισμένη και σχεδόν κάθε χρόνο χρειάζονται αναγόμωση -αν ο πυροσβεστήρας είναι παλιός καλό θα είναι να αντικαθίσταται.
Το τρίγωνο δεν πρέπει να λείπει από κανένα αυτοκίνητο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το τρίγωνο πρέπει να τοποθετείται στην απόσταση των 150 μέτρων περίπου από το όχημά σας. :agree:
Ένα ζευγάρι γάντια μπορεί να σας φανείν χρήσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκευάσετε κάτι στο αυτοκίνητό σας (π.χ. αλλαγή ελαστικού, μικροεπισκευές στον κινητήρα σε περίπτωση που είστε γνώστης). :fucked_up_p
Ένα αδιάβροχο μπoρεί να φανεί χρήσιμο για επισκευή στο αυτοκίνητο σε άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά μπορεί επίσης να στρωθεί για να σας βοηθήσει σε επισκευές. (μη σας πάρει ο ύπνος περιμένοντας την οδ.βοήθεια!)

Οπωσδήποτε ένας φακός ! Πολλές φορές με έχει σώσει τη νύχτα από λάστιχο μέχρι το να βρώ κάτι που μου έπεσε κάτω από το κάθισμα.
Επειδή σε ένα ταξίδι πολλά μπορούν να συμβούν, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια συλλογή εργαλείων για κάθε ενδεχόμενο. (Το βασικότερο είναι έναν ανορθωτή τάσης ρεύματος για να συνδέσετε το ψυγειάκι με τις μπύρες σε περίπτωση που πάθετε τη βλάβη καλοκαίρι και χρειάζεται ναπεριμένετε για ώρα την οδ. βοήθεια.. :lol: )
Καλό είναι να έχετε και ένα συρματόσκοινο μαζί. Θα σας βοηθήσει να σύρετε τα υπόλοιπα σαράβαλα που κυκλοφορούν :PPP αλλά και φτάσετε ως το πλησιέστερο συνεργείο για τις απαραίτητες εργασίες.
Πολύ σημαντικά, ειναι τα καλώδια των ρευματαγωγών (αυτά τα κόκκινα-μαύρα που συνδέουν μπαταρία με μπαταρία) γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα τα φτύσει η μπαταρία μας...
Και ένα extreme και ελπίζω για όλους μας αχρείαστο: Φωτογραφική μηχανή.Στην περίπτωση ατυχήματος η φωτο-γραφική μηχανή είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων. Άν και τα κινητά έχουν πλέον κάμερες και τέτοια, καλό είναι να υπάρχει μία στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.
Τέλος, για τα βα-βα (άρχισα να μιλάω και μπεμπεκίστικα) οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει ένα ΚΑΛΟ φαρμακείο ! Λέγοντας "καλό" πρέπει να περιέχει τουλάχιστον γάζες, ψαλίδι, αμμωνία για τα τσιμπήματα, επιδέσμους και αντισηπτικό. Αν περιέχει και αποστειρωμένες γάζες, δεν πρέπει να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Στα έξτρα συγκαταλέγεται το ηλεκτροσόκ, τα χειρουργικά γάντια και το πτυσσόμενο φορείο του Sport Billy.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Πολύ σημαντικά, ειναι τα καλώδια των ρευματαγωγών (αυτά τα κόκκινα-μαύρα που συνδέουν μπαταρία με μπαταρία) γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα τα φτύσει η μπαταρία μας...
[/i]
Δεν ειχε αναφερθει οτι δεν κανει να βαζουμε μπροστα με καλωδια, γιατι μπορει να καει ο εγκεφαλος?
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 164
Κατι που δεν ξερει ο πολυς κοσμος ειναι οτι τα απλα καλωδια του εμποριου,δεν μπορουν να βαλουν το αυτοκινητο μας μπροστα ευκολα διοτι εχουν μικρη διατομη και δεν μπορουν να μεταφερουν πολυ ρευμα.Πολύ σημαντικά, ειναι τα καλώδια των ρευματαγωγών (αυτά τα κόκκινα-μαύρα που συνδέουν μπαταρία με μπαταρία) γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα τα φτύσει η μπαταρία μας...
Αν εχετε προσεξει οι οδικες βοηθειες εχουν κατι καλωδια πολυ χοντρα και με το που θα ακουμπησουν τη μπαταρια μας το σαραβαλακι μας θα παρει μπροστα σαν τσακμακι.
Kaι κατα τους χειμερινους μηνες χιονοαλυσιδες η κουβερτες ειδικες για χιονι για να μην ειμαστε απροετοιμαστοι αν ο Coo μας παει εκδρομη στον Παρνασσο.
Επιπλεον,ενα μπουκαλι με νερο και ενα λιτρο λαδι ποτε δεν ξερεις ποτε θα φανουν χρησιμα.
Νikitas TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Λίγα πράγματα ακόμα να αναφέρεις και θα χρειαστούμε μπαγκαζιέρα :too_much_co :too_much_co :too_much_co
Πέραν της πλάκας, είναι όντως πολύ χρήσιμο να έχουμε αυτά τα πράγματα στο αυτοκίνητο...:agree:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Α! Παραλίγο να το ξεχάσω.... Όσοι είστε δεσμευμένοι-παντρεμένοι, στριμώχτε τα όλα αυτά κατα προτίμηση σε μια γωνίτσα στο πόρτ-μπαγκάζ (ακόμα και μαζί με τον τροχό ανάγκης αν χωράνε) ώστε να έχει η αγαπημένη σας χώρο για να ακουμπήσει "τα απαραίτητα" για ένα διήμερο!!! :lol: :PPP
Κάτι λέγαμε για μπαγκαζιέρες;;;;; :PPP
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
στο προηγουμενο φορουμ, ειχε αναφερει καποιος οτι δεν κανει να το βαζουμε μπροστα με τα καλωδια διοτι μπορει να παρει παραπανω ταση και να δημιουργισει προβλημα στον εγκεφαλο,
τελικα δεν υσχιει?
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Τελικα εμενα δεν μου απαντησατε :wtf:
στο προηγουμενο φορουμ, ειχε αναφερει καποιος οτι δεν κανει να το βαζουμε μπροστα με τα καλωδια διοτι μπορει να παρει παραπανω ταση και να δημιουργισει προβλημα στον εγκεφαλο,
τελικα δεν υσχιει?
Χωρίς να έχω εμπεριστατωμένη άποψη επι του θέματος, και με τις στοιχειώδεις γνώσεις στα ηλεκτρολογικά, το θεωρώ λίγο τραβηγμένο σενάριο. Στη τελική, πόσο μεγάλη διαφορά τάσης έχει αυτοκίνητο με αυτοκίνητο; Για να γίνει κάτι τέτοιο, δε θα πρέπει αυτός που μου δίνει ρεύμα να λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη τάση; Γίνεται αυτό;
Αν κάποιος μπορεί να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ας μας διαφωτίσει...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
Λαθος τελικα δεν το θυμομουν σωστα, ενωνοντας παραλληλα 2 μπαταριες δηλαδη θετικο με θετικο και αρνητικο με αρνητικο εχεις τη ιδια ταση, απλα μεγαλυτερη χωριτικοτητα. Οποτε απο αυτο δεν κυνδινευει το αυτοκινητο.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Επειδη ενονεις τους πολους θετικο με θετικο και αρνητικο με αρνητικο στην ουσια εινε σαν να εχεις 24 volt, δεδομενου οτι η μια μπαταρια εινε νεκρη ομως για να βαζεις με καλωδια εχεις 12, αν ομως η μπαταρια η νεκρη εχει εστω και λιγη ταση, τοτε ενωνοντας με την αλλη περνεις παραπανω ρευμα.
Δε νομίζω ότι επηρρεάζεται τόσο πολύ βρε Λευτέρη....όπως είπε και ο Νικήτας, αυτά τα καλώδια δε μπορούν να μεταφέρουν τόσο πολύ ρεύμα ώστε να κάνουν τέτοια ζημιά...
τέλος πάντων......νομίζω ότι αυτή τη συζήτηση καλό θα ήταν να τη συνεχίσουμε στα ηλεκτρολογικά...:whistle:
Άνοιξε εκεί ένα νέο ερώτημα αν θες :agree:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
edit
διωρθοσα την απαντηση παραπανω γιατι το ειχα γραψει λαθος, εφτιαξα καινουργιο ποστ
εδω
www.vweos.gr/eosforu...6
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Μήπως είναι υποχρεωτικό και το φθορίζον ή φωσφορίζον γιλέκο;(κάποιος γνώστης της ελληνικής να μας πει ποιο είναι σωστό)
Ότι το γιλέκο είναι φωσφορίζον είναι... Και όχι φθορίζον!
Είχα ακούσει ότι κάποιους τους είχαν γράψει παλιότερα επειδή δεν το είχαν στο αυτοκίνητο. Θα το ελέγξω όμως για σιγουριά!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- EOSis
- Senior Μέλος
-
Μήπως είναι υποχρεωτικό και το φθορίζον ή φωσφορίζον γιλέκο;(κάποιος γνώστης της ελληνικής να μας πει ποιο είναι σωστό)
καλο ειναι να υπαρχει αν κι δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι υποχρεωτικο ή οχι στην Ελλαδα.
συμφωνα με αυτο www.geo.auth.gr/106/...m ,το σωστο ειναι φωσφοριζον :shades:
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Εννοείται βέβαια ότι είναι απαραίτητο με βάση την λογική και μόνο...
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Και ,στην ευχή, και με 6 ευρώ βρίσκεις!
Εγώ έχω στον χωρο αποσκευών για ώρα ανάγκης...
Δημήτρης
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 164
Κατεβαινει κατω,σταματαει και ενας περαστικος και καποιος με μια τζιπαρα ετρεχε με 200 και τους πηρε και τους σηκωσε και τους δυο.
Αν φοραγαν ενα γιλεκο η ειχαν προλαβει να βαλουν το τριγωνο θα ειχαν σωθει......
Νikitas TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Καλό είναι να υπάρχει. Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από την ελληνική βλαχονοοτροπία (με όλο το σεβασμό στους αυθεντικούς βλάχους) που κοροϊδεύουμε πράγματα που άλλοι λαοί θεωρούν σωστά αυτονόητα... Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αν το φορέσουν όλοι οι περαστικοί θα τους κοροϊδεύουν ή ότι επειδή δεν το επιβάλλει ο ΚΟΚ δε χρειάζεται...
Γάντια έβαλες ; :whistle: :whistle: :whistle:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
coo έγραψε:
Καλό είναι να υπάρχει. Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από την ελληνική βλαχονοοτροπία (με όλο το σεβασμό στους αυθεντικούς βλάχους) που κοροϊδεύουμε πράγματα που άλλοι λαοί θεωρούν σωστά αυτονόητα... Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αν το φορέσουν όλοι οι περαστικοί θα τους κοροϊδεύουν ή ότι επειδή δεν το επιβάλλει ο ΚΟΚ δε χρειάζεται...
Γάντια έβαλες ; :whistle: :whistle: :whistle:
Ασφαλώς! :angel:
Αγόρασα πρίν μια εβδομάδα....:lol:
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Ασφαλώς! :angel:
Αγόρασα πρίν μια εβδομάδα....:lol:
Έτσι...έτσι.... :good:
Βαγγέλης - 1.4 TSi