ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #59685 από ob099
ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ δημιουργήθηκε από ob099
Καλησπέρα,

Το EOS μου φοράει ελαστικά 215/55/16
Μπορώ να του βάλω 225/55/16 ?

Είναι μετ/να 8 μηνών με 10.000 χλμ με πολύ ομαλή οδήγηση ( Αυτοκίνητο Πρεσβείας )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #59692 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Θα αλλάξεις ουσιαστικά για λίγο το βήμα του αυτοκινήτου. Αυξάνεις λίγο τη διάμετρο του τροχού, άρα θα έχεις μια απόκλιση 1,7% στην ένδειξη των χιλιομέτρων. Δε νομίζω ότι έχεις πρόβλημα.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65533 από giorgosbarkas
Απαντήθηκε από giorgosbarkas στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
παιδια καλημερα και χρονια πολλα! εχω αποφασισει να αλλαξω τα λαστιχα μου αλλα επειδη οι εποχες ειναι πολυ δυσκολες για μια τετραδα continendal η goodyear θελω 600-650 euro. εχω βρει στο ιντερνετ μεταχειρισμενα dot 11 goodyear-pireli με 150. απ την αλλη σκεπτομαι να βαλω 205-55-16 που ειναι πολυ πιο οικονομικα (350euro)ενας λαστιχας μου ειπε βαλτα και θα σου καιει και πιο λιγο ενας αλλος μου το απετρεψε διοτι και θα αφησει μεγαλο κενο στους θολους και θα φαινετε σαν κατσικι και θα χανει το κοντερ. εχει βαλει καποιο παιδι αυτο το νουμερο και τι μου συμβουλευεται γενικα να κανω

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65534 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Υποθέτω ότι έχεις 215/55/16. Σε αυτή την περίπτωση αν πας στα 205/55/16 θα έχεις σφάλμα 1,7% στο κοντέρ:

Αν τώρα έχεις 225/... το 1,7% γίνεται 3,4%. Ουσιαστικά θα δείχνει περισσότερα χλμ το κοντέρ σου.

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65535 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Για αρχή αν χαμηλώσεις το φάρδος του ελαστικού, αναγκαστικά μειώνεται ελαφρώς και το προφίλ του, επομένως η όλη του περιφέρεια. Ως αποτέλεσμα θα σου γράφει λίγο παραπάνω στο κοντέρ (σιγά το πράγμα... θα έχεις και πιο πραγματική ταχύτητα) και στα χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα θα μπει κατά μισό πόντο προς τα μέσα, αφού θα είναι 1 πόντο (εάν έχεις 215) πιο λεπτό. Δεν νομίζω ότι για μισό πόντο θα φαίνεται τόσο κατσίκι. Το θεωρώ υπερβολή.

Όπως υπερβολή θεωρώ ότι θα καις λιγότερο. Σίγουρα δεν πρόκειται να καιει περισσότερο, αλλά μην νομίζεις ότι θα γίνει και υβριδικό.

Συμπερασματικά,
- από όψη δεν επηρεάζει τόσο πολύ,
- κατανάλωση περισσότερη δεν θα έχεις ίσως κάτι ελάχιστα λιγότερο,
- άρα ο μόνος σημαντικός παράγοντας για μένα είναι το κόστος.

Εάν ημουν σε τέτοια θέση ώστε να σκέφτομαι να βάλω μεταχειρισμένα, μάλλον θα έβαζα καινούρια μία διάσταση κάτω όπως λες.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65538 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Aν κοιταξετε στο πορτακι της βενζινης η VW δινει ως χειμερινα ελαστικα τα 205/55/16

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65539 από Γελάδι
Σωστός!
:good:

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65540 από giorgosbarkas
μολις μου εδωσαν μια νεα προσφορα TOYO PROXES C1S 215-55-16 440 euro. εχετε αποψη για αυτο το λαστιχο? απο εκει και περα αυτος ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν θα εχω και μεγαλη διαφορα ουτε στην εμφανιση ουτε στο κοντερ αν βαλω 205-55-16. οι προσφορες του σ αυτη τη διασταση ειναι michelin-pirelli-bridgeston 360euro coontinental3 380euro. τι λετε τελικα να κανω τα μεταχειρισμενα τελικα τα αποκλειω

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65541 από Γελάδι

giorgosbarkas έγραψε: απο εκει και περα αυτος ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν θα εχω και μεγαλη διαφορα ουτε στην εμφανιση ουτε στο κοντερ αν βαλω 205-55-16.

Καλά σου είπε. Δες τί σου είχα πει.

