Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56165 από nuberlis
Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ; δημιουργήθηκε από nuberlis
Το τελευταίο διάστημα η κλειδαριά του πόρτμπαγκάζ μου κάνει περίεργα πράγματα.Είτε ξεκλειδώσω με τον διακόπτη της πόρτας,είτε με το κλειδί,η κλειδαριά ασφαλίζει πρίν κάν προλάβω να ανοίξω το πόρτμπαγκάζ.Ακούω τον μηχανισμό να ξεκλειδώνει το κλείστρο και μόλις μετά από 1-2 δεύτερα τον ακούω να ασφαλίζει ξανά το κλείστρο.
Ο μηχανισμός είναι καθαρός και συντηρημένος με ειδικό λιπαντικό γράσσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του.Δεν ρωτώ τι μπορεί να φταίει καθώς δύσκολα γίνεται διάγνωση από το νέτ αλλά και τα συνεργεία είναι τα πλέον ειδικά(υποθέτω) αλλά αν έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή είχε στο παρελθόν.
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56166 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδιαριά πόρτμπαγκάζ;
Kαλως μας ηρθες στο καλυτερο και μεγαλυτερο club για Εος.
Αν θες πες μας 2-3 πραγματακια για σενα στα νεα μελη ωστε να σε γνωρισουμε καλυτερα.
Η λυση στο προβλημα σου πιθανοτατα ακουει στο ονομα stop buffer.
Kανε μια αναζητηση στο φορουμ και ενα ρεγουλαρισμα,διοτι δεν σηκωνουν αρκετα το πορτ μπαγκαζ ωστε να απαγκιστρωθει το μανταλο και η κλειδαρια καταλαβαινει οτι πρεπει να ξανακλεισει.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56170 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Καλώς ήρθες κι από εμένα.

Θα συμφωνήσω με τον Νικήτα, ρίξε μια ματιά στα stop-buffers...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56172 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Εκεί έχω καταλήξει και εγώ και θέλω να τα βγάλω και να τα επανατοποθετήσω να λυθεί και σε μένα το πρόβλημα. Τα stop buffer είναι ένα σύστημα με ελατήρια και στρογγυλό ελαστικό πάτημα - θα βρεις δύο από αυτά στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, που αν τα πιέσεις έχουν μια μικρή διαδρομή προς τα μέσα.
Δες εδώ: www.vweos.gr/eosforu...4

Δημήτρης

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56174 από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,ακούγεται λογικό και μακάρι να είναι,η λειτουργία των stop buffers.Θα τα τσεκάρω και θα σας ενημερώσω για χρήση σε μελλοντική αναφορά μέλους με ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα κλειδώματος του πορτμπαγκάζ.

@Νικήτα δεν χρειάζονται συστάσεις όχι επειδή έιμαι αγενής αλλά επειδή είμαι από τους παλαιότερους γνώριμους κατόχους vw eos.
Παλαιός συνδιαχειριστής και συντονιστής σε forum για το μοντέλο που έχω στην κατοχή μου,αποσυρθείς από τα δρώμενα των fora για δικούς μου λόγους πολύ καιρό τώρα και τωρινός ιδρυτής και διαχειριστής forum περιποίησης αυτοκινήτου.
Καλή Χρονιά σε όλους.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56187 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Χρήστο μια ακόμα παρατήρηση: Εάν στο παρουσιάζει την πρώτη φορά (μέσα στην ημέρα, και ειδικά το πρωί) που πας να πάρεις το αυτοκίνητο, ενδέχεται να φταίει και το λάστιχο του πορτ-παγκάζ. Εννοώ να μην έχει την κατάλληλη ελαστικότητα ώστε να "φουσκώσει" την ώρα που ανοίγει. Αμυδρή περίπτωση βέβαια, το πιο πιθανό είναι να φταίνε όσα προαναφέραμε...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56188 από Coo
Πάντως δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή όχι, μην προσπαθήσεις να βάλεις/ψεκάσεις λιπαντικό (WD-40 ή ότιδήποτε άλλο) μέσα στο ελατήριο για να "ξεκολλήσει". Με το φόβο να μη μου σπάσει και το δεύτερο buffer, το ψέκασα με λιπαντικό το ελατήριο εσωτερικά και μετά από 2 εβδομάδες πήρα το "καλό" buffer στο χέρι. Ίσως η ατυχία, ίσως κακή ποιότητα πλαστικού.. δεν ξέρω.

Δημήτρης

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56191 από nuberlis
Βαγγέλη το πρώτο που τσέκαρα ήταν η κατάσταση του λάστιχου μήπως κολλάει από επικαθίσεις βρωμιάς που έχουν κάτσει πάνω του και μήπως δεν έχει την λίπανση που πρέπει ώστε να είναι μαλακό και λειτουργικό.Αν και το είδα σε καλή κατάσταση ,το καθάρισα και το λίπανα με το γνωστό σε όλους λιπαντικό της Krytox αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.

Το σύστημα με τα μικρά ελατήρια ομολογώ πως δεν το γνώριζα.Νόμιζα πως αυτά τα μικρά stops έχουν αποκλειστικό σκοπό τον τερματισμό του πορτμπαγκάζ κατά την διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος της οροφής.

Για να καταλάβω,αυτά τα πραγματάκια έχουν μέσα ελατήριο,το οποίο φθείρεται,κολλάει ή και σπάει σε ανύποπτο χρόνο λόγω φθοράς ή και αστοχίας υλικού;Μήπως για την καταστροφή τους ευθύνονται ενδεχομένως λάθος χειρισμοί κλεισίματος του πόρτμπαγκάζ όπως πχ κοπάνημα του στο κλείσιμο,ζόρισμα του στο κλείσιμο από κάποια αποσκευή που εμποδίζει το απρόσκπτο και αβίαστο κλείσιμό του;Πώς μπορώ να διαπιστώσω ότι όντως αυτά είναι η αιτία του προβλήματος;

Δημήτρη μάλλον ατυχία ήταν,το λιπαντικό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μηχανισμούς και μεταλλικά εξαρτήματα που τραβάνε ''ζόρι''.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56192 από Coo
nuberlis έγραψε:

Για να καταλάβω,αυτά τα πραγματάκια έχουν μέσα ελατήριο,το οποίο φθείρεται,κολλάει ή και σπάει σε ανύποπτο χρόνο λόγω φθοράς ή και αστοχίας υλικού;Μήπως για την καταστροφή τους ευθύνονται ενδεχομένως λάθος χειρισμοί κλεισίματος του πόρτμπαγκάζ όπως πχ κοπάνημα του στο κλείσιμο,ζόρισμα του στο κλείσιμο από κάποια αποσκευή που εμποδίζει το απρόσκπτο και αβίαστο κλείσιμό του;Πώς μπορώ να διαπιστώσω ότι όντως αυτά είναι η αιτία του προβλήματος;

Χρήστο δε σπάει το ελατήριο. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, και τα δυο buffer έσπασαν στο πλαστικό που βρίσκεται μέσα του το ελατηριο. Στο DIY που έκανα τότε στη φωτογραφία που φαίνεται το ελατηριο φαίνεται και το σπάσιμο.
Το αξιοπερίεργο είναι πως τα ανταλλακτικά που μου έδωσαν είναι αρκετά πιο σκληρά και με πολυ μικρότερη διαδρομή. Δεν ξέρω αν στα μεταγενέστερα του δικού μου μοντέλα άλλαξε το buffer αλλα φαίνεται να μην είναι εντελώς ίδιο. Και δεν είναι τυχαίο που απο την αλλαγή των buffer άρχισε το συγκεκριμένο πρόβλημα, που απο ότι είδα και σε ξένα φόρουμ δεν είναι μόνο δικό μας ή κάτι νέο.

www.vweosclub.com/fo...m

Δημήτρη μάλλον ατυχία ήταν,το λιπαντικό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μηχανισμούς και μεταλλικά εξαρτήματα που τραβάνε ''ζόρι''.

Με αυτη τη λογική ψεκασα λιπαντικό, περισσότερο για προφύλαξη. Πάντως ούτε κοπαναω το πορτ μπαγκάζ ούτε ήταν σε κακή κατάσταση το ελατηριο.

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56194 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Mε το πορτ μπαγκαζ ανοιχτο,κανε εικονικο κλειδωμα να δεις τη συμπεριφορα της κλειδαριας,δηλαδη με ενα κλειδι ασφαλισε τη κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ ωστε να δεις πως συμπεριφερεται.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56203 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Νικήτα δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα η κλειδαριά. Συμβαίνει και σε μένα κάποιες φορές. Σπάνια μεν αλλά συμβαίνει.
Θεωρώ ότι τα stop buffers είναι το πρόβλημα απ΄όσο έχω καταλάβει κι εγώ. Δεν σηκώνεται πάρα πολύ το καπό και απλά το ξανατραβάει.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56207 από nuberlis
Αυτή την στιγμή παλεύω να δω τι φταίει.Δυστυχώς έκανα ζημιά πρίν κάν ξεκινήσω αφού έσπασα το ένα κλίπ του sb προσπαθώντας να το αφαιρέσω.Το ρημάδι βγαίνει πραγματικά δύσκολα!Επανέρχομαι με νεότερα σε λίγο.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56208 από Coo
Δε χρειάζεται να αφαιρέσεις όλο το sb! Η βάση του σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα, άρα κακώς που επέλεξες να τη βγάλεις. (σημείωση: Αν βάλεις ένα μικρό κατσαβιδι ανάμεσα στο μέταλλο και το sb βγαίνει πολυ εύκολα). Ξεβιδωνοντας τη κεντρική βίδα με τορξ βγάζεις το sb να δεις αν έχει θέμα το ελατηριο σου. Δοκίμασε να επανατοποθετήσεις το στρογγυλό του sb λίγο πιο έξω απο ότι ήταν και σφιξε το σε αυτη τη θέση. Αν μετά ανοίξει το ππ σου χωρίς πρόβλημα, ξεχνά την κλειδαριά, είναι οκ.

Δημήτρης

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56210 από nuberlis
Όμορφα και σωστα τα λές Δημήτρη,αλλά ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια μου είναι προφανές αλλά και εμφανές,ότι έχω χάσει την παλαιά μου αίγλη όπου τα κατσαβίδια ήταν προέκταση του δεξιού μου βραχίονα.20 λεπτά ήταν αρκτετά να κάνω μια μικρή αποτίμηση της ''προσπάθειας'' για διάγνωση και πιθανή αντιμετώπιση του προβλήματος. :gun:

Ένα σπασμένο κλιπ της βάσης του sb με αποτέλεσμα να παίζει τώρα πέρα-δώθε και να μην είναι σταθερό,ένα φαινομενικά και εκ πρώτης όψης υγιές ελατήριο αν είναι πλεόν κατεστραμμένο και κολλημένο μέσα στο πλαστικό περίβλημά του και ένα πορτμπαγκάζ που ενώ πριν μου έδινε ένα με δύο δεύτερα να το ανοίξω τώρα να προλαβαίνω στο τσάκ αν το σηκώσω κινδυνεύνοντας να μείνει για άγνωστο χρόνο ερμητικά κλειστό. :unsure:

Το δεξί,δεύτερο sb δεν μπήκα κάν στο κόπο να το ελέγξω και να το βγάλω,μπορεί να ανατίναζα κανένα εγκέφαλο πορτμπαγκάζ. :fart:

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56244 από wdesignergr
Απαντήθηκε από wdesignergr στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
Έχω αναφέρει και εγώ παλαιότερα το ίδιο πρόβλημα. Εμένα συνήθως το κάνει μόλις έχει πολύ υγρασία (πχ. το πρωί).
Ίσως και εσύ nuberlis να έχεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Μικροπρόβλημα βέβαια... :)

Κωνσταντίνος

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56262 από nuberlis
Θα ενημερώσω τις επόμενες μέρες για την κατάσταση τους,αφού βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ με το φως της ημέρας. :unsure:

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56306 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Απ:Πρόβλημα με κλειδαριά πόρτμπαγκάζ;
wdesignergr έγραψε:

Έχω αναφέρει και εγώ παλαιότερα το ίδιο πρόβλημα. Εμένα συνήθως το κάνει μόλις έχει πολύ υγρασία (πχ. το πρωί).
Ίσως και εσύ nuberlis να έχεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Μικροπρόβλημα βέβαια... :)

Και μένα παρουσιάζεται το εν λόγω πρόβλημα με το πορτμπαγκαζ αλλά πολύ σπάνια και έτσι δεν έχει χρειαστεί να ασχοληθώ με το θέμα.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Συντονιστές: nikitas tsi