Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2258 από Γελάδι
Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ δημιουργήθηκε από Γελάδι
Το θέμα αφορά τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων Eos έτους 2007.

Από παραλαβής άκουγα έναν κάπως ενοχλητικό θόρυβο από το ταμπλό, κάπου μεταξύ του κεντρικού αεραγωγού και του ραδιοφώνου. Ο κεντρικός αεραγωγός ήταν από κατασκευής κακής ποιότητας και αυτό το καταλάβαινα στο παραμικρό άγγιγμα ή σε οποιαδήποτε στρέβλωση δεχόταν το αυτοκίνητο κυρίως όταν ήταν ανοιχτό. Ακόμη και όταν άνοιγα το κλιματιστικό όπου το όλο υλικό άλλαζε θερμοκρασία άκουγα τριγμούς. Χαρακτηριστικά, όταν το πίεζα στο μέρος όπου βρίσκονται οι θυρίδες εξαγωγής του αέρα ή κάπου δίπλα στο κουμπί του alarm έκανε έναν θόρυβο σαν να πιέζω σακούλα με ...γαριδάκια!!!

Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα όι υπάρχει μία Τεχνική Οδηγία η οποία αναφέρει σαν πρόβλημα το παραπάνω που περιέγραψα και γίνεται αντικατάσταση σε ολόκληρο τον κεντρικό αεραγωγό. Σημείωση ότι η Οδηγία αναφέρεται για συγκεκριμένους αριθμούς πλαισίου στους οποίους έτυχε να είμαι κι εγώ. Συγκεκριμένα από 1F_7V000001 έως 1F_7V050854. Στα επόμενα αυτοκίνητα,σύμφωνα με την Τ.Ο , έγινε τοποθέτηση εξ' αρχής με καλύτερης ποιότητας αεραγωγό.

Η αντικατάσταση διήρκησε 10 λεπτά. Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι βγαίνει το πλαίσιο που περιβάλλει το ράδιο και το κλιματιστικό, μετά βγαίνει το ράδιο και γίνεται η αντικατάσταση. Δηλαδή έχει λίγο ξήλωμα και αν είστε πονόψυχοι καλύτερα να μην βλέπετε!!

Ο αεραγωγός είναι αυτός...

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Τελικά αυτή την στιγμή έχω έναν αεραγωγό ο οποίος δεν κάνει το μαραμικρό θόρυβο όσο κι αν το πιέσω και δείχνει φοβερά στιβαρό.

Η οδηγία για όσους ενδιαφέρονται καθώς σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι κάτοχοι με αντίστοιχο πρόβλημα φαίνεται παρακάτω. Μπορείται να το κάνετε download.

www.mediafire.com/?e...j

Ευχαριστώ!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2403 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Εμένα αρχικά είχε πρόβλημα και δεν έβγαζε αέρα το δεξιο τμήμα του κεντρικού αεραγωγού. Παραγγελία απο Γερμανία αντικατάστηση αλλά έχει πάλι ενα ανεπαισθητο τρίξιμο. Μόλις αγγίζεις τον αεραγωγό το τρίξιμο σταματάει. Πάλι μου φαίνεται οτι θα τον αλλάξω

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #30060 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Ακριβώς αυτό το πρόβλημα παρουσιάστηκε προχθές κατα τη διάρκεια ταξιδιού που είχα αναμμένο air-condition για αρκετή ώρα. Προφανώς λόγω συστολής από τον κρύο αέρα. Όχι συνέχεια, αλλά σε μερικές περιπτώσεις (τραχύ οδόστρωμα, λακούβες) έκανε ένα ψιλοεκνευριστικό τριγμό. Σήμερα για παράδειγμα που έχει ζέστη, δεν υπάρχει ο παραμικρός τριγμός.Θα ανοίξω την κονσόλα να δώ αν λασκάρισαν οι βίδες που το συγκρατούν, αλλιώς τι μου προτείνετε να κάνω; :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #30061 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Μην το πειράξεις και απλά να το αποδεχθείς...
Η αντιπροσωπεία δε νομίζω να στο αλλάξει στην εγγύηση, οπότε το να πληρώνεις κερατιάτικα δεν είναι λύση...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #30069 από Coo
Σκεφτόμουν μήπως έβαζα τσοχάκια αριστερά-δεξιά.. :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #30076 από Guardian
Που βρε συ?

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #30079 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Μαλλον ο ποιητης εννοει να βαλει τσοχακια αναμεσα στο ταμπλο και την πορτα,τα λεω καλα?
Κ'εγω εχω τριγμους απο τη πορτα του οδηγου και στο πλαι του ταμπλο εβαλα τσοχακια επειδη μου εσπασαν τα κλιπ που κουμπωνουν τη ταπετσαρια της πορτας οταν την ανοιξαμε με τον Βασιλη για να βαλουμε τα φωτακια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #31407 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Μήτσε όπως είπε και ο Σπύρος απλά πρέπει να το αποδεχτείς. Με τα τσοχάκια δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι μιας και το πρόβλημα δεν είναι ούτε στις βίδες αλλά ούτε και στην γύρω επαφή του με το ταμπλό. Είναι θέμα κατασκευής και δεν αλλάζει... :bye:

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #34907 από Guardian
Σήμερα θα επισκεφθώ την αντιπροσωπεία να δώ τι παίζει μήπως το βάλω κι εγώ στην εγγύηση, γιατί σκούζει λιγάκι...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35967 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Σπύρο τί έγινε με αυτό;;
Είδες καμία διαφορά;

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35968 από Guardian
δεν το έχω αλλάξει ακόμα είναι παραγγελία

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #77523 από angelakis
Απαντήθηκε από angelakis στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
Ερώτηση... Προβλέπεται αντικατάσταση σε αυτο το κομμάτι ακόμα κ τωρα, δηλαδή εκτός εγγύησης απο την αντιπροσωπεια και χωρις χρέωση ως εργοστασιακή αστοχία ή όχι;
Μου κάνει κάτι αντίστοιχο και το πάνελ της πόρτας του οδηγού άμα το πιεςω Με το χερι. Το χεί παρατηρήσει και κανένας άλλος; Παίζει να εχει ξεκουμπωσει κάποιο κλιψακι; Με βλέπω να λύνω ταπετσαρία για να τσεκάρω.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #77525 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Τριγμοί από το ταμπλό - ΛΥΣΗ
O τρεχων κωδικος ειναι ο 1Q0819728L,προφανως θα εχουν υπαρξει καποιες βελτιωσεις ως προς την συναρμογη του.

Νikitas TSi

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #77527 από Coo

angelakis έγραψε: Ερώτηση... Προβλέπεται αντικατάσταση σε αυτο το κομμάτι ακόμα κ τωρα, δηλαδή εκτός εγγύησης απο την αντιπροσωπεια και χωρις χρέωση ως εργοστασιακή αστοχία ή όχι;
Μου κάνει κάτι αντίστοιχο και το πάνελ της πόρτας του οδηγού άμα το πιεςω Με το χερι. Το χεί παρατηρήσει και κανένας άλλος; Παίζει να εχει ξεκουμπωσει κάποιο κλιψακι; Με βλέπω να λύνω ταπετσαρία για να τσεκάρω.

Πιστεύω πως όχι, θα επικαλεστούν κακή συντήρηση, υπερβολική έκθεση σε ήλιο και κραδασμούς και ότι μπορεί να προκαλέσει τριγμούς ή χαλάρωμα συνδέσεων.

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi