Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8876 από nikitas tsi
Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει? δημιουργήθηκε από nikitas tsi
1) Εστω οτι εχουμε ενα αυτοκινητο 5-6 ετων ή τοσων ετων ωστε να το πιανει η παλαιοτητα και τρακαρουμε χωρις να φταιμε,ποση επι6αρυνση θα εχουμε απο τη τσεπη μας για την επιιορθωση του?

2)Για ποιον λογο συμ6αινει αυτο?

3)Υπαρχει ασφαλιστικη καλυψη για το παραπανω?

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8879 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Νικήτα, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πληρώσεις ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ!
Η παλαιότητα νομικά είναι παράνομη,και για να το πούμε έξω από τα δόντια είναι απλα συμφωνία μεταξύ των ασφαλιστικών και μπορείς να το διασταυρώσεις αν θέλεις με κάποιο πολύ φίλο σου ασφαλιστή. Δύο φορές που μου ζήτησαν τα συνεργεία παλαιότητα δεν πήραν τσακιστό ευρώ, τη μία με το έτσι το θέλω και την άλλη όταν είπα στην ασφαλιστική ότι θα κινηθώ νομικά εναντίον τους.
Πολλοί ακούνε για δικαστήρια, δικηγόρους κλπ και σκέφτονατι "ας πληρώσω τα 100,300,...500 να τελειώνουμε". Δεν είναι έτσι, γιατί ακόμα και να αποφασίσεις να κινηθείς νομικά για αυτό το λόγο πληρωνεις στην ασφάλειά σου νομική προστασία, για να έχεις δικηγόρο! Αλλά ποτέ δεν προχωράνε οι ασφαλιστικές σε δίκη...
Άρα κανείς δεν θα έπρεπε σε καμμία περίπτωση να πληρώνει παλαιότητα. Και κερατάς και δαρμένος;

Δημήτρης

• kstasky
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8900 από kstasky
Απαντήθηκε από kstasky στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Πώς θα σας φανεί τώρα αν ρωτήσω τί είναι Παλαιότητα?? :p :surrender:

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8903 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Aν εχεις ενα αυτοκινητο 5-6 ετων και σε τρακαρουν,τοτε εν αποζημιωνεσαι στο 100% αλλα ινεις κι'απο την τσεπη σου καποιο ποσοστο ισως και 20% μπορει και περισσοτερο.

Coo,για αυτο που λες υπαρχει καποιο 6ε6ικασμενο?
Κι'αν 6εν εχει καποιος νομικη προστασια?

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8908 από Coo
Δεδικασμένο με την έννοια της απόφασης δικαστηρίου σε ανάλογη περίπτωση δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ σου μεταφέρω τις -δυστυχώς- πολλές εμπειρίες μου αφού το προηγούμενο αυτοκίνητο μας είχε γίνει στόχος για ένα διάστημα (3 τρακαρίσματα σε 8 μήνες και όλοι έπεφταν πάνω μας !) και χρειάστηκε να ανακατευτώ με αυτα.
Το αυτοκίνητο ήταν 3 χρόνων, στο πρώτο τρακάρισμα ήταν παρκαρισμένο και κάποιος μας το κοπάνησε στον προφυλακτήρα. Αφού δέχτηκε ο άνθρωπος να μας πληρώσει ζητούσαν "παλαιότητα" 50 (!) ευρώ. Δεν τους τα έδωσα ποτέ, εβαλα να το πληρώσει ο υπαίτιος...
Τη δεύτερη φορά (πάλι παρκαρισμένο) με μεγάλη ζημιά 3,000 μας ζήτησαν αν θυμάμαι καλά γύρω στα 150-250 ευρώ. Το έφτιαξαν, ζήτησα από το συνεργείο αν θέλουν την ..."παλαιότητα" ας τα βρούν μόνοι τους με την ασφαλιστική αλλιώς θα το έφτιαχνα αλλού το αυτοκίνητο και ποτέ δεν πλήρωσα.(Χαζοί ήτανε; Η προμήθεια από τα ανταλλακτικά ήταν μεγαλύτερη...)
Την τρίτη φορά που κάποιος αποφάσισε να με φιλήσει με μετωπική (ζημιά 6,200!) μας ζητούσαν 450 ευρώ ενώ από την αρχή τους είχα πεί ότι παλαιότητες δεν πληρώνω και δε μου έδιναν το αμάξι. Αφού με έπρηξαν, τους είπα να κρατήσουν εκεί το αμάξι και θα μιλήσουν με το δικηγόρο μου και ξαφνικά το ίδιο απόγευμα "τα βρήκαν" με την ασφαλιστική.....
Επιπροσθέτως, πρίν από μερικούς μήνες τράκαραν το αυτοκίνητο (παρκαρισμένο) της νύφης μου. Το πήγαμε συνεργείο (ζημιά 2,000) και τους κάναμε εξήγηση πως όχι μόνο δε θα πληρώσουμε παλαιότητα αλλά αν μας ζητηθεί και μας κρατήσουν το αυτοκίνητο θα κινηθούμε νομικά απ'ευθείας εφ'όσον θεωρούσαμε ότι είναι παράνομο. Ο ίδιος ο φαναρτζής παραδεχτηκε ότι πράγματι δεν υπάρχει νομική υπόσταση και είναι "εσωτερική συμφωνία" και πολύ καλά θα κάναμε άν μας ζητούσε η ασφαλιστική να πληρώσουμε να την κυνηγήσουμε με τη δική μας...

