Ένδειξη μηχανής

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40204 από Coo
Ένδειξη μηχανής δημιουργήθηκε από Coo
Μετά την αντικατάσταση των λαστιχένιων πεντάλ με αλουμινίου, άναψε η ένδειξη της μηχανής. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το πεντάλ γκαζιού διότι έγινε κάποιο λάθος (κάποιο κλιπ δεν κούμπωσε καλά) αρχικά στην εγκατάσταση και ο κινητήρας δούλεψε "ρελαντί" στις ...3000rpm! Μετά τη διόρθωση στο λάθος κούμπωμα, το ρελαντί ήρθε πάλι στα φυσιολογικά του αλλά έμεινε αναμένο το φωτάκι.
Δυστυχώς δεν έχω vag-com να το δώ. Επειδή είναι ζήτημα ασφαλείας σκέφτομαι αύριο να το πάω στην αντιπροσωπεία να το δουν. Καμια ιδέα κανείς; :ouaaaaaaa

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40213 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Ένδειξη μηχανής
Του εκανες καμια βολτα με το λαμπακι αναμενο και αυτο δεν εσβησε?
Το πιθανοτερο ειναι να αναψε λογο του οτι δεν κουμπωσε σωστα.
Παιζει και το σεναριο να αναψε επειδη δεν ''ειδε'' ο εγκεφαλος το γκαζι.
Παντως δεν ειναι ανησυχητικο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40215 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Ένδειξη μηχανής
Αύριο το πρωί θα το κάνω βόλτα, θα δω αν σβήσει. Αν δεν σβήσει θα πάω στην αντιπροσωπεία για ...blanco!
Μια άλλη άποψη που μου έδωσε ο Guardian είναι μήπως επειδή βρήκε αρκετά ψηλά το ρελαντί ο εγκέφαλος και έφαγε σκαλωμα.
Το θέμα μου εμένα είναι η ασφάλεια, από εκεί και πέρα όλα τα αλλά γίνονται...

Δημήτρης

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40219 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Ένδειξη μηχανής
Μου εβγαλε ενα αντιστοιχο σφάλμα οταν αλλαξα κι εγω την πεταλιέρα του γκαζιού.Θέλεις vag com και να γινει σβησιμο των σφαλμάτων και ενδεχομένως και adaptation της πεταλούδας του γκαζιού.

Βέβαια στην περίπτωση σου δεν αλλαχτηκε το πετάλι αλλα μονο το κάλυμμα του-οποτε μάλλον μονο με σβησιμο των σφαλμάτων θα εισαι ΟΚ!

Υ.Γ.Θέλει προσοχή κατα την αλλαγή , να μην βάλεις μπρος αν δεν εχει κουμπώσει καλά το πετάλι του γκαζιού και ακομα καλύτερα να μην βάλεις ουτε το κλειδι στο τιμόνι κατα τη διαδικασία.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40236 από Coo
rallakias έγραψε:

Μου εβγαλε ενα αντιστοιχο σφάλμα οταν αλλαξα κι εγω την πεταλιέρα του γκαζιού.Θέλεις vag com και να γινει σβησιμο των σφαλμάτων και ενδεχομένως και adaptation της πεταλούδας του γκαζιού.

Βέβαια στην περίπτωση σου δεν αλλαχτηκε το πετάλι αλλα μονο το κάλυμμα του-οποτε μάλλον μονο με σβησιμο των σφαλμάτων θα εισαι ΟΚ!

Υ.Γ.Θέλει προσοχή κατα την αλλαγή , να μην βάλεις μπρος αν δεν εχει κουμπώσει καλά το πετάλι του γκαζιού και ακομα καλύτερα να μην βάλεις ουτε το κλειδι στο τιμόνι κατα τη διαδικασία.

Βασίλη πιθανότατα να είναι αυτή η αιτία, γιατί χωρίς να γνωρίζω ότι δεν πρέπει και φοβούμενος το υψηλό ρελαντί, έβαλα μπροστά χωρίς να έχει κουμπώσει πάνω το το πεντάλ στη βάση. Οι μεν στροφές έπεσαν (φυσικά) στα νορμάλ... Μετά το κούμπωσα σωστά και δούλεψε καλά αλλά με την ένδειξη.
Ουσιαστικά μια φίσα όμως βγήκε και μπήκε ξανά στην ουσία, δεν πειράχτηκε κάτι άλλο. Αυτό το adaptation που λές πως γίνεται; Μήπως γίνεται αυτόματα; Το λέω διότι σήμερα το πρωί τελικά έσβησε η ένδειξη!
Ξεκίνησα από το σπίτι με την ένδειξη αναμένη μέχρι ένα κοντινό βενζινάδικο περίπου 6-7χλμ απόσταση. Αφού έβαλα βενζίνη, έβαλα εμπρός για να φύγω και η ένδειξη μετά από 50μ έσβησε..

Δημήτρης

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40245 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Ένδειξη μηχανής
Εκανα λάθος γιατι adaptation χρειαζεται οταν αλλαχτει ολοκληρο το πετάλι του γκαζιού (όπως εκανα εγώ) .Εσυ ουσιαστικα ξανασύνδεσες το αρχικο πετάλι οποτε ειναι όλα καλά.
Απλά κάποια στιγμή με ενα vcds σβήσε το σφάλμα που εχει καταγραφεί , ακόμα και αν εσβησε το λαμπακι στο καντράν.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40737 από Coo
Διαβάζοντας ένα άλλο post του Νικήτα, υπάρχει περίπτωση η ένδειξη να προήλθε από τη βενζίνη (κάποιο άκαυστο μείγμα ή σκουπιδάκι στο φίλτρο); Δύο φορές ρελαντί στις 3000 και μία... χωρίς γκάζι, το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν πάτος...

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40738 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Ένδειξη μηχανής
Bρε παιδι μου,ας κανουμε μια διαγνωση αυριο να δουμε τι κωδικο σφαλματος θα βγαλει και δεν στο σβηνω αν δεν θες.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #40806 από Coo
Τελικά με τη βοήθεια του Νικήτα βρήκαμε οτι η ένδειξη αφορούσε τη λάθος θέση του πενταλ γκαζιου αφού δυο φορές δεν κουμπωσε καλά και άλλη μια ήταν εντελώς off κατα την αντικατάσταση των πενταλ με αυτά του αλουμινίου. . Το ευχάριστο είναι οτι δεν υπήρχε μηχανολογικό θέμα. Οπότε, όσοι αλλάξετε πενταλ ΜΗΝ γυρίσετε το διακόπτη ή μην ξεκινήσετε τον κινητήρα προτού βεβαιωθειτε οτι κουμπωσε καλά το γκάζι.

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi