Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #906 από Coo
Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ δημιουργήθηκε από Coo
Αυτό είναι ενημερωτικό για όποιον αντιμετωπίση το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα.....

Πρίν από περίπου 4-5 μήνες παρατήρησα κάποιο θόρυβο τη στιγμή που κατέβαζα το παράθυρο του οδηγού. Ενώ κατέβαινε κανονικά, λίγο πριν κατέβει εντελώς (περίπου 7-8 πόντους πρίν το πάνω μέρος του παραθύρου συναντήσει το λάστιχο) ακούγοταν ένας σχετικά δυνατός θόρυβος, το τζάμι μετακινιόταν ελάχιστα προς τα εμπρός απότομα και μετά συνέχιζε την πορεία του μέχρι να κλείσει. Προσπάθησα να παρατηρήσω την κίνηση του τζαμιού και μου φάνηκε αρχικά πως στο σημείο εκείνο ήταν σαν να "πέφτει" το παράθυρο, σα να 'κλωτσάει' ένα δόντι από το γρανάζι του μηχανισμού. Στο ανέβασμα όμως το παράθυρο κινείτο ομαλότατα, χωρίς θόρυβο, όπως θα έπρεπε...

Φυσικά το επόμενο στάδιο ήταν να κάνω μια επίσκεψη στο service όπου φαντάστηκα ότι θα αρχίσει το πρώτο επίσημο ξήλωμααν και ευχόμουν να ήταν κανένα λάστιχο που μαγκώνει πάλι και όχι τίποτα ηλεκτρολογικό...Είχα και τα καμώματα του πίσω παραθύρου την προηγούμενη εβδομάδα που μάγκωνε το λάστιχο στο κατέβασμα, και είχα αρχίσει να ανησυχώ... Και είναι γνωστά τα προβλήματα που παρουσιάζουν όλα τα μοντέλα της vw με τα παράθυρα.

Αφού παίζανε αρκετή ώρα με το παράθυρο πάνω-κάτω (και μαζί με τα νεύρα μου) τελικά τα 'τσακάλια' αποφάνθηκαν ότι φταίει ο γρύλος του παραθύρου. Έγινε η παραγγελία και μετά από 3-4 μέρες με ειδοποίησαν να πάω για την αντικατάσταση.
Φυσικά ήταν στην εγγύηση και δε μου πήραν λεφτά ούτε για το ανταλλακτικό (γρύλλος) ούτε για τα εργατικά. Χρειάστηκε να περιμένω όμως 2 ώρες για να γίνει η αντικατάσταση...ΚΑι αυτό γιατί έπρεπε να ευθυγραμμίσουν απόλυτα το τζάμι με το λάστιχο για να μην υπάρχουν προβλήματα διαρροής νερού. Αφού το έλεγξαν και αυτό ήμουν έτοιμος να φύγω, και από τότε δεν μου παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα ξανά...

Ιδού και ο ένοχος:

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #911 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Στο 307 CC που έιχα πριν άλλαξα τους γρύλους των παραθύρων οδηγού, συνοδηγού και πίσω δεξιά σε διάστημα 2,5-3 μηνών. Έσπαγαν σαν να ήταν χάρτινοι. Ελπίζω να μην έχουμε τέτοια στο EOS...

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #921 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Κι εγώ χρειάστηκε να το αλλάξω στη πλευρά του οδηγού, κανένα 5μηνο μετά την αγορά...όλα καλά πλέον...:agree:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• betoven
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #933 από betoven
Απαντήθηκε από betoven στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
μακριααα λεμεεε:gun:

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #974 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Λείπει ο Μάρτης από την σαρακοστή?
Τώρα που το πήγα χεορουργείο του είπα του τεχνικού να δει και το παράθυρο του οδηγού που έκανε έναν περίεργο ήχο στο κατέβασμα... :no:

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #990 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Είναι γνωστό το θέμα χρόνια τώρα με τα παράθυρα στα volkswagen.
Κρίνοντας από την ποιότητα των μερών που αλλάχτηκαν μπορώ να πώ ότι δε με εκπλήσσει που μέσα στους πρώτους μήνες τα έφτυσαν.
Με κάποιον είχα μια σχετική κουβέντα παλαιότερα και μου είπε ότι λόγω της στροφής πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών σε ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα προϊόντα, η ποιότητα μερικών σημείων των αυτοκινήτων (π.χ. μικρά εξαρτήματα, φτηνά πλαστικά) έχει πέσει αισθητά. :thinking

Δημήτρης

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #63185 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Πριν κάποιο καιρό κι ενώ ανέβαζα τα παράθυρα από τον κεντρικό διακόπτη, άκουσα ένα χτύπο στο τζάμι του συνοδηγού, σαν κάτι να έσπασε ή να χτύπησε πάνω στο τζάμι. Στην αρχή νόμιζα ότι υπήρχε κάτι μέσα στα λάστιχα και κάπου χτύπησε το τζάμι, αλλά δεν ήταν αυτό. Από τότε και μετά το τζάμι ενώ λειτουργεί κανονικά και ομαλά, αλλά ακούγεται λίγο περίεργα. Κατά την εφαρμογή του στα λάστιχα της οροφής κάνει στιγμιαία σαν να τρίζει σουμιές και κυρίως στο ανέβασμα ακούγεται ελαφρώς σαν να γουργουρίζει.