Αποτέλεσμα, ούτε εκεί πληρώσαμε...
Συμπέρασμα: Έπρεπε να αλλάξουμε θέση παρκαρίσματος, δεν πήγαινε άλλο!!! :lol:

Με λίγα λόγια αν σε δούν "ψαρωμένο" στη φέρανε... Πρέπει να τους τρίζεις τα δόντια γιατί έχουν αφήσει προς τα έξω να γίνει πιστευτό πως είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις... Έκπληξη: Δέν είσαι!
Και άν σου πούν ότι είσαι, ζήτα τους το νόμο να στον φέρουν να τον διαβάσεις... Το πολύ πολύ να σου φέρουν κανένα ΜΠΛΕΚ, από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι, γιατί όπου και να το ζήτησα κανείς δεν είχε κάτι... Αν κάνω λάθος και κάποιος γνωρίζει κάτι επ'αυτού να μου το πεί...

Η νομική προστασία που αναγράφεται στο συμβόλαιό σου, σου παρέχει δικηγόρο σε περίπτωση που τον χρειαστείς για ασφαλιστικής φύσης θέμα ο οποίος πληρώνεται από την ασφάλειά σου, όχι από εσένα. Αν δεν έχεις, απλά επιλέγεις έναν δικηγόρο εκτός ασφαλιστικής και τον πληρώνεις...

Δημήτρης

• fanis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8919 από fanis
Απαντήθηκε από fanis στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Κανονικά ενα αυτοκινητό θεωρηταί παλιο μετα τα πεντε ετη κυκλοφοριας του οποτε ποιο μπροστα δεν θα επρεπε να υπαρχει παλαιοτητα απο καποια ασφαλιστικη, ομως πολλες απο τον τριτο χρονο και μετα αρχιζουν και κοβουν , το ποσοστο ειναι κατα κανονα 5% για καθε χρονο απο τα τρια και μετα. η παλαιοτητα αφορα μονο τα ανταλλακτικα και οχι την εργασια του μαστορα,συμφωνω με τον Δημητρη οτι εαν παει καποιος δικαστικα κερδιζει ομως συνηθως κανεις δεν παει γιατι οι διαφορες ειναι μικρες Π.Χ σε μια ζημια 4.142Ε του πελατη του εκοψαν 102,00Ε κακως βεβαια. καλο θα ηταν οποιος εχει τρακαρισμα και πηγαινει το αυτοκινητο στο συνεργειο να επισημενει στον μαστορα να συμφωνησει με τον πραγματογνομωνα και στην εργασια αλλα και στα ανταλλακτικα

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8923 από Coo
kstasky έγραψε:

