Service 30,000 - Λάρισα

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28314 από Coo
Service 30,000 - Λάρισα δημιουργήθηκε από Coo
Σήμερα έκανα και εγώ το σέρβις των 30,000 χιλιομέτρων στην αντιπροσωπεία VW της Λάρισας.
Αλλάχτηκαν ότι προβλέπει το σέρβις σε αυτά τα χιλιόμετρα εκτός από το φίλτρο αέρα (που είναι Κ&Ν και δε χρειάζεται αλλαγή - προσφέρθηκαν να το καθαρίσουν) και επιπλέον έβγαλα κάρτα καυσαερίων. Παράλληλα, διόρθωσαν το σφάλμα των προηγουμένων που δεν άνοιγε από μέσα το πορτ-μπαγκάζ και είδαν (χωρίς τύχη) το πρόβλημα με το αργοπορημένο κατέβασμα του παραθύρου του οδηγού.
Η εξυπηρέτηση και η αντιμετώπιση ήταν πάρα πολύ φιλική και όπως θα ήθελα. Και όλα αυτά με €274,00
Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και τις χρεώσεις στο αντίστοιχο θέμα.
Γενικά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.

Τέλος, μετά το σέρβις ζήτησα και ρυθμίστηκε το αυτοκίνητο σε LONG LIFE SERVICE , που σημαίνει ότι θα κάνω σέρβις στα 60,000χλμ παραβλέποντας το σέρβις των 45,000 (extra κέρδος € και από εκεί μελλοντικά) ή όποτε το αυτοκίνητο κρίνει ότι χρειάζεται σέρβις.

:good:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28324 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Δηλαδή εγώ που είναι να κάνω των 45.000 τώρα μπορώ να κάνω long life και το επόμενο να είναι στα 75.000?
Τι ακριβώς είναι το longlife?Αφορά μόνο τα λάδια;

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28326 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
To Long life ουσιαστικά σε πάει για service ανα 30,000 ή ανα διετία (ότι έρθει γρηγορότερα) οπότε λογικά ναι, θα πας στα 75,000. Και το λάδι είναι long life, to Castrol SLX Prof 5-30 (κωδικός CAS SLXPROFPO)
Επιπλέον ρυθμίζουν αντιστοίχως και τον εγκέφαλο. Αν όμως οδηγάς άγαρμπα και τσίτα κλπ κλπ, αν σου βγάλει ένδειξη πρίν από τα επόμενα 30,000 θα πρέπει να το πας ακόμα και αν δεν έχεις συμπληρώσει το χρόνο/χιλιόμετρα. Π.χ. εγώ είμαι τώρα για τα 60,000 αν μου βγάλει ένδειξη στα 56,000 γιατί το σκίζω θα πρέπει να το πάω.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28340 από tasos_sib84
Απαντήθηκε από tasos_sib84 στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Δημητρη το προβλημα με το παραθυρο στο εφτιαξαν η απλα το ειδαν?

Τασος

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28346 από Coo
Τάσο το προσπάθησαν με κωδικοποίηση και πάλι τίποτα. Αποφανθηκαν ότι το πρόβλημα θα φτιάξει μόνο αν μετακινουσαν (!) το μανταλο της πόρτας ελάχιστα προς τα έξω (φυσικά δε θα το έκαναν ποτέ) ώστε να ξεμανταλωνει νωρίτερα. Ποτέ δε μου εξήγησαν γιατί δεν το έκανε από την αρχή και το κάνει τώρα και σε πολλά αυτοκίνητα και ουσιαστικά βρήκαν μια μπακαλιστικη μη ρεαλιστική θεωρητική λύση στο πρόβλημα. Με λίγα λόγια μου (μας) είπε να μάθουμε να ζούμε με αυτό διότι η VW είναι ανίκανη να το λύσει...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #28384 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Κι'εγω νομιζω οτι το μυστικο βρισκεται στο μανταλο οπως εχω ξαναπει.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43263 από nikitas tsi
Και'γω σιγα σιγα πλησιαζω στα 30000 χλμ.
Μιας και το αυτοκινητο ειναι εκτος εγγυησης πλεον δεν εχω λογο να το παω σε συνεργειο εξουσιοδοτημενο,ασε που ακουω κατι εξωφρενικα νουμερα σε € για λαδια-φιλτρα.
Πιανουν τα χερια μου και ετσι ο γιατρος του θα γινω εγω.
Τα ανταλλακτικα ποσο κοστιζουνε?
Αν δεν κανω λαθος το σερβις περιλαμβανει λαδια και 4 φιλτρα και αν υπαρχει λογος τακακια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43268 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Να διαχωρίσουμε αρχικά το service από την αλλαγή λαδιών...
Ανά 15.000 αλλαγή λαδιών και ανά 30.000 service...
Πάραυτα στις 30.000 είναι αλλαγή και 4 φίλτρα + τα ζουμάκια του όπου αυτό χρειάζεται..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43269 από nikitas tsi
Aπο μια μικρη ερευνα που εκανα δεν συμφερει να παρω τα ανταλλακτικα πλην των λαδιων απο αλλου,δεδομενου οτι δεν αλλαζω φιλτρο αερα λογο φιλτροχοανης δεν νομιζω να μου κοστισουνε ολα μαζι πανω απο 100€.
Αν κρινω απο το ποσο που πληρωσε ο Γιαννης,dragonfighter, τοτε 3 φιλτρα εχουν 65€+35 τα λαδια =100.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Πολυ μακρια απο τα 250-300 που ζητανε τα συνεργεια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43270 από Guardian
Λάδια δικά μου castrol edge 5-30,
φίλτρο καμπίνας-φίλτρο βενζίνης-φίλτρο λαδιού
80,00€

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43273 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Sorry που βγαίνω λίγο offtopic, αλλά αυτά τα "τέλη ανακύκλωσης" τί είναι; Μας χρεώνουν που τους αφήνουμε τα σκουπίδια μας; Διότι κανονικά εμείς πρέπει να τους χρεώνουμε για το -20% που θα πρέπει να μας επιστρέφουν σε κάθε service το οποίο υποτίθεται σε κάποιες περιπτώσεις ότι μας αφαιρείται από τη τιμή αλλά φευ..

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43607 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
nikitas tsi έγραψε:

Και'γω σιγα σιγα πλησιαζω στα 30000 χλμ.
Μιας και το αυτοκινητο ειναι εκτος εγγυησης πλεον δεν εχω λογο να το παω σε συνεργειο εξουσιοδοτημενο,ασε που ακουω κατι εξωφρενικα νουμερα σε € για λαδια-φιλτρα.
Πιανουν τα χερια μου και ετσι ο γιατρος του θα γινω εγω.
Τα ανταλλακτικα ποσο κοστιζουνε?
Αν δεν κανω λαθος το σερβις περιλαμβανει λαδια και 4 φιλτρα και αν υπαρχει λογος τακακια.

Ποπο... Σκας γάιδαρο αδερφάκι μου!
Δεν έχουμε πει τόσες φορές ότι υπάρχει ευρωπαικός κανονισμός από το 2002 που σε καλύπτει ακόμη και αν το πας σε ένα απλό συνεργείο χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην εγγύησή σου;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47172 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Βλέπω στα διαφορα θέματα τα σχετικα με το σερβις οτι στα 30.000χλμ όλοι αλλαζετε 4 φιλτρα (αέρα,βενζινης,λαδιου,καμπινας).Σημερα εκανα το σερβις των 30.000χλμ στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο ΜΠΟΥΡΜΑΣ στον Αλιμο και δεν μου αλλαξαν φίλτρο βενζινης (φιλτρο αέρα δεν θα μου αλλαζαν καθοτι φοράω aftyermarket).

Οταν ρωτησα γιατι δεν αλλαξατε φίλτρο βενζινης ενω όλα τα αλλα εξουσιοδοτημενα ,το αλλαζουν στα 30.000?

μου απαντησαν:
''Γιατι το εργοστασιο προβλέπει αλλαγη φίλτρου βενζινης και φίλτρου αέρα στα 60.000Km.Ειδικοτερα μαλλον για το φίλτρο βενζινης ,κανονικα λέει οτι δεν αλλαζεται ποτε!!!!!Στα tiguan ειναι βαπτισμενο μεσα στο ρεζερβουαρ γιατι δεν προβλεπεται να αλλαχτει ποτέ.Ομως ηρθε οδηγια μετα απο έλεγχο δειγματων φιλτρων ,να γινεται αλλαγή στα 60.000.''

Εσας το manual τι λεει σχετικα με το φίλτρο βενζινης-το εχετε διαβασει ή σας αλλαξαν το φιλτρο γιατι ''ετσι λεει το εργοστασιο''?

Εμενα παντως δεν λεει τιποτα για το ποτε προβλεπεται αλλαγη στο φίλτρο βενζινης.....

Y.Γ.Υπάρχει θεμα αλλα δεν λεει τιποτα...
www.vweos.gr/eosforu...e

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47194 από Guardian
Βασίλη θα σου πώ απλώς ότι το άλλαξα προχθές σε αλλαγή ανά 30.000 και μου λέει ο μηχανικός όταν το είδε και τι εβγαζε από μέσα..''Μάλλον θα αισθανθείς ότι οδηγείς άλλο αυτοκίνητο''
Ήταν κατάμαυρα τα υπολείματα

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47198 από nikitas tsi
Βασιλη,το λινκ που εβαλες δεν σε παραπεμπει σωστα.
Δηλαδη εχουμε τοσο καλη ποιοτητα βενζινης που αλλοι κατασκευαστες λενε αλλαγη καθε 15000 χλμ ενω η vw καθε 60000 χλμ?
Εγω παντως θα το αλλαζα αυτοβουλως.
Εχεις δοκιμασει να το ξεπλυνεις?
Βαλε τα ξεπλυματα σε ενα φιλτρο του γαλλικου καφε και δειξ'τους τα υπολειματα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47205 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Μήπως λέω μήπως ο Γερμανός που φτιάχνει το αυτοκίνητο δε ξέρει τι βενζίνες βάζουμε στην Ελλάδα?

