Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11789 από Γελάδι
Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης δημιουργήθηκε από Γελάδι
Καταρχήν, ανοίγω το θέμα αυτό σε αυτή την ενότητα καθώς η Επέκταση Εγγύησης είναι στην ουσία, ένα ασφαλιστήριο διάρκειας 2 ετών, όπου η ασφαλιστική και πιο συγκεκριμένα η Allianz μέσω της Volkswagen Insurance Brokers GMBH αναλαμβάνει να χρεωθεί τις βλάβες του αυτοκινήτου για 2 επιπλέον χρόνια μετά την λήξη της εργοστασιακής εγγύησης.

Είχα αναφέρει σε αλλο θέμα ενεργό αυτό τον καιρό, ότι έχω ένα πρόβλημα στο σετ του συμπλέκτη. Για να είμαι πιο σαφής, πατώντας και αφήνοντας τον συμπλέκτη νιώθω στο πόδι ένα τρίξιμο σαν κάτι να είναι αλάδωτο. Όταν επικρατεί ησυχία δε, ακούγεται σαν σούστα σκουριασμένη αλλά όχι πολύ έντονα.
Μετά από 2 επισκέψεις σε 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες, μου είπαν ότι είναι θέμα του πλατό. Στην πρώτη μου είπαν ότι είναι θέμα χρήσης, αλλά δεν με έπεισαν και στην δεύτερη μου είπαν κατευθείαν ότι είναι κατασκευαστικό λάθος, δεν είναι θέμα χρήσης, ότι έχει ξανατύχει και παλιότερα και μου μίλησαν κατ' ευθείαν για άσκηση της Επέκτασης.
Καθώς γινόταν η παραγγελία του σετ συμπλέκτη, ο σύμβουλος μου εξήγησε ότι για να συμπεριληφθεί στην εγγύηση, πρέπει πρώτα να γίνει από την αντιπροσωπεία μία αίτηση και αυτή κατόπιν έπρεπε να εγκριθεί από την ασφαλιστική. (Αυτό εννοείται ότι δεν το γνώριζα...)
Σήμερα το μεσημέρι δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία όπου μου είπαν ότι δεν έγινε δεκτή και ότι η αλλαγή πάει στα 600€.

Πού θέλω να καταλήξω τώρα... Επειδή είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η βλαβη αυτή δεν έχει να κάνει από ανορθόδοξη χρήση για τον λόγo ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει 65.000χλμ αλλά ποτέ σε κίνηση! Το 99% των χιλιομέτρων είναι σε ταξίδια όπου η φθορά είναι απειροελάχιστη! Εκτός αυτού είμαι πάρα πάρα πολύ προσεκτικός στην χρήση του! Και επειδή κάποιοι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές μπορεί να σκέφτονται ότι θέλουν, εγώ είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν είναι από φυσιολογική φθορά! Εκτός των άλλων, έχουμε ακόμη 2 παραδείγματα μεταξύ μας με το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα όπου αλλάχτηκε το σετ και επιπλέον μου το είπαν στην αντιπροσωπεία ότι είναι κατασκευαστικό λάθος. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην λειτουργία του αυτοκινήτου παρά μονο αυτό το τρίξιμο.

Θα ζητούσα τώρα τις γνώμες σας για το τί μπορώ να κάνω, ώστε να πείσω την ασφαλιστική να το περάσει στην εγγύηση. Έτσι μου έρχεται να βάλουμε στοίχημα και αν το χάσω να τους το πληρώσω εις διπλούν!!!!!!

Σημειώνω εδώ τον ειδικό όρο του ασφαλιστηρίου που αναφέρεται στον συμπλέκτη.

ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (ΤΜΗΜΑΤΑ)
Η ασφάλιση καλύπτει τις επεμβάσεις επιδιόρθωσης και / ή αντικατάστασης, περιλαμβανομένων των εργατικών, των τμημάτων που προσδιορίζονται στην συνέχεια

ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ
Δίσκος του συμπλέκτη, διχάλα του συμπλέκτη, ώθηση του δίσκου, κύριος κύλινδρος και βοηθητικός κύλινδρος, ντίζα, αυτορυθμιζόμενος μηχανισμός και τριβέας ξεγατζώματος. Οι βλάβες που προέρχονται από την φθορά ή το κάψιμο του συμπλέκτη δεν καλύπτονται.

Δεδομένου τώρα ότι δεν είναι λόγω φθοράς πως μπορώ να το διεκδικήσω αυτό;
Θα παρακαλούσα τον Πάνο αν γνωρίζει κάτι σχετικό με αυτό, ή όποιον άλλον, να μας πει την γνώμη του.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11793 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Κατ' αρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε για ποιό λόγο δεν έγινε δεκτή η επέκταση της εγγύησης. Σου είπαν? πόσους μήνες έχεις το αυτοκίνητο?

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11794 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Το έχω ακριβώς 2 χρόνια και 1 μήνα! Μάλιστα όταν πρωτοάκουσα τον συμπλέκτη ήταν 2 ετών και 2 ημερών!! Απίστευτο;; Τον λόγο δεν μου τον είπανε, μιας και το τηλέφωνο ήταν σύντομο και εκείνη την στιγμή δεν το ρώτησα, αλλά πιστεύω έγινε επειδή θεωρείται αναλώσιμο. Δεν υπάρχει άλλος λόγος!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11795 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει συγκεκριμένα με την επέκταση...Θεωρώ ότι ακόμα και στην κανονική διετή εγγύηση δεν θα στο άλλαζαν....
Η επέκταση έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την κανονική εγγύηση...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11798 από panos
Επέκταση γίνεται μέχρι τον 23ο μήνα...

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11799 από Γελάδι
Και γιατί να μην το αλλάξουν βρε Σπύρο;; Εσύ το είδες και σήμερα κιόλας! Αν μου πείτε έναν λόγο που το δικαιολογεί δεκτός. Αν δεν υπάρχει όμως τί μπορώ να κάνω;
Σου θυμίζω άλλωστε Σπύρο ότι ο Θάνος και ο Γιώργος το άλλαξαν με εγγύηση!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11801 από Γελάδι
panos έγραψε:

Επέκταση γίνεται μέχρι τον 23ο μήνα...

Η επέκταση Πανο έχει ισχύ 2 έτη μετά τα 2 πρώτα! Δηλαδή μέχρι και 4 ετών!
Συγκεκριμένα η δική μου επέκταση ισχύει από 30/05/09 έως 30/05/11

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11803 από Guardian
Δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει να σου το αλλάξουν στην εγγύηση απλά πιστεύω ότι γενικότερα δεν το βάζουν στην εγγύηση και δεν έχει να κάνει με την επέκταση...
Ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πάμε μαζί στην πρώτη αντιπροσωπεία που πήγες και όλα θα γίνουν...
Θα μου πεις βέβαια,και με το δίκιο σου ότι ''αυτή είναι η λύση;;;;''
Θ α σου απαντήσω λοιπόν...''Ναι''

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11805 από panos
Νόμιζα πως δεν έχεις κάνει επέκταση και σου απέρριψε η ασφαλιστική το άιτημά σου για επέκταση.
Στη θέση σου θα πήγαινα σε μια αντιπροσωπεία που θα γνώριζα ότι ανάλογη βλάβη την έχουν περάσει στην εγγύηση ή θα επέμενα πως αυτή η βλάβη είναι συνήθης σε αυτά τα αυτοκίνητα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να καλυφθεί από την εγγύηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11806 από Γελάδι
Guardian έγραψε:

Δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει να σου το αλλάξουν στην εγγύηση απλά πιστεύω ότι γενικότερα δεν το βάζουν στην εγγύηση και δεν έχει να κάνει με την επέκταση...
Ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πάμε μαζί στην πρώτη αντιπροσωπεία που πήγες και όλα θα γίνουν...
Θα μου πεις βέβαια,και με το δίκιο σου ότι ''αυτή είναι η λύση;;;;''
Θ α σου απαντήσω λοιπόν...''Ναι''

Στην δεύτερη θα μου το άλλαζαν σίγουρα μέσα στην εγγύηση αφού εξ' αρχής μου έκαναν λόγο για αυτή.
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου! Το θεωρώ πολύ πιθανόν να γίνει έτσι, απλά με προβληματίζει γιατί ο καθένας δεν μπορεί να είναι τόσο τυχερός και να την βγάζει με αυτόν τον τρόπο. Εγώ για παράδειγμα θα πρέπει να πληρώσω 500-600€ τζάμπα όταν μάλιστα έχω μεριμνήσει γι' αυτό από τότε που πήρα το αυτοκίνητο ώστε να το αποφύγω! Δεν είναι άδικο;

Οπότε;; Καμία ιδέα πως το διεκδικούν; (Μιας και το πρόβλημά μου δεν είναι πως θα αλλάξω τζάμπα σετ συμπλέκτη, αλλά τί γίνεται σε παρόμοια περίπτωση!)

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11807 από Γελάδι
Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι να έρθω σε επικοινωνία με την ασφαλιστική, αφού πρώτα μάθω από την αντιπροσωπεία τον ακριβή λόγο που δεν έγινε δεκτό το αίτημα, να τους εξηγήσω την περίπτωση και να δω τί θα μου πουν.

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11810 από Guardian
Θα σου πω αύριο σίγουρα τι καλύπτει επίσημα η εγγύηση της volkswagen στο μηχανικό μέρος και στη συνέχεια θα σου πώ τί καλύπτει ανεπίσημα....Γιατί είναι πολύ πιθανό τα δύο παιδιά που το πέρασαν στην εγγύηση να το δήλωσαν ως άλλη βλάβη του κιβωτίου, και να αλλάχθηκε άνεπίσημα...

Franz Kafka
Σπύρος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11811 από panos
Το ερώτημα σου λοιπόν είναι πώς διεκδικείς κάτι από τον ασφαλιστή σου? εν προκειμ΄νεω την ασφαλιστική που έχει αναλάβει την επέκταση της εγγύησης...

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11813 από Γελάδι
panos έγραψε:

Το ερώτημα σου λοιπόν είναι πώς διεκδικείς κάτι από τον ασφαλιστή σου? εν προκειμ΄νεω την ασφαλιστική που έχει αναλάβει την επέκταση της εγγύησης...

Ακριβώς Πάνο! Πώς μπορώ να του εξηγήσω (πείσω) ότι δεν είναι θέμα φθοράς ή κακής χρήσης, αλλά "κατασκευαστικό λάθος" (Χρησιμοποιώ τον όρο όπως μου το είπαν κι εμένα!!)

Μήτσος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11814 από panos
Κατ' αρχήν ο νόμος προβλέπει αγωγή κατά του ασφαλιστή για περιπτώσεις επέλευσης του ασφαλιζομένου κινδύνου που δεν καταβλήθηκε αποζημίωση δυνάμει της ασφαλιστικής σύμβασης.
Το πρόβλημα δεν είναι απλά να τους πείσεις αλλά να αποδείξεις ότι η συγκεκριμμένη φθορά είναι αποτέλεσμα ελλατωματικού προιόντος. Ένα επιχείρημα έιναι ότι το συγκεκριμμένο πρόβλημα το έχουν βγάλει πολλά EOS και άλλες αντιπροσωπείες το έχουν περάσει κανονικά στην εγγύηση σε αυτοκίνητα τα οποία ήταν 2ετίας.
Θα πρότεινα όμως να δοκιμάσεις πρώτα την πλάγια οδό που προτείνει ο Σπύρος, διότι πιθανόν να είναι αποτελεσματική δίχως ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αντιπαραθέσεις, εκνευρισμό κτλ κτλ.

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11815 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Παιδιά μην το συζητάτε για δικαστική επίλυση της διαφοράς.....Είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις στο δικαστήριο οτι προκειται για κατασκευαστικο λάθος και οχι προιόν κακής χρήσης.Θα ταλαιπωρηθείς,θα ξοδευτεις και στο τέλος είναι πολύ πιθανό να χασεις τη δίκη.
Γνώμη μου αν καταφέρετε να βγάλετε άκρη ''με το καλό''.....

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11816 από Γελάδι
Βρε παιδιά κι εγώ δεν έχω όρεξη να τρέχω δικαστήρια! Αυτό έλειπε!!! Απλά έναν τρόπο να τους δώσουν αν καταλάβουν θέλω!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11817 από Guardian
Ρώτησα μόλις και ίσως έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα το ότι δεν το καλύπτει...
Το πλατώ καλύπτεται κανονικά...μόνο ο δισκος δεν καλύπτεται...
Υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για το τι καλύπτει η εγγύηση άσχετα με φθορές χρήση κλπ..

Franz Kafka
Σπύρος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11819 από panos
rallakias έγραψε:

Παιδιά μην το συζητάτε για δικαστική επίλυση της διαφοράς.....Είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις στο δικαστήριο οτι προκειται για κατασκευαστικο λάθος και οχι προιόν κακής χρήσης.Θα ταλαιπωρηθείς,θα ξοδευτεις και στο τέλος είναι πολύ πιθανό να χασεις τη δίκη.
Γνώμη μου αν καταφέρετε να βγάλετε άκρη ''με το καλό''.....

Συμφωνώ!!!!!!!!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11821 από Γελάδι
Guardian έγραψε:

Ρώτησα μόλις και ίσως έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα το ότι δεν το καλύπτει...
Το πλατώ καλύπτεται κανονικά...μόνο ο δισκος δεν καλύπτεται...
Υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για το τι καλύπτει η εγγύηση άσχετα με φθορές χρήση κλπ..

Με βάση το ασφαλιστήριο ισχύουν άλλα Σπύρο και σίγουρα δεν αναγράφεται πουθενά όρος που έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα...

Μήτσος

• Argyris
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11823 από Argyris
Απαντήθηκε από Argyris στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Και μετα σου λεει επεκταση εγγυησης!!!Αντε τωρα βγαλε ακρη μ'αυτους!!!Αλλα σου λενε στην αρχη και αλλα αργοτερα.

• katrin75
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11825 από katrin75
Απαντήθηκε από katrin75 στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Γελαδάκι καλησπέρα

Σε ποιες αντιπροσωπείες γίνανε αυτά, εννοώ εντός ή εκτός Αττικής, σε ρωτάω μήπως βρώ καμιά άκρη...:whistle:

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11836 από Γελάδι
katrin75 έγραψε:

Γελαδάκι καλησπέρα

Σε ποιες αντιπροσωπείες γίνανε αυτά, εννοώ εντός ή εκτός Αττικής, σε ρωτάω μήπως βρώ καμιά άκρη...:whistle:

Κατερίνα εντός Αττικής ήταν και οι δύο.

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11838 από Γελάδι
Πάντως ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα, δεν είναι για να βρω τρόπο να αλλάξω το σετ συμπλέκτη τζάμπα. Είναι περισσότερο για να μάθουμε τί μπορούμε να κάνουμε σε αντίστοιχη περίτπωση, όπου κάποιος καλύπτεται από την επέκταση εγγύησης αλλά η ασφαλιστική δεν το δέχεται. Αν είναι έτσι μπορεί κάποιος να έχει πρόβλημα στην οροφή του και να του πούνε ότι είναι από υπερβολική χρήση!! Τί γίνεται δηλαδή σε αυτή την περίπτωση;
Επαναλαμβάνω ότι ο δίσκος και όλα τα παρελκόμενα (εκτός από περίπτωση φθοράς ή κάψιμο συμπλέκτη) καλύπτεται από την εγγήση και δεν αναφέρεται πουθενά οποιοσδήποτε περιορισμός!!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #11840 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Πρόβλημα με Επέκταση Εγγύησης
Δημήτρη, έκανες καμμία απόπειρα να μιλήσεις με την Autonet;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Συντονιστές: nikitas tsi