Γελάδι έγραψε: Για αρχή αν χαμηλώσεις το φάρδος του ελαστικού, αναγκαστικά μειώνεται ελαφρώς και το προφίλ του, επομένως η όλη του περιφέρεια. Ως αποτέλεσμα θα σου γράφει λίγο παραπάνω στο κοντέρ (σιγά το πράγμα... θα έχεις και πιο πραγματική ταχύτητα) και στα χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα θα μπει κατά μισό πόντο προς τα μέσα, αφού θα είναι 1 πόντο (εάν έχεις 215) πιο λεπτό. Δεν νομίζω ότι για μισό πόντο θα φαίνεται τόσο κατσίκι. Το θεωρώ υπερβολή.

Όπως υπερβολή θεωρώ ότι θα καις λιγότερο. Σίγουρα δεν πρόκειται να καιει περισσότερο, αλλά μην νομίζεις ότι θα γίνει και υβριδικό.

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65547 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

giorgosbarkas έγραψε: μολις μου εδωσαν μια νεα προσφορα TOYO PROXES C1S 215-55-16 440 euro. εχετε αποψη για αυτο το λαστιχο? απο εκει και περα αυτος ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν θα εχω και μεγαλη διαφορα ουτε στην εμφανιση ουτε στο κοντερ αν βαλω 205-55-16. οι προσφορες του σ αυτη τη διασταση ειναι michelin-pirelli-bridgeston 360euro coontinental3 380euro. τι λετε τελικα να κανω τα μεταχειρισμενα τελικα τα αποκλειω

Γιώργο τα toyo είναι λάστιχα με όμορφο προφίλ και πέλμα αλλά είναι σχετικά σκληρά λάστιχα, πλησιάζουν σε σκληρότητα τα bridgestone. Όλα όπως έχουμε πει είναι θέμα χρήσης, το που μένεις το πόσα χλμ κάνεις καθημερινά, και σε τι συνθήκες τα κάνεις. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζω για να μπορέσω να σε βοηθήσω να επιλέξεις.
Στα 150 € που βρίσκεις τα μεταχειρισμένα είναι πολύ καλή τιμή, αλλά επίσης σε εξαιρετική τιμή είναι και τα καινούργια που αναφέρεις. Αν μου έβαζες το δίλημμα να διαλέξω μεταξύ των 4αρων, με κλειστά μάτια θα σου έλεγα να επιλέξεις τα contisport3 τα οποία τα έχω δοκιμάσει, και έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και με στρωτή οδήγηση θα αντέξουν πολλές χιλιάδες χλμ.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65553 από giorgosbarkas
το αυτοκινητο το κινω πιο πολυ εθνικη οδο και κανω κατα μεσω ορο 25000-30000 χλμ το χρονο

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65556 από Corbil
ενα σκληρό λοιπόν λάστιχο εφόσον κάνεις αρκετά χλμ θα σου ήταν ότι πρέπει. Παρ'όλα ταύτα θα σου πρότεινα contisport δαγκωτό.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65558 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Θα συμφωνήσω με τον Πανο. Τα continental τα έχω κι εγω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατι και εγω κάνω την ίδια χρήση με εσένα και δε μου έχουν δημιουργήσει το παραμικρό

Sent from my iPhone using Tapatalk

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65559 από giorgosbarkas
αρα να διαλεξω clontinental σε διασταση 205-55-16 απο toyo 215-55-16

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65564 από Γελάδι
Νομίζω πως έχουν δίκιο τα παιδιά. Κι εγώ θα συμφωνήσω. Και η τιμή αρκετά καλή θεωρώ.

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65569 από tasos_sib84
Απαντήθηκε από tasos_sib84 στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Ρε παιδιά ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατι αρκετοί απο 215 πάτε σε 205 . Και απο 235 σε 225. Ίσως γιατι μερικοί το βρίσκεται πολυ φαρδύ και και οι υπόλοιποι γιατι ειναι 20/40/60€ φθηνότερα, η ότι παραμύθι ακούσουμε απο το κάθε βουλκανιζατερ,
Δηλ. η Vw και γενικά όλες οι αντιπροσωπείες που κατασκευάζουν ένα αυτοκινητο , που πιστεύω πως για το παραμικρό γίνεται κάποια μελέτη και ειδικά για τα λάστιχα που έχει να κάνει με την κίνηση του αυτοκινητου και σ´αυτο μέσα ειναι και η οικονομία καυσίμων , γιατι κοιτάνε να βγάλουν όσο ποιο οικονομικό γίνεται .
Αυτοί δηλαδή άσχετοι , χαζοι , τι ειναι;
Και εμείς εδω οι έξυπνοι .
Όταν πριν λίγους μήνες άλλαξα ζαντες
Απο μαμά 16 πήγα σε 17 γνήσιες 235/45/17 μου έλεγαν αρκετοί έλα μωρε τι το Θές τόσο φαρδύ λάστιχο , θα καίει θα θα θα .... Και όμως δεν έχω το παραμικρό . Μα έχει γινει κάποια μελέτη σ´αυτη τη ζαντα να μπει αυτο το λάστιχο κ με τους θολούς που λέγατε ποιο πανω πιστεύω πως όλα έχουν κάποιο λογο .
Αυτή ειναι η απορία μου εδω κ καιρο αν είμαι κάπου λάθος διορθώσετε με.

