Πρόβλημα με μπαταρία

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56399 από andreas73
Πρόβλημα με μπαταρία δημιουργήθηκε από andreas73
Λοιπόν η μπαταρία που είχα αλλάξει πριν από 8-9 μήνες τα ξαναέφτυσε. Χωρίς να έχει ζοριστεί (ποτέ δεν είχα ανοίξει κάτι χωρίς να είναι μπροστά το αυτοκίνητο). Χθες το μεσημέρι ήταν εντάξει και τώρα το βράδυ καπούτ. Η μπαταρία είναι γνήσια και όπως είχα ξανααναφέρει από τότε που την πήρα δεν υπήρχε πράσινη ένδειξη. Αύριο θα την βγάλω να την πάω για φόρτισμα.
Πρώτον: Μετά την φόρτιση θα είναι εντάξει ή έχει υποστεί μόνιμη ζημιά?
Δεύτερον Υποπτεύομαι ότι από κάπου έχω διαρροή. Πώς μπορώ να ελέγξω πιο κύκλωμα έχει πρόβλημα και πώς αυτό διορθώνεται. Όλα αυτά που έχω βάλει κατά καιρούς είναι γειωμένα. Πώς δημιουργείται η διαρροή?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56400 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πρόβλημα με μπαταρία
Ποσα βολτ αποδιδει τωρα;
Το πιθανοτερο ειναι να κοπηκε καποια γεφυρα στα στοιχεια της.
Επισης να κοιταξεις και την ημερομηνια παραγωγης της.
Οσο για την καταναλωση,ο πιο απλος τροπος ειναι να βγαλεις τον θετικο πολο και να παρεμβαλεις ενα αμπερομετρο ωστε να δεις ποσα mA καταναλωση εχεις.
Το ιδιο μπορεις να το κανεις και στην ασφαλειοθηκη σου ωστε να δεις ποια ασφαλεια τραβαει ρευμα.
Επισης και ο αισθητηρας φωτος-βροχης εχω την εντυπωση οτι τραβαει συνεχως ρευμα.

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56401 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Πρόβλημα με μπαταρία
Τώρα δεν ξέρω γιατί απλά δεν παίρνει το αμάξι μπροστά. Θα βγάλω το πρωί την μπαταρία να την πάω για φόρτιση. Η μπαταρία από τη μαμά που δεν είδα ποτέ πράσινη ένδειξη, λες να ήταν ληγμένη? Πού βλέπω την ημερομηνία και ποια θα πρέπει να είναι αυτή για να ξέρω ότι όλα είναι εντάξει?

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56402 από nikitas tsi
Για την ημερομηνια,καπου τη γραφει.
Επισης κανε και ενα σκαναρισμα,μηπως δεις καποια ενδειξη 00907 στο cent.electronics.
Με ενα googλαρισμα που εκανα,καποια scirocco παρουσιαζουν προβλημα στο ντουλαπακι του συνοδηγου και το λαμπακι μενει αναμενο.
Μηπως παιζει κατι τετοιο;
Επισης υπαρχει μια θεωρια,το κλιματιστικο,r/cd,φωτα κλπ να τα κλεινεις ενα-ενα διοτι μπορει να κολλησει καποιο ρελε και να στελνει συνεχεια ρευμα.
Αλλα τα παραπανω νομιζω δεν ειναι αιτια να αδειασει η μπαταρια κατα τη γνωμη μου,διοτι ο εγκεφαλος μετα απο 20 λεπτα αδρανειας ή οταν κλειδωσει πεφτει σε sleep mode.

Mηπως ξεχασες τα φωτα θεσεως αναμενα?
Αυτα δεν σβηνουνε ποτε.
Μηπως εβγαλες φλας και ενεργοποιησες το park light ή ξεχασες alarm αναμενα?

wiki.ross-tech.com/w...7

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56403 από andreas73
Όχι Νικήτα. Τίποτα από όλα αυτά. Χθες το μεσημέρι πήγα μια κοντινή διαδρομή. Γύρισα, έκλεισα κλιματισμό και έβγαλα το κλειδί. Το RNS δεν το κλείνω ποτέ από το κουμπί και τα φώτα πάντα είναι στο αυτόματο. Βασικά κατέβηκα γιατί χτύπησε ο συναγερμός, πιθανόν γιατί έμεινε από ρεύμα. Λες να είναι κάποια διαρροή από αυτά που έχουμε περάσει?

