- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Θορυβος Ελαστικων.
- gazza307
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Constantinos-vw eos 2.0 FSI
τα λαστιχα μου δεν ειναι ουτε χρονου και εχουν κανει το πολυ 4000 χλμ και ακουω αρκετο βορυβο αλλα οχι μονο θορυβο κυλισης αλλα εαν αναλαμβανομενο σαν βογκητο (βου βου) σταθερης συχνοτητας στα 90χλμ και οχι αναλογο της ταχυτητας....
(δηλαδη οχι οσο πιο γρηγορα οδηγει πιο γρηγορος και ο θορυβος)
μετα τον ξανακουω στα 120 μεχρι 125 με εναν ελαφρυ συντονισμο στο τιμονι..ακουγεται κ με νεκρα.Απο εκει και πανω τιποτα.
το αυτοκινητο πριν κανα 3μηνο ειχε κανει ευθυγραμμηση και ζυγοσταθμιση στον "ποπαυ".
βεβαια τα λαστιχα δεν ειναι κ τα καλυτερα που παιζουν.Sava θυγατρικη της Goodyear απο την Σλοβενια,αλλα οπως και να το κανουμε ειναι καινουργια λαστιχα..
να δεχτω οτι ειναι σκληρα και βγαζουν θορυβο στην σκληρη ασφαλτο..πχ Αττικη Οδο,Κακια Σκαλα..
αλλα οχι και ετσι...
μ@λ@κι@ μεγαλη βεβαια γιατι εγω για Conti πηγαινα και με εψησε γνωστος λαστιχας...και δεν τα πηρα και φτηνα..καλοπληρωμενα ειναι...
Βλεπω να τα πεταω οπως ειναι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Αν επεσες σε μια λακουβα,εστω ενα φρεατιο αποχετευσης και στραβωσε η ζαντα,δηλαδη εχασε τη ζυγοσταθμιση της ειναι λογικο να εχεις τρεμουλο ειδικοτερα αν φορας διασταση πανω απο 16'' που ειναι πιο χαμηλοπροφιλα αρα και πιο ευπαθη.
Νikitas TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Βέβαια τα δικά μου ειναι Pirelli και έχω κάνει περίπου 60.000 μέχρι τώρα. Από φθινόπωρο θα παίξει αλλαγή.
Χαρακτηριστικά μου το είχε πει ο λαστιχάς ότι μάλλον θα έκανε θόρυβο, ώστε να μην το τρέχω σε αντιπροσωπείες και μου λένε για ρουλεμάν και διάφορα άλλα... Γιατί ως γνωστόν είναι και επιστήμονες οι κύριοι... :whistle: Τελικά αποδείχτηκε σωστός στα πρώτα 100 μέτρα!!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- gazza307
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
εμενα μου το κανει στα 90 και στα 120-125(εκει κανει κ εναν συντονισμο).
στην Αθηνα μεσα δεν μπορω να το καταλαβω απολυτα...αλλα στην Εθνικη και στην Ατιικη με πιο σκληρη ασφαλτο γινεται παρτυ.
Ναι αμα πας στα γατονια στις αντιπροσωπεις μπορει να αλλαξεις ολο το μπροστινο συστημα κ παλι να μην βγαλεις ακρη.
Θα δουμε τι θα κανουμε...ξεκινωντας απο μια ζυγοσταθμιση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Εμένα παρεπιπτόντως το έκανε μετά από 1 μήνα ακινησίας. Το έχω αφήσει πολλές φορές ακίνητο για ανάλογο διάστημα αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Την τελευταία φορά όμως τα έπαιξε για κάποιον λόγο.
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
-
→ έγινε αλλαγή ελαστικών-ζαντών τα Χριστούγεννα. Μετά από λίγες ημέρες σε ταξίδι στην Εθνική κατάλαβα αυτό τον συντονισμό στα 120 με ελάχιστο τρέμουλο στο τιμόνι
→ μετά από δύο αποτυχημένες ζυγοσταθμίσεις, ο τρίτος λαστιχάς διέγνωσε στραβό ελαστικό (σ.σ. Continental SC3)
→ ο λαστιχάς που μου τα πέρασε διέγνωσε όχι στραβό ελαστικό, αλλά προβληματική από κατασκευής ζάντα στον αφαλό.
→ Μετά από 6 (χωρίς υπερβολή!) νέες ζυγοσταθμίσεις, τόρνο για δαχτυλίδια ρύθμισης, και νέες ζάντες (έξοδα λαστιχά) το πρόβλημα παρέμενε.
→ Αλλαγή από εμπρος - πίσω όλα τα ζαντολάστιχα, το τρέμουλο μεταφέρθηκε στο αμάξωμα και έφυγε κατα πολύ από το τιμόνι.
→ Νέα τελευταία ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο με ειδικό μηχάνημα (ζύγισμα λάστιχα-ζάντα-ψαλίδι-δίσκους κλπ) με αποτέλεσμα ΑΝΕΚΤΟ.
→ Τωρινή κατάσταση: Με κλειστή οροφη ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο 120-125 καθόλου ενοχλητικό. Με ανοιχτή οροφή στα 90 και στα 120-125 γίνεται πάρτι.
→ Αναμονή 2 χρόνια να λιώσουν τα λάστιχα να βάλω άλλα..
Γνώμη μου, έχεις στραβό λάστιχο. Είτε αλλάζεις μόνο το ένα (κανονικά πρέπει να στο αλλάξει ο λαστιχάς σου ΔΩΡΕΑΝ) αφού έχεις κάνει μόνο 4,000χλμ και δεν έχουν προλάβει τα άλλα να φθαρούν πολύ, είτε όλα.
Εγώ πάντως που τα άλλαξα όλα εκτός από τα λάστιχα (δεν δεχόταν ο λαστιχάς ότι είχα στραβό/ά λάστιχο/α) δεν ηρέμησα..
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- gazza307
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
οτι ακριβως εχω επισημανει το ιδιο ακριβως βιωσες και εσυ (στα 90 και στα 120-125)...
Στο λαστιχα που εβαλα αυτα τα Κ#λολαστιχα δεν προκειται να κανω τον κοπο να παω διοτι δεν υπαρχει ουτε μια στα 10 εκατ.να διαγνωσει οτι το λαστιχο ειναι στραβο.Πιθανον θα μου βγαλει ολο το υπολοιπο αυτοκινητο στραβο παρα το λαστιχο.
Θα κανω μια ζυγοσταθμιση ακομα και βλεπουμε.
Ασε που παιζει να παραδωσω και τις πινακιδες τον Δεκεμβριο (θα μεινει στο παρκιν μεχρι νεοτερας διοτι 900 ευρω σημα δεν γουσταρω να πληρωσω αλλα ουτε και να σκοτωσω το EOS για 12000-13000 χιλιαδες ευρω).
Οποτε βλεπουμε...
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σε περίπτωση που είναι θα τα αντικαταστήσουμε χωρίς κόστος βέβαια μέσω της εταιρείας.
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σύμφωνα λοιπόν με τον τελευταίο, το πρόβλημα βρίσκεται στα πλαστικά δαχτυλίδια των τροχών, αυτά που ουσιαστικά χρειάζονται για να κεντράρουν οι ζάντες πάνω στο μουαγιέ. Τα συγκεκριμένα πλαστικά δαχτυλίδια είναι κατά μισό χιλιοστό περίπου μεγαλύτερα από όσο πρέπει. Αποτέλεσμα αυτού είναι όταν τοποθετείται το ζαντολάστιχο πάνω στο μουαγιέ να μην είναι απόλυτα κεντραρισμένο και κατα συνέπεια αυτη η διαφορά του +0,005 να μεταφράζεται σε +0,050 στην ακτίνα και το αυτοκίνητο να γίνεται λατέρνα.
Η λύση (που ακόμα εκκρεμεί διότι δεν έχω βρεί το χρόνο) είναι να κατασκευαστούν ή να βρεθούν δαχτυλίδια που να ταιριάζουν απόλυτα στις διαμέτρους. Ήδη έχω βρει μια άκρη σε εργοστάσιο για να φτιάξω αυτά τα δαχτυλίδια από τεφλόν τα οποία θα βγούν από τόρνο, μετά από μέτρηση με ψηφιακό παχύμετρο και στο μουαγιέ και στην ωπή της ζάντας. Αλλά για να γίνει αυτό έχει πολύ βάλε-βγάλε στις ζάντες και πρέπει ουσιαστικά να ακινητοποιήσω για μερικές ημέρες το αυτοκίνητο.
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Αυτό που λες για τους επαγγελματίες όντως συμβαίνει. Συμφωνώ και επαυξάνω. Με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται για εμάς τους ταλαίπωρους που για μία δουλειά πρέπει να γυρίζεις μέρες μέχρι να καταλήξεις ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ποιος θέλει να σε κλέψει και ποιος βρίσκεται σε καλή μέρα και θέλει να σε βοηθήσει και τέλος αν περάσεις απ' όλα αυτά τα στάδια, αυτός που θα επιλέξεις να μην σου κάνει μα....κία!
Τζακποτ!
Μήτσος
- okapi
- Senior Μέλος
-
Μια ερώτηση μόνο: Οι ζάντες είναι aftermarket ;
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Δημήτρης
- okapi
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-