Πώς θα σας φανεί τώρα αν ρωτήσω τί είναι Παλαιότητα?? :p :surrender:

Η παλαιότητα αναφέρεται σε ένα % ποσοστό χρημάτων επί των ανταλλακτικών που επιβαρύνεσαι εσύ, ακόμα και αν δε φταίς στο ατύχημα (είναι να τραβάς τα μαλλιά σου - και κερατάς και δαρμένος που λένε). Άν π.χ. τα ανταλλακτικά σου κοστίζουν 1,500 ευρώ και η παλαιότητα του αυτοκινήτου σου είναι 10%, η ασφαλιστική του άλλου πληρώνει τα 1,350 (+ τις όποιες εργασίες) και εσύ τα 150 που αντιστοιχούν στο 10%. Το % βγαίνει ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το αυτοκίνητό σου.

fanis έγραψε:

Κανονικά ενα αυτοκινητό θεωρηταί παλιο μετα τα πεντε ετη κυκλοφοριας του οποτε ποιο μπροστα δεν θα επρεπε να υπαρχει παλαιοτητα απο καποια ασφαλιστικη, ομως πολλες απο τον τριτο χρονο και μετα αρχιζουν και κοβουν , το ποσοστο ειναι κατα κανονα 5% για καθε χρονο απο τα τρια και μετα. η παλαιοτητα αφορα μονο τα ανταλλακτικα και οχι την εργασια του μαστορα,συμφωνω με τον Δημητρη οτι εαν παει καποιος δικαστικα κερδιζει ομως συνηθως κανεις δεν παει γιατι οι διαφορες ειναι μικρες Π.Χ σε μια ζημια 4.142Ε του πελατη του εκοψαν 102,00Ε κακως βεβαια. καλο θα ηταν οποιος εχει τρακαρισμα και πηγαινει το αυτοκινητο στο συνεργειο να επισημενει στον μαστορα να συμφωνησει με τον πραγματογνομωνα και στην εργασια αλλα και στα ανταλλακτικα

Ακριβώς αυτό! Σ'ευχαριστώ Φάνη... Στα 'μικρά' ποσα πατάνε...
Όμως και κάτι άλλο που θα έπρεπε να διευκρινιστεί είναι αν ισχύει ο άγραφος νόμος της παλαιότητας για μή γνήσια ανταλλακτικά (π.χ. χρησιμοποιημένη πόρτα). Εκεί νομίζω πως όχι...

Δημήτρης

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8928 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?

coo έγραψε:

Ακριβώς αυτό! Σ'ευχαριστώ Φάνη... Στα 'μικρά' ποσα πατάνε...
Όμως και κάτι άλλο που θα έπρεπε να διευκρινιστεί είναι αν ισχύει ο άγραφος νόμος της παλαιότητας για μή γνήσια ανταλλακτικά (π.χ. χρησιμοποιημένη πόρτα). Εκεί νομίζω πως όχι...

Η παλαιότητα ισχύει για καινούρια ανταλλακτικά.Οταν είχα τρακάρει με τη μηχανή μου πριν 10 χρόνια , μου είχαν πει οτι για παλαιότητα υπολογίζουν 1,5% το χρόνο για τα αυτοκίνητα και 3% το χρόνο για τις μηχανές.Δηλαδή αν το αυτοκίνητό σου είναι 5 χρόνων θα πληρώσεις εσύ το 5*1,5=7,5% της αξίας των καινούριων ανταλλακτικών που θα βάλεις στο αυτοκίνητό σου.

Αν βάλεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή ιμμιτασιόν δεν σου κρατάνε παλαιότητα.

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8933 από Coo
rallakias έγραψε:

Η παλαιότητα ισχύει για καινούρια ανταλλακτικά.Οταν είχα τρακάρει με τη μηχανή μου πριν 10 χρόνια , μου είχαν πει οτι για παλαιότητα υπολογίζουν 1,5% το χρόνο για τα αυτοκίνητα και 3% το χρόνο για τις μηχανές.Δηλαδή αν το αυτοκίνητό σου είναι 5 χρόνων θα πληρώσεις εσύ το 5*1,5=7,5% της αξίας των καινούριων ανταλλακτικών που θα βάλεις στο αυτοκίνητό σου.

Αν βάλεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή ιμμιτασιόν δεν σου κρατάνε παλαιότητα.

Και εγώ έτσι νόμιζα, απλά δεν ήμουν σίγουρος... :agree:

Δημήτρης

• fanis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8947 από fanis
Απαντήθηκε από fanis στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Στα μη γνησια ανταλλακτικα δεν υπαρχει θεμα παλαιοτητας για τον απλο λογο οτι καστιζουν πιο φθηνα.Π.Χ.μια πορτα καινουργια μπορει να κοστιζει 400Ε με 500Ε ενω η μεταχειρισμενη 200Ε με 250Ε

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8972 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
fanis έγραψε:

Στα μη γνησια ανταλλακτικα δεν υπαρχει θεμα παλαιοτητας για τον απλο λογο οτι καστιζουν πιο φθηνα.Π.Χ.μια πορτα καινουργια μπορει να κοστιζει 400Ε με 500Ε ενω η μεταχειρισμενη 200Ε με 250Ε

Aπο τη στιγμη ομως που 6εν φταις,τοτε γιατι να 6αλεις μεταχειρισμενα ή ιμιτασιον?
Θα 6αλει ιμιτασιον καποιος η μεταχειρισμενα εφ'οσον φταιει για να ριξει το κοστος της ζημιας.
Το λεω γιατι η παλαιοτητα θα επι6αρυνει αυτον που 6εν φταιει και οχι τον υπαιτιο του ατυχηματος.

Νikitas TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8974 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
nikitas tsi έγραψε:

Aπο τη στιγμη ομως που 6εν φταις,τοτε γιατι να 6αλεις μεταχειρισμενα ή ιμιτασιον?
Θα 6αλει ιμιτασιον καποιος η μεταχειρισμενα εφ'οσον φταιει για να ριξει το κοστος της ζημιας.
Το λεω γιατι η παλαιοτητα θα επι6αρυνει αυτον που 6εν φταιει και οχι τον υπαιτιο του ατυχηματος.

Δεν ειπε κανείς οτι ειναι σωστό να βάλεις ιμμιτασιόν εφόσον σε τρακαραν κιόλας.Και κερατάς και δαρμένος όπως είπαν πιο πρίν;
Μαγκιές της ασφαλιστικής ειναι αυτά....

Περισσότερα
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8982 από Coo
rallakias έγραψε:

nikitas tsi έγραψε:

Δεν ειπε κανείς οτι ειναι σωστό να βάλεις ιμμιτασιόν εφόσον σε τρακαραν κιόλας.Και κερατάς και δαρμένος όπως είπαν πιο πρίν;
Μαγκιές της ασφαλιστικής ειναι αυτά....

Αλλιώς θα το έλεγα... :) :whistle:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

• Ania
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77253 από Ania
Απαντήθηκε από Ania στο θέμα Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Λοιπόν πριν από 2 μέρες με χτύπησε ένα suzuki vitara στο πίσω μέρος του αμαξιού μου με αποτέλεσμα να το ωθήσει προς τα εμπρός και να χτυπήσω εγώ τον μπροστινό μου! Όλα αυτά συνέβησαν στην εθνική οδό και εν κινήσει. Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και ένα τέταρτο αμάξι να προσκρούσει στο suzuki που με τράκαρε. Οι ασφαλιστικές δεν κατέληξαν ακόμα καθώς το συμβάν είναι πρόσφατο. Το θέμα είναι πως το δικό μου αμάξι είναι μία mercedes 10 ετών την οποία φροντίζω δεν έχω βάλει ποτέ ανταλλακτικό εμπορίου ή μεταχειρισμένο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να συμφωνήσουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους και να μου βάλουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Τι πρέπει να κάνω? Έχω πάει ήδη το αμάξι μου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και η ασφάλειά μου είναι συμβεβλημένη με αυτό. Αν όμως δεν δεχτεί η ασφαλιστική του suzuki για τον α' χ' ψ' λόγω να πληρώσει την ζημιά ή να βάλει καινούργια ανταλλακτικά τι κάνω? Μένω με το τρακαρισμένο αμάξι στο χέρι ενώ τόσο χρόνια πλήρωνα την ασφαλιστική μου και μάλιστα την επιβάρυνα μόνο με την αλλαγή ενός μπαρμπρίζ?

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77259 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Καταρχήν είναι δικαίωμα σου να απαιτήσεις την τοποθέτηση γνήσιων και καινούριων ανταλλακτικών, αυτό είναι δεδομένο. Κατά δεύτερον, ως είθισται, θα επιβαρυνθείς με κάποιο ποσό (το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσεις με τον ασφαλιστή σου εκ των προτέρων) για τα καινούρια (original) ανταλλακτικά λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου. Αυτό το ποσό βέβαια έχεις το δικαίωμα να το διεκδικήσεις μέσω νομικής προστασίας στην περίπτωση που είναι μεγάλο. Ουσιαστικά αξιολογείς τη διαφορά που θα προκύψει, αν είναι σημαντική, τρέχεις νομικά, αν όχι την καλύπτεις και ξεμπερδεύεις.

Βαγγέλης - 1.4 TSi
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Ania

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77260 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Η "παλαιότητα" είναι μια κομπίνα μεταξύ των ασφαλιστικών. Το γνωρίζω και από εμπειρία κατα την οποία δεν έδωσα ούτε cent από την τσέπη μου αλλά και από επαγγελματίες σχετικούς με το θέμα. Το σε τί ποσό θα καταλήξουν οι ασφαλιστικές νομίζω πως δε θα έπρεπε να σε απασχολεί, είναι θέμα του συνεργείου και της ασφαλιστικής. Η ασφαλιστική από όσο μπορώ να ξέρω είναι υποχρεωμένη να σου επιδιορθώσει το αυτοκίνητο ή να σε αποζημιώσει (δυστυχώς όχι με πολλά) σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κριθεί ακατάλληλο.

Πριν από μερικά χρόνια (8 για την ακρίβεια) είχα ατύχημα με υπαιτιότητα του άλλου το οποίο κοστολογήθηκε στα 5,500€ κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου μου ζητήθηκαν επιπλέον 500€ ως "παλαιότητα". Έχοντας γνώση, αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω. Το συνεργείο (αντιπροσωπεία) με απείλησε πως δε θα μου παραδώσει το αυτοκίνητο αν δεν πληρώσω. Το μόνο που έκανα ήταν να τους ζητήσω να μου παρουσιάσουν κάποιο επίσημο έγγραφο (νόμος,ΦΕΚ...) το οποίο να κατοχυρώνει την χρέωση της "παλαιότητας". Όταν αρνήθηκαν (γιατί προφανώς δεν υπάρχει) και επέμεναν να μη μου παραδώσουν το αυτοκίνητο πήρα μπροστά τους το δικηγόρο μου και τους απείλησα με μήνυση και εισαγγελέα. Το αποτέλεσμα ήταν στο επόμενο 5λεπτο να είμαι ήδη καθ'οδόν για το σπίτι μου..Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι επίσημα από τότε.
Μπορείς να απαιτήσεις να σου βάλουν γνήσια ανταλλακτικά όπως έκανα και εγώ τότε. Τα υπόλοιπα ας τα βρουν μεταξύ τους.

Δημήτρης

• Ania
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77261 από Ania
Σας ευχαριστώ. Δύο ακόμα ερωτήσεις. Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου είπαν πως δεν πρέπει να δεχτώ την επιβάρυνση λόγω παλαιότητας και πως για τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν για την επισκευή υπάρχει μία έκπτωση 15%. Επίσης για καλή μου τύχη η συνεπιβάτης μου έβγαλε φωτογραφίες την καραμπόλα που προκλήθηκε τις οποίες βέβαια έστειλα στον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής μου και στο συνεργείο. 1) Υπάρχει πιθανότητα λόγω της έκπτωσης να μην πληρώσω τίποτα επιπλέον για τα καινούργια ανταλλακτικά? 2) Λέτε να χρησιμεύσουν οι φωτογραφίες στην λύση της υπόθεσης ή κακώς τις έστειλα?
Τις φωτογραφίες τις έστειλα κυρίως επειδή μετά το ατύχημα η κυρία που οδηγούσε το αμάξι που με χτύπησε από πίσω, διαμαρτύρονταν και ισχυριζόταν πως εγώ επιβράδυνα απότομα και χτύπησα πρώτα εγώ τον μπροστινό μου και ύστερα χτύπησε αυτή πίσω μου. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να ισχύει γιατί το αμάξι μου έχει χτυπηθεί στους πίσω και εμπρός προφυλακτήρες μόνο τις αριστερής πλευράς. Με άλλα λόγια εγώ δεν συγκρούστηκα "μετωπικά" με τον μπροστινό μου αλλά μόνο στην αριστερή πλευρά γιατί εκείνη με χτύπησε από πίσω αριστερά και βρέθηκα σε αυτή την θέση. Αυτό βέβαια είναι θέμα των ασφαλιστικών αλλά θα τρελαθώ αν με βγάλουν και φταίχτρα από πάνω! :nonono:

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77263 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Όταν γινει ενα περιστατικό έρχεται η τροχαία και καταγράφει το συμβάν. Αυτά τα οποία κατέγραψε και υπογραψατε είναι αυτά που μετρανε. Τι έγραψε η τροχαία; Ξέρεις τι υπέγραψες;

Δημήτρης

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77268 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Η τροχαία πρέπει οπωσδήποτε να καλεστεί εφ' όσον υπάρξει τραυματισμός και κατ επέκτασην η ΤΟΤΑ.

Ειδάλλως δεν είναι υποχρεωτικό να έρθει. Μπορείς να την καλέσεις σε περίπτωση φιλονικίας με τον εμπλεκόμενο αλλα και πάλι το μονο που θα κάνουν ειναι να καταγράψουν το συμβάν.

Η τροχαία τελικά ήρθε?

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• Ania
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77269 από Ania
Φυσικά και κάλεσα την αστυνομία η οποία ήρθε και αρχικά μετακινήσαμε όλοι τα οχήματα μας στην πρώτη έξοδο. Τότε έγραψαν το συμβάν ακριβώς όπως έγινε και (δηλαδή ότι την ευθύνη την φέρει το αυτοκίνητο που προσέκρουσε πάνω μου και με ώθησε προς τα εμπρός και χτύπησα τον μπροστινό μου) υπογράψαμε όλοι. Όμως ένας υπάλληλος του συνεργείου μου είπε ότι η αστυνομία δεν έχει καμία σχέση και πως το έγγραφο που υπογράψαμε δεν ισχύει για τις ασφαλιστικές! Αν είναι δυνατόν!

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77271 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Από τη στιγμή που υπογράψατε όλοι (μαζί και αυτός που το προκαλεσε) ειναι αποδεικτικό στοιχείο για την υπαιτιότητα, άρα και για το ποιος αποζημιώνει ποιόν . Ειδικότερα σε περίπτωση που χρειαστεί δικαστήριο είναι αδιάσειστο στοιχείο. Τώρα αν δεν το δέχεται η ασφαλιστική δεν είμαι ειδικός αλλά το θεωρώ τουλάχιστον αστείο.

Δημήτρης

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77276 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:Παλαιοτητα και αποζημιωση,τι ισχυει?
Οπως τα ειπε ο φιλτατος coo ειναι. Η καταγραφη του συμβαντος απο την αστυνομια ειναι αδιαψευστο στοιχειο για οποιαδηποτε ασφαλιστικη και για το δικαστηριο. Εναλακτικα στην περιπτωση σου εσυ κανεις φιλικη δηλωση στον μπροστινο σου που να γραφει οτι σε χτυπησε ο πισω, αλλη μια φιλικη με τον πισω και αλλη μια ο πισω σου με τον πιο πισω. Γενικα στην καραμπολα συνηθως φταιει ο τελευταιος παντα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi