Σπασμένος γρύλος - ΛΥΣΗ
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πρίν από περίπου 4-5 μήνες παρατήρησα κάποιο θόρυβο τη στιγμή που κατέβαζα το παράθυρο του οδηγού. Ενώ κατέβαινε κανονικά, λίγο πριν κατέβει εντελώς (περίπου 7-8 πόντους πρίν το πάνω μέρος του παραθύρου συναντήσει το λάστιχο) ακούγοταν ένας σχετικά δυνατός θόρυβος, το τζάμι μετακινιόταν ελάχιστα προς τα εμπρός απότομα και μετά συνέχιζε την πορεία του μέχρι να κλείσει. Προσπάθησα να παρατηρήσω την κίνηση του τζαμιού και μου φάνηκε αρχικά πως στο σημείο εκείνο ήταν σαν να "πέφτει" το παράθυρο, σα να 'κλωτσάει' ένα δόντι από το γρανάζι του μηχανισμού. Στο ανέβασμα όμως το παράθυρο κινείτο ομαλότατα, χωρίς θόρυβο, όπως θα έπρεπε...
Φυσικά το επόμενο στάδιο ήταν να κάνω μια επίσκεψη στο service όπου φαντάστηκα ότι θα αρχίσει το πρώτο επίσημο ξήλωμααν και ευχόμουν να ήταν κανένα λάστιχο που μαγκώνει πάλι και όχι τίποτα ηλεκτρολογικό...Είχα και τα καμώματα του πίσω παραθύρου την προηγούμενη εβδομάδα που μάγκωνε το λάστιχο στο κατέβασμα, και είχα αρχίσει να ανησυχώ... Και είναι γνωστά τα προβλήματα που παρουσιάζουν όλα τα μοντέλα της vw με τα παράθυρα.
Αφού παίζανε αρκετή ώρα με το παράθυρο πάνω-κάτω (και μαζί με τα νεύρα μου) τελικά τα 'τσακάλια' αποφάνθηκαν ότι φταίει ο γρύλος του παραθύρου. Έγινε η παραγγελία και μετά από 3-4 μέρες με ειδοποίησαν να πάω για την αντικατάσταση.
Φυσικά ήταν στην εγγύηση και δε μου πήραν λεφτά ούτε για το ανταλλακτικό (γρύλλος) ούτε για τα εργατικά. Χρειάστηκε να περιμένω όμως 2 ώρες για να γίνει η αντικατάσταση...ΚΑι αυτό γιατί έπρεπε να ευθυγραμμίσουν απόλυτα το τζάμι με το λάστιχο για να μην υπάρχουν προβλήματα διαρροής νερού. Αφού το έλεγξαν και αυτό ήμουν έτοιμος να φύγω, και από τότε δεν μου παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα ξανά...
Ιδού και ο ένοχος:
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panos
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- betoven
- Senior Μέλος
-
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Τώρα που το πήγα χεορουργείο του είπα του τεχνικού να δει και το παράθυρο του οδηγού που έκανε έναν περίεργο ήχο στο κατέβασμα... :no:
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Κρίνοντας από την ποιότητα των μερών που αλλάχτηκαν μπορώ να πώ ότι δε με εκπλήσσει που μέσα στους πρώτους μήνες τα έφτυσαν.
Με κάποιον είχα μια σχετική κουβέντα παλαιότερα και μου είπε ότι λόγω της στροφής πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών σε ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα προϊόντα, η ποιότητα μερικών σημείων των αυτοκινήτων (π.χ. μικρά εξαρτήματα, φτηνά πλαστικά) έχει πέσει αισθητά. :thinking
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Το πρόβλημα είναι κατά 99,99% ο γρύλλος που άργησε κιόλας να βγάλει πρόβλημα!
Και τώρα στο προκείμενο:
α) Ξέρουμε κόστος στην αντιπροσωπεία για το ανταλλακτικό, κωδικό και κόστος για εργατικά;
β) Υπάρχει δυνατότητα να το προμηθευτούμε από το e-bay;
γ) Ο Ηλίας κάνει τέτοια δουλειά;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Coo έγραψε: Πρίν από περίπου 4-5 μήνες παρατήρησα κάποιο θόρυβο τη στιγμή που κατέβαζα το παράθυρο του οδηγού. Ενώ κατέβαινε κανονικά, λίγο πριν κατέβει εντελώς (περίπου 7-8 πόντους πρίν το πάνω μέρος του παραθύρου συναντήσει το λάστιχο) ακούγοταν ένας σχετικά δυνατός θόρυβος, το τζάμι μετακινιόταν ελάχιστα προς τα εμπρός απότομα και μετά συνέχιζε την πορεία του μέχρι να κλείσει. Προσπάθησα να παρατηρήσω την κίνηση του τζαμιού και μου φάνηκε αρχικά πως στο σημείο εκείνο ήταν σαν να "πέφτει" το παράθυρο, σα να 'κλωτσάει' ένα δόντι από το γρανάζι του μηχανισμού. Στο ανέβασμα όμως το παράθυρο κινείτο ομαλότατα, χωρίς θόρυβο, όπως θα έπρεπε...
Μου παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με του Coo. Προσθέτω ότι ο θόρυβος ακούγεται σε εκείνο ακριβώς το σημείο (τέρμα κάτω), ενώ η λειτουργία του παραθύρου πέραν τούτου είναι άριστη.
Στην αρχή νόμιζα ότι είχα κάνει κάποιος λάθος με την αλλαγή των καθρεπτών που πραγματοποίησα πρόσφατα, αλλά πάλι καλά που βρήκα αυτό το θέμα γιατί θα έλυνα και θα έδενα τσάμπα όλη την πόρτα πάλι.
Στο ερώτημα τώρα, μήπως ξέρει - θυμάται κάποιος πόσο κάνει η εργασία και το ανταλλακτικό του περιβόητου γρύλου;
Φαντάζομαι είναι ο παρακάτω, έτσι;
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, όλα αυτά τα χρόνια ο θόρυβος είχε απλά εξαφανιστεί ενώ παράλληλα η λειτουργία του παράθυρου ήταν άψογη.
Βασικά και τώρα το παράθυρο λειτουργεί κανονικά αλλά δεν θέλω να εξαντλήσω την τύχη μου... :hahaha:
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- manosgtr
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
Άλλαξα γρύλο όχι γνήσιο, ημιτασιον έβαλα.
Μου κράτησε για 3 χρόνια περίπου ώσπου άρχισε να μου κάνει τα ίδια και του συνοδηγού πριν κάνα 3 μήνες περίπου και τους άλλαξα και τους δύο και έβαλα γνήσιους.
Αλλά το όλο το θεμα είναι η ρύθμιση του τζαμιού.
Πλήρωσα ένα 450αρι ευρώ και ξεμπέρδεψα.
Αλλά πριν κάτι μέρες διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί το πίσω τζάμι του οδηγού. Ερε τι γκαντεμιά είναι αυτή!
Μετά από 13 χρόνια όμως ε!