ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #38468 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
ειτε 225 ειτε 235 βαλεις το προφιλ ειναι υποχρεωτικα 40. 45 σε 18αρα ζαντα στο αμαξι μας δεν μπαινει,αλλαζεις πολυ το βημα. το 235 ως λιγο πιο φαρδυ (1cm) καθεται καπως καλυτερα στην 8,5 . για τις 8 το 225 ειναι μια χαρα.

Πέτρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #39270 από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Το πρωι παρελαβα τα falken 452 215/55/16 93W με ημερομηνιες (3110)για το eos φιλου υστερα απο δικη μ ου προταση κ συντομα θα γραψω εντυπωσεις το κοστος τους με τοποθετηση ηταν 470€ τελικα.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Uploaded with ImageShack.us

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47521 από panagiotis
Απαντήθηκε από panagiotis στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
την επομενη εβδομαδα αλλαζω κ εγω λαστιχα σε 225/45/17 .εχω καταληξει μεταξυ continental sc3 490 ευρω - michelen rrimacy 500 ευρω michelen pilot 520 ευρω με δωρεαν ζυγοσταθμιση.το καταστημα φωκας μου προτεινει τα primacy επειδη εχουν μαλακα πλαινα κ αποροφουν καλυτερα τους κραδασμους.Δωστε μου λιγο φως ρε παιδια.τι να προτιμησω

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47522 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Προσωπικά επειδή κι εγώ θα αλλάξω λάστιχα πολύ σύντομα θα προτιμήσω τα Continental Conti Sport Contact 3 σε διάσταση 235/45/17 Y είναι τα ιδία που φαραώ αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κρατήματα στις στροφές και πολύ καλή συμπεριφορά σε γρήγορη οδήγηση. Από τιμές τα βρήκα 570ε στη Χαλκίδα.

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47523 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Παναγιώτη τα μαλακά ελαστικά έχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά είναι φυσικά η απορρόφηση των κραδασμών και κατ'επέκταση η άνεση, κυρίως στο ταξίδι.
Στα μειονεκτήματα πρέπει να σκεφτείς μικρότερη αντοχή σε κτυπήματα. Μπορεί πιο εύκολα να πετάξει καρούμπαλο σε κάποιο χτύπημα ή να σου κοπανήσει μέχρι και η ζάντα ή στην πιο ακραία περίπτωση να σου καταστραφεί το ελαστικό. Επίσης σε πιο ακραίες συνθήκες γρήγορης οδήγησης το σκληρό ελαστικό θα σου πλαγιάσει πιο δύσκολα.
Γενικότερα είμαι της γνώμης να προτιμάται μαλακό ελαστικό όταν η οδήγηση είναι προσεκτικότατη και στρωτή, χωρίς ακραίους ελιγμούς και με προσοχή σε πεζοδρόμια και λακούβες, όλα αυτά προς χάριν της άνεσης. Όταν κινείται κάποιος με πιο μεγάλες ταχύτητες και είναι λίγο πιο "χύμα" καλύτερα να προτιμάται σκληρό ελαστικό. Αυτό αποτελεί βέβαια προσωπική άποψη και για αυτό προερχόμενος από τα Bridgestone σε 16"(πολύ σκληρά) προτίμησα τα Conti SC3 σε 17" (μεσαία λύση σε σκληρότητα, αρκετά ικανοποιημένος με την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες) και έμεινα μακριά από τα Michelin (πολύ μαλακά).

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47524 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Επιπλεον ενα ελαστικο με μεγαλο δεικτη ταχυτητας ειναι πιο σκληρο και φτανει στη θερμοκρασια λειτουργιας του πιο δυσκολα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47525 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Επιπλεον ενα ελαστικο με μεγαλο δεικτη ταχυτητας ειναι πιο σκληρο και φτανει στη θερμοκρασια λειτουργιας του πιο δυσκολα.

Πολύ σωστή επισήμανση :clap:
Και πριν στα περ΄σουν πάνω να ελέγξεις το DOT για να δείς μη σου περάσουν.. προπέρσινα λάστιχα για καινούργια.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47538 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
coo έγραψε:

Και πριν στα περ΄σουν πάνω να ελέγξεις το DOT για να δείς μη σου περάσουν.. προπέρσινα λάστιχα για καινούργια.

Τι είναι το DOT ορέ;; :think:

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47539 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Γιάννη δείχνει το έτος και την εβδομάδα παραγωγής....

ειναι ενας τετραψηφιος αριθμός...... πχ αν δεις 2510 το ελαστικό φτιάχτηκε την 25η βδομάδα του 2010

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47544 από Coo
dragonfighter έγραψε:

coo έγραψε:

Τι είναι το DOT ορέ;; :think:

π.χ.:

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

27η εβδομάδα του 2007... (Ιούλιος 2007)

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47571 από panagiotis
Απαντήθηκε από panagiotis στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
σε ευχαριστω πολυ.και εγω προς τα sc3 βλεπω. ο λογος ειναι οτι τα μισελεν που φορουσα παλαιοτερα ειχαν απιστευτο κρατημα μεχρι τα 20000χλμ μετα ομως αρχισαν τα γλιστρηματα.τα cs3 τα φοραω στο πρωτο μου αυτοκινητο ενα αβενσις εχω κανει τα ιδια χιλιομετρα κ ειναι αψογο.

