- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
chicago 18
- aceoscy
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 166
Για το ερωτημα σου θα πρεπει να μας δωσεις καποιες επιπλεον πληροφοριες.
Αναρτηση γιατι να σου αλλαξουν με το ζορι?
Η αποδοση σιγουρα εχει μειωθει και εχει σιγουρα αυξηθει η καταναλωση.
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Καλως ηλθες στη παρεα μας κανε πρωτα μια γνωριμια μαζι μας στα νεα μελη,πες μας και 2-3 πραγματακια για το αυτοκινητο σου οπως χρωμα,εξτρα,κινητηρας και θα σε παρακαλουσα να ενημερωσεις το προφιλ σου βαζοντας το ονομα σου καθως και τον τυπο του αμαξιου σου οπως fsi,tsi κλπ.
Για το ερωτημα σου θα πρεπει να μας δωσεις καποιες επιπλεον πληροφοριες.
Αναρτηση γιατι να σου αλλαξουν με το ζορι?
Η αποδοση σιγουρα εχει μειωθει και εχει σιγουρα αυξηθει η καταναλωση.
Ρε παιδιά, σύμφωνοι ότι το φαρδύ ελαστικό αυξάνει την κατανάλωση και μειώνει την απόδοση. Είναι τόσο μεγάλη - αισθητή στον οδηγό η μείωση στην απόδοση; Γιατί αν η αύξηση στην κατανάλωση της βενζίνης είναι της τάξης του 0.2-0.3lt δε νομίζω ότι είανι κάτι πολύ σοβαρό - αισθητή ίσως αλλά όχι τραγική. Σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο οικονομικό προφίλ οδήγησης έχει ο καθένας.
Με το tomary έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, κάναμε την ίδια διαδρομή ο ένας πίσω από τον άλλο, με σταθερή ταχύτητα στην Εθνική Οδό και εγώ έκαψα 0.8-1.2 λιγότερο από αυτόν που έχει Chicago replica 17"...(σ.σ. εγώ έχω 16"..προς το παρόν).
Δημήτρης
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
Αυτο σημαινει πιο φαρδυ λαστιχο αρα καταστρεφεις την αεροδυναμικη και σημαινει πιο πολυ αλουμινιο το οποιο εναι βαρυτερο κατα πολυ σε σχεση με το καουτσουκ ενος ελαστικου....
Επιπλεον ενα ελαστικο για 18αρα ειναι κατα πολυ βαρυτερο απο ενα για 16αρα κι'ας μην ειναι φαρδυτερο.....
Για να σου δωσω ενα μετρο συγκρισης ειναι σαν να πηγαινεις με το κλιματισμο σβηστο ή σε λειτουργια,σιγουρα βλεπεις πτωση αποδοσης οταν σε δροσιζει....
Σκεψιου ο 18ιντσος να βαλει κα κλιματισμο,θα τον περναει και η αγελαδα μας με το 1600αρι....
Επιπλεον εχεις σκεφτει ποσο κοστιζει μια 4αδα 18αρες?
Για να σου δωσω ενα μετρο συγρισης στο αλλο μου αμαξι φοραγα 195-45-16 και ηθελα 700 ευρο
Εβαλα 195-50 15 με 250 και το αμαξι "απογειωθηκε"....
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
Νikitas TSi
- tomary
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Aν με τις 16αρες ειδες λιγοτερη καταναλωση 0.8-1.2 σε σχεση με το Θωμα που φοραει 17αρες τοτε σκεψου τι συμβαινει με τις 18αρες.....
Αυτο σημαινει πιο φαρδυ λαστιχο αρα καταστρεφεις την αεροδυναμικη και σημαινει πιο πολυ αλουμινιο το οποιο εναι βαρυτερο κατα πολυ σε σχεση με το καουτσουκ ενος ελαστικου....
Επιπλεον ενα ελαστικο για 18αρα ειναι κατα πολυ βαρυτερο απο ενα για 16αρα κι'ας μην ειναι φαρδυτερο.....
Για να σου δωσω ενα μετρο συγκρισης ειναι σαν να πηγαινεις με το κλιματισμο σβηστο ή σε λειτουργια,σιγουρα βλεπεις πτωση αποδοσης οταν σε δροσιζει....
Σκεψιου ο 18ιντσος να βαλει κα κλιματισμο,θα τον περναει και η αγελαδα μας με το 1600αρι....
Για να σου δωσω ενα μετρο συγρισης στο αλλο μου αμαξι φοραγα 195-45-16 και ηθελα 700 ευρο
Στο δικό μου με το που άλλαξα ζάντες (από 16 σε 17) η καταναλωση έπεσε περίπου κατά 1.0 ...... Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και το λάστιχο, που στις 16αρες είχα runflat το οποίο ειναι αρκετα βαρυ. Απ την άλλη τωρα πως ο coo καίει λιγοτερο απο μένα που εχει 16αρες με runflat?????? και τα eos μας ειναι φτυστα, ιδια εβδομαδα παραγωγης........ ????????????
Θωμάς EOS TSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
nikitas tsi έγραψε:
Aν με τις 16αρες ειδες λιγοτερη καταναλωση 0.8-1.2 σε σχεση με το Θωμα που φοραει 17αρες τοτε σκεψου τι συμβαινει με τις 18αρες.....
Στο δικό μου με το που άλλαξα ζάντες (από 16 σε 17) η καταναλωση έπεσε περίπου κατά 1.0 ...... Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και το λάστιχο, που στις 16αρες είχα runflat το οποίο ειναι αρκετα βαρυ. Απ την άλλη τωρα πως ο coo καίει λιγοτερο απο μένα που εχει 16αρες με runflat?????? και τα eos μας ειναι φτυστα, ιδια εβδομαδα παραγωγης........ ????????????
Γι'αυτό προανέφερα ότι παίζει σπουδαίο ρόλο το πόσο οικονομική οδήγηση κάνει κάποιος, χωρίς αυτό να καθιστά τον ένα τρόπο καλύτερο ή χειρότερο από τον άλλο. Απλά ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να οδηγεί... Αυτό με την μείωση μου φάνηκε και εμένα περίεργο πάντως τότε, αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι έχει να κάνει με το βάρος...
Δημήτρης
- marios_eos_160ps
- Senior Μέλος
-
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Με το tomary έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, κάναμε την ίδια διαδρομή ο ένας πίσω από τον άλλο, με σταθερή ταχύτητα στην Εθνική Οδό και εγώ έκαψα 0.8-1.2 λιγότερο από αυτόν που έχει Chicago replica 17"...(σ.σ. εγώ έχω 16"..προς το παρόν).
Μία επιβεβαίωση σε κάτι... 0.8 - 1.2lt στον μέσο όρο ή σε σύνολο κάποιας απόστασης και αν ισχύει το δεύτερο σε πόση απόσταση;;
nikitas tsi έγραψε:
Σκέψου ότι η αγελάδα σας έχει μεν 1600άρι αλλά έχει και 17άρες!! :superman:
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Μία επιβεβαίωση σε κάτι... 0.8 - 1.2lt στον μέσο όρο ή σε σύνολο κάποιας απόστασης και αν ισχύει το δεύτερο σε πόση απόσταση;;
Μιλάμε για μια απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων σε Εθνική οδό κατά το ήμισυ και στα Τέμπη κατα το άλλο ήμισυ, Πλαταμώνας-Λάρισα, με συνθήκες ηλιοφάνειας και άπνοιας (καλοκαίρι). Μάλιστα εγώ ήμουν ανοιχτός ενώ ο Θωμάς κλειστός, κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι θα έπρεπε να κάψω περισσότερο λόγω αεροδυναμικής. Δεν υπάρχουν ανηφόρες-κατηφόρες.
Μιλάμε για το μ.ο. κατανάλωσης από το σημείο Α στο σημείο Β και μάλιστα πηγαίναμε με ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα γιατί είχαμε βάλει και οι δύο το cruise control (άρα μιλάμε θεωρητικά και για ίδιο στιλ οδήγησης αφού είχαν αναλάβει τα c.c.). To δικό μου έγραψε ΑΝ θυμάμαι καλά 6.4 - 6.6 και του Θωμά 7.2 - 7.8 με μ.ο. ταχύτητας 100χλμ/ώρα... Δηλαδή αν ήμουν και κλειστός θα ήταν και μεγαλύτερη η διαφορά ίσως κατά 0.2 επιπλέον τουλάχιστον...
Προσωπικά δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η διαφορά οφείλεται μόνο στις ζάντες, ίσως παίζει ρόλο και η ποιότητα του καυσίμου, γιατί όσο πιο νοθευμένο τόσο περισσότερο καίει...
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- marios_eos_160ps
- Senior Μέλος
-
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Μιλάμε για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, διαφορετικές πόλεις, διαφορετική ποιότητα βενζίνης, διαφορετικά ολικά χιλιόμετρα αυτοκινήτου
(έχει να κάνει με το στρώσιμο), ίσως διαφορετικό φορτίο την στιγμή της μέτρησης, αντίσταση αέρα, θερμοκρασία και ένα κάρο πράγματα ακόμα....
Το λέω πολύ φιλικά....
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- marios_eos_160ps
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Σπυρο δεν λεω να βγαλουμε ενα αποτελεσμα ακριβεστατο.αλλα εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει αλλος εδω μεσα με 160αρι που να καιει τοσο πολυ.ακομα και να μην το πατησω αντε να πεσω 10.5 στην καλυτερη.τα παιδια σε αλλες συζητησεις μιλανε για 8.5 λιτρα μεσα στην πολη.υπαρχουν 2 λιτρα διαφορα τουλαχιστον.
Κοίτα Μάριε, όπως λέει και ο Δημήτρης, μπορεί δύο διαφορετικές μέρες, να κάνεις την ίδια διαδρομή και να δεις δύο διαφορετικές μετρήσεις...Μου συμβαίνει και εμένα σχεδόν καθημερινά με τη δουλειά μου...
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- rallakias
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
ThnxΑπο μαμά ναι, ρεπλικα και σε 17
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- pgalano
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης