- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
προβλημα στα λαδια με tsi 1.8 κινητηρα
- leonidas 2
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76159
από leonidas 2
προβλημα στα λαδια με tsi 1.8 κινητηρα δημιουργήθηκε από leonidas 2
Καλησπέρα, εδω και πέντε χρόνια είμαι κάτοχος ενός scout Octavia 1.8 tsi.
Μέχρι τον Ιούνιο ο κινητήρας παρουσίαζε μια φυσιολογική φθορά στη κατανάλωση λαδιού σε σημείο που δεν έμπαινα καν στη διαδικασία να το υπολογίζω. Από το Μάιο και μετά όμως κάθε 500 χιλ. συμπλήρωνα 1λιτρο λαδι.Στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα μου είπαν ότι θα βάλουν 10-40 από 5-30 και θα βελτιωθεί η κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, διαρροές δεν υπάρχουν γιατί το αμάξι πάει από γκαράζ σε γκαράζ. Και θα το έβλεπα. Τη περασμένη Δευτέρα έκανα το προγραμματισμένο σέρβις των 160000 και τους το ξανά ανέφερα. Μετρήσαμε τα λάδια και είχα την ιδία μέτρηση .Ο αρχιμηχανικός μου είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε κυλίνδρους και ελατήρια χωρίς να έχει ανοίξει μηχανη.Φυσικα έφυγα και μετά από διάφορες επισκέψεις κατάληξα στη πειραματική διαδικασία να βάλω ένα υγρό της wurth το οποίο βελτιώνει λίγο τα πράγματα στη λυπανση.Θα ήθελα κάποια τεχνικη συμβουλη γιατι εχω πελαγωσει.Ευχαριστω για το χρονο σας
Μέχρι τον Ιούνιο ο κινητήρας παρουσίαζε μια φυσιολογική φθορά στη κατανάλωση λαδιού σε σημείο που δεν έμπαινα καν στη διαδικασία να το υπολογίζω. Από το Μάιο και μετά όμως κάθε 500 χιλ. συμπλήρωνα 1λιτρο λαδι.Στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα μου είπαν ότι θα βάλουν 10-40 από 5-30 και θα βελτιωθεί η κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, διαρροές δεν υπάρχουν γιατί το αμάξι πάει από γκαράζ σε γκαράζ. Και θα το έβλεπα. Τη περασμένη Δευτέρα έκανα το προγραμματισμένο σέρβις των 160000 και τους το ξανά ανέφερα. Μετρήσαμε τα λάδια και είχα την ιδία μέτρηση .Ο αρχιμηχανικός μου είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε κυλίνδρους και ελατήρια χωρίς να έχει ανοίξει μηχανη.Φυσικα έφυγα και μετά από διάφορες επισκέψεις κατάληξα στη πειραματική διαδικασία να βάλω ένα υγρό της wurth το οποίο βελτιώνει λίγο τα πράγματα στη λυπανση.Θα ήθελα κάποια τεχνικη συμβουλη γιατι εχω πελαγωσει.Ευχαριστω για το χρονο σας
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76160
από nikitas tsi
Νikitas TSi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα προβλημα στα λαδια με tsi 1.8 κινητηρα
Εχεις παρατηρησει μπλε καπνο απο την εξατμιση;
Το λαδι καιγεται Α) απο τα ελατηρια των πιστονιων,οποτε μια συμπιεσομετρηση θα δειξει αν εχει τετοιο θεμα.
Β)απο τα τσιμουχακια των βαλβιδων
Γ)Αν ο πισω προφυλακτηρας σου ειναι λαδωμενος τοτε ειναι κουζινετα τουρμπο.
Στο πίσω μέρος που στροβιλίζεται ο αέρας από την αεροδυναμικη λόγω τους σχήματος του αυτοκινήτου, είναι σαν το κεφάλι της καρφίτσας, μη φανταστείς τίποτα λαδιές.
Τι μπορεις να κανεις;Να δεις ποιο μπουζι ειναι λαδωμενο ωστε να το γνωριζεις και επιπλεον να βαλεις πιο χοντρα λαδια οπως 10-40 οπως σου ειπανε.
Ρωτα και για λαδια low SAPS.
Σιγουρα χρειαζεται περεταιρω ελεγχο ή και λυσιμο.
Το λαδι καιγεται Α) απο τα ελατηρια των πιστονιων,οποτε μια συμπιεσομετρηση θα δειξει αν εχει τετοιο θεμα.
Β)απο τα τσιμουχακια των βαλβιδων
Γ)Αν ο πισω προφυλακτηρας σου ειναι λαδωμενος τοτε ειναι κουζινετα τουρμπο.
Στο πίσω μέρος που στροβιλίζεται ο αέρας από την αεροδυναμικη λόγω τους σχήματος του αυτοκινήτου, είναι σαν το κεφάλι της καρφίτσας, μη φανταστείς τίποτα λαδιές.
Τι μπορεις να κανεις;Να δεις ποιο μπουζι ειναι λαδωμενο ωστε να το γνωριζεις και επιπλεον να βαλεις πιο χοντρα λαδια οπως 10-40 οπως σου ειπανε.
Ρωτα και για λαδια low SAPS.
Σιγουρα χρειαζεται περεταιρω ελεγχο ή και λυσιμο.
Νikitas TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76177
από vabatzis
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα προβλημα στα λαδια με tsi 1.8 κινητηρα
Γενικότερα πάντως ο συγκεκριμένος κινητήρας τσιμπάει αρκετό λαδάκι. Φίλος με Passat CC που κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα στην Αθήνα έχει παρόμοιο πρόβλημα, ίσως μάλιστα συμπληρώνει και περισσότερο από την ποσότητα που αναφέρεται παραπάνω...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Συντονιστές: nikitas tsi