- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ΜΕΤ/ΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
- ob099
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
Το EOS μου φοράει ελαστικά 215/55/16
Μπορώ να του βάλω 225/55/16 ?
Είναι μετ/να 8 μηνών με 10.000 χλμ με πολύ ομαλή οδήγηση ( Αυτοκίνητο Πρεσβείας )
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Δημήτρης
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αν τώρα έχεις 225/... το 1,7% γίνεται 3,4%. Ουσιαστικά θα δείχνει περισσότερα χλμ το κοντέρ σου.
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Από εκεί και πέρα θα μπει κατά μισό πόντο προς τα μέσα, αφού θα είναι 1 πόντο (εάν έχεις 215) πιο λεπτό. Δεν νομίζω ότι για μισό πόντο θα φαίνεται τόσο κατσίκι. Το θεωρώ υπερβολή.
Όπως υπερβολή θεωρώ ότι θα καις λιγότερο. Σίγουρα δεν πρόκειται να καιει περισσότερο, αλλά μην νομίζεις ότι θα γίνει και υβριδικό.
Συμπερασματικά,
- από όψη δεν επηρεάζει τόσο πολύ,
- κατανάλωση περισσότερη δεν θα έχεις ίσως κάτι ελάχιστα λιγότερο,
- άρα ο μόνος σημαντικός παράγοντας για μένα είναι το κόστος.
Εάν ημουν σε τέτοια θέση ώστε να σκέφτομαι να βάλω μεταχειρισμένα, μάλλον θα έβαζα καινούρια μία διάσταση κάτω όπως λες.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
Νikitas TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
:good:
Μήτσος
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
giorgosbarkas έγραψε: απο εκει και περα αυτος ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν θα εχω και μεγαλη διαφορα ουτε στην εμφανιση ουτε στο κοντερ αν βαλω 205-55-16.
Καλά σου είπε. Δες τί σου είχα πει.
Γελάδι έγραψε: Για αρχή αν χαμηλώσεις το φάρδος του ελαστικού, αναγκαστικά μειώνεται ελαφρώς και το προφίλ του, επομένως η όλη του περιφέρεια. Ως αποτέλεσμα θα σου γράφει λίγο παραπάνω στο κοντέρ (σιγά το πράγμα... θα έχεις και πιο πραγματική ταχύτητα) και στα χιλιόμετρα.
Από εκεί και πέρα θα μπει κατά μισό πόντο προς τα μέσα, αφού θα είναι 1 πόντο (εάν έχεις 215) πιο λεπτό. Δεν νομίζω ότι για μισό πόντο θα φαίνεται τόσο κατσίκι. Το θεωρώ υπερβολή.
Όπως υπερβολή θεωρώ ότι θα καις λιγότερο. Σίγουρα δεν πρόκειται να καιει περισσότερο, αλλά μην νομίζεις ότι θα γίνει και υβριδικό.
Μήτσος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
giorgosbarkas έγραψε: μολις μου εδωσαν μια νεα προσφορα TOYO PROXES C1S 215-55-16 440 euro. εχετε αποψη για αυτο το λαστιχο? απο εκει και περα αυτος ο λαστιχας μου ειπε οτι δεν θα εχω και μεγαλη διαφορα ουτε στην εμφανιση ουτε στο κοντερ αν βαλω 205-55-16. οι προσφορες του σ αυτη τη διασταση ειναι michelin-pirelli-bridgeston 360euro coontinental3 380euro. τι λετε τελικα να κανω τα μεταχειρισμενα τελικα τα αποκλειω
Γιώργο τα toyo είναι λάστιχα με όμορφο προφίλ και πέλμα αλλά είναι σχετικά σκληρά λάστιχα, πλησιάζουν σε σκληρότητα τα bridgestone. Όλα όπως έχουμε πει είναι θέμα χρήσης, το που μένεις το πόσα χλμ κάνεις καθημερινά, και σε τι συνθήκες τα κάνεις. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζω για να μπορέσω να σε βοηθήσω να επιλέξεις.
Στα 150 € που βρίσκεις τα μεταχειρισμένα είναι πολύ καλή τιμή, αλλά επίσης σε εξαιρετική τιμή είναι και τα καινούργια που αναφέρεις. Αν μου έβαζες το δίλημμα να διαλέξω μεταξύ των 4αρων, με κλειστά μάτια θα σου έλεγα να επιλέξεις τα contisport3 τα οποία τα έχω δοκιμάσει, και έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και με στρωτή οδήγηση θα αντέξουν πολλές χιλιάδες χλμ.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
Sent from my iPhone using Tapatalk
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Δηλ. η Vw και γενικά όλες οι αντιπροσωπείες που κατασκευάζουν ένα αυτοκινητο , που πιστεύω πως για το παραμικρό γίνεται κάποια μελέτη και ειδικά για τα λάστιχα που έχει να κάνει με την κίνηση του αυτοκινητου και σ´αυτο μέσα ειναι και η οικονομία καυσίμων , γιατι κοιτάνε να βγάλουν όσο ποιο οικονομικό γίνεται .
Αυτοί δηλαδή άσχετοι , χαζοι , τι ειναι;
Και εμείς εδω οι έξυπνοι .
Όταν πριν λίγους μήνες άλλαξα ζαντες
Απο μαμά 16 πήγα σε 17 γνήσιες 235/45/17 μου έλεγαν αρκετοί έλα μωρε τι το Θές τόσο φαρδύ λάστιχο , θα καίει θα θα θα .... Και όμως δεν έχω το παραμικρό . Μα έχει γινει κάποια μελέτη σ´αυτη τη ζαντα να μπει αυτο το λάστιχο κ με τους θολούς που λέγατε ποιο πανω πιστεύω πως όλα έχουν κάποιο λογο .
Αυτή ειναι η απορία μου εδω κ καιρο αν είμαι κάπου λάθος διορθώσετε με.
Τασος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
β) Για τους θόλους έγινε λόγος διότι αν πάρεις μία διάσταση μικρότερη μικραίνει το προφίλ και ως εκ τούτου μεγαλώνει η απόσταση του λάστιχου από τους θόλους. Αυτό είναι απλά μαθηματικά και δεν σηκώνει αμφιβολία. Δεν καταλαβαίνω που είναι το παραμύθιασμα που αναφέρεις σε αυτό το θέμα. Για την κατανάλωση συμφωνώ κι έχω γραψει ξανά ότι δεν έχει ουσιαστική διαφορά.
γ) Γιατί να δώσω περισσότερα λεφτά για ένα λάστιχο μόνο και μόνο επειδή είναι ένα πόντο πιο φαρδύ, από την στιγμή μάλιστα που δεν θα έχω κανένα μειονέκτημα απολύτως και το πιο πιθανό είναι να έχω όφελος. Από μηδενικό έως ελάχιστο αλλά σίγουρα δεν θα είναι χειρότερα;
Μήτσος
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
giorgosbarkas έγραψε: μου φαινετε πως σε μερικους δεν τους εχει αγγιξει η κριση...
Φίλε μου όλους μας έχει αγγίξει η κριση σέβομαι αυτο που λες γιατι δεν ξέρω τα οικονομικά του καθενός , ο καθένας ξέρει τι ζορι τραβάει αλλα για μένα έχεις ένα αμάξι που πλησιάζει 30.000€ και ίσως να τις ξεπερνάει και κοιτάς τα 30€ , μη κοροϊδευόμαστε , εκτός αν έχω μπει στο ceicentoclub και δεν το κατάλαβα .
Αν έχεις πρόβλημα το πουλάς η καταθέτεις πινακίδες όπως έχουν κάνει παρα πόλοι.
Συγνώμη που μιλάω έτσι αλλα το πήρα λίγο προσωπικά , και ίσως έχουμε βγει και εκτός θέματος . Εγω αυτη τη στιγμή μπορει να είμαι σε χειρότερη κατάσταση απο εσένα , στερουμε πολυ βασικά πράγματα για να πληρώνω το αυτοκινητο , και δεν κλαιγομαι σε κανένα , απ´ τη στιγμή που το επέλεξα καλα να παθώ.
Τασος
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
α) αν δεις στο τέλος εγραψα αυτο το έχω ως απορία: γιατι να βάζουμε ότι διάσταση θέλουμε απο τη στιγμή που σου γράφουν ότι πρέπει να φορεσεις αυτα;
Γιατι να υπαρχει η διάσταση 215 κ 205;
Πιστεύω πως η κάθε Vw η κάθε continental ο κάθε κατασκευαστής ζαντας δεν ειναι ο κυρ Μητσος της γειτονιάς να σου φτιάξει αυτονικητο η ζαντα με την ηλεκτροκοληση ,
Δηλαδή παίρνουν μια ζαντα κ ένα λάστιχο ότι ναναι και τα βάζουν πανω στο αμάξι μας χωρίς καμία μελέτη και μετα σου λένε αυτο θα βάλεις ;
Γιατι δεν κολλανε αυτοκόλλητα που να λέει επελεξε και βάλε απο 165 μέχρι 265 αλλα ξέρεις σε κάθε διάσταση θα έχεις επιπτώσεις .
β) το παραμύθιασμα ειναι ότι πήγα σε πεντε βουλκανιζατερ και οι πεντε έλεγαν ο καθένας τα δικα του , αν δεν ειναι αυτο παραμύθι να σου λέει ο καθένας ότι θέλει τότε τι ειναι ;
Πες μου ποιον να εμπιστεύτω τις πέντε διαφορετικές γνωμες η τον επίσημο κατασκευαστή ;
Τασος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Και επειδή ο άλλος δεν ξέρω πως "κόβεται" από οικονομικής άποψης αυτόν τον καιρό μπορεί να έχει προτεραιότητες. Μπορεί να έχει μόνο το αυτοκίνητό του και να κόβει από το φαγητό του για να βάλει λάστιχα γιατί το έχει και ψώνιο. Μπορεί όμως κάποιος άλλος να έχει και 3 κουτσούβελα από πίσω και να σκέφτεται πλέον (γιατί δεν μιλάμε για πριν 4-5 χρόνια που το αγόρασε πως ήταν, μιλάμε για τώρα) να βάλει μέχρι και βενζίνη στο αξίας 30.000 ευρώ αυτοκίνητο.
Και εγώ δεν καταλαβαίνω πως υπάρχουν άτομα που πάνε και βάζουν 20 ευρώ βενζίνη όταν εγώ πάω και το γεμίζω πάντα, αλλά δεν... στέκομαι σε αυτό!
Θέλω να πω ότι με την ίδια έννοια θα έπρεπε όποιον το χαμηλώνει, ή αλλάζει εξατμίσεις, ή πόσο μάλλον όταν βάζει χέρι στην μηχανή να τον ταράζαμε στην καρπαζιά! (Αστειευόμενος το λέω Τάσο, έτσι

Πάντα φιλικά...
Μήτσος
- giorgosbarkas
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σαφως και ολοι μας με τον ενα ή αλλο τροπο αποκτησαμε το αμάξι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν θα μπορουσαμε να προβλεψουμε το μελλον πριν 5 χρόνια θα ειχαμε αγοράσει καποιο πετρελαιακι και δε θα υπηρχε αυτη η φαγωμάρα.
Η επιλογη του ενος να βρει φθηνα ελαστικα του αλλου να δωσει πινακιδες ,του αλλου να το δωσει ανταλλακτικα κτλ κτλ δεν εχει να κανει με την αξια του αυτοκινητου σε καμια περιπτωση.
Εχουμε ηδη περιελθει σε of topic κατασταση, και παρακαλω ας συγκεντρωθουμε στο θεμα μας φιλοι μου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
Απλά εγω έκανα μια ερώτηση να μου λυθεί αυτη η απορία μόνο .
Και οι απαντήσεις που πήρα ήταν σαν να ζήτησα τα Ε9 η αναγκάζω κάποιον με το ζόρι να βάλει αυτα τα λάστιχα .
Και πάντα φιλικά όπως λέει και ο Γελαδιος ..
Τασος