Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85539 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο... δημιουργήθηκε από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Καλησπέρα και από εμένα... Μου έσπασε για δεύτερη φορά η ντιζα από τον γρυλο του παραθύρου του οδηγού... Πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμος γρύλος ούτε καν γνήσιος στην ελλαδα οπότε παραγγελία από την Γερμανία από γνωστό σαιτ... Πήγα σε ένα φίλο ηλεκτρολόγο βάλαμε τον γρυλο και πάνω που πάμε να το τελειώσουμε το παράθυρο μόνο κατέβαινε και δεν ανέβαινε .. Μου λέει πλακέτα η μοτέρ... Μετά άρχισε να ανεβαίνει μέχρι ένα σημείο αλλά όχι τέρμα πάνω... Έχω μείνει εννοείται 10 μέρες κοντά χωρίς αμάξι... Εχει τύχει σε κανέναν να καεί μοτέρ η πλακέτα παραθύρου;;; έχει κάποιος καμία φώτο του πλαστικού που υπάρχουν οι ντιζες πως ακριβώς συνδέονται;;;και αν ξέρετε που μπορεί να βρω πλακέτα αν χρειαστώ... Τι να πω... Πολλά ρωτάω αλλά έχω απεγνωστει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85540 από Vempire_G4
Απαντήθηκε από Vempire_G4 στο θέμα Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο...
Δοκίμασε αυτό για να κάνουν τα παράθυρα reset
Σχετικά με γρύλους υπάρχουν πιο ειδικοί να σου απαντήσουν!
Windows Reset
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85543 από totio
Απαντήθηκε από totio στο θέμα Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο...
Για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο

www.youtube.com/watc...8

www.youtube.com/watc...2

Silver 1.6 FSI, 2006

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85545 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Απαντήθηκε από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο θέμα Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο...
Τα είδα ευχαριστώ πολύ... Με βλέπω όμως δυστυχώς για αντιπροσωπεία... Και απ ότι κατάλαβα και μοτέρ παραθύρου να χρειαστώ δεν υπάρχει... Και αυτό κε παραγγελία...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85550 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Για ενημέρωση... Πήγα αντιπροσωπεία... Ο γρύλος εντάξει (με ένα μικρό θέμα στη μίζα), το μοτέρ εντάξει η φυσα εντάξει.... Μόνο το ξύρισμα στο ταμείο πόνεσε αλλά οκ....γρυλος δνε υπάρχει... Και η αντιπροσωπεία μου είπε να παραγγείλω με άγνωστη την παράδοση... Να ρωτήσω κάτι άλλο όμως που με παραξένεψε... Αν κατέχει κάποιος κάτι παραπάνω... Το παράθυρο πλέον εντάξει αλλά χωρίς την ανάκληση που κάνει για να κλείνει κομπλέ... Μου το ρύθμισαν να κλείνει και ξα ανοίγει με το κλειδί για να μπορώ να βγαίνω και να μπαίνω... Επισης έβαλαν την ρύθμιση να ανοίγουν όλα τα παράθυρα από το κλειδί... Αλλα δεν ανοίγει του οδηγού γτ "δεν παίρνει τις βασικές ρυθμίσεις"... Γτ να μην τις παίρνει όταν φοράει πάνω το μοτέρ του;;; και οκ να δεχτώ ότι για την ανάκληση φταιει η ντιζα που είναι πιο χαλαρη(παρόλο που δεν ακούγεται)... Στο άνοιγμα όλων των παραθύρων όμως από το κλειδί το τζάμι του οδηγού δεν έπρεπε να κατεβαίνει;;;

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85551 από Goudis
Απαντήθηκε από Goudis στο θέμα Σπασμένος γρύλος και όχι μόνο...
Είναι σίγουρο ότι το μοτέρ είναι εντάξει;
Και εφόσον ο γρύλος σου ανεβοκατεβαζει το τζαμι γιατί σου είπαν να παραγγείλεις άλλον;
Γιατί έχω αλλάξει πολλούς γρύλους(σε σημείο να τους αλλάζω κ μόνος μου πλέον),άλλα τέτοια συμπτώματα δεν είχα ποτέ...
Μετά το reset από την κλειδαριά έστρωναν όλα,και το άνοιγμα,και το ανοιξε-κλεισε από το κλειδί.

ΥΓ.: Το μόνο περίεργο που αντιμετώπισα μια φορά είναι ότι δούλευε ανάποδα το πάνω κάτω,αλλά κι εκείνη η λύση τελικά είναι αρκετά εύκολη...

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85552 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κοίτα... Ο γρύλος είναι ιμοτασιον από Γερμανία έτσι.... Απλά για το μοντέλο του... Το μόνο που έπαθε ο γρύλος ειναι ότι κάποια στιγμή έφυγε το καρούλι με τις ντιζες... Αλλα ο ηλεκτρολόγος στην αντιπροσωπεία το έβγαλε μπροστά μου το έβαλε και τα τεντωσε όλα.. Στην αρχή είχε όντως κενό... Άκουγες τις ντιζες να χτυπάνε μέσα... Σκέψου δλδ ότι πλέον δεν ακούς ούτε ντιζα να αλλάζει "δρόμο"... Στο παράθυρο του συνοδηγού δεν είχα βάλει την ρύθμιση... Στο προηγούμενο σέρβις ζήτησα να μου το βάλουν και μου λέει ότι διαβάζει την πόρτα σαν πίσω αριστερά..ςλλα εγώ δεν είδα αλλάξει ποτέ μοτέρ... Γρυλο ναι μοτέρ όχι...σημςρα του λέω αφυ έχουμε χρόνο δεν κοιτάμε και το άλλο παράθυρο... Έφερε υπολογιστή μπήκε εγκέφαλο και μου λέει έτοιμο του συνοδηγού... Δλδ δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ή απλά μου το είπαν για ξα παραγγείλω γνησιο γρυλο... Αν κάνω ρεσετ το παράθυρο υπάρχει προπτωση να χάσει ρυθμίσεις;;; γτ σήμερα ένα 70αρι για εργασία το πλήρωσα...δεν κατάλαβα γτ το παράθυρο του οδηγού δεν πήρε καμία ρυθμιση πάρα μόνο να ανοίγει με το κλειδί...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85553 από Vempire_G4
Ο γρύλος,αφού είναι imitation, είναι σίγουρο ότι είναι για το EOS.
Θέλω να πω, η ιδιαιτερότητα να ανοίγει και να κλείνει το παράθυρο κατά το κλείδωμα ξεκλείδωμα είναι αποκλειστικά "προνόμιο" των frameless πάνελ. πχ EOS, Passat CC.
Μαζί με τον imitation γρύλο μήπως αλλάξανε και εγκέφαλο και δεν είναι αυτός που πρέπει;
Ίσως ο Goudis να έχει καμία φωτογραφία με τον γρύλο και τον εγκέφαλο
και ίσως μπορεί να σε βοηθήσει για την ανάγνωση του κωδικού.

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85554 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Όχι... Μόνο γρυλο... Τι να πω... Σκέφτομαι να του κάνω ρεσετ... Αλλα φοβάμαι μην χάσει τις λειτουργίες.. Τώρα για να καταλάβεις πριν κατέβω κατεβάζω λίγο το παράθυρο και όταν βγω κλειδώνω, βάζω κλειδί το κρατάω κρατημένο για να ανέβει... Τι να πω.. Μου τα έχει κάνει όλα...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85555 από Goudis
Από τη στιγμή πάντως που ο γρύλος δουλεύει...έστω και μετά την επιδιόρθωση,το πρόβλημα μου φαίνεται να είναι κάπου σε μοτερ-εγκεφαλο...Ο γρύλος όλο κι όλο είναι σίδερα γρανάζι και ντιζες,δεν επηρεάζει ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα..
Reset κάνε άφοβα, τουλάχιστον σε μένα δεν χάθηκε ποτέ ο,τι είναι περασμένο με vcds..

