- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Φανάρια και... χιόνι
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46121
από andreas73
Φανάρια και... χιόνι δημιουργήθηκε από andreas73
Μετά από δύο μήνες απλυσιάς λόγω βροχών αποφάσισα σήμερα να το πλύνω.
Μετά το πλύσιμο ανακάλυψα ίχνη βρομιάς στο κάτω μέρος του φαναριού (εσωτερικά).
Υπόψιν ότι το φανάρι είναι τελείως στεγανό χωρίς μεταποίηση στις λάμπες σε led. Επίσης τα xenon είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος εντός του φαναριού και χωρίς να έχει ανοιχτεί τρύπα για καλώδια, οπότε θέμα στεγανότητας δεν υφίσταται. Η ζημιά πρέπει να έγινε το προηγούμενο σ/κ που ήμουν στον Παρνασσό. Το αυτοκίνητο το βρήκα θαμμένο στο χιόνι και τα φανάρια ήταν σκεπασμένα για πολλές ώρες σε αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Μετά το πλύσιμο ανακάλυψα ίχνη βρομιάς στο κάτω μέρος του φαναριού (εσωτερικά).
Υπόψιν ότι το φανάρι είναι τελείως στεγανό χωρίς μεταποίηση στις λάμπες σε led. Επίσης τα xenon είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος εντός του φαναριού και χωρίς να έχει ανοιχτεί τρύπα για καλώδια, οπότε θέμα στεγανότητας δεν υφίσταται. Η ζημιά πρέπει να έγινε το προηγούμενο σ/κ που ήμουν στον Παρνασσό. Το αυτοκίνητο το βρήκα θαμμένο στο χιόνι και τα φανάρια ήταν σκεπασμένα για πολλές ώρες σε αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46122
από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Φανάρια και... χιόνι
και αυτό:
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46125
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Φανάρια και... χιόνι
Τελικά όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο αεροστεγή τα φανάρια μας..
Δημήτρης
- betoven
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46138
από betoven
Απαντήθηκε από betoven στο θέμα Απ:Φανάρια και... χιόνι
Αντρεα αν ειναι σκονη και οχι στιγματα υδρατμων υπαρχη τροπος να τα μετατοπισης.μου ειχε συμβει στο αριστερο μπροστα φαναρι.
πηρα ενα ηλεκτροστατικο πανι το ετριβα(χαλαρα)επανω στο φαναρι και τα μαζεψα ολα κατω και δεξια οπως κοιταω .
μακαρι να ειναι σκονη.
πηρα ενα ηλεκτροστατικο πανι το ετριβα(χαλαρα)επανω στο φαναρι και τα μαζεψα ολα κατω και δεξια οπως κοιταω .
μακαρι να ειναι σκονη.
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46153
από andreas73
Εγώ όπως τα παρατηρώ Είναι στίγματα απο υδρατμους. Σαν να είχε το φανάρι λίγο σκόνη και με τους υδρατμους έγινε βρώμα. φανταζομαι Ότι δεν υπάρχει λύση. Απλά το ξεχναω και σε δυο τρία χρονια αγοράζω καινούργια...
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46155
από nikitas tsi
Νikitas TSi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Φανάρια και... χιόνι
Μου αρεσει που περιμενετε στεγανοτητα απο φαναρια.
Εξηγηστε μου αν μπορειτε,σε ενα ρολοι χειρος πως μπαινει η σκονη στη πλακα αλλα και στον μηχανισμο του αφου ειναι στεγανο 100% και αδιαβροχο.
Καπου ειχα διαβασει οτι οι θερμοκρασιακες μεταβολες προς το πιο κρυο,επειδη ο αερας ειναι πιο πυκνος,ειναι και λογικο να μεταφερει περισσοτερα σωματιδια σκονης.
Ετσι μαλλον εξηγειται και αυτο το φαινομενο μιας και τα φαναρια ουτε στεγανα ειναι,ουτε αδιαβροχα.
Επισης παιζει να ειναι και υγροποιηση του αερα,οπως ακριβως συμβαινει με τα τζαμια,ειναι βεβαια απεσταγμενο νερο διχως αλατα αλλα η σκονη δημιουργει λεκεδες.
Αντρεα,το φαναρι δεν ειναι με τιποτα απολυτως στεγανο,εχει απο μεσα ενα σωληνακι για να αποβαλει τη θερμοτητα αλλιως θα εσκαγε.
Εξηγηστε μου αν μπορειτε,σε ενα ρολοι χειρος πως μπαινει η σκονη στη πλακα αλλα και στον μηχανισμο του αφου ειναι στεγανο 100% και αδιαβροχο.
Καπου ειχα διαβασει οτι οι θερμοκρασιακες μεταβολες προς το πιο κρυο,επειδη ο αερας ειναι πιο πυκνος,ειναι και λογικο να μεταφερει περισσοτερα σωματιδια σκονης.
Ετσι μαλλον εξηγειται και αυτο το φαινομενο μιας και τα φαναρια ουτε στεγανα ειναι,ουτε αδιαβροχα.
Επισης παιζει να ειναι και υγροποιηση του αερα,οπως ακριβως συμβαινει με τα τζαμια,ειναι βεβαια απεσταγμενο νερο διχως αλατα αλλα η σκονη δημιουργει λεκεδες.
Αντρεα,το φαναρι δεν ειναι με τιποτα απολυτως στεγανο,εχει απο μεσα ενα σωληνακι για να αποβαλει τη θερμοτητα αλλιως θα εσκαγε.
Νikitas TSi
- andreas73
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #46200
από andreas73
Οπότε, όπως αναφέρει και το βιβλιαράκι μας είναι φυσιολογικό...
Μια φυσική φθορά, δηλαδή, για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απλά αν είμαστε τυχεροί δεν θα βρεθεί το αυτοκίνητό μας στις συνθήκες εκείνες που μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα.
Φσανταστείτε ότι εγώ πρώτη φορά βρέθηκα με το Eos σε τέτοιο χιόνι.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τα στίγματα έγιναν στο κάτω μέρος και δεν είναι φάτσα-κάρτα. Το υπόλοιπο φανάρι είναι πεντακάθαρο.
Πάντως, επειδή είχα διαβάσει το θέμα με την υγρασία, το είχα τσεκάρει και με τις βροχές και με το πολύ κρύο Φεβρουαρίου-Μαρτίου και ουδέποτε είχα δει ίχνη υγρασίας, καθώς επίσης και η θερμοκρασία και στο εμπρός και στο πίσω μέρος του φαναριού ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις λάμπες αλογόνου που είχα. Απλά έτυχε να βρεθεί το αυτοκίνητο σε ακραίες θερμοκρασίες -4, -5.
Που να μέναμε στη Μόσχα δηλαδή...
Μια φυσική φθορά, δηλαδή, για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απλά αν είμαστε τυχεροί δεν θα βρεθεί το αυτοκίνητό μας στις συνθήκες εκείνες που μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα.
Φσανταστείτε ότι εγώ πρώτη φορά βρέθηκα με το Eos σε τέτοιο χιόνι.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τα στίγματα έγιναν στο κάτω μέρος και δεν είναι φάτσα-κάρτα. Το υπόλοιπο φανάρι είναι πεντακάθαρο.
Πάντως, επειδή είχα διαβάσει το θέμα με την υγρασία, το είχα τσεκάρει και με τις βροχές και με το πολύ κρύο Φεβρουαρίου-Μαρτίου και ουδέποτε είχα δει ίχνη υγρασίας, καθώς επίσης και η θερμοκρασία και στο εμπρός και στο πίσω μέρος του φαναριού ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις λάμπες αλογόνου που είχα. Απλά έτυχε να βρεθεί το αυτοκίνητο σε ακραίες θερμοκρασίες -4, -5.
Που να μέναμε στη Μόσχα δηλαδή...
Συντονιστές: nikitas tsi