Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38552 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Guardian έγραψε:

Ανδρέα συμφωνώ μαζί σου για την τρέλα και δυστυχώς όταν έκανα την παραγγελία το light & sight δεν υπήρχε..Μόνο στα βρετανικά eos..

Πιθανόν και να υπήρχε Σπύρο. Όταν παρήγγειλα το δικό μου (01/2008) στην πρώτη αντιπροσωπεία που πήγα μου έδωσαν μια λίστα με ελάχιστα extra. Μετά από ψάξιμο σε κάποιες άλλες αντιπροσωπείες κατάφερα (με την τέταρτη!) να πάρω λίστα με όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό¹ η οποία ήταν τουλάχιστον διπλάσια σε ποικιλία από την αρχική που μου είχαν δώσει. Με βάση αυτή τη λίστα επέλεξα τα extra² μου, αλλά αν δεν το είχα ψάξει πιθανόν σήμερα να χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Ούτε light&sight θα είχα ούτε σχεδόν τίποτα...Πολύ πιθανό λοιπόν τότε να μη γνώριζε ο πωλητής σου την πλήρη λίστα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και αυτό που λες, μιας και ήταν φρέσκο μοντέλο το Eos τότε.

¹ Τότε ακούστηκε το αθάνατο: "Πού τη βρήκατε κύριε αυτή τη λίστα, αυτή είναι μόνο για τους executives" !!!
² Η μόνη χαζομάρα που έγινε ήταν αντί να μου περάσουν USB στον τεμπέλη μου πέρασαν AUX. Λεπτομέρειες...

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38602 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Οι αντιπροσωπείες φταίνε γι αυτό. Εγώ όταν παράγγειλα το δικό μου, μου έδωσαν μια σελίδα μόνο με extra. Και ο πωλητής τελείως άσχετος!
Έκανε 4 μήνες το αμάξι να έρθει, στους 3 μήνες μαθαίνω για το πακετάκι, και μου λέει δεν γίνονται αλλαγές.
Σκέφτηκα μέχρι να το ακυρώσω και να πάω για άλλο αλλά ποιος περίμενε άλλους 4 μήνες...

Φοβερό το εγχείρημα που κάνετε, αν και αρκετά δαπανηρό.
Πολλά συγχαρητήρια! :clap: :clap:

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38609 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
να σαι καλά φίλε μου..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38729 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Παίδες μια ερώτηση. Ο καθρέφτης έχει επάνω και λαμπάκι πράσινου χρώματος ή όχι?

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38730 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Nαι,εχει......
Γιατι,ο δικος σου δεν εχει?

Νikitas TSi

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38733 από andreas73
Φαντάζομαι ότι έχει...
Φαίνονται δύο κουτάκια στο κάτω μέρος και το αριστερό λογικά είναι φωτάκι, αλλά από τη στιγμή που δεν τον έχω ενεργοποιήσει δεν ξέρω. Για αυτό ρωτάω κάποιο από τα παιδιά μήπως ξέρει

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38735 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Ναι το αριστερο ειναι το πρασινο led και το δεξι ειναι ο αισθητηρας απο τον οποιο καταλαβαινει οτι πεφτει φως και σκουραινει μονο του... εχεις παρει και τον αριστερο εξωτερικο με την ιδια ιδιοτητα;

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38738 από andreas73
Όχι δεν με ενδιαφέρει (προς το παρόν) να αλλάξω τους εξωτερικούς καθρέπτες. Νομίζω άλλωστε ότι αυτή η λειτουργία γίνεται μόνο στους καθρέπτες με αναδίπλωση και όχι στους απλούς.
Πάντως για όποιον ενδιαφέρετα η τιμή για κάθε καθρέπτη σύμφωνα με το ΕΤΚΑ είναι περίπου 250 ευρώ και η τοποθέτηση υποθέτω ότι είναι βγάλε-βάλε, άντε να χρειάζεται να τραβήξεις ένα καλώδιο για την αναδίπλωση στον εγκέφαλο της πόρτας, απλά πράγματα δηλαδή!!!

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38745 από Coo
Να προσθέσω μια παρατήρηση που είχα κάνει στην εκδρομή μας στα Μετέωρα, το βράδυ που πηγαίναμε για Καλαμπάκα. Έχοντας πίσω μου κάποιον κύριο του club με φρεσκοφορεμένα xenon που δεν τα είχε χαμηλώσει -ονόματα δε λέμε- αναγκάστηκα να ενεργοποιήσω το σύστημα και παρατήρησα ότι ενώ ο εσωτερικός καθρέφτης και ο εξωτερικός του οδηγού σκούριναν, ο εξωτερικός του συνοδηγού παρέμεινε στα ίδια.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν έπεφτε φως πάνω του ή αν ο δεξιός εξωτερικός καθρέφτης δεν είναι αυτού του τύπου...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38749 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
coo έγραψε:

Να προσθέσω μια παρατήρηση που είχα κάνει στην εκδρομή μας στα Μετέωρα, το βράδυ που πηγαίναμε για Καλαμπάκα. Έχοντας πίσω μου κάποιον κύριο του club με φρεσκοφορεμένα xenon που δεν τα είχε χαμηλώσει -ονόματα δε λέμε- αναγκάστηκα να ενεργοποιήσω το σύστημα και παρατήρησα ότι ενώ ο εσωτερικός καθρέφτης και ο εξωτερικός του οδηγού σκούριναν, ο εξωτερικός του συνοδηγού παρέμεινε στα ίδια.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν έπεφτε φως πάνω του ή αν ο δεξιός εξωτερικός καθρέφτης δεν είναι αυτού του τύπου...

στα αμάξια μας συνήθως έρχεται μόνο του οδηγού αντιθαμβωτικός σαν επιπρόσθετος εξοπλισμός βέβαια.. του συνοδηγού δεν υπάρχει κάπου για να τον παραγγήλεις..

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38794 από paterak
Απαντήθηκε από paterak στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
golfmkv89 έγραψε:

coo έγραψε:

στα αμάξια μας συνήθως έρχεται μόνο του οδηγού αντιθαμβωτικός σαν επιπρόσθετος εξοπλισμός βέβαια.. του συνοδηγού δεν υπάρχει κάπου για να τον παραγγήλεις..

Μήτσο,
Επειδή δεν έιναι εποχές για έξοδα, προτείνω να αποκλείσεις από τις εκδρομές ή/και βραδυνές βόλτες αυτόν τον π@@στη στον οποίο αναφέρεται ο Σπύρος...

χι χι χι

Stelios 1.4 TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38797 από Coo
Δεν αναφερόμουν σε γενειοφόρους, αλλά σε ένα ημιγενειοφόρο ευτυχή μπαμπά... :shy:

Πράγματι όπως λέει και ο golfmkv89 σήμερα παρατήρησα ότι ο καθρέφτης του συνοδηγού δεν έχει αυτό το ιδιαίτερο περίγραμα-πλαίσιο το οποίο καθοριζει τη σκούρα περισοχή όταν λειτουργεί το σύστημα, είναι ένας απλός καθρέφτης.
Δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσει κανείς δεξί καθρέφτη για αυτό το πράγμα - εκτός αν σπάσει και σε καλύπτει η ασφάλεια οπότε μπορείς να παραγγείλεις τον καθρέφτη για δεξιοτίμοα αυτοκίνητα. Αλλά και πάλι μετά δεν ξέρω τί γίνεται με την καλωδίωση. Όπως και να έχει ακούγεται πολύς μπελάς για το τίποτα.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38802 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38803 από andreas73
Ναι, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε όλοι αντιθαμβωτικό καθρέφτη :good:

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #38818 από Coo
vabatzis έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Πίσω μου σε έχω σατανά!... :diaolos: :klooun:

Σωστός ο Ανδρέας!

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #39127 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
Aυτο που δεν εχω καταλαβει,ειναι για ποιον λογο πρεπει να αλλαξουμε το πλαστικο της οροφης?
Δεν μπορουμε να κανουμε μια τρυπα μονοι μας με τη λιμα?
Απο μεσα εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ο οδηγος που δειχνει που να τρυπηθει.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39145 από paterak
Απαντήθηκε από paterak στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
coo έγραψε:

vabatzis έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Πίσω μου σε έχω σατανά!... :diaolos: :klooun:

Σωστός ο Ανδρέας!

Επειδή δεν θα έχω αντιθαμβωτικούς, δώστε μου το βι-έϊτσ-εφ (σωστά το έγραψα?) να ακολουθώ τελευταίος. Κορπιλάκοοοοοο, πλιζζζζζζζ...

Stelios 1.4 TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39147 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:Ξεκιναω τη μεγαλη μοντιφα-Light&Sight
nikitas tsi έγραψε:

Aυτο που δεν εχω καταλαβει,ειναι για ποιον λογο πρεπει να αλλαξουμε το πλαστικο της οροφης?
Δεν μπορουμε να κανουμε μια τρυπα μονοι μας με τη λιμα?
Απο μεσα εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ο οδηγος που δειχνει που να τρυπηθει.

Νικήτα φυσικά και μπορείς να την ανοίξεις με λίμα.. υπάρχει κιόλας σχεδιασμένη η περιοχή που θα δουλέψεις..

απλά εγώ το άλλαξα επειδή δεν μου άρεσε αυτό που είχα κάνει με τη λίμα..

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39151 από Coo

Δημήτρης

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39285 από andreas73
Το σ/κ ολοληρώθηκε με επιτυχία -και παρά κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα- χάρη στις πολύτιμες συμβουλές του Κώστα ξεπεράστηκαν.

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ!!!

Θα σας αναφέρω τα προβλήματα για να τα έχετε υπόψιν σας όταν θα κάνετε το εγχείρημα.

Πρόβλημα 1
Σύμφωνα με τους οδηγούς το ρεύμα -αν το τραβήξετε από την ασφαλειοθήκη- το παίρνεις από τα pin 7 για τον καθρέπτη και 17 για τον αισθητήρα. Αυτό στη δική μου περίπτωση, αλλά και του Κώστα είναι λάθος και την πατήσαμε και οι δύο. Ρεύμα για τον αισθητήρα παίρνεις από το pin 17, αλλά για τον καθρέφτη εγώ πήρα από το pin 6 μιας και το pin 7 είναι κενό (δεν έχει επαφή στο πάνω μέρος, οπότε καθόλου ρεύμα στον διακόπτη). Βέβαια το μοιραίο είχε γίνει και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ για να βγάλω την επαφή από την ασφαλειοθήκη, μιας και άμα κλείδώσει μέσα η επαφή, είναι πακέτο για να βγει...

Πρόβλημα 2
Σύμφωνα με τον οδηγό που έχουμε ανεβάσει και εμείς από το vwclub το καλώδιο που πάει στην F3 του εγκεφάλου για τον αισθητήρα είναι χρώματος καφέ-πράσινου, το σωστό είναι βιολετί-άσπρο.
Το καφέ-πράσινο πάει στη θέση F5...
Το άλλο καλώδιο σύμφωνα με τον οδηγό που πάει στη B1 είναι χρώματος μπλε-μαύρου και είναι σωστό!

Πρόβλημα 3
Εγώ προκειμένου να είμαι σωστός είχα αγοράσει και pins για να μπουν στις φύσες του εγκεφάλου, όμως υπάρχουν τα καλώδια που ανέφερα παραπάνω ήδη στις φύσες, οπότε κάνουμε παράλληλες συνδέσεις με τα καλώδια από την καλωδίωση.

Πρόβλημα 4
Κατά το τελικό μοντάρισμα του κομματιού της οροφής διαπίστωσα μία διαφοροποίηση του παλιού πλαστικού και του νέου (αυτό με την τρύπα). Η διαφοροποίηση είναι στον τρόπο που κουμπώνουν οι πλαφονιέρες των σκιαδίων επάνω στο πλαστικό κομμάτι. Στο παλιό τα βύσματα της πλαφονιέρας ήταν προς τα μέσα (προς την κεντρική πλαφονιέρα), ενώ στο καινούριο πλαστικό τα βύσματα είναι προς τα έξω (προς τις πόρτες). Για αυτόν τον λόγο έκανα επέκταση των καλωδίων της πλαφονιέρας για να φτάνουν τα βύσματα. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε απλά να βάλετε τις πλαφονιέρες με την φορά προς τα μέσα ώστε να μην κάνετε επέκταση των καλωδίων, απλά σε αυτή την περίπτωση οι πλαφονιέρες δεν κλειδώνουν σωστά μέσα στο πλαστικό. Υπάρχει μία εγκοπή στο πλαστικό και εκεί θυληκώνει ένα ελασματάκι που υπάρχει στην πλαφονιέρα

Πρόβλημα 5
Το πράσινο καλώδιο για το dom light έχει λάθος βυσματάκι, οπότε χρειάζεστε και ένα καλωδιάκι
000979009 για να κουμπώσει μέσα στην φύσα της κεντρικής πλαφονιέρας.
Στα αυτοκίνητά μας υπάρχουν δύο ελεύθερες θέσεις η 5 και η 6. Εγώ αυτή τη στιγμή έκανα τοποθέτηση στην 6, όμως δεν λειτουργεί σωστά, οπότε το βραδάκι θα του αλλάξω θέση και θα το βάλω στην 5 που μάλλον είναι και η σωστή. Συγκεκριμένα ενώ θα έπρεπε να ασπρίζει ο καθρέφτης όταν ανοίγει η πλαφονιέρα, εμένα μαυρίζει, οπότε δεν λειτουργεί στη θέση 6

Πρόβλημα 6
Επειδή εγώ έβγαλα τις φύσες από τον εγκέφαλο για να μπορώ να δουλέψω πιο άνετα, παρόλο που είχα αποσυνδέσει την μπαταρία, μου έβγαζε μετά με το διαγνωστικό ένα σωρό σφάλματα από διάφορα σημεία το αμαξιού, π.χ. από το κλιματιστικό που δεν μπορούσα να τα διαγράψω. Να σας πω τα χρειάστηκα...
Τελικά έπρεπε να κάνει το αμάξι κάποια χιλιόμετρα για να καταλάβει ο εγκέφαλος ότι δεν υπάρχει θέμα. Μετά από αυτό τα σφάλματα εξαφανίστηκαν και η καρδιάμου μπήκε και πάλι στη θέση της.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Σε λίγο θα ανεβάσω και φωτογραφίες με το τελικό αποτέλεσμα
Τελικά

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #39293 από andreas73
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Και οι φωτό

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39295 από Coo
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα! :clap:

Δημήτρης

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39296 από andreas73
Και από μέσα

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39297 από andreas73
Ευχάριστη έκπληξη ο διακόπτης με κατάληξη BM που έχει πορτοκαλί το AUTO και πράσινο το φως θέσης. Νομίζω σε άλλους διακόπτες είναι όλα κόκκινα

• andreas73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39298 από andreas73
Και φυσικά ενεργοποιημένο το μενού για το αυτόματο κλείσιμο

Συντονιστές: nikitas tsi