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85556 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Και εγώ έτσι πιστεύω... Απλά μου έκανε εντύπωση να μην παίρνει τις ρυθμίσεις το παράθυρο... Ψιλιςζομαι βέβαια μηοως γίνεται και επίτηδες γτ η αντιπροσωπεία με παρότρυνε να παραγγείλω καινούριο γρυλο γνήσιο με άγνωστη παράδοση...και με την δικαιολογία ότι δεν κάνει τις ρυθμίσεις γτ έχει πάρει μπόσικα η ντιζα... Κουφάθηκα απλά δεν πολύ κατέχω και εγώ το αντικείμενο....θα δοκιμάσω έναν ηλεκτρολόγο άλλο να μου τσεκάρει λίγο τις ρυθμίσεις...την προηγούμενη φορά η ίδια αντιπροσωπεία δεν μπορούσε να μου βάλει ρυθμίσεις στο αριστερό και προχθές μου τις πέρασε σε 3 λεπτά... Τι να πω... Σε υπερευχαριστω πάντως....

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85557 από Goudis
Όπως τα λες το πιο πιθανό είναι απλά να κοιτάνε να στα πάρουν,για να παραγγείλεις γρύλο και μετά "τελικά δεν ήταν αυτό θέλετε μοτέρ/εγκέφαλο" παραγγείλτε κι αυτό...
Η ντιζα δεν έχει καμία δουλειά με τις ρυθμίσεις,ο εγκέφαλος πρέπει να επικοινωνεί και το μοτέρ να δουλεύει ακόμα και χωρίς κουμπωμενο γρύλο πάνω του,και ισχύει δλδ το έχω δει,επειδή ακόμα και χωρίς παράθυρο έχει αρκετές λειτουργίες πάνω το εγκεφαλακι...
Αν μπορείς πήγαινε σε έμπιστο ηλεκτρολόγο,ή αν εχεις κάποιον γνωστό με vag-com να το δει...

Γιάννης 1.4 TSI
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85558 από totio
Αν εχει πάρει μπόσικα ο γρύλος δεν έχουν αλλάξει οι διαδρομές του και οι αποσπάσεις του? Μήπως για αυτό σου λένε ότι δεν μπορούν να το προγραμματίσουν ? Επειδή τα συγκεκριμένα παράθυρα έχουν και αυτό τον ιδιαίτερο προγραμματισμο να πέφτουν λίγο πριν ανοίξεις την πορτα.

Silver 1.6 FSI, 2006

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85559 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Έχουν αλλάξει ναι... Οι διαδρομές... Αλλα μου λέει και καινούριο γρυλο ναπαρεις μαϊμού πάλι το ίδιο θα κάνει... Μόνο ο γνήσιος μπορεί να μην έχει μπόσικα κτλ... Απλά έμεινα λίγο μ....ας με τον γρυλο συνοδηγού... Που χωρίς τπτ αυτή τη φορά το έφτιαξε.. Θα ψάξω να βρω έναν ηλεκτρολόγο εδώ στη πόλη μου να τσεκάρω λίγο τις ρυθμίσεις...την ανάκληση να μην την κάνει οκ έχει πάρει μπόσικα κτλ... Αλλα το απομακρυσμενο άνοιγμα από το κλειδί γτ;;;; τι να πω... Θέλω να το τσεκάρω να μην πετάξω αλλά 100 ευρώ πουλά για γρυλο άδικα...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85560 από Vempire_G4
Από την στιγμή που βγάζεις το κλειδί από την μίζα, έχει ή δεν έχει μποσικα, πρέπει να ακούγεται το μοτέρ ότι κάτι πάει να κάνει. Εννοώ ότι πάει να ανοίξει το παράθυρο. Αν δεν ακούγεται κιχ τότε φυσικά δεν έχει να κάνει με κενα, μποσικα και ότι άλλο μπορεί να λένε.
Η διαδρομή που κάνει είναι 1 εκατοστό. Πόσο κενό να έχει πάρει που να μην κουνιέται έστω και 2 - 3 χιλιοστά;