Το πρόβλημα είναι κατά 99,99% ο γρύλλος που άργησε κιόλας να βγάλει πρόβλημα!

Και τώρα στο προκείμενο:
α) Ξέρουμε κόστος στην αντιπροσωπεία για το ανταλλακτικό, κωδικό και κόστος για εργατικά;
β) Υπάρχει δυνατότητα να το προμηθευτούμε από το e-bay;
γ) Ο Ηλίας κάνει τέτοια δουλειά;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #63186 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Μήτσε, μήπως τυγχάνει παρεπιπτόντως να έχεις και τις φωτογραφίες από την δική σου αλλαγή, μιας και φαίνεται ότι έχουν σβηστεί;

Μήτσος

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #63253 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο στον Ηλία και ρώτα τον. Νομίζω ότι κάνει τέτοιες δουλειές.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #63255 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Θα περάσω αύριο το μεσημέρι μάλλον να τον ρωτήσω και για τα υπόλοιπα που θέλω.

Μήτσος

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #75541 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ

Coo έγραψε: Πρίν από περίπου 4-5 μήνες παρατήρησα κάποιο θόρυβο τη στιγμή που κατέβαζα το παράθυρο του οδηγού. Ενώ κατέβαινε κανονικά, λίγο πριν κατέβει εντελώς (περίπου 7-8 πόντους πρίν το πάνω μέρος του παραθύρου συναντήσει το λάστιχο) ακούγοταν ένας σχετικά δυνατός θόρυβος, το τζάμι μετακινιόταν ελάχιστα προς τα εμπρός απότομα και μετά συνέχιζε την πορεία του μέχρι να κλείσει. Προσπάθησα να παρατηρήσω την κίνηση του τζαμιού και μου φάνηκε αρχικά πως στο σημείο εκείνο ήταν σαν να "πέφτει" το παράθυρο, σα να 'κλωτσάει' ένα δόντι από το γρανάζι του μηχανισμού. Στο ανέβασμα όμως το παράθυρο κινείτο ομαλότατα, χωρίς θόρυβο, όπως θα έπρεπε...

Μου παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με του Coo. Προσθέτω ότι ο θόρυβος ακούγεται σε εκείνο ακριβώς το σημείο (τέρμα κάτω), ενώ η λειτουργία του παραθύρου πέραν τούτου είναι άριστη.

Στην αρχή νόμιζα ότι είχα κάνει κάποιος λάθος με την αλλαγή των καθρεπτών που πραγματοποίησα πρόσφατα, αλλά πάλι καλά που βρήκα αυτό το θέμα γιατί θα έλυνα και θα έδενα τσάμπα όλη την πόρτα πάλι.

Στο ερώτημα τώρα, μήπως ξέρει - θυμάται κάποιος πόσο κάνει η εργασία και το ανταλλακτικό του περιβόητου γρύλου;

Φαντάζομαι είναι ο παρακάτω, έτσι;

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #75542 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
150€ με την τοποθέτηση - ρύθμιση

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #75551 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Επιβεβαιώνω. Κάπου τόσο μου είχαν πει τότε, αλλά ημουν εντός εγγύησης.

Δημήτρης

Περισσότερα
5 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 9 Μήνες πριν #84345 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Έφτασε λοιπόν η ώρα να αλλάξω τον γρύλο (μετά από 5 σχεδόν χρόνια! ) αφού ο θόρυβος επέστρεψε και μάλιστα δριμύτερος.
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, όλα αυτά τα χρόνια ο θόρυβος είχε απλά εξαφανιστεί ενώ παράλληλα η λειτουργία του παράθυρου ήταν άψογη.
Βασικά και τώρα το παράθυρο λειτουργεί κανονικά αλλά δεν θέλω να εξαντλήσω την τύχη μου... :hahaha:

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #84640 από manosgtr
Απαντήθηκε από manosgtr στο θέμα Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
Μου έκανε όπως περιγράφεις παραπάνω το τζάμι του οδηγού.
Άλλαξα γρύλο όχι γνήσιο, ημιτασιον έβαλα.
Μου κράτησε για 3 χρόνια περίπου ώσπου άρχισε να μου κάνει τα ίδια και του συνοδηγού πριν κάνα 3 μήνες περίπου και τους άλλαξα και τους δύο και έβαλα γνήσιους.
Αλλά το όλο το θεμα είναι η ρύθμιση του τζαμιού.
Πλήρωσα ένα 450αρι ευρώ και ξεμπέρδεψα.
Αλλά πριν κάτι μέρες διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί το πίσω τζάμι του οδηγού. Ερε τι γκαντεμιά είναι αυτή!
Μετά από 13 χρόνια όμως ε!

Συντονιστές: nikitas tsi