Όλα τα φίλτρα ανεξαρτήτως του τι δουλειά κάνουν φτιάχνονται για να κατακρατούν κάποια πράγματα. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό το να μην αλλάζεται ποτέ

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47216 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Παιδια δεν τιθεται θεμα οτι οσο συχνοτερα αλλαζουμε τα αναλώσιμα ,τόσο το καλυτερο για το αυτοκινητο.Απλά σε κάποιο βαθμο μικροτερο ή μεγαλύτερο ,πετάμε καποια χρήματα με το να αλλάζουμε ενα εξαρτημα που εχει ακομα ωφελιμο κυκλο ζωής.Κάποιοι αλλάζουν και μπουζί καθε 30.000χλμ και κάποιοι στα 60.000 που τα αλλαζουν λένε οτι έχουν κι αλλο ακομα....Ειναι θεμα προσωπικο το που αρχίζει η ''καλη συντηρηση'' και που αρχίζει το ''πεταμενα λεφτά''.

Το θεμα μου ομως ειναι ,όταν τα εξουσιοδοτημενα αλλαζουν υποχρεωτικα φίλτρο βενζινης στα 30,000 ,ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστη ή τις δικές τους?Μήπως πρέπει να με ρωτησουν αν θελω να μου αλλαξουν το φίλτρο ή ειναι ''υποχρεωτικό'' εκ μερους του κατασκευαστη?

Υ.Γ.Το προηγουμενο λινκ διορθωθηκε.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47219 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτε με το ποιες ακριβως ειναι οι οδηγιες του κατασκευαστη,αλλα ειδικα για το φιλτρο βενζινης και μαλιστα στη χωρα μας(λιγο κλισε αυτο)πιστευω οτι πρεπει,αν οχι να αλλαζεται,τουλαχιστον να καθαριζεται συχνα...
το δικο μου οταν βγαινει,μονο ποντικια δεν εχει πανω... χεχεχε

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47227 από Coo
Άσχετα με το συγκεκριμένο που αναφέρει ο Βασίλης, είμαι της γνώμης ότι κανονικά κάποια πράγματα θα ήταν καλό να αλλάζονται ίσως και συχνότερα από αυτό που λέει ο κατασκευαστής ή πριν τη ημερομηνία λήξης τους. Για παράδειγμα τα μπουζί που έχω, που δε γνωρίζω κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται στα TSi (ουτε καν τί μπουζί φοράω δεν ξέρω), θεωρώ ότι πρέπει να είναι "πεσμένα" τώρα που πάτησα τα 45,000. Ακόμα και αν χρειάζεται να αλλαχτούν στα 60,000 (γιατί τη δουλειά τους θα την κάνουν για άλλα 15,000) θα προτιμούσα να τα αλλάξω νωρίτερα ώστε να ζωντανέψει λίγο περισσότερο το αυτοκίνητο. Καλό θα κάνω, κακό δεν θα κάνω. Λογικά σε 5-6,000 θα μου βγάλει να πάω για σέρβις, ίσως μέχρι τότε να τα έχω ήδη αλλάξει..
Τώρα για το φίλτρο που αναφέρει ο Βαγγέλης, μάλλον θα συμφωνήσω με τον Πέτρο επειδή η ποιότητα σε αυτή τη χώρα είναι κάτι ξεχασμένο.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47558 από nikitas tsi
Δειτε και αυτο.......
www.vwclub.gr/vwforu...8

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47560 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
nikitas tsi έγραψε:

Δειτε και αυτο.......
www.vwclub.gr/vwforu...8

Επικρατεί όμως η άποψη ότι κάθε 15.000 είναι καλύτερα...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47589 από paterak
Απαντήθηκε από paterak στο θέμα Απ:Service 30,000 - Λάρισα
Το λάδι είναι βασικό για την μακροζωΐα του κινητήρα. Όσο συχνότερες αλλαγές, τόσο καλύτερα για τον κινητήρα. Πιστεύω ότι 15.000 χλμ που λέει η VW είναι εντάξει για όποιον οδηγεί σχετικά συντηρητικά έναν TSI ή FSI κινητήρα. Όταν όμως τον "σπάει" συχνά ή έχει ανεβάσει ην ιπποδύναμή του, ίσως πρέπει να τα αλλάζει συχνότερα (πχ κάθε 10.000 χλμ ή ακόμα και κάθε 7.500 χλμ).

Stelios 1.4 TSI

Συντονιστές: nikitas tsi