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85561 από totio
Υποθέτω ότι ο εγκέφαλος του παραθύρου θέλει συγκεκριμένες διαδρομές και το μοτέρ λειτουργεί με γνώμονα αυτές τις διαδρομές, αν εχει μπόσικα ο γρύλλος αυτές οι διαδρομές έχουν αλλάξει οπότε το πρόγραμμα μπαίνει σε ένα είδους safe mode η χάνει τον προγραμματισμό εντελώς, ενώ όταν κατεβάζεις τα παράθυρα από το κλειδί μπορεί να παρακάμπτει τον εγκέφαλο. Υποθέσεις κανω, μπορεί να το κάνουν για να πάρουν την δουλειά.

Επίσης μου κανει εντύπωση που έχετε αλλάξει τόσες φορες γρύλο, δεν εχω πολλά χλμ. εχω 104.000 χλμ και δεν εχει προκύψει πρόβλημα μέχρι τώρα, το μονο που κανω σπάνια είναι να καθαρίζω τις τσόχες από τις πορτες που γλιστράει το παράθυρο με σαπουνόνερο.

Silver 1.6 FSI, 2006

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85562 από Goudis
Το μοτέρ,επειδή ως παθών πολλές φορές πλέον έχω αλλάξει κ ο ίδιος αρκετές φορές κ το έχω δει,λειτουργεί ακόμα και στον αέρα,χωρίς να έχει κουμπωμενο γρύλο πάνω του,το γρανάζι του(ένα γρανάζι έχει όλο κ όλο) γυρίζει κανονικά,γι'αυτό λέω ότι αυτό για τα μποσικα μάλλον δεν ισχύει...
Αλλά όσα μποσικα και να έχει ο γρύλος,δεν θα έπρεπε να επηρεάζει την οποιαδήποτε κωδικοποίηση,εφόσον ο εγκέφαλος κάνει όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του ακόμα και χωρίς να υπάρχει γρύλος,και δεν είναι και λίγες,οι καθρέφτες πχ για την κίνηση της ρύθμισης ή οι αναδιπλούμενοι για να διπλώσουν από εκεί τραβάνε..
Μου φαίνεται περίεργο να λένε ότι φταίει ο γρύλος για θέμα που αφορά κωδικοποίηση,συν ότι στα τόσα βάλε βγάλε που έχω κάνει δεν χάθηκε ποτέ τίποτα. Όπως τα βλέπω με το φτωχό μου το μυαλό ή που κάτι κάνουν λάθος,ή που κάτι παίζει με το εγκεφαλακι...

Επίσης μου κανει εντύπωση που έχετε αλλάξει τόσες φορες γρύλο, δεν εχω πολλά χλμ. εχω 104.000 χλμ και δεν εχει προκύψει πρόβλημα μέχρι τώρα,

Κι εμένα,αλλά το ανάποδο χαχαχα χαχαχα

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85563 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Και εγώ εκεί ψιλιαζομαι ότι αρχίζει το δούλεμα... Δνε κάνει κιχ κυριολεκτικά...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85564 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
102.000 χλμ... Και έχω αλλάξει και τους δύο και του συνοδηγού δεύτερη φορά... Και σε όλες με σπασμένη ντιζα... Διαλύθηκε... Μακάρι να μην χρειαστείς ποτέ...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85565 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Όχι είναι νεκρό όταν βγάζεις κλειδί κτλ... Και στην πρώτη αλλαγη γρυλου στο τζάμι οδηγού επειδή ήμουν σε μικρό νησί και μου την έκανε ένας απ τους ηλεκτρολόγος εκεί, στην αρχή δεν το ήξερε δεν την έβαλε.... Πήγα μετά και μου την έφτιαξε μπαμ... Τώρα επειδή ψάχνω μάστορα εδώ στη πόλη μου λογικά θα έχω νέα μέρα τον 15 Αύγουστο γτ και οι μισοί είναι κλειστα...αλλα ψιλιαζομαι δούλεμα της αντιπροσωπείας...

Συντονιστές: nikitas tsi