Τασος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65574 από Γελάδι
α) Κατ'αρχήν δεν είπε κανένας ότι είμαστε έξυπνοι και οι άλλοι χαζοί.
β) Για τους θόλους έγινε λόγος διότι αν πάρεις μία διάσταση μικρότερη μικραίνει το προφίλ και ως εκ τούτου μεγαλώνει η απόσταση του λάστιχου από τους θόλους. Αυτό είναι απλά μαθηματικά και δεν σηκώνει αμφιβολία. Δεν καταλαβαίνω που είναι το παραμύθιασμα που αναφέρεις σε αυτό το θέμα. Για την κατανάλωση συμφωνώ κι έχω γραψει ξανά ότι δεν έχει ουσιαστική διαφορά.
γ) Γιατί να δώσω περισσότερα λεφτά για ένα λάστιχο μόνο και μόνο επειδή είναι ένα πόντο πιο φαρδύ, από την στιγμή μάλιστα που δεν θα έχω κανένα μειονέκτημα απολύτως και το πιο πιθανό είναι να έχω όφελος. Από μηδενικό έως ελάχιστο αλλά σίγουρα δεν θα είναι χειρότερα;

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65576 από giorgosbarkas
μου φαινετε πως σε μερικους δεν τους εχει αγγιξει η κριση...

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65578 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Εφ´οσον είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο κατασκευαστής και τα συν και πλην είναι τόσο κοντα ανάμεσα στις δυο επιλογές, νομιζω πως απλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής χωρίς ξεκάθαρο κερδισμένο-χαμένο.

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65580 από tasos_sib84

giorgosbarkas έγραψε: μου φαινετε πως σε μερικους δεν τους εχει αγγιξει η κριση...

Φίλε μου όλους μας έχει αγγίξει η κριση σέβομαι αυτο που λες γιατι δεν ξέρω τα οικονομικά του καθενός , ο καθένας ξέρει τι ζορι τραβάει αλλα για μένα έχεις ένα αμάξι που πλησιάζει 30.000€ και ίσως να τις ξεπερνάει και κοιτάς τα 30€ , μη κοροϊδευόμαστε , εκτός αν έχω μπει στο ceicentoclub και δεν το κατάλαβα .
Αν έχεις πρόβλημα το πουλάς η καταθέτεις πινακίδες όπως έχουν κάνει παρα πόλοι.
Συγνώμη που μιλάω έτσι αλλα το πήρα λίγο προσωπικά , και ίσως έχουμε βγει και εκτός θέματος . Εγω αυτη τη στιγμή μπορει να είμαι σε χειρότερη κατάσταση απο εσένα , στερουμε πολυ βασικά πράγματα για να πληρώνω το αυτοκινητο , και δεν κλαιγομαι σε κανένα , απ´ τη στιγμή που το επέλεξα καλα να παθώ.

Τασος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65581 από tasos_sib84
Γελάδι
α) αν δεις στο τέλος εγραψα αυτο το έχω ως απορία: γιατι να βάζουμε ότι διάσταση θέλουμε απο τη στιγμή που σου γράφουν ότι πρέπει να φορεσεις αυτα;
Γιατι να υπαρχει η διάσταση 215 κ 205;
Πιστεύω πως η κάθε Vw η κάθε continental ο κάθε κατασκευαστής ζαντας δεν ειναι ο κυρ Μητσος της γειτονιάς να σου φτιάξει αυτονικητο η ζαντα με την ηλεκτροκοληση ,
Δηλαδή παίρνουν μια ζαντα κ ένα λάστιχο ότι ναναι και τα βάζουν πανω στο αμάξι μας χωρίς καμία μελέτη και μετα σου λένε αυτο θα βάλεις ;
Γιατι δεν κολλανε αυτοκόλλητα που να λέει επελεξε και βάλε απο 165 μέχρι 265 αλλα ξέρεις σε κάθε διάσταση θα έχεις επιπτώσεις .

β) το παραμύθιασμα ειναι ότι πήγα σε πεντε βουλκανιζατερ και οι πεντε έλεγαν ο καθένας τα δικα του , αν δεν ειναι αυτο παραμύθι να σου λέει ο καθένας ότι θέλει τότε τι ειναι ;
Πες μου ποιον να εμπιστεύτω τις πέντε διαφορετικές γνωμες η τον επίσημο κατασκευαστή ;

Τασος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65583 από Γελάδι
Εγώ έχω μία άλλη απορία. Γιατί κάνουμε θέμα το ότι προτείνεται ως πιο οικονομικό ένα λάστιχο μόνο 1 μόνο εκατοστό πιο στενό! Δεν πήγε κανένας να βάλει ρόδα από μοτοσακό... Και όπως είπε ο Νικήτας το 205 αναγράφεται κιόλας και στο βιβλίο ή στην τάπα για χειμερινά. Επομένως, είναι απολύτως σωστό να μπει για όποιον το αποφασίσει.

Και επειδή ο άλλος δεν ξέρω πως "κόβεται" από οικονομικής άποψης αυτόν τον καιρό μπορεί να έχει προτεραιότητες. Μπορεί να έχει μόνο το αυτοκίνητό του και να κόβει από το φαγητό του για να βάλει λάστιχα γιατί το έχει και ψώνιο. Μπορεί όμως κάποιος άλλος να έχει και 3 κουτσούβελα από πίσω και να σκέφτεται πλέον (γιατί δεν μιλάμε για πριν 4-5 χρόνια που το αγόρασε πως ήταν, μιλάμε για τώρα) να βάλει μέχρι και βενζίνη στο αξίας 30.000 ευρώ αυτοκίνητο.

Και εγώ δεν καταλαβαίνω πως υπάρχουν άτομα που πάνε και βάζουν 20 ευρώ βενζίνη όταν εγώ πάω και το γεμίζω πάντα, αλλά δεν... στέκομαι σε αυτό!

Θέλω να πω ότι με την ίδια έννοια θα έπρεπε όποιον το χαμηλώνει, ή αλλάζει εξατμίσεις, ή πόσο μάλλον όταν βάζει χέρι στην μηχανή να τον ταράζαμε στην καρπαζιά! (Αστειευόμενος το λέω Τάσο, έτσι;)

Πάντα φιλικά...

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65596 από giorgosbarkas
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι πλεον δεν παιρνω 2500euro. πληρωνω πλεον χαρατσι εφορια αυξημενο πετραιλεο θερμανσης τα διπλα λεφτα σε σουπερ μαρκετ δεη και εχω πλεον 1 παιδι και σε 3 μηνες ενα δευτερο. οσο τρελα και να εχω με το αυτοκινητο πρεπει να δωσω αλλου προτερεοτητες.δεν νομιζω βεβαια να το πουλαγα η να κατεθετα πινακιδες μονο και μονο για να βαλω ενα νουμερο παρακατω λαστιχα

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65598 από Corbil
Παιδιά ηρεμία, δεν ειναι αναγκη να βγουν τα οικονομικα του καθενός μας στον αερα για να αποδειξουμε αμφοτεροι οτι οι καιροι που περναμε δεν ειναι για πριγκηπες.
Σαφως και ολοι μας με τον ενα ή αλλο τροπο αποκτησαμε το αμάξι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν θα μπορουσαμε να προβλεψουμε το μελλον πριν 5 χρόνια θα ειχαμε αγοράσει καποιο πετρελαιακι και δε θα υπηρχε αυτη η φαγωμάρα.
Η επιλογη του ενος να βρει φθηνα ελαστικα του αλλου να δωσει πινακιδες ,του αλλου να το δωσει ανταλλακτικα κτλ κτλ δεν εχει να κανει με την αξια του αυτοκινητου σε καμια περιπτωση.

Εχουμε ηδη περιελθει σε of topic κατασταση, και παρακαλω ας συγκεντρωθουμε στο θεμα μας φιλοι μου.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65599 από tasos_sib84
Σωστός Πανο ...
Απλά εγω έκανα μια ερώτηση να μου λυθεί αυτη η απορία μόνο .
Και οι απαντήσεις που πήρα ήταν σαν να ζήτησα τα Ε9 η αναγκάζω κάποιον με το ζόρι να βάλει αυτα τα λάστιχα .

Και πάντα φιλικά όπως λέει και ο Γελαδιος ..

Τασος

Συντονιστές: nikitas tsi