Τρίξιμο στον ανεμοθράυστη (;)
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σίγουρα έχει έρθει η ώρα για να κάνω την συντήρηση στα λάστιχα της οροφής μου. Το έχω 10 μήνες σχεδόν και δεν έκανα ούτε μια φορά συντήρηση, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι μικροτριγμοί.
Ο κυριότερος εξ'αυτών έρχεται από την ηλιοροφή όταν είναι κλειστή. Εντοπίζω τον ήχο να προέρχεται από την επαφή της οροφής με τον ανεμοθράυστη (αυτό το πράγμα που πάει πάνω-κάτω για να κόβει τον αέρα όταν έχουμε ανοιχτή την ηλιοροφή)
Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω τσοχάκια αυτοκόλλητα για να μην έρχεται σε επαφή η οροφή με αυτό (θα κάνω βέβαια και τη συντήρηση).
Απλά σκεφτόμουν μήπως αντί να το φτιάξω θα του προκαλέσω ζημιά; Λέω εγώ τώρα ...

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- EOSis
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
δοκιμασε πρωτα ενα καλο παπαρωμα με λιπαντικο στα λαστιχα της ηλιοροφης και αν συνεχισουν τοτε βλεπεις τι θα κανεις...
Συμφωνο, βημα βημα και βλεπουμε.
Αν τα κανεις ολα μαζι δεν θα ξερεις ποιο διωρθοσε το προβλημα.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Οπότε κι εσύ θα έχεις πειραματαυτοκίνητο, και ο Κώστας μπορεί να είναι ο πρώτος με διορθωμένο αυτό το "φαινόμενο"!!
Πέρα από την πλάκα, πρόσεξε τα τσοχάκια που θα βάλεις να είναι πάρα πολύ λεπτά! Βλέπεις πως είναι όταν κλείνει η ηλιοροφή! Δεν έχει πολύ περιθώριο για επιπλέον πίεση πιστεύω!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
πρόσεξε τα τσοχάκια που θα βάλεις να είναι πάρα πολύ λεπτά! Βλέπεις πως είναι όταν κλείνει η ηλιοροφή! Δεν έχει πολύ περιθώριο για επιπλέον πίεση πιστεύω!
Αυτό ακριβώς εννοούσα Μήτσε όταν έλεγα ότι το σκέφτομαι μην προκαλέσω κάποια βλάβη. Παρ'όλα αυτά ο ανεμοθραύστης έχει περιθώριο να κατέβει-πιεστεί λίγο αφού για να ανοίξει πρέπει να κάνει μια διαδρομή προς τα κάτω πρώτα. Το ζήτημα είναι άν η ηλιοροφή έχει τη δύναμη και την αντοχή να πιέσει έστω 1 χιλιοστό παραπάνω τον ανεμοθραύστη. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι από εκεί γιατί όταν ανοίγω στη θέση Ι την ηλιοροφή ο τριγμός σταματάει (αφού αλλάζει και η επιφάνεια και το είδος της επαφής ηλιοροφή-ανεμοθραύστης).
Φαίνεται ότι εδώ στη Χαλκίδα κυκλοφορεί το σύνδρομο τριξίματος στο συγκεκριμένο σημείο. Λές να φταίει η τσιμεντόσκονη στον αέρα ; :PPP
Δημήτρης
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Ο Κώστας έχει ακριβώς το αντίθετο! Με την ηλιοροφή κλειστή δεν έχει πρόβλημα αλλά αν την ανοίξει στην θέση Ι αρχίζουν τα όργανα! Και απ' ότι φαίνεται δεν έχει την αποκλειστικότητα γιατί αυτό παρουσιάζεται και σε άλλους... Όπως και να έχει Μήτσε δεν πιστεύω να προκαλέσει και ζημιά αν το κάνεις προσεκτικά! Όντως σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Έχει περιθώριο ο ανεμοθραύστης. Οπότε μία δοκιμή δεν πιστεύω να βλάψει... Άποψή μου βέβαια!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος