- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
- Γελάδι
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 2 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #4015
από Γελάδι
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ δημιουργήθηκε από Γελάδι
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρέχει το αυτοκίνητο συγκρατεί νερά ανάμεσα στα δύο λάστιχα στην βάση της πόρτας. Αυτά βέβαια αν κάποιος ανοίξει την πόρτα χύνονται κάτω. Αυτό γίνεται για τον λόγο ότι περνάει νερό, το οποίο "εγκλωβίζεται" ανάμεσα στα δύο λάστιχα, χωρίς να υπάρχει κάποια υδροροή να τα διώχνει.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς το νερό δεν μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο. Σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό, καθώς κάποιος π.χ. μπορεί να βρέξει τα πόδια του ανοίγοντας την πόρτα.
Πρόσφατα η Volkswagen εξέδωσε Τεχνική Οδηγία η οποία λύνει αυτό το πρόβλημα. Ίσως ο τρόπος να μην είναι και πολύ ορθόδοξος μιας και η λύση είναι το άνοιγμα 2 οπών στα λάστιχα!! Όπως και να έχει εγώ παραθέτω την τεχνική οδηγία με αριθμό ΤΒ 570814.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Σημείωση: Το αρχείο επισυνάπτεται αυτούσιο όπως μου δόθηκε από γνωστό μου άτομο και όχι από οποιαδήποτε άλλη σελίδα. Πιθανώς, να έχει δημοσιευτεί από την Bentley Publishers ή την VW of America και να έχει τροποποιηθεί. Ευχαριστώ τον Speedster για την ενημέρωσή περί εκδοτών Τεχνικών Οδηγιών.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς το νερό δεν μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο. Σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό, καθώς κάποιος π.χ. μπορεί να βρέξει τα πόδια του ανοίγοντας την πόρτα.
Πρόσφατα η Volkswagen εξέδωσε Τεχνική Οδηγία η οποία λύνει αυτό το πρόβλημα. Ίσως ο τρόπος να μην είναι και πολύ ορθόδοξος μιας και η λύση είναι το άνοιγμα 2 οπών στα λάστιχα!! Όπως και να έχει εγώ παραθέτω την τεχνική οδηγία με αριθμό ΤΒ 570814.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Αυτό το συνημμένο είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.
Σημείωση: Το αρχείο επισυνάπτεται αυτούσιο όπως μου δόθηκε από γνωστό μου άτομο και όχι από οποιαδήποτε άλλη σελίδα. Πιθανώς, να έχει δημοσιευτεί από την Bentley Publishers ή την VW of America και να έχει τροποποιηθεί. Ευχαριστώ τον Speedster για την ενημέρωσή περί εκδοτών Τεχνικών Οδηγιών.
Μήτσος
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4016
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Όπως πάντα επεξηγηματικός και ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες. Μπράβο Μήτσε! :clap:
Δημήτρης
- nikitas tsi
-
- Εκτός
- Συντονιστής
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4020
από nikitas tsi
Νikitas TSi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Δν καταλαβα τιποτα ισως επειδη δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο.Πως μπορει να βραχεις?
Το B-Pillar ειναι κατω απο το πισω τζαμι και κανω απο το μανταλο τησ πορτας(σττο σασσι)?
Ειναι υποχρεωτικο το λυσιμο της πορτας? Δε το νομιζω....
Το B-Pillar ειναι κατω απο το πισω τζαμι και κανω απο το μανταλο τησ πορτας(σττο σασσι)?
Ειναι υποχρεωτικο το λυσιμο της πορτας? Δε το νομιζω....
Νikitas TSi
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4022
από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Μου έχει τύχει κι εμένα και αναρωτιόμουνα απο πού βρέθηκαν τόσα νερά!Μα έκαναν τέτοια πατάτα στην VW και δεν το σκέφτηκαν....?
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4025
από vabatzis
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Είναι σχεδιαστικό το πρόβλημα....το ίδιο θέμα είχα και με το passat, με μικρότερη ποσότητα νερού όμως. Το βασικότερο είναι ότι το κομμάτι κρατάει συνέχεια υγρασία. Τί γίνεται σε βάθος χρόνου ; :thinking
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Γελάδι
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4027
από Γελάδι
Μήτσος
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Βαγγέλη να πάθει κάτι δεν πιστεύω!
Το κομμάτι που λες είναι μεταλλικό. Το θεωρώ λίγο απίθανο π.χ. να σκουριάσει από αυτό.
Αντίθετα εγώ δεν θα το έκανα αυτό! Εν ολίγοις το θεωρώ λίγο κουλό να πάω να μου κόψουν το λάστιχο ώστε να γίνει μία πατεντοϋδροροή... :wtf:
Νικήτα αν τύχει να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή το αφήσεις να βραχεί από βροχή και πας να ανοίξεις τις πόρτες θα ακούσεις ένα ...σπλας από νερά να χύνονται. Αυτή είναι η κατακράτηση που κάνει. Δεν απαιτείται λύσιμο της πόρτας.
Το κομμάτι που λες είναι μεταλλικό. Το θεωρώ λίγο απίθανο π.χ. να σκουριάσει από αυτό.
Αντίθετα εγώ δεν θα το έκανα αυτό! Εν ολίγοις το θεωρώ λίγο κουλό να πάω να μου κόψουν το λάστιχο ώστε να γίνει μία πατεντοϋδροροή... :wtf:
Νικήτα αν τύχει να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή το αφήσεις να βραχεί από βροχή και πας να ανοίξεις τις πόρτες θα ακούσεις ένα ...σπλας από νερά να χύνονται. Αυτή είναι η κατακράτηση που κάνει. Δεν απαιτείται λύσιμο της πόρτας.
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #4028
από vabatzis
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Κατακράτηση Νερού στις Πόρτες - ΛΥΣΗ
Καλά, το ότι δε θα το έκανα, κι εγώ δε το συζητώ! Αν είναι να αρχίσουμε ν'ανοίγουμε τρύπες, βράστα Χαράλαμπε...:wtf:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Συντονιστές: nikitas tsi