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47572 από thodoris
Επειδή έχω ακούσει πολλά για την ημερομηνία παράγωγης των ελαστικών. :unsure: Ενδεικτικά ποσό καιρό πριν από την τοποθέτηση πρέπει να έχουν κατασκευαστεί τα λάστιχα ώστε να είναι εντάξει;

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47574 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Και πεντε χρονια πριν ή και περισσοτερα,αν ειναι αποθηκευμενα σωστα,τοτε δεν εχουν προβλημα.
Σκεψου και τα φορτηγα που κανουν αναγομωσεις αντι για αντικατασταση.....

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47586 από Coo
Το θέμα είναι ότι δε μπορεί να ξέρει αν όντως είναι αποθηκευμένα σωστά. Θοδωρή, όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47590 από halkis_13
Απαντήθηκε από halkis_13 στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Καλησπέρα..
Εχω τοποθετήσει τα Conti SC3 (235/40/18) και έχουν "κάνει" περίπου 40.000km σε 2,5 χρόνια..Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος..Αλλά θέλω να επισημάνω δυο πραγματάκια...Τα έχω σχίσει στο πλάι 2 φορές .Σε πεζοδρόμιο.Φυσικά παίζει ρόλο το πέλμα (40)...Άρα τα πλαινά είναι μαλακά..Όχι όσο τα michelin.. Και το δεύτερο με σχετική καλή οδήγηση και προσοχή η διάρκειά τους είναι γύρω στα 40-45.000..Φυσικά το κόστος αλλαγής είναι αρκετά υψηλό λόγω της μη μαζικής παραγωγής της συγκεκριμένης διάστασης..

Τέλος είναι καλό να αγοράσεις ελαστικά της τρέχουσας χρονιάς...

KONSTANTINOS

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47594 από Corbil
στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα......δοκίμασε Κωσταντίνε την επόμενη που θα αλλάξεις λάστιχα να ζητήσεις 225/45/R18, μπαίνουν κανονικά.....Θα δεις μια διαφορά της τάξεως των 100 € σε όποια μάρκα ελαστικών κι αν αποφασίσεις

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47606 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
και εγω 235/40 φοραω λογω 8.5αρας ζαντας.τα 225 ειναι σαφως φθηνοτερα.εχω την εντυπωση ομως οτι 225/45 ειναι λαθος. :thinking 225/40 ειναι το σωστο...

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47607 από Corbil
σωστά Πετράν εκ παραδρομής έγραψα 45.....40 είναι το σωστό. Σε 8αρα ζάντα το 225 χωράει

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47636 από marios_eos_160ps
Απαντήθηκε από marios_eos_160ps στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Corbil έγραψε:

στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα......δοκίμασε Κωσταντίνε την επόμενη που θα αλλάξεις λάστιχα να ζητήσεις 225/45/R18, μπαίνουν κανονικά.....Θα δεις μια διαφορά της τάξεως των 100 € σε όποια μάρκα ελαστικών κι αν αποφασίσεις

όχι μόνο 100€....εγώ απο 235/40/18 πήγα σε 225/40/18 (toyo proxes 4) τα 225 έκαναν 700 ευρώ και τα 235 950€

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47690 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Την αλλη φορά θα ξέρεις να τα αγορασεις απο το camskill.co.uk με 400€ μαζι με τα μεταφορικα στην πόρτα σου τα toyo proxes 4 .

www.camskill.co.uk/p...9

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47711 από marios_eos_160ps
Απαντήθηκε από marios_eos_160ps στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
rallakias έγραψε:

Την αλλη φορά θα ξέρεις να τα αγορασεις απο το camskill.co.uk με 400€ μαζι με τα μεταφορικα στην πόρτα σου τα toyo proxes 4 .

www.camskill.co.uk/p...9

Βασικά εγώ τα έχω 1.5 χρόνο τότε μπορεί και να ήταν πιο ακριβά, αλλά σε θέμα ελαστικών το ιντερνετ το φοβάμαι, αν είναι παλιά? και όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω και να είναι παλιά έχουν αποθηκευτεί σωστά?.....το θέμα είναι οτι δεν αξίζει να πάρουμε 235,γιατί η volkswagen τα βάζει όμως και σε 17" και σε 18"?

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47939 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!
Ας έχουμε και ένα ακόμη feedback.

Άλλαξα τα λάστιχα πριν 2+ χρόνια. Έβαλα τα Pirelli PZero Rosso σε 225/45/17. Ήταν μόλις 2 μηνών φρέσκα όταν τα έβαλα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα δεδομένου οτι έχω κάνει 50.000 με αυτά. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι μετά από τόσα χιλιόμετρα έχουν πλέον ξεραθεί σαν πέλμα. Το καταλαβαίνω γιατί μου γλιστράνε πολύ εύκολα για τα δικά μου δεδομένα. Καμία σχέση με τα Potenza που είχα στην αρχή, αλλά και πάλι θέλουν αλλαγή. Επιπλέον, έχουν αποδειχτεί πάααααρα πολύ ανθεκτικά στις λακούβες που οδηγούν στην άβυσσο!! Φαντάζομαι ότι αν είχα άλλα λάστιχα θα τα είχα πάρει κάμποσες φορές στα χέρια.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #47976 από thodoris
Επιτέλους άλλαξα λάστιχα σήμερα. Έβαλα πάλι τα Continental Conti Sport Contact 3 σε 235/45/17 Υ κόστισαν 560 € με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση. Ρώτησα και μήπως είχαν βγει τα καινούργια και μου είπαν ότι προς το παρόν είναι μόνο σε 18 ζάντα.

1,4 TSI 2?? PS