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56404 από nikitas tsi
Kαι ο δικος μου συναγερμος χτυπαει καθε βραδυ 2-3 φορες απο τις γατες.
Υπ'οψιν οτι ο αισθητηρας φωτος τραβαει συνεχεια ρευμα,εστω και λιγο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #56405 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Πρόβλημα με μπαταρία
1ον Αποκλείεται ο αισθητήρας φώτων να δημιούργησε το πρόβλημα με τη μπαταρία. Η κατανάλωση του είναι παρα μα πάρα πολύ μικρή για να αδειάσει τη μπαταρία.

2ον Μπορείς να μετρήσεις τη μπαταρία σου μ ένα πολύμετρο να δεις τι volt σου δίνει.

3ον Το πιθανότερο είναι αφού δεν βλέπεις την πράσινη ένδειξη απο τότε που την πήρες να σου δώσανε άδεια μπαταρία. Θεωρώ οτι πρέπει να πας σ αυτον που την αγόρασες και να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω ή αντικατάσταση αυτής. Το ίδιο είχε συμβεί και σε μένα στο Corsa όταν το είχα αγοράσει...Μετά απο 1 εβδομάδα το αμάξι έμεινε απο μπαταρία. Μου είχανε βάλει αδεια μπαταρία στο αυτοκίνητο.

4ον Οι συνθήκες ψύχους που επικρατούν τη τελευταία εβδομάδα ειναι σίγουρα ένας αρνητικός παράγοντας για την εξασθένιση της μπαταρίας αλλά το διάστημα των 8 μηνών που αναφέρεις δε δικαιολογεί να άδειασε τόσο γρήγορα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #56412 από nikitas tsi
Kανενα νεοτερο υπαρχει;

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #56438 από andreas73
Λοιπόν την φόρτισα, την έβαλα επάνω και όλα καλά. Την τσεκάρω μέσω vag-com (δεν έχω βρει χρόνο να πάω στην αντιπροσωπία για να το βάλουν επάνω στο VAS να δούμε αν υπάρχει διαρροή. Πάντως από τις μετρήσεις όλα νομίζω ότι δείχνουν καλά. Δηλαδή στο ρελαντί παίρνω μετρήσεις 14,200 με 14.500 volts (που σημαίνει ότι δουλεύει καλά το δυναμό). Η μπαταρία με μέτρηση μετά τη διάρκεια της νύχτας είχα τιμή με σβηστή τη μηχανή 12,500+ volts. Νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει το φορτίο και φορτίζει κανονικά. Τώρα τι έγινε δεν ξέρω. Κάποιο κύκλωμα έμεινε ανοιχτό. Μάλλον το RNS έφαγε τη σφυριά. Μόνο το VAS θα μας απαντήσει. Ήδωμεν...

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #56606 από andreas73
Λοιπόν μία εβδομάδα μετά και όλα είναι καλά. Εξακολουθώ να ελέγχω την μπαταρία και δεν βλέπω κάτι κακό. Στον Gratsia μου είπαν τους έχει συμβεί να μείνει ανοιχτό το λαμπάκι στο ντουλαπάκι. Και τώρα που το σκέφτομαι, το μοναδικό που έκανα σε σχέση με αυτά που κάνω καθημερινά είναι να ανοίξω το ντουλαπάκι (δεν το ανοίγω συχνά) για να διαβάσω στο manual πως μπαίνουν οι υαλοκαθαριστήρες στην θέση service για να αλλάξω τα μάκτρα, οπότε μπίνγκο, μάλλον αυτό ήταν...
Συνεπώς προσοχή στο ντουλαπάκι να κλείνει σωστά για να μην μείνει ανοιχτή η πλαφονιέρα...

Συντονιστές: nikitas tsi