Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
- lancelot
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Games & TV-Series fan
Less
Περισσότερα
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84387
από lancelot
Λευτέρης | 1.4 TSI 160ps (2009)
Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue) δημιουργήθηκε από lancelot
Γεια χαρά,
Σκέφτομαι να αυξήσω με κάποιο τρόπο την ασφάλεια στο αμάξι. Ναι ξέρω πως αν το βάλουν στο μάτι, ότι και να κάνω, θα το κλέψουν εντέλει, κυρίως αναφέρομαι στον τύπο που θα περάσει και θα πει ας το κλέψω, και θα υπάρχουν 1-2 τρόποι να τον κάνεις να πάει στον επόμενο άτυχο. Πηγαίνω με μετρό στην δουλειά μου και το αφήνω 8-10 ώρες κοντά σε κάποιο σταθμό, στον Άλιμο ή Ηλιούπολη.
2 από τους τρόπους που έχω βρει (έχω συναγερμό τον εργοστασιακό) είναι οι εξής:
α. Κλείδωμα στο τιμόνι. Φίλος έχει αγοράσει το παρακάτω, για αρκετά μεγαλύτερης αξίας αυτοκίνητο από εμένα και θεωρείται μια αρκετά καλή λύση, ώστε να ... καθυστερήσει τον δράστη + να χρειάζεται να κάνει αρκετό θόρυβο για να σπάσει το κλείδωμα. Η καθυστέρηση του θα είναι στην ουσία 15-20 λεπτά αλλά το κυριότερο είναι πως θα χρειαστεί να κάνει αρκετό θόρυβο.
www.amazon.co.uk/gp/...T ? - Περίπου κάτω από 100€ - Ο φίλος λέει πως αν το μάθεις 2-3 φορές, μετά το βγάζεις και το βάζεις πολύ εύκολα. Ένα ατού (ή και όχι) που έχει είναι πως φαίνεται από μακριά άρα είτε θα αποθαρρύνει ή παίζει και να μπει στο μάτι του υποψήφιου καθικιού κλέφτη εκεί έξω.
β. Δεν παίρνει μπροστά, χωρίς εξουσιοδότηση. Έχω βρει ένα σύστημα, το οποίο μπαίνει στην μηχανή του αυτοκινήτου (θυμίζει μια παλιά λύση με κουμπάκι που έκαναν πολλά συνεργεία, custom made) και δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο αν δεν δώσεις εντολή στο κινητό σου. Ξαναλέω για όποιον βιαστεί. Ναι λογικά θα υπάρχει τρόπος να σε χακάρουν αν κάποιος το βάλει στο μάτι αλλά θυμίζω πως έχω ένα eos όπως και εσείς, και όχι την τελευταία bmw cabrio που κοστίζει αν είδα καλά 120.000 λιρες
To σύστημα Iblue φαινομενικά υπάρχει και στην Ελλάδα, όμως σε έρευνα που έκανα με το εξωτερικό, ο Έλληνας δεν είναι επίσημος μεταπωλητής. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις από την Ελλάδα, δεν θα μπεις στο κεντρικό σέρβερ και δεν θα έχεις updates αν χρειαστούν. Άρα αν κάποιος το σκεφτεί, ας το πάρει από το εξωτερικό, θα επιβαρυνθεί με 10€ ευρώ, αλλά ας είμαστε πιο σίγουροι. Η σελίδα στην Ελλάδα είναι αυτή:
iblue.gr/
για όποιον θέλει να διαβάσει τι κάνει στα Ελληνικά, αλλά ξαναλέω, καλύτερα αγορά από το εξωτερικό:
iblue.eu/immobilizer/
Έχουν φτιάξει ένα βίντεο που εξηγεί αρκετά πως δουλεύει εδώ: και εδώ φαίνεται λίγο η διασύνδεση με την μηχανή: iblue.eu/support/how.../ (λένε δίνουν επιπλέον πληροφορίες σε όποιον μηχανικό θέλει). Να τονίσω πως σε αυτή την λύση, θα χρειαστεί φυσικά παρέμβαση από το τοπικό συνεργείο μας, δεν έχω ακόμα μάθει κάποιο κόστος.
Μίλησα λίγο μαζί τους στο support, έχει modes ώστε να παγώνει το σύστημα όταν πηγαίνεις συνεργείο, τρόπο να μπει πχ στο κινητό της γυναίκας ώστε αν εσύ μείνεις από μπαταρία, να το ανοίγει αυτή και διάφορα άλλα που θα βρείτε στις γρήγορες ερωτήσεις. Σαν κόστος είναι 113€ + 10€ αν είδα καλά τα μεταφορικά + το κόστος του συνεργείου.
Ένα θέμα που είδα, είναι πως η εφαρμογή που έχουν, έχει να ανανεωθεί τουλάχιστον σε android που έχω, από το 2016. Αυτοί λένε πως δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση αφού έχει τα πάντα μέσα, αλλά σίγουρα προκαλεί λίγα ερωτηματικά (τι στο διάολο, από τότε δεν έπρεπε καν να κάνουν μικρά updates;)
Ενα δεύτερο θέμα που σκέφτομαι για αυτή την λύση, είναι αν δημιουργεί κάποιο θέμα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αφού αν ναι, μπορεί να προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα τελικά θα λύσει. Σε επικοινωνία μαζί τους είπαν πως δεν έχει σχέση και δεν είχαν ως τώρα παράπονα (sales phrases ίσως)
Αυτά, κυρίως τα γράφω εδώ για την γνώμη σας ή για άλλες εναλλακτικές λύσεις που έχετε κάνει
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Σκέφτομαι να αυξήσω με κάποιο τρόπο την ασφάλεια στο αμάξι. Ναι ξέρω πως αν το βάλουν στο μάτι, ότι και να κάνω, θα το κλέψουν εντέλει, κυρίως αναφέρομαι στον τύπο που θα περάσει και θα πει ας το κλέψω, και θα υπάρχουν 1-2 τρόποι να τον κάνεις να πάει στον επόμενο άτυχο. Πηγαίνω με μετρό στην δουλειά μου και το αφήνω 8-10 ώρες κοντά σε κάποιο σταθμό, στον Άλιμο ή Ηλιούπολη.
2 από τους τρόπους που έχω βρει (έχω συναγερμό τον εργοστασιακό) είναι οι εξής:
α. Κλείδωμα στο τιμόνι. Φίλος έχει αγοράσει το παρακάτω, για αρκετά μεγαλύτερης αξίας αυτοκίνητο από εμένα και θεωρείται μια αρκετά καλή λύση, ώστε να ... καθυστερήσει τον δράστη + να χρειάζεται να κάνει αρκετό θόρυβο για να σπάσει το κλείδωμα. Η καθυστέρηση του θα είναι στην ουσία 15-20 λεπτά αλλά το κυριότερο είναι πως θα χρειαστεί να κάνει αρκετό θόρυβο.
www.amazon.co.uk/gp/...T ? - Περίπου κάτω από 100€ - Ο φίλος λέει πως αν το μάθεις 2-3 φορές, μετά το βγάζεις και το βάζεις πολύ εύκολα. Ένα ατού (ή και όχι) που έχει είναι πως φαίνεται από μακριά άρα είτε θα αποθαρρύνει ή παίζει και να μπει στο μάτι του υποψήφιου καθικιού κλέφτη εκεί έξω.
β. Δεν παίρνει μπροστά, χωρίς εξουσιοδότηση. Έχω βρει ένα σύστημα, το οποίο μπαίνει στην μηχανή του αυτοκινήτου (θυμίζει μια παλιά λύση με κουμπάκι που έκαναν πολλά συνεργεία, custom made) και δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο αν δεν δώσεις εντολή στο κινητό σου. Ξαναλέω για όποιον βιαστεί. Ναι λογικά θα υπάρχει τρόπος να σε χακάρουν αν κάποιος το βάλει στο μάτι αλλά θυμίζω πως έχω ένα eos όπως και εσείς, και όχι την τελευταία bmw cabrio που κοστίζει αν είδα καλά 120.000 λιρες

Έχουν φτιάξει ένα βίντεο που εξηγεί αρκετά πως δουλεύει εδώ: και εδώ φαίνεται λίγο η διασύνδεση με την μηχανή: iblue.eu/support/how.../ (λένε δίνουν επιπλέον πληροφορίες σε όποιον μηχανικό θέλει). Να τονίσω πως σε αυτή την λύση, θα χρειαστεί φυσικά παρέμβαση από το τοπικό συνεργείο μας, δεν έχω ακόμα μάθει κάποιο κόστος.
Μίλησα λίγο μαζί τους στο support, έχει modes ώστε να παγώνει το σύστημα όταν πηγαίνεις συνεργείο, τρόπο να μπει πχ στο κινητό της γυναίκας ώστε αν εσύ μείνεις από μπαταρία, να το ανοίγει αυτή και διάφορα άλλα που θα βρείτε στις γρήγορες ερωτήσεις. Σαν κόστος είναι 113€ + 10€ αν είδα καλά τα μεταφορικά + το κόστος του συνεργείου.
Ένα θέμα που είδα, είναι πως η εφαρμογή που έχουν, έχει να ανανεωθεί τουλάχιστον σε android που έχω, από το 2016. Αυτοί λένε πως δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση αφού έχει τα πάντα μέσα, αλλά σίγουρα προκαλεί λίγα ερωτηματικά (τι στο διάολο, από τότε δεν έπρεπε καν να κάνουν μικρά updates;)
Ενα δεύτερο θέμα που σκέφτομαι για αυτή την λύση, είναι αν δημιουργεί κάποιο θέμα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αφού αν ναι, μπορεί να προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα τελικά θα λύσει. Σε επικοινωνία μαζί τους είπαν πως δεν έχει σχέση και δεν είχαν ως τώρα παράπονα (sales phrases ίσως)
Αυτά, κυρίως τα γράφω εδώ για την γνώμη σας ή για άλλες εναλλακτικές λύσεις που έχετε κάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goudis
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 50
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84389
από Goudis
Γιάννης 1.4 TSI
Απαντήθηκε από Goudis στο θέμα Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Κάτι παρόμοιο με την εξουσιοδότηση από κινητό που γράφεις κ έχω δει καπου είναι να μπει κάπου κρυφά όπου θέλεις εσύ ένα απλό kill switch που να κόβει όλα τα ρεύματα,και ο,τι και να κάνουν δεν σκάει η μίζα ποτέ..μόνο αν το φορτώσουν!:PPP
Γιάννης 1.4 TSI
- lancelot
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Games & TV-Series fan
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84390
από lancelot
Απαντήθηκε από lancelot στο θέμα Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Ναι αυτή είναι η λογική, απλά με τον διακόπτη αν ψάξουν το βρίσκουν λογικά ενώ με το άλλο όχι. Νομίζω είναι μια καλή λύση αφού οκ σιγά μην έρθουν με νταλίκα να κλέψουν το eos!
- Vempire_G4
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 73
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84392
από Vempire_G4
Απαντήθηκε από Vempire_G4 στο θέμα Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Η καλύτερη λύση είναι killing switch που λέει και ο Goudis.
Αλλα πρέπει να το βάλεις μόνος σου και να ξέρεις μόνο εσύ που είναι.
Συνήθως κόβουν την αντλία βενζίνης.
Αλλα πρέπει να το βάλεις μόνος σου και να ξέρεις μόνο εσύ που είναι.
Συνήθως κόβουν την αντλία βενζίνης.
- lancelot
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Games & TV-Series fan
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84419
από lancelot
Απαντήθηκε από lancelot στο θέμα Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Ακόμα το σκέφτομαι
δεν έχω καταλήξει αν η πιο σωστή λύση είναι να φαίνεται κάτι στο τιμόνι και να αποτελεί ανασταλτικό λόγο αν κάποιος πάει να στο κλεψει ή αν η πιο σωστή λύση είναι να kill switch είτε με κουμπί ή με την εφαρμογή παραπάνω και ακόμα και να μπει, να μην ξεκινά το αμάξι. Στην δεύτερη λύση θα πάει κάνα 150αρι και στην πρώτη 70αρι. Τελευταία έχω δει κάποια καλά αυτοκίνητα με τέτοιο κλείδωμα στο τιμόνι

- Vempire_G4
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 73
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84420
από Vempire_G4
Απαντήθηκε από Vempire_G4 στο θέμα Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Δεν νομίζω να έχουν αναστολές ''αυτοί''
Να μην φαίνεται και να είναι σε πολύ ευφάνταστο στο σημείο!!!
Τόσο που να ξεχνάς κι εσύ που είναι!!!!
Να μην φαίνεται και να είναι σε πολύ ευφάνταστο στο σημείο!!!
Τόσο που να ξεχνάς κι εσύ που είναι!!!!

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": lancelot, Goudis
- Sinner
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Tsi 122 to 156hp
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #84434
από Sinner
Γιώργος
EOS Tsi by Overload 122 to 156 hp stage II
Απαντήθηκε από Sinner στο θέμα Re:Επιπλέον ασφάλεια στο αμάξι (Stoplock Pro, Iblue)
Μια μερική + ολική ασφάλεια κλοπής δεν είναι λύση;
Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιώργος
EOS Tsi by Overload 122 to 156 hp stage II
Συντονιστές: nikitas tsi