Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56797 από lancias
Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε δημιουργήθηκε από lancias
Ειμαι απο επαρχια κ τη Δευτερα ανεβαινω αθηνα (μπαμ-μπαμ) να παρω ενα eos 1400 tsi 02/2008.
Με μια προχειρη ματια που ερηξα στο forum σας (που ειναι πολυ βολικο για κατοχους eos) ,καταλαβα οτι οι περισσοτεροι προτιμουν το Γρατσια στην Αγια παρασκευη για λυπανση της κουκουλας.

Λεω λοιπον με το που το παραλαβω την ιδια μερα να περασω απο Γρατσια να κανω λιπανση (γιατι στην επαρχια απο οτι εχω ακουσει στην περιοχη μου δεν υπαρχει κ πολυ γνωση πανω στο αντικειμενο) κ στο καπακι να γιρισω......

εσεις τι λετε να το κανω?αμα δεν τρηζει το αμαξι αξίζει να το κανω ετσι κ αλλιως? το αμαξι εχει 50.000 χιλλιομετρα κ δεν ξερω τι συντηρηση εχει κανει ο προιγουμενος που το ειχε......το μονο που ξερω ειναι οτι εχει κανει ολα τα service σε αντιπροσωπεια.....
μου ειπανε γυρω στα 75 ευρω ειναι το κοστος..

ευχαριστω :good:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56798 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Εγώ θα σου πρότεινα να την κάνεις τη λίπανση χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός του ότι δεν ξέρεις πότε συντηρήθηκε (και πως) από τον προηγούμενο αγοραστή, μια λίπανση μόνο καλό έχει να προσφέρει στην οροφή σου. Ο Γρατσίας, όπως προανέφερες, είναι μια καλή λύση, όπως επίσης και η Autonet στο Κορωπί. Όποιον και να επιλέξεις, φρόντισε να σου κάνουν τη λίπανση με το εταιρικό λιπαντικό (κωδικός G052172A1), όχι κάποιο παραπλήσιο προϊόν...

Επίσης καλό θα ήταν να ρίξεις και μια ματιά στον καιρό, αν υπάρχει περίπτωση βροχής στην Αθήνα ή το μέρος που μένεις, δεν έχει νόημα να την κάνεις, το λιπαντικό θα φύγει από την βροχή πριν προλάβει να απορροφηθεί...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56801 από lancias
Απαντήθηκε από lancias στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σου....

Δυστηχως ο καιρος σημερα λεει οτι τη δευτερα θα ριχνει καρεκλοποδαρα στην αθηνα.

Λες αμα βρεχει να μην την κανω?Καλητερα μια ηλιολουστη μερα σε υποκαταστημα της επαρχιαςκ οπως την κανουν?Αυτος μου ειπε οτι χρειαζεται μια ωρα για τη λυπανση του αυτοκινητου....Σ ε αυτην την ωρα δεν αποροφαται το λυπαντικο??

ευχαριστω :shades:

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56803 από vabatzis
Τότε καλύτερα να προμηθευτείς το λιπαντικό σε μια αντιπροσωπεία, και να την κάνεις μόνος σου ή σε κάποια αντιπροσωπεία της περιοχής σου. Για να απορροφηθεί το λιπαντικό χρειάζονται αρκετές ώρες, δε φτάνει η μια ώρα που αναφέρεις...

Πληροφοριακά σου αναφέρω ότι μπορείς να βρεις εδώ έναν ιδιαίτερα καταποτιστικό οδηγό για να κάνεις βήμα-βήμα τη λίπανση μόνος σου και σωστά. Ίσως τον χρειαστείς!

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56833 από lancias
αρχιζω κ το σκεφτομαι πλεον να το κανω μονος μου....δεν φενεται ιδιαιτερα δυσκολο...

ξερετε κανενα μαγαζι στο internet που μπορω να παραγγειλω το σπρει κ το λιπαντικο?? :unsure:

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56859 από vabatzis
Το σπρέι το βρίσκεις αρκετά εύκολα, το λιπαντικό όμως μόνο από αντιπροσωπεία...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56874 από lancias
παιδια μολις γυρισα απο αθηνα με το αμαξι...

Στα "+"

η πολυ καλη εξωτερικη εμφανιση
η αρκετα καλη εικονα του κινητηρα
η πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα (εβαλα κ καινουργια λαστιχα) κ η μικρη καταναλωση 40 ευρω Λευκαδα αθηνα σε 4 ωρες

Στα "-"

δεν θα ξαναδιαμαρτυρηθω για τριγμους στο γκολφ,αφου σημερα εμαθα τι παει να πει τριγμος

επισης επειδη σε ολη τιν εθνικη οδο εβρεχε, εσταζε απο τα δυο μπροστινα κολωνακια... :bye:

Τι να κανω ρε παιδια?εδω βρεχει 360 μερες το χρονο....

Πυστευετε με ενα καθαρισμο κ μια λυπανση θα μαζεψω τα νερα η θα πρεπει να κανω αποχετευση?

Λετε να εχει καμια σοβαρη ζημια αμα μπαζει νερο απο τα κολωνακια?

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56875 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Αυτά είναι προβλήματα που λύνονται συνήθως αναίμακτα..

Τριγμοί: Βρές μια μέρα που δε βρέχει (κατα προτίμηση με πρόγνωση για καλό καιρό και για την επόμενη) ή βάλτο σε ένα υπόστεγο. Ανοίγεις την οροφή και του πατάς ένα καλό καθάρισμα στα λάστιχα.

Προτεινόμενος τρόπος:

- Ένα υγρό πανάκι.
    - Αν το επιτρέπει ο καιρός και λίγο λίπανση

Σημεία sos για καθαρισμό:

(1) Λάσπη/σκόνη στο νίκελ κάτω από το πίσω παρπριζ. Αν είναι εκεί βρώμικο μπορεί να σου δημιουργεί σπαστικούς συνεχόμενους τριγμούς.
    (2) Λάστιχο πάνω από το μπροστινό παρπρίζ, εκεί που ανοίγει ο ανεμοθράυστης και πατάει πάνω η ηλιοροφή όταν κλείνει.
    (3) Τα κάθετα λάστιχα στα πίσω παραθυράκια

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Το ότι στάζει από τα δύο μπροστά κολωνάκια οφείλεται μάλλον σε βουλωμένες υδροροές. Δες εδώ πως να το φτιάξεις..
Αν τις καθαρίσεις σωστά και πάλι έχεις θέμα πέρνα μια βόλτα από μια αντιπροσωπεία να το τσεκάρουν τι παίζει. Άλλωστε διάγνωση από μακριά δε γίνεται.
Τσέκαρε και τα παράθυρα σου αν δεν κλείνουν ερμητικά μέχρι πάνω. Αν δεν κλείνουν καλά μπορεί να "γλείφει" νερό μέσα, οπότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ρυθμιστής (μια βίδα) στην πόρτα σου.. Πρόσεξε μόνο μην ανεβάσεις περισσότερο από ότι πρέπει το παράθυρο γιατί μετά θα έχεις τριγμούς από το τζάμι!

Ερώτηση: Πριν το αγορασεις δεν το δοκίμασες να ρίξετε νερό με το λάστιχο; Είναι από τα πιο σημαντικά τεστ που πρέπει να κάνει κάποιος σε κάποιο κάμπριο, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο..

Προφανώς ο τύπος που το είχε δεν έκανε την ελάχιστη συντήρηση στην οροφή.

ΥΓ. Από πού είσαι;

Δημήτρης

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56878 από lancias
Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους.

Απο Λευκαδα ειμαι κ το αυτοκινητο το πηρε η κοπελα μου απο μια μαντρα στην Αθηνα.

δεν ξεραμε οτι επρεπε στα καμπριο να τα λουζουμε πρωτα μιας κ ειναι το πρωτο :whistle:

με το που θα κανει καλη μερα θα ειμαι ετοιμος για λυπανση κ υδροροες....

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56880 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Τώρα πλέον έμαθες......Καλορίζικο.
Αν πρόκειται για σταγόνες και όχι για ποτάμια τότε θα θέλει καθάρισμα σε όλα τα λάστιχα, υδροροές κτλ διότι λογικά θα είναι μές την λάσπη εαν ο προηγούμενος δεν το φρόντιζε.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56892 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
lancias έγραψε:

Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους.

Απο Λευκαδα ειμαι κ το αυτοκινητο το πηρε η κοπελα μου απο μια μαντρα στην Αθηνα.
..

ελα ρε πατριδα...! (που λεει ο λογος.απο Αθηνα ειμαι,αλλα μενω Λευκαδα λογω δουλειας.)

Πέτρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56896 από Coo
Πετράν, πετάξου να κανεις μια λίπανση στον άνθρωπο ρε συ.. :shy:

Δημήτρης

• lancias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56931 από lancias
παιδια σημερα εκανα καθαρισμα στις τσιμουχες με ενα βετεκς λιγο βρεγμενο κ μπορω να πω οτι μειωσα αρκετα τους κραδσμους.οταν θα φτιαξει ο καιρος θα κανω μονος μου κ τη λυπανση. μιας κ ειναι ευκολακι χαρις το φιλο μας το γελαδιο.

τωρα οσο αφορα τα κολωνακια το δοκιμασα σημερα αλλα φοβομουνα μη σπασω το πλαστικο πανω απο το σκιαδιο...δεν ξερω μηπως θα εβγαινε ευκολετρα (αν ειχα ανοιχτη την οροφη )το κολωνακι μιας κ ξεχασα να το δοκιμασω :unsure: :unsure:

μαλλον θα παω στην αντιπροσωπεια της περιοχης μου για να μου ανοιξουν το πλαστικο....

κ παλι πολα ευχαριστω σε ολους τους φιλους....

υ.γ. για σου πατριδα πετραν..... :good: αμα σε πετυχω στο δρομο θα σου φωναξω...αν εισαι. εσυ βεβαια....κ δεν πεσω σε κανα ασχετο :shy:

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56934 από Coo
Lancias μην περιμένεις να αποσβέσεις πλήρως τους τριγμούς. Πάνω από το κεφάλι σου έχεις ένα κινούμενο μηχανισμό που αποτελείται από 200 κομμάτια οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις κάποια στιγμή και μερικούς τριγμούς. ακόμα και την καλύτερη λίπανση να κάνεις και να καταφέρεις να εξαφανίσεις τους τριγμούς μετά από μερικές ημέρες όλο και κάτι θα ακουστεί από κάπου. Δυστυχώς οι ελληνικοί δρόμοι είναι εδώ να μας το θυμίζουν καθημερινά. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στο Eos, όποιο hardtop και να έχεις είτε των 20,000 είτε των.. 60,000 την ησυχία ενός κλειστού αυτοκινήτου δεν θα την έχεις. Από εκεί και ύστερα το θέμα είναι προσωπικό στο πόσο ενοχλείται ο καθένας από τους "μικρούς" ή τους "μεγάλους" τριγμούς. Εγώ για παράδειγμα έχω πολύ μικρούς τριγμούς όταν περνάω πάνω από έντονες ανωμαλίες του δρόμου (πχ λακούβες, μπαλώματα) αλλά δε με ενοχλεί καθόλου - πρέπει να έχω απόλυτη ησυχία στο αυτοκίνητο για να τους ακούσω.

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56971 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Καταρχήν μία διόρθωση... Το ότι τρέχει από τις μπροστινές κολώνες, δεν σημαίνει απόλυτα ότι είναι βουλωμένες οι υδροροές, αλλά επίσης ότι μπορεί να έχουν ξεκολλήσει οι "φούσκες" από τα λάστιχα.

Το σημείο είναι αυτό. (Φωτό από τον οδηγό του Vabatzis)

και φαίνεται κάπως έτσι το κενό που δημιουργείται όταν έχει ξεκολλήσει.

Πρέπει να το ανοίξεις για να το δεις. Εγώ αυτό το πρόβλημα είχα στην μεριά του οδηγού, το έλυσα όπως λέει ο οδηγός του Βαγγέλη, αλλά τώρα έχω το ίδιο πρόβλημα από του συνοδηγού. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι το ίδιο πρόβλημα.

Τριγμούς όπως λένε και τα παιδιά θα έχεις πάντα. Απλά ο σκοπος είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είναι κάτι το περίεργο.

Κατά τα άλλα καλορίζικο να είναι και καλά - ασφαλή χιλιόμετρα!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #77042 από vedetas
Απαντήθηκε από vedetas στο θέμα Παιδια βοήθεια 2 μερες μεινανε
Παλικαρια απο Λευκαδα,εγω ειμαι απο Αρτα κ δουλευω Λευκαδα.αν θελετε να κανονισουμε meeting να δουμε τα προβληματα αυτα γιατι τα εχω κ εγω( οχι τριγμους προς το παρον).επισης να συζητησουμε κ δουμε πολλα αλλα πανω στα μπιμπελο μας.το τηλ μου **********

Διαγράφηκε για ευνόητους λόγους
edited από Guardian

Συντονιστές